fbpx

Kuhinja Visoki Sjaj: Sve Što Trebate Znati

Kuhinja visoki sjaj opis je koji može nositi i vaš novi prostor za kuhanje i druženje. Ovako uređena kuhinja čest je odabir za stan ili kuću, a razloga za to je mnogo. S obzirom da je ovo prostor u kojem mnogo boravimo, bitno je da oslikava naš životni stil i navike. U kuhinji ćemo rado pripremati hranu za najdraže, ali i družiti se sa svojom obitelji. Nerijetko će upravo u kuhinji nastati neke od nama najdražih uspomena.

Kako u kuhinji provodimo dosta vremena, želimo i da je funkcionalna. To najbolje možemo postići ako kuhinja visokog sjaja ima i mnoštvo ormarića kao i prostora za odlaganje stvari. Možete dodati kukice, otvorene police, ali i kuhinjski otok iskoristiti za skladištenje. Uz sve funkcionalnosti vezane za svakodnevno korištenje, naglasak se stavlja i na lakoću održavanja. Želimo da se kuhinja koju odlikuje visoki sjaj može lako čistiti i održavati. Pored toga, kuhinja visoki sjaj treba biti što otpornija na vrijeme kako bi postala dio uređenja kroz dugi niz godina.

Najbolje je to što kuhinja visoki sjaj ujedno može biti dio više stilova. No, možda najviše pripada modernijem stilu uređenja. To ju čini laganom za kombiniranje sa ostatkom dizajna interijera. Čak štoviše, ako birate ružičastu kuhinju ili zelenu kuhinju, možete računati da je kuhinja visoki sjaj sjajan odabir. Kako biste znali koje vrste kuhinja visokog sjaja možete birati, u nastavku smo izdvojili njihova obilježja. Tako ćete lakše odabrati onu koja se uklapa u vaš stil, ali i način života.

Kuhinje Visoki Sjaj – Vrste

Prije nego odaberete idealnu kuhinju za svoj dom, dobro je odlučiti koja najbolje odgovara na vaše potrebe. Ovdje ćemo se bazirati na estetiku, stoga obratite pažnju na stil koji vam se najviše sviđa.

1 – Luksuzne kuhinje koje odlikuje visoki sjaj

Svi izuzetno moderni interijeri često dolaze sa ravnim crtama, organskim materijalima prateći minimalizam. Ono što im daje dozu luksuza jeste poigravanje sa materijalima. Tako će kuhinja visoki sjaj unijeti dozu unikatnosti, prestiža i omogućiti unošenje tihog luksuza u dom. Često se koriste visokokvalitetni materijali kao što je mramor i staklo kako bi se postigla višedimenzionalnost. U ovom uređenju estetika dobiva primat uz nezamislivu funkcionalnost inkorporiranu u samu izradu kuhinje po mjeri.

kuhinja visoki sjaj

Tako će ovakve kuhinje najčešće imati ormariće sa kliznim vratima, police koje se izvlače i pametno iskorištavanje prostora. Samim time će luksuzna kuhinja koju karakterizira visoki sjaj ujedno imati snažnu funkcionalnu i estetsku ulogu.

2 – Klasična kuhinja visoki sjaj – duo koji izgleda odlično

S obzirom da kuhinja visoki sjaj može izgledati hladno, klasično uređenje im daje toplinu. Ovako uređene kuhinje kombiniraju najbolje iz oba svijeta. Tako ćete dobiti glatke i sjajne radne površine i ormariće. Ali s druge strane, dodajete drvene dodatke koji unose dašak prirode u dom. Drveni elementi poznat su trik za povećanje osjećaja topline u domu.

Tradicionalno susreće moderno u ovakvim kuhinjama gdje ćete se istinski osjećati kao doma. Drvo možete dodati kroz razne detalje, od ormarića do barskih stolica.

3 – Monokromatska kuhinja, visoki sjaj i jednostavnost

Baš kako smo spomenuli na početku, vaša nova kuhinja može doći u samo jednoj boji. Ružičasta, zelena, crna, bijela, kuhinja visoki sjaj sjajno će izgledati ako birate monokromatsku opciju. Takva kuhinja pruža sofisticiran i dizajnerski izgled cijelom domu. Uz to, jednostavna je, a opet privlači pažnju.

kuhinja visoki sjaj

Najbolje je to što joj nije potrebno mnogo detalja kako bi izgledala sjajno. Čak ćete vrlo lako uklopiti i ostale uređaje u monokromatsku kuhinju. Većina njih dolazi u zabavnim nijansama kao što su ružičasti hladnjaci ili bijelo kuhalo. Zadajte si paletu boja i učinite da se zaljubite u svoju novu kuhinju birajući monokromatsko. Možete ići i korak dalje te obojiti i zidove u istoj boji. Na ovaj način čak možete fizički odvojiti dva prostora, posebno ako su kuhinja i trpezarija u jednom. Zid jedne prostorije može biti u jednoj boji, a zid druge prostorije u drugoj boji.

4 – Futuristička kuhinja sa visokim sjajem

Ako vas je oduvijek privlačio futurizam i oblici koji nisu tradicionalni, kuhinja visoki sjaj može biti idealan odabir. Ona će naglasiti nekonvencionalnost dizajna vašeg doma. Uz futurističke elemente kao što su nepravilne linije, asimetrični oblici i nedovršeni i sirovi materijali, kuhinja sa visokim sjajem pomoći će stvoriti dojam kao iz budućnosti.

Jedinstveni izgled vaše kuhinje privlačit će pažnju, a tehnološka naprednost motivirati vas da u njoj boravite što više i češće.

Kuhinja Visoki Sjaj ili Mat Kuhinja – Što Birati?

Kako biste znali koju kuhinju odabrati, u nastavku smo istaknuli odlike i jednog i drugog tipa kuhinja. Tako ćete usporedbom i kratkom analizom moći otkriti što je vama najdraža opcija.

Kuhinje visokog sjaja

Ako bismo obraćali pažnju na prvu očitu kvalitetu ovakvih kuhinja, jasno je da one imaju sjajnu površinu. Ovakve radne ploče u kuhinji reflektiraju svjetlo pa to stvara luksuzan i moderan izgled. Mogućnost reflektiranja površine kuhinja visokog sjaja čini da one izgledaju blistavo.

kuhinja visoki sjaj

No, s obzirom na refleksiju, pojavljuje se pitanje kako se održavaju ovakve površine. Iako izgledaju odlično, nakon nekog vremena možete vidjeti tragove otisaka prstiju i stvari. Samim time, najbolje je održavati ih uz pomoć meke krpe i blagog sredstva za čišćenje. To je sasvim dovoljno za održavanje sjaja. Ono što je izuzetno važno je izbjegavati agresivna sredstva koja mogu oštetiti sjajnu površinu. Također, potrebno je obratiti pozornost jer kuhinja visoki sjaj lako razvije ogrebotine od oštrih predmeta.

Ova kuhinja je čest odabir za postizanje modernog izgleda. Kuhinjski detalji i reflektirajuća površina pomažu u stvaranju elegantnog i sofisticiranog izgleda.

Mat kuhinje

S obzirom da ovu kuhinju karakteriziraju glatke površine bez odsjaja one ne reflektiraju svjetlost. Samim time, nerijetko se koriste za tradicionalne i rustikalne interijere. Daju prostoru mnogo suptilniji izgled, ali čini da dom nudi dobrodošlicu.

Opušteniji izgled ove kuhinje savršeno se slaže sa činjenicom da ovakva kuhinja nije podložna stvaranju otisaka prstiju. Zbog toga može biti poželjniji odabir kako ne zahtjeva mnoštvo održavanja.

Uz sve to, otpornija je na oštećenja. Kuhinje visokog sjaja lako stvaraju ogrebotine, ali mat površine ne. Vrlo lako možete očuvati mat površine bez straha da će pri kontaktu sa svjetlosti svi tragovi biti lako vidljivi. S druge strane, mat površine neće odavati razinu luksuza ili elegancije koju možda priželjkujete za svoj interijer.

Kuhinja Visoki Sjaj – Bosna i Hercegovina – Šarac Bela

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vaše kuhinje brzo podići na novu razinu.

Kad je u pitanju kuhinja visoki sjaj u Bosni i Hercegovini, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

kuhinja visoki sjaj

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts