fbpx

Ružičasta Kuhinja: Ideje i Savjeti za Uređenje

Ružičasta kuhinja može biti ta odvažna promjena koju ćete napraviti u interijeru. S obzirom na to da je kuhinja u središtu druženja, pripreme hrane i jela, sad će biti i glavni centar razgovora. Privući će pažnju u baš svakom interijeru, bez obzira je li više volite minimalizam ili pak shabby chic stil.

Ova ujedno topla i karizmatična boja može biti dobar odabir. S obzirom na to da je ujedno odvažna i unosi toplinu, savršeno će se uklopiti u prostoriju kao što je kuhinja. S druge strane, nije previše odvažna pa je lako dodati u tragovima, kroz dodatke i kućanske aparate, a da i dalje funkcionira s ostalim stvarima u interijeru.

Možete se poigrati različitim nijansama, od onih baby pink kuhinja pa sve do zagasitih boja. Čak i ako niste pretjerani ljubitelj ove boje, ona može biti istinsko osvježenje. Pastelna kuhinja dobar je odabir jer je nježna i prozračna, a fuksija koja graniči sa ljubičastom bit će odličan i dramatičan zaplet.

Ružičasta kuhinja će unijeti eleganciju i sofisticiranost. Na neki način u stanju je dati prostoru i dozu luksuza.

Je li Ružičasta Kuhinja Dobar Odabir?

Prava nijansa ružičaste može apsolutno transformirati vašu kuhinju. Bez obzira jeste li više ljubitelj svijetlih ili tamnih nijansi, sve će dati toplinu prostoru i dašak iznenađenja. Najbolje od svega je to što, iako je riječ o odvažnoj boji, i dalje djeluje prilično neutralno. Samim time, iako se u vašem interijeru nalazi ružičasta kuhinja, ostatak doma možete neometano urediti, a da je sve skladno. Ostale boje i osvjetljenje će, naravno, imati svoj utjecaj, no o tome u nastavku.

Ružičasta Kuhinja – Stvari koje Trebate Imati na Umu

Kuhinja u ovoj boji jedan je od popularnijih odabira današnjice. Osim što je sofisticirana i iznenađujuća, vole je i brojne celebrity osobe koje su je dodale u svoj dom. Samim time, kroz iskustvo izrade kuhinja po mjeri uočili smo par stavki koje je potrebno imati na umu. Ružičasta kuhinja je zabavna, ali ako razmišljate o svakom koraku u procesu.

1 – Osvjetljenje je važna stvar

S obzirom na to da se svaka boja različito ponaša u kontaktu sa svjetlosti, tako i ružičasta ima svoj poseban spektar. Što više svjetlosti imate u vašoj kuhinji, to ćete bolje ozračje kreirati. Samim time, mnoštvo prirodne svjetlosti naglašava nježnost ružičaste boje.

Umjetno svjetlo, s druge strane, može dodatno istaknuti elegantne detalje i stvoriti ugodnu atmosferu za pripremu hrane i druženje.

ružičasta kuhinja

Pri uređenju razmislite kako inkorporirati i jednu i drugu vrstu osvjetljenja. Tako će vaša ružičasta kuhinja zaista svijetliti u najboljem svjetlu. Umjetno svjetlo možete dodati i u uglove kuhinjskih kabineta kako bi kuhanje i priprema hrane protekli što lakše. Možete se zabaviti sa lusterima i lampama, a možete ići korak dalje i dodati LED svjetiljke na svakom rubu za ultimativnu dozu luksuza i elegancije.

2 – Ružičasta kuhinja ne treba biti u potpunosti ružičasta

Nije toliko iznenađenje da je ova omiljena Barbie boja našla svoj put i do naših kuhinja. Nježna je, sofisticirana, topla i poziva na dobrodošlicu. Ujedno utječe i na atmosferu prostora jer ima umirujući učinak.

No, ako vam je ružičasta kuhinja veliki pothvat, boju možete dodati i kroz razne dodatke. Od frižidera i barskih stolica, do zidova i kuhinjskih ormarića, opcija je mnogo. Možete kombinirati više boja, pa je tako korisno znati da su siva i ružičasta, kao i crna i ružičasta odličan duo.

Kad postoji dvojba oko slaganja boja, može biti korisno da se vaša ružičasta kuhinja projektira uz pomoć 3D vizualizacije. Uz kvalitetne rendere moći ćete najbolje i najlakše donijeti odluku što birati za svoj dom. Uz skice ćete moći stvari lako mijenjati i prilagođavati, a da pri tome ne napravite grešku u izradi kuhinje.

3 – Istovremeno je moderan i svevremenski odabir

Iako je ružičasta kuhinja trenutno trendy, ne znači da ona nije itekako otporna na trendove. Uvijek će biti elegantna i osvježavajuća, kroz sva vremena. Razlog za to krije se u njenom umirujućem efektu i lakoći kombiniranja.

No, naravno, ne treba umanjiti činjenicu da ujedno može izgledati inovativno i suvremeno. Hrabar odabir kao što je ružičasta kuhinja predstavlja estetsku privlačnost. Upravo će ona biti razlog zbog kojeg ćete ujutro sa osmijehom pripremati doručak ili okupiti najdraže oko stola kad su kuhinja i trpezarija u jednom.   

ružičasta kuhinja

4 – Ružičasta kuhinja može dodati vrijednosti nekretnini

Iako vjerojatno o tome još ne razmišljate, korisno je znati. S obzirom da je ružičasta kuhinja nešto novo, svježe i inovativno, to može privući pažnju potencijalnih kupaca. Može im se učiniti zanimljivim nešto drugačije i moderno, a ujedno klasično.

Ovo može biti i dodatan razlog zašto će se ružičasta kuhinja naći u vašoj vili ili apartmanu za iznajmljivanje. A ako želite jednog dana svoj dom prodati ili izdavati, ružičasta kuhinja će zasigurno biti pravi mamac u svijetu nekretnina.

5 – Psihološki učinci ove boje nisu zanemarivi

Iako može djelovati snažno i upečatljivo, istina je takva da ružičasta kuhinja može unijeti mir. Njezin psihološki učinak na čovjeka pokazuje da djeluje umirujuće, skladno i osvježavajuće. Takva atmosfera poželjna je u domu, posebno u prostoriji u kojoj se rado družimo i pripremamo hranu za cijelu obitelj.

Za jedne je ova boja izraz osobnog stila, a za druge potencijal da otvore prostor i učine ga kreativnim. I ta činjenica doprinosi osjećaju relaksacije i lijepog osjećaja tijekom boravka u kuhinji.

Najbolje je i to što se lako kombinira sa drugim bojama. Sukladno tome, lako ćete napraviti kontrast ako se želite poigrati sa više boja. Isto vrijedi za teksture i tkanine, pa će tako ružičasta kuhinja izgledati nevjerojatno sa pločicama u obliku šahovske ploče. Ili iznenađujuće, sa zastorima koji imaju uzorke.

Ružičasta Kuhinja – Inspiracija za Uređenje

Od noćnih ormarića, pa sve do dodataka za dom, vaša ružičasta kuhinja može izgledati kao da je ravno iz magazina. Neodoljiva će biti za svakodnevna druženja, a to pokazuje i praktičnost ovog uređenja. Od ugrađenih svjetla ispod ormarića do indukcijske ploče sa tipkama na dodir, ovdje će kuhanje biti brzo i efikasno. Sve to uz toplinu okruženja okupanog u ružičasto.

Ovdje također vidimo kako se svjetlo drvo savršeno slaže sa nijansama ružičaste.

ružičasta kuhinja

Kad želite dodati ružičastu, ali u tragovima, tada je dobro poigrati se sa sivom. Ove dvije boje stvaraju savršen kontrast.

Još jedna boja koja se savršeno slaže sa ružičastom je bijela. Njih dvije čine savršen suptilan i elegantan sklad savršen za kuhinje.

Ružičasta Kuhinja – Bosna i Hercegovina – Šarac Bela

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vaše kuhinje brzo podići na novu razinu.

Kad je u pitanju ružičasta kuhinja u Bosni i Hercegovini, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

ružičasta kuhinja

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts