fbpx

Zelene Kuhinje I Savjeti za Uređenje Koji će Vas Nagovoriti na Ovu Boju

Već unatrag nekoliko godina zelene kuhinje uživaju veliku popularnost. Osim što zelenu vidimo kao jedan od najvećih trendova u svijetu mode i stila, neprimjetno se ušuljala i u svijetu interijera. Mrvicu po mrvicu, osvojile su nas baršunasto zelene sofe, zatim zeleni sagovi i zavjese, a pred kraj stigle su i zelene kuhinje.

Još otkako je Dakota Johnson otkrila izgled svoje zelene kuhinje, sve veći broj ljudi vidi potencijal ove boje. No, uređenje kuhinje u zelenoj boji nije samo trend. Taj stil uređenja ostaje duže ovdje. Razlog tome je prvenstveno umirujuće djelovanje koje zelena boja ima u interijeru. Drugi razlog krije se u ljepoti njenih nijansi koje savršeno reflektiraju svjetlo i stvaraju posebno ozračje. Gotovo kao da uspijevate prirodu unijeti unutra.

detalj u zelenoj kuhinji

Zelena boja jako je širok pojam, a u to ćete se uvjeriti kada prvi put uzmete paletu zelenih nijansi u ruke. Mnogo je izbora koje možete napraviti, od pepeljasto sivo-zelenih pa sve do zagasitih zelenih nijansi. Osim u nijansama zelene, u kuhinji možete birati gdje ćete sve postaviti zelene detalje. Od ormarića do slavine, zelena može biti posvuda. Kako biste bili sigurni da ste napravili dobro uređenje, u nastavku donosimo savjete i inspiraciju s kojima ćete teško pogriješiti.

Zelene Kuhinje I Savjeti za Odabir Nijanse

Kako smo spomenuli i iznad, zelene kuhinje dolaze u mnoštvo nijansi. Kako biste znali koja boja predstavlja koji ugođaj, u nastavku donosimo maleni vodič. Kroz njega ćete lakše donijeti odluku, ali i pronaći svog favorita.

1 – Maslinasto zelene kuhinje

Za dašak sofisticiranosti i mistike, maslinasto zelena boja savršeno funkcionira u rustikalnim domovima. Njena nijansa podsjeća izuzetno jako na brojne prirodne ambijente što ju čini idealnom za smirujući ugođaj. Ima posebnu zemljastu dimenziju što joj daje istovremeno suptilnost, ali i upečatljivost. Savršeno će funkcionirati sa tamnim drvetom, crvenim detaljima i uz kontrast sjajne bijele boje.

maslinasto zelene kuhinje

2 – Tamno zelene kuhinje

Nevjerojatno zagasite nijanse unijet će dašak luksuza u vaš dom za tren. Tamno zelene kuhinje savršene su jer odlično reflektiraju svjetlo i tako dobro funkcioniraju u suradnji sa mramorom. Za još jednu dimenziju luksuznih detalja, zlatna slavina i ručke donijet će posebnu količinu kontrasta i uglađenosti. U ovakvoj kuhinji birajte topla rasvjetna tijela za naglasak boje i topao ugođaj.

tamno zelene kuhinje

3 – Zelena i ružičasta zavidan su duo

Savršen kontrast između ružičaste i zelene u vašoj kuhinji učinit će da se osjećate kao da ste ušetali u neku kuhinju u Portugalu. Dobra opcija kako spojiti dvije boje jeste uz zeleni otok u kuhinji i ružičasti zid u pozadini. Uz ovu kombinaciju imat ćete suptilan izgled, savršenu kolaboraciju dvije boje i zabavan izgled.

zelena kuhinja sa ružičastim detaljima

4 – Sivo-zelene kuhinje

Nevjerojatno suptilna, savršeno opuštajuća, zadivljujuće umirujuća – sve su ovo opisi koje će gosti dati vašoj sivo-zelenoj kuhinji. Nalik na nijanse mente i kadulje, ovakva kuhinja unosi harmoniju i savršen je kontrast bijeloj boji za minimalističan, ali upečatljiv izgled. Dodajte još malo drveta, viseći luster i par zlatnih detalja i osjećat ćete se brzo baš kao da ste stigli u svoju kuhinju iz snova.

sivo zelene kuhinje po mjeri

5 – Upečatljive zelene kuhinje

Ako ste ljubitelj ekscentričnosti i želite da vaša kuhinja ima poseban karakter, tada definitivno trebate birati upečatljivo. Bilo da ćete jarko zelenu postaviti samo na zidove ili i na ormariće, imajte na umu balans. Uz upečatljive zelene tonove savršeno funkcioniraju bijeli tonovi, minimalistične tapete i svjetlo drvo.

upečatljivo zelene kuhinje

Zelene Kuhinje I Odabir Stila Uređenja

Sad kad smo ustanovili razne nijanse kojima možete dati prednost, važno je i prikloniti se jednom stilu. Dva osnovna stila koja se javljaju jesu moderni i rustikalni. Oba imaju svoj odlike koje će vas brzo osvojiti, a možete se poigrati i birati ponešto od svakog.

Moderne zelene kuhinje

U ovakvim kuhinjama važna je odlika minimalizam, jednostavnost i inovativnost. Bez pretjeranog gomilanja stvari, sve ima svoju funkciju i namjenu. Zelena će tako biti naglašena kroz moderne uređaje, održive tehnologije, pametno skladištenje stvari i čiste linije posvuda. Nerijetko je u modernim zelenim kuhinjama ugrađeno i svjetlo, a često se koristi i svjetlo drvo.

moderne zelene kuhinje sa otvorenim policama

Rustikalne zelene kuhinje

Ne možemo reći da je sa rustikalnim kuhinjama slučaj u potpunosti obrnut, ali stilovi su dosta kontrastni. Tako će rustikalne kuhinje umjesto svijetlog drveta, često imati tamno drvo. Kućanski aparati nemaju toliki primat, a ormarići su nerijetko tradicionalni i primijetit ćete mnoštvo otvorenih polica. Minimalizam nije tako čest za zelene retro kuhinje, pa ćete tako vidjeti mnoštvo dekora. Osvjetljenje je najčešće jedan ili više lustera koji daju dodatnu rustikalnu notu.

rustikalna zelena kuhinja sa otvorenim policama

Zelene Kuhinje I Savjeti za Uređenje

Ako vam dosadašnji savjeti nisu dali odgovor na pitanje je li zelena kuhinja za vas, tada će vam naredne rečenice razbiti dvojbu.

1 – Zelena boja izuzetno je popularan odabir, s razlogom

Tehnički, zelena boja savršeno dobro funkcionira i u toploj i u hladnoj shemi boja, što je dobra opcija. Bez obzira kako odlučite urediti ostatak doma, boje će se brzo uklopiti zahvaljujući svestranosti zelenih nijansi. Ona ima prirodno zemljastu karakteristiku i time daje prirodnost kao kontrast modernim kućanskim aparatima i gadgetima. Time omogućuje ponovno spajanje s prirodom i stvaranje toplog ugođaja koji pruža dobrodošlicu.

2 – Za naglasak zelene kuhinje, birajte drveni namještaj

Prirodni materijal dodatno će naglasiti prirodnost zelene boje. Samim time, zelene kuhinje vole drvene podove, drvene viseće stolice, drvene ormariće…

tamno zelene kuhinje sa svijetlim drvetom

3 – Zelene nikad ne možete imati previše, a to će brzo dokazati biljke

Za dodatni dašak prirode, zelene kuhinje su izuzetno naklone prema biljkama. Viseći bršljan na uglu police, bosiljak na pultu ili sukulenti na prozoru maleni su način kako dodati osjećaj prirode. Birajte biljke čiji su uvjeti održavanja pogodni za kuhinju, posebno ako nema dosta prirodnog svjetla ili prozora.

4 – Za harmoniju u kuhinji, dodajte još zelenih detalja

Ako ste zaljubljenik u zelene kuhinje, oduševit će vas i činjenica da možete dodati i zelene komplementarne detalje. Od zavjesa i vazi pa sve do tepiha i stolica, na brojne načine možete dodati zelenu u svoj dom. Birajte nijanse koje se slažu i koje će napraviti balans u uređenju. Savjete za odabir prikladnih nijansi, uvijek možete tražiti i direktno u salonu namještaja.

tamno zelena kuhinja 3d vizualizacija

5 – Pripazite na održavanje vaše zelene kuhinje

Njena specifična boja je izuzetno privlačna, ali može doći i sa posebnim instrukcijama za održavanje. Nakon što ugradite svoju zelenu kuhinju, posavjetujte se sa proizvođačima kakve proizvode koristiti za čišćenje. Zahvaljujući njihovim savjetima osigurat ćete da na površinama ne ostaju tragovi, ali i da vaša zelena kuhinja traje godinama.

Gdje Napraviti Zelene Kuhinje po Mjeri?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

zelena kuhinja u stanu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela boho namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts