fbpx

Bijela Kuhinja I Prednosti, Nedostatci i Ideje za Uređenje

Bijela kuhinja može biti idealan odabir za vaš dom. No, postoje određene stvari koje trebate imati na umu. Od načina održavanja pa sve do estetskog izgleda, bijela boja krije mnoštvo prednosti, ali i par nedostataka. Imajući na umu ove odlike bijele kuhinje puno ćete lakše znati je li bijela kuhinja za vas.

Vrlo je važno napomenuti odmah na početku kako je bijela kuhinja klasik koji odolijeva trendovima. S obzirom da dolazi u neutralnoj boji, lako se uklapa, a opet privlači pažnju. Može biti razlog zašto vaš prostor izgleda otvorenije i čišće, a i vizualno učiniti prostor većim. To može biti korisno kada imate male kuhinje.

bijela kuhinja

Kad kažemo bijele kuhinje, pri tome mislimo na odabir boja za vaše kabinete, ladice, police i druge elemente. No, bijela boja može pronaći svoj put i do kuhinjskih aparata, pa čak i podova. Kako biste bili sigurni da ste pravilno kombinirali bijelu boju u vašem interijeru, ovdje vam donosimo i ideje za uređenje. Prateći fotografije i savjete znat ćete kako spojiti bijelu boju i materijale, boje zidova, ali i ostale boje u kuhinji.

Bijela Kuhinja – Prednosti

Kako smo spomenuli u uvodu, bijele kuhinje kriju mnoštvo prednosti. Od činjenice da čine prostor otvorenijim, do toga da se lako spajaju s drugim elementima. U nastavku ćemo malo detaljnije izložiti sve prednosti ovakve kuhinje.

1 – Čini prostor vizualno većim

Bijela boja odlično reflektira svjetlo i čini da prostor izgleda mnogo veći nego što je. Bez obzira je li radije birate moderni ili rustikalni stil, bijela kuhinja je dobar odabir. Posebice uzevši u obzir činjenicu da većinu kuhinje čine kabineti.

Kad su kabineti bijeli, čak i u manjoj kuhinji, može se činiti da izgledaju znatno veće. U ovom slučaju možete obratiti pažnju na kombiniranje materijala i multifunkcionalnih opcija skladištenja.

Čak i kad je večer uz pravilno odabrano osvjetljenje, bijela kuhinja može odavati dojam puno većeg prostora. Zato imajte na umu da iskoristite prostor pravilno birajući prave dimenzije bez obzira je li riječ o blok kuhinjama, kuhinjama sa otokom ili nešto dodatno.

2 – Izgleda čisto i prozračno

Bijela boja je oduvijek bila simbol čistoće, a zahvaljujući svojoj neutralnosti, izgleda svježe i bezvremenski. Samim time, odličan je odabir za one koji žele dizajn koji nikad ne izlazi iz mode.

Bijela kuhinja će uvijek izgledati dotjerano, dizajnerski i zanimljivo uz samo par detalja. Ovo je posebno bitno za one koji ne žele preuređivati kuhinju iznova i iznova.

3 – Lako se slaže sa ostalim bojama

Bijela boja kuhinje savršeno će se složiti sa svim drugim bojama u paleti. Koju god da ste boju imali na umu, od zelene kuhinje, do ružičaste kuhinje, bijela će rado surađivati sa vama.

Kad je bijela vaša baza, možete se poigrati sa raznim materijalima, od drveta do mramora. Možete biti sigurni da će bijela odlično odgovarati svakom tipu materijala, ako ih pravilno balansirate. Tako će bijela kuhinja sa sivom radnom pločom ili bijela kuhinja sa drvenom radnom pločom izgledati odlično.

bijela kuhinja

Dobra je ideja uz bijelu boju dodati i druge boje u uređenje kako kuhinja ne bi izgledala beživotno. Može to biti bijela kuhinja visoki sjaj, bijela kuhinja sa drvenim stolicama, tepihom u boji i biljkama.

4 – Može unijeti dozu luksuza

Bijela boja klasik je s razlogom. Njezina prozračnost, osjećaj mira koji unosi, ali i moć refleksije zajedno rade u sjajnoj dizajnerskoj simbiozi i čine svaki prostor više posebnim. Tako bijela kuhinja može biti ključna ako želite unijeti dozu luksuza u svoj dom.

Neutralne boje kao što su siva, bijela i crna mogu se činiti prejednostavne. No, uz pravu kombinaciju materijala (drvo, mramor) i mrvicu kontrasta stvorit ćete fantastičnu kombinaciju. Tako samo jedan odabir boje stvara apsolutnu razliku i čini vas prostor ekskluzivnijim i dizajnerski zanimljivim.

5 – Lako se popravljaju

Iako je jedna od najvećih mana bijele to što se na njoj sve primijeti, kuhinje sa bijelim kabinetima mogu se lako popraviti. Ako dođe do ogrebotina ili značajnih oštećenja, uz majstore i bijelu boju vrlo lako možete učiniti da kabineti izgledaju kao novi.

Nije vam potrebna posebna boja koja nije lako dostupna ili komad materijala koji se savršeno uklapa.

Bijela Kuhinja – Nedostatci

Da, bijela kuhinja krije dosta prednosti koje su vam zasigurno nagovorile da ju odaberete. No, prije nego se odvažite na taj korak, važno je znati koji su njeni nedostatci.

1 – Lako se zaprlja

Na kabinetima i površinama bijele kuhinje najlakše ćete primijetiti mrlje. S obzirom na to možete računati na to da će biti potrebno češće održavanje i čišćenje kako bi kuhinja uvijek izgledala besprijekorno.

Ovo možete izbjeći ili olakšati tako da bijela boja bude rezervirana više za kabinete. A vaše kuhinjske površine mogu biti od drugog materijala koji je tamniji. Bijela kuhinja koju odlikuje siva radna ploča ili bijela kuhinja s drvom može biti jednako zanimljiva opcija. Uz ove ideje za uređenje možete smanjiti vidljivost mrlja i učiniti čišćenje lakšim.

2 – Vaša kuhinja može izgledati beživotno

Kad je bijela boja izuzetno dominantna u dizajnu, važno je pripaziti da ne izgleda sterilno. Zato je dobro već sada razmišljati kako da bijela kuhinja dobije određenu posebnost. To možete dodajući materijale i druge boje koje će utopliti izgled kuhinje.

Zato pratite teoriju boja i potražite tople nijanse te ih dodajte u izgled kuhinje. Možete birati pastelne boje zidova, dodati pločice u boji ili ukrase u narančastim i žutim nijansama.

3 – Bijela boja također dolazi u više nijansi

Iako je bijela boja dosta neutralna i jedinstvena, i ona može doći u nekoliko nijansi. Pripazite kod kojeg distributera uzimate kabinete i uvjerite se u to kako izgledaju na dnevnom, a kako na vještačkom svijetlu.

Također bijela boja izgleda drugačije na različitim materijalima. Zato pripazite da su svi elementi vaše kuhinje povezani u jednu simbiozu gdje su bijele nijanse u odličnoj suradnji jedna s drugom.

Bijela Kuhinja – Ideje za Uređenje

Mat bijela kuhinja u kombinaciji sa drvenim detaljima savršen je kontrast koji rado biraju brojni dizajneri. Istovremeno izgleda moderno i rustikalno što više govori o svevremenosti bijele boje. Uz ovaj raspored kabineta dobili ste svježinu bijele boje u kombinaciji sa lakoćom održavanja drvenih površina. Ono što je suptilno ujedinilo cijeli prostor jesu bijele pločice i drveni podovi.

bijela kuhinja

Bijela kuhinja visokog sjaja unijet će luksuz u svaki prostor. Uz ovaj otvoreni tip sa kuhinjskim otokom teško da ćete odoljeti da svako druženje ne preselite u kuhinju. Ovdje možemo vidjeti kako je lagani kontrast postignut uz crne kuhinjske aparate kao što je štednjak i pećnica.

Odlučili ste imati potpuno bijelu kuhinju? Odlično! Tada ju možete upotpuniti samo sa par detalja kao što je ugrađeno svijetlo, pomična slavina i metalne barske stolice.

bijela kuhinja

Jedan od sjajnih trikova kako učiniti manji prostor većim jeste iskoristiti baš sav prostor. Neka vaši kabineti u kuhinji sežu do stropa. Tako one najviše police možete iskoristiti za čuvanje pojedinih stvari koje ne trebate prečesto. Uz kabinete bijele kuhinje koji sežu do stropa stvarate vizualno prostraniju kuhinju. Također, ne trebate se brinuti oko nereda jer će sve uvijek imati svoje mjesto i vaša bijela kuhinja je tako uvijek besprijekorno čista.

Na ovom primjeru također možete vidjeti kako bijela boja može uistinu produbiti prostor. Tako hodnik na koji se nastavlja bijela blagovaonica čini da ovaj dom izgleda otvorenije.

Trend koji sve češće vidimo u uređenju interijera jesu kabineti bez ručki. Ovi ormarići otvaraju se i zatvaraju na dodir, što se može učiniti kao praktičnije i modernije rješenje i za vašu kuhinju. Tako će bijela kuhinja u vašem domu s ormarićima na dodir izgledati elegantnije i luksuznije.

Mnogi biraju ovu opciju i radi održavanja. Svakodnevnim korištenjem, ručkice mogu promijeniti izgled, a i potrebno je dugogodišnje održavanje. Ako birate ormariće bez ručki, imajte na umu da izaberete materijal na kojem se ne vide otisci prstiju.

Bijela Kuhinja – Bosna i Hercegovina – Šarac Bela

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vaše kuhinje brzo podići na novu razinu.

Kad je u pitanju kuhinja visoki sjaj u Bosni i Hercegovini, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

bijela kuhinja

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts