fbpx

Tihi Luksuz u Domu: Ideje i Foto Inspiracija

Tihi luksuz u domu jedan je od posljednjih trendova, ali istovremeno klasik koji dobro poznajemo. Tijekom više stoljeća iza nas ljudi su se uvijek trudili postići savršen sklad i luksuz. Bilo da je to kroz odabir štukatura, namještaja ili boja u domu, postoji mnogo načina kako postići luksuzan ugođaj u domu.

Tajna se krije u kombiniranju materijala i detalja. Naime, oni domovi koji biraju minimalizam ili skandinavski stil uređenja već su na pola puta. Ono što ovi stilovi uređenja i brojni drugi stilovi imaju zajedničko jeste jednostavnost i pročišćenost. Za tihi luksuz u domu potrebne su upravo te stavke kako bi dom djelovao otvoreno i jedinstveno.

Tako će u luksuznom domu najviše pažnju privući posebni detalji kao što je odvažna umjetnina. Uz to, pažnju mogu privući podovi, stropovi ili namještaj koji poziva na druženje. No, ponekad glavna zvijezda mogu biti detalji. Osvijetljene police, lusteri, veliki prozori ili zlatne ručkice posvuda samo su uvod u malu školu luksuza u domu. Kako biste znali kako i sami možete probuditi tihi luksuz u svom apartmanu, vili, stanu i drugim prostorima, pogledajte ideje koje smo izdvojili u nastavku.

Tihi Luksuz u Domu – Ideje

Jedan od najpoznatijih i provjerenih trikova je birati određene boje. Tako će monokromatske nijanse sa dodatkom zelene i zlatne stvoriti veoma luksuzno okruženje. No, ponovno to ne znači da se ne možete poigrati i sa odvažnijim bojama. Kako, otkrijte kroz savjete i foto primjere u nastavku.

1 – Štukature su detalj koji ćete htjeti uzeti u obzir

U ovom interijeru vidimo mnoštvo detalja koji doprinose luksuznom ugođaju u domu. Tako prvo možemo primijetiti štukature kao jedan od dodataka zidu. Iako minimalistične, savršeno se uklapaju u gotovo svaki prostor, lako se postavljaju, a čine primjetnu razliku. Jednom ogoljenom zidu pružaju mnoštvo karaktera. Imajte na umu da štukature možete postaviti na zidove, ali i na stropove. Postoji više vrsta štukatura, a najbolje je to što ih možete dodati u raznim oblicima i veličinama.

sivi interijer i tihi luksuz u domu

2 – Drveni namještaj je savršen za tihi luksuz u domu

Puno drvo na kojem se vidi majstorstvo izrade jedan je od najboljih oličenja tihog luksuza u domu. Osim što će unijeti dašak prirode u interijer, učinit će svaki kutak posebnim. Bez obzira je li birate sofu sa drvenim nogama, krevet, naslonjač ili trpezarijske stolice, ne možete napraviti pogrešan izbor.

I na ovom primjeru možete vidjeti kako štukature mogu uljepšati prostor. Uz to, kombinacija drveta stvara sklad koji je teško nadmašiti. Tako na ovom primjeru vidimo savršenu harmoniju poda, komode i naslonjača. Dodatno ih naglašavaju bijeli dodaci kao savršen kontrast u uređenju.

drveni namještaj i tihi luksuz u domu

3 – Ne trebate bježati od boja

Iako luksuz često vežemo za monokromatske nijanse, boje mogu biti dobar izbor. No, važno je odabrati one boje koje najbolje unose luksuz u dom. Tako ćete rado birati zagasitije nijanse kao što su purpurne, grimizne i tamno zelene nijanse. One će izgledati kao direktno posuđene sa nekog francuskog dvora, a upravo takav efekt želite postići.

Najbolji dojam ćete stvoriti i uz kontrast, baš kao na primjeru ove zelene kuhinje. Njoj savršeno komplimentira ova bijela boja, sa zlatnim ručkama.

zelena kuhinja

4 – Zlatna, zlatna i zlatna

Jedna od najčešćih asocijacija na luksuzan dom upravo je zlatna. Samim time, prirodno se našla i na našoj listi dodataka koji unose tihi luksuz u domu. Ali kod ovog savjeta za uređenje važna je umjerenost i balans. Da zlatna, ali s mjerom. Treba ju unositi postepeno, kroz dodatke.

Tako na ovom primjeru vidimo savršen balans zlatne i bijele. Bijela dominira prostorom i čini ga svijetlim i otvorenim. S druge strane, toplinu dodaju zlatni detalji poput lampe, zdjele, svjetiljki i košare za novine.

Ovdje također drveni namještaj dobiva na važnosti. Inače prazan i dosta monoton prostor oživi i samim time drvo stvara dobrodošlicu.

moderno uređen stan

5 – Tihi luksuz u domu može biti i vibrantan

Ako minimalizam ipak nije stil uređenja koji biste najradije birali, bez brige. Uz mnoštvo detalja i boja i dalje možete imati tihi luksuz u domu. Ovdje je također izuzetno bitan balans. Dodaci trebaju biti aranžirani i svaki treba biti dio vizualne harmonije. Birajući jednu paletu boja možete kreirati istinski sklad, a uz to možete dodati biljke i mnoštvo izvora svjetlosti.

Pomoći će vam i ako se držite jednog stila, kao što je boho stil, no možete kombinirati više stilova. U svakom slučaju, budite slobodni pokazati svoj karakter kroz uređenje. Neka police pričaju više o vašim interesima, hobijima, putovanjima i ljudima iz vašeg života.

tihi luksuz u domu

6 – Teksture i uzorci prave razliku

Kad želite da vaš dom izgleda stylish možete se poigrati teksturama i materijalima. Ova dva dodatka namještaju, ali i svim dodacima u interijeru mogu napraviti magiju u interijeru. Teške zavjese na prozorima od poda do stropa učinit će da se osjećate kao u pariškom stanu. Naslonjač sa gingham uzorkom bit će savršeno mjesto za čitanje, ali i glavni odgovorni za buđenje luksuza u domu.

Kad govorimo o teksturama, neka vaš pokrivač bude baršunast, a jastučnice svilene. Neka vaš kauč bude od pamuka, a deka krznena. Na ovaj način dajete novu dimenziju uređenju, iznenađujući efekt luksuza i prostor u kojem ćete jedva čekati živjeti.

naslonjač i tabure

7 – Neka umjetnine povežu prostor za tihi luksuz u domu

Jedan od omiljenih trikova dizajnera interijera za uređenje svakako su umjetnine. One uspijevaju probuditi emociju, naglasiti karakter vlasnika, ali i istaknuti čitavu prostoriju. U njima se krije toliko posebnosti da jedan sasvim bijeli zid može instant oživjeti.

Samim time, ako vaše predsoblje treba društvo ili vaša trpezarija treba nešto da ju poveže sa kuhinjom, birajte umjetnine. Možete birati umjetnička djela lokalnih umjetnika ili izabrati djela inozemnih umjetnika. Možete čak ići korak dalje i kreirati djelo samostalno.

Kada postavljate umjetninu, uzmite u obzir stvari koje ju okružuju. Tako ćete za jednu odvažnu umjetninu radije birati manje detalja. Imajte na umu i palete boja, kao i činjenicu da umjetnina treba biti postavljena ravno, i na ispravnoj visini.

tihi luksuz u domu

8 – Rasvjetna tijela će postati vaši novi najbolji prijatelji

Ništa ne upotpunjuje prostor bolje od rasvjetnih tijela. Bilo da birate grandiozne lustere, lampe za spavaću sobu ili svjetiljke za kuhinju, želite imati topla svjetla. Ona će stvoriti atmosferu ugodnu za svakodnevicu, druženje i opuštanje. Neće biti napadna kao velika LED svjetla i mogu samo naglasiti tihi luksuz u domu.

Samim time, birajte lampe koje će se uklopiti u uređenje vašeg doma. Neka budu dio vaše postave u svakoj prostoriji.

lampa u spavaćoj sobi

Gdje U BiH Pronaći Namještaj za Tihi Luksuz u Domu? Posjetite Šarac Bela.

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Uređenje spavaće sobe u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com