fbpx

Kuhinje po mjeri | Vrste Dizajna i Savjeti

kuhinja-po-mjeri

U današnjem društvu kuhinja po mjeri postala je središte naših domova i druženja. Kuhinja je također postala mjesto okupljanja i glavno mjesto za obavljanje svih vaših obiteljskih poslova. Pored toga, u kuhinju smo preselili mjesto za obavljanje domaćih zadataka s djecom. Naravno, ni tu nismo stali i kuhinju smo pretvorili u idealnu destinaciju za druženje sa gostima.

Bez obzira je li vaša kuhinja poprimila ulogu mjesta za zabavu, kuhanje ili obiteljsko povezivanje, ona treba pružiti određenu funkcionalnost. Važno je da kuhinja po mjeri ima dovoljno mjesta za pohranu, pristupačnost i kretanje. Upravo to će vam pomoći da održite vaš životni stil i navike. Budući da je kuhinja toliko važna za vašu obitelj, kuhinjski ormarići, kuhinjske stolice i radna površina moraju biti jednako elegantni koliko i funkcionalni. I naravno, kuhinja svojim izgledom mora odgovarati stilu ostatka vašeg doma.

Kad želite uskladiti funkcionalnost, estetiku, idealan izbor stila uređenja i dimenzija, kuhinja po mjeri je najbolje rješenje. Obzirom na dizajn interijera koji volite, možete birati između moderne kuhinje po mjeri i tradicionalne kuhinje po mjeri. Koje su razlike između ova dva stila uređenja kuhinje? Otkrijte u nastavku.

Moderne Kuhinje po Mjeri

Ako u svojoj kuhinji tražite elegantan dizajn, moderna kuhinja po mjeri vaš je idealan odabir.

Minimalizam je česta odlika moderne kuhinje. Upravo zbog toga, nedostatak organizacije uopće neće biti prisutan kada ugradite modernu kuhinju po mjeri. Razlog za to se krije i u činjenici da radne ploče ne sadržavaju previše kuhinjskih uređaja. Nerijetko, moderne kuhinje dolaze uz višestruka i kreativna rješenja za pohranu. Samim time, kuhinja postaje jednostavnija za održavanje i korištenje.

Svaki detalj u modernoj kuhinji može imati modernu notu. Od ručke i kuhinjskih ormarića, pa sve do kuhinjskih vrata i kuhinjskih stolica. Moderne kuhinje također ne slijede nikakva pravila što se tiče palete boja. Narančasta kuhinja, plava kuhinja, žuta, crvena ili ljubičasta kuhinja – sve ove boje mogu dobro funkcionirati. U svoj dizajn kuhinje možete uklopiti puno boja koje se obično ne uklapaju u tradicionalni stil.

moderna kuhinja visokog sjaja sa crnim kuhinjskim ormarićima
Moderna kuhinja po mjeri

Naravno, moderni stil znači i da možete koristiti više materijala za izradu kuhinje po mjeri. Možete ugraditi kuhinjske ormariće na bazi drveta, ali i razne metale, nehrđajući čelik, staklo, pa čak i bakar. Suvremeni dizajn kuhinje omogućuje vam da budete puno kreativniji s materijalima koje koristite. Samim time, u modernu kuhinju možete unijeti mnogo različitih materijala koji se obično ne moraju naći u ovoj prostoriji.

Tradicionalne Kuhinje po Mjeri

Često uređena u prigušenim, blijedim bojama, ova je vrsta kuhinje dizajnirana da bude više gostoljubiva. Tradicionalne kuhinje nerijetko dolaze uz rustikalan i vintage prizvuk. Sa luksuznim namještajem i detaljima, tradicionalne kuhinje vrlo su uobičajen odabir za uređenje doma. Rustikalne kuhinje rađene su kako bi izdržale test vremena i znamo ih opisati kao jedinstvene i svevremenske. Također, dobro dizajnirana kuhinja tradicionalnog izgleda je izgledala odlično desetljećima unatrag i izgledati će odlično tijekom godina koje dolaze. Upravo zato, rustikalne kuhinje po mjeri teško gube svoj šarm i posebnost.

tradicionalna kuhinja sa bijelim kuhinjskim ormarićima, izložene cigle, bijeli prozor
Tradicionalna kuhinja po mjeri

Tradicionalna kuhinja dizajnirana s drvenim kuhinjskim ormarićima, otmjenim uzorcima i toplim bojama uvijek će biti opuštajuće mjesto. Ona će postati centar za druženje sa vašim najmilijima i u njoj ćete rado provoditi dosta svog vremena. Mnogo tradicionalnih kuhinja koje uključuju visokokvalitetne drvene završne obloge, poput hrasta, i čvrste kuhinjske radne ploče, poput mramora, napravljene su da traju.

4 Razloga Zašto Birati Kuhinju po Mjeri

Kuhinja po mjeri odličan je spoj svih pojedinosti koje će vam trebati u ovoj prostoriji. Od najmanje ručke do kuhinjskih ormarića, kuhinje po mjeri imaju razne prednosti u vašem domu. Koje su to prednosti, otkrijte u nastavku.

1 – Idealne dimenzije i funkcionalnost za vaš dom

Kuhinje po mjeri se izrađuju i dizajniraju kako bi savršeno odgovarale jedinstvenom prostoru u vašem domu. Kuhinjski ormarići koji su postavljeni na pod ili strop mogu se odlično uklopiti u vaš kuhinjski prostor. Zbog toga je pažljivo mjerenje i planiranje presudno za cjelokupni izgled i funkciju kuhinjskih ormarića po mjeri. Kuhinjski ormarići bez velikih komplikacija mogu odgovarati mjerama i rasporedu prostorije.

Uz kuhinje po mjeri, ne trebate ostavljati nijedan kutak neiskorišten. Tako možete stvoriti sobu koja će biti u potpunosti prilagođena vašim navikama, željama i potrebama u kuhinji.

Ukoliko ugradite kuhinju po mjeri u vašem domu, možete čak nabaviti visoke ormariće za smočnicu koji će doseći željenu visinu ili ići sve do stropa. Kuhinja po mjeri dati će vam prednost da koristite sve zidove u kuhinji onako kako želite. Tako bilo koji zid možete, uz kuhinjske ormariće i police, pretvoriti u potreban prostor za odlaganje.

Čak i ako imate uređaje koji nisu standardne veličine, kuhinja po mjeri može spasiti stvar. Kuhinjski ormarići po mjeri mogu iskorisiti prostor oko ovih uređaja i uređaje pretvoriti u ugradbene. Samim time, kuhinja po mjeri će dobiti izgled i oblik koji želite.

2 – Šarolika dostupnost dizajna kuhinje po mjeri

Kada birate kuhinje po mjeri, imate dostupnost izabrati dizajn koji odgovara vašem ukusu i potrebama. Imate slobodu birati između modernog i tradicionalnog dizajna, i ne trebate biti ograničeni u uređenju svoje kuhinje. Tako ćete puno lakše urediti kuhinju po mjeri tako da se odlično uklapa sa ostatkom vašeg interijera.

kuhinja sa bijelim kuhinjskim ormarićima, drvenim površinama i bijelim pločicama
Kuhinja po mjeri rađena u Šarac Bela radionici

Kuhinje po mjeri pružaju mogućnost da sami izaberete kvalitetne materijale. Tako ćete moći birati između raznih vrsta drveta, stilova uređenja i završne obrade koji će odgovarati vašim ciljevima i potrebama. Opcije su bezbrojne i isplative.

Čak i ako ste ljubitelji eksperimentiranja u interijeru ili imate posebne želje, kuhinja po mjeri je idealna za vas. Moći ćete urediti svaki detalj točno onako kako ste zamislili. Samim time, kuhinja će postati vaša najdraža prostorija u domu.

3 – Jedinstvenost dizajna kuhinje

Jedna od najvažnijih odlika kuhinje po mjeri svakako je njena unikatnost. Uz ugradnju kuhinje po mjeri možete biti sigurni da u svom domu imate jedinstven dizajn. Tako će vaša kuhinja dobiti posebnu čar i bit će apsolutno prilagođena za vas. Kuhanje i druženje u jedinstvenoj kuhinji po mjeri postati će pravu užitak i moći ćete realizirati sve svoje ideje za uređenje bez previše izazova.

4 – Podrška regionalnim kompanijama i zanatu dizajna namještaja

Važna prednost odabira kuhinje po mjeri krije se i u podršci koju možete pružiti domaćim proizvođačima namještaja iz Bosne i Hercegovine kao i regije. To majstorstvo dio je tradicije i omogućava nam da i sada imamo dostupnost jedinstvenog i kvalitetnog namještaja po mjeri.

Pored toga, kupnjom namještaja po mjeri potičete rast ekonomije u svojoj zemlji i podržavate ručni rad i obrt. Jedinstven dizajn vašeg namještaja tako može postati nešto čime ćete se ponositi u svom domu. Kroz podržavanje domaćih proizvođača namještaja čuvati ćete vašu kuhinju po mjeri, jer je dizajnirana i proizvedena samo za vas.

Gdje Uraditi Kuhinju po Mjeri za Svoj Dom?

Ako ste otkrili da je kuhinja po mjeri idealna za vaš dom, možda se pitate gdje ju možete i izraditi.

U Šarac Bela kompaniji radimo izradu kuhinje po mjeri. Pored izrade i ugradnje kuhinje po mjeri, nudimo vam i 3D vizualizaciju interijera koja će vam olakšati donošenje brojnih odluka. Kroz 3D prikaz vaše kuhinje puno ćete jasnije vidjeti cijelo uređenje interijera i donijeti brojne odluke prije samo izrade i ugradnje kuhinje. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izraditi svoju kuhinju iz snova.

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela kuhinje po mjeri koja će brzo osvojiti vaša srca. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojom kuhinjom znajući da može izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu kuhinje po mjeri.

Related Posts