fbpx

3D Vizualizacija Interijera | 5 Prednosti

3d vizualizacija interijera

Korištenje 3D Vizualizacije u Uređenju Interijera

3D vizualizacija interijera je revolucija u uređenju objekata. Uređenje doma predstavlja važan zadatak koji od nas traži trud, vrijeme i energiju. Cijela potraga za stilom i namještajem koji nam se istinski sviđa može biti zamorna i preduga. Dodajte tome i veliki izbor boja, tkanina i materijala, nalazite se u sredini jedne jako zapetljane interijer priče. Čak smo puno puta pokušali unutar naša četiri zida na neki način sebi predočiti kako će izgledati određeni komadi namještaj. Uz namještaj, htjeli smo vidjeti kako će izgledati zidne boje, tapete i brojni drugi detalji. 

Više ne trebate nagađati kada je u pitanju vaš interijer. Danas je kreiran moderni alat koji će vam pomoći u tome. Kroz digitalni crtež možete vidjeti kako će se svaki element u vašem domu međusobno slagati. Taj digitalni crtež dobiva se uz pomoć 3D vizualizacije interijera koja će vam skratiti vrijeme. Pored toga, može vam pomoći znatno u vašem odlučivanju. 

Prije nego što vam otkrijemo zašto biste trebali odabrati 3D vizualizaciju za vaše uređenje doma, podijeliti ćemo s vama kako zapravo funkcionira 3D vizualizacija.

Što je 3D vizualizacija interijera?

3D prikaz za dizajn interijera je zapravo postupak kroz koji dizajneri interijera, arhitekti i drugi profesionalci izrađuju 3D prikaze njihovih dizajnerskih ideja. Odlična stvar kod 3D vizualizacije interijera je činjenica da ona na računalu može ponuditi realističan položaj strukturnih komponenti. Uz to, nudi i pregled namještaja i uređaja u nekom prostoru.

Iako postoji puno alata koji se mogu koristiti za 3D prikazivanje, to prije nije uvijek bio slučaj. Ranije su dizajneri interijera i drugi profesionalci koristili jednostavne skice i slike za prikaz svojih proizvoda. No, danas, 3D prikaz je mnogo fleksibilniji od ostalih procesa ili alata. Dizajneri interijera imaju mogućnost prije početka stvarnog dizajniranja upoznati vas sa svakim detaljem o namještaju i drugim elementima u prostoru.

Svaki ozbiljni profesionalac danas koristi neki moderan alat kako bi dobio određeni prikaz svog namještaja. Ovi alati precizno predstavljaju njegov rad i kako će namještaj izgledati po završetku izrade. Jedan od razloga sigurno je i činjenica da kroz 3D vizualizaciju interijera, dizajneri mogu ponuditi prednosti svakog uređenja. Uz to, mogu vam pomoći da razumijete kako će interijer izgledati sa određenim namještajem. 

Nakon što ste naučili kako funkcionira 3D vizualizacija, upoznati ćemo vas sa njenim sjajnim prednostima koje će vam otkriti zašto je ovaj moderni alat postao dio svakog velikog projekta uređenja interijera.

5 Prednosti Korištenja 3D Vizualizacije Interijera

Realistični prikazi stvoreni s 3D generiranim slikama na računalu omogućuju dizajnerima interijera da prikazuju realne izvedbe željenih rezultata. Da je ovakav način planiranja uređenja interijera odlična ideja i za prostor koji vi želite opremiti, pokazuju vam i sljedeće prednosti.

1 – Idealno za planiranje uređenja prostora

Uz 3D vizualizaciju interijera planiranje uređenja vašeg doma biti će puno jednostavnije iz više razloga. 

Prvenstveno, moći ćete lako igrati se sa raznim namještajem i pozicionirati ga na različita mjesta. Tako ćete dobiti uvid kako bi namještaj izgledao u vašem interijeru. Bez fizičkog napora moći ćete u par minuta donijeti finalnu odluku kako pravilno rasporediti namještaj u svom domu bez previše sumnje.

Osim što ćete se moći igrati s položajem namještaja, imate priliku birati lepezu boja za zidove kao i tapete. Prije no što uopće započnete s projektom uređenja, putem računala i 3D vizualizacije odmah ćete moći vidjeti kako se slažu boje sa svjetlom koje prodire u prostor i namještajem u interijeru. Moći ćete provesti desetke minuta igrajući se sa raznim zidnim bojama i tapetama. I da, možete se igrati sve dok ne dobijete finalnu kombinaciju koja će vas osvojiti. Radi ovih opcija jedva ćete čekati početi s uređenjem. 

Uz zidove i namještaj, moći ćete izabrati i vrstu poda, prozora, kao i brojne druge sitnice i detalje. Upravo to će vam itekako pomoći u tome da dobijete finalnu sliku kakav vas interijer očekuje. 

Čak, ukoliko se želite baciti na projekt renovacije prostora, uz 3D vizualizaciju možete savršeno predočiti kako će vaš interijer izgledati ako uklonite određene zidove i prenamjenite prostor. Samim time, prije no što uopće započnete projekt znati ćete sve važne informacije. Tako ćete moći sa sigurnošću krenuti sa procesom renovacije prostora. 

Osim što je 3D vizualizacija funkcionalna i isplativa, ona je i zabavna. Upravo ona može cijeli naizgled izazovan proces uređenja doma pretvoriti u jedno zabavno putovanje koje ćete jedva čekati započeti.

2 – Možete proučiti interijer iz svakog ugla

Tehnologija koja se krije iza 3D vizualizacije dizajna interijera čini da konačni crtež može biti statičan, panoramski ili pak video format. U prošlosti su klijenti mogli gledati samo statičke prikaze koji su bili ograničeni na 2D. Čak i oni s 3D opcijom bili su ograničeni u broju preuzetih slika prikaza.

Danas arhitekt, dizajner interijera ili vaš salon namještaja može jednostavno otvoriti projekt u svom profesionalnom alatu i omogućiti kupcima da interijer pregledaju iz bilo kojeg kuta ili bilo kojeg položaja koji im se sviđa. To omogućava kupcu da se kreće po sobi kako god želi i vidi sve što ga zaista zanima.

dizajner interijera crta digitalni crtež 3D vizualizacije

Istodobno se mogu premještati iz jedne prostorije u drugu kako bi vidjeli kako sobe međusobno komuniciraju i kako su različiti elementi dizajna povezani u jednu smislenu priču. To omogućuje da se ideja o uređenju prostora razumije puno bolje, a istovremeno omogućuje pojedincima da se usredotoče na stvari koje smatraju važnima.

3 – Štedi vaše vrijeme (ali i novac)

Koristeći se alatom kao što je 3D vizualizacija možete znatno uštedjeti vrijeme, i to na više načina. 

Za početak, nećete gubiti previše vremena posjećujući razne salone u potrazi za idealnim komadom namještaja, idealnom bojom, tapetom i brojnim drugim sitnicama za uređenje. Moći ćete nakon 3D vizualizacije pronaći što vam najbolje odgovara. Uz to, dobiti ćete savjete od dizajnera interijera gdje pronaći takav namještaj, boje, materijale i tkanine. Samim time, vaša potraga će biti kraća i istinski ćete uživati u cijelom uređenju vašeg doma, apartmana, ureda ili nekog drugog prostora. 

Pored toga, ponovna mjerenja, neodlučnost, promjena mišljenja i svi drugi izazovi koji idu rame uz rame sa uređenjem prostora biti će puno lakši za odraditi digitalno. Ukoliko niste sigurni je li neki komad namještaja odgovara ili boja zida, kroz par klikova te postavke možete promjeniti na 3D crtežu. Ukoliko to radite u svom interijeru ili kroz jednostavni crtež na papiru, proces će dugo trajati i nećete imati realističan prikaz interijera kao što biste imali na 3D vizualizaciji. 

Zatim, važno je spomenuti da je puno lakše i jeftinije uraditi 3D vizualizaciju nego je stvarati od pravog namještaja ili čak djelomično graditi. Pogotovo ako želite mijenjati neke stvari, što se dogodi u 90% slučajeva. S 3D vizualizacijom nećete morati trošiti novac na obnovu i preoblikovanje, obzirom da se sve radi uz par pokreta mišem.

4 – Daje brza i odlična rješenja 

Kroz 3D vizualizaciju dizajneri mogu raditi izvrsno sa zahtjevima svojih klijenata. Pored toga mogu predložiti neke dobre ideje kako stvari učiniti još boljima. Uz to, mogu uvesti neke elemente koji bi mogli čak i poboljšati učinak projekta. Ovo je izuzetno korisno za male stanove, ili ako imate malu blagovaonicu ili malu spavaću sobu.

Budući da dizajner može koristiti 3D prikazivanje, može i dizajnirati što god poželi. Iako klijenti razmišljaju samo o tome kako će projekt izgledati, dizajner može ići mnogo dalje. On može u detalje dati klijentima određene ideje zbog kojih bi projekt mogao izgledati senzacionalno. Mogućnosti su doslovno beskonačne. 

3d vizualizacija kupaonice u bijeloj boji
3D vizualizacija kupaonice

Klijent bi trebao biti u stanju razumjeti ideje dizajnera, a napredni 3D dizajn interijera čini komunikaciju klijent-dizajner jednostavnijom nego ikad prije. To definitivo olakšava donošenje odluka klijenta i samim time ubrzava proces dizajniranja interijera i kasnije proizvodnje namještaja. Čak i kada klijent poželi neku promjenu tijekom procesa izrade i postavljanja, kroz 3D vizalizaciju se lako mogu unijeti promjene. Kada klijent pregleda izmjene, njegovo odobrenje stiže brzo i proces teče dalje. 

5 – Finalni izgled je identičan 3D crtežu 

Za prikazivanje interijera 3D vizualizacija koristi slike stvarnog namještaja, tekstura, boja i materijala. Na taj način možete biti sigurni da će 3D prikazivanje interijera izgledati baš kao i prostor iz stvarnog života.

Ovakav način planiranja uređenja doma je jako koristan. Osim što olakšava donošenje mnogih odluka, osigurava uspjeh kada je u pitanju zadovoljstvo klijenta. Klijent će znati točno kako će izgledati svaki kutak prostora i biti će uvjeren da je sve točno onako kako želi. Efikasnost 3D vizualizacije mogao bi samim time postati standard kojemu će svi ljubitelji interijera i interijer entuzijasti teško odoljeti.

Gdje možete uraditi 3D vizualizaciju interijera?

Ako ste i sami nakon ovih savjeta odlučili da je 3D vizualizacija nešto što savršeno odgovara na vaše potrebe u uređenju interijera, možda se pitate gdje možete pronaći ovu korisnu uslugu. U Šarac Bela kompaniji nudimo 3D vizualizaciju interijera koja će vam olakšati donošenje brojnih odluka vezanih za uređenje vašeg prostora. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izgraditi svoj prostor iz snova. 

Naš proces 3D vizualizacije interijera započinje sastankom kroz koji se možemo dogovoriti o svim detaljima, od vaših želja i preferencija do konačnih rezultata. Uz modernu tehnologiju želimo našim kupcima omogućiti da na najbolji mogući način iskuse planiranje uređenja svog prostora, bez previše neodlučnosti. Tako ćete sa sigurnošću moći početi sa proizvodnjom namještaja za vaš dom, ured, apartman, hotel ili druge prostore koje ste imali na umu.

Dakako, pored 3D vizualizacije, naša kompanija nudi i izradu namještaja po mjeri. Proces izrade Šarac Bela namještaja po mjeri koristi se metodama kvalitetne obrade drveta i metala, uz najljepše tkanine i posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja po mjeri koji će postati jedinstveni dodatak u vašem domu. 

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu.

Related Posts