fbpx

Shabby Chic Namještaj | Savjeti i Ideje za Uređenje

Shabby chic namještaj dio je stila dizajna interijera koji prezentira vintage i rustikalan izgled u domu. Nerijetko je vezan za nježne boje, mješavinu vintage i novog dekora te ženstvenih detalja.

Sami pojam “shabby chic” nastao je 1980-ih, a najveću ulogu za razvoj ovog stila imala je Rachel Ashwell. Upravo je ona uspjela postići porast njegove popularnosti. Iako je stil započeo u Engleskoj 1980-ih, Rachel Ashwell otvorila je svoju prvu trgovinu u Kaliforniji 1989. godine i tu je počela njena priča. Upravo ona shabby chic stil opisuje kao ugodan, udoban i lijep.

Da ova vrsta namještaja može imati mjesto i u vašem domu dokazuje njegova elegantnost i ljupkost koja leži u svakom obrisu. Kako zapravo izgleda shabby chic namještaj i kako ga uklopiti u svoj interijer, otkrijte kroz savjete koje izdvajamo u nastavku.

Što je Shabby Chic Stil?

Shabby chic stil u svijetu namještaja podrazumijeva korištenje raznih tehnika koje omogućavaju da namještaj dobije određeni vintage izgled. Posebne glazure i završne obrade također mogu stvoriti komad shabby chic namještaja koji će brzo dati karakter svakoj prostoriji. Udobne tkanine popularne su kada je u pitanju shabby chic stil, a pamuk i lan su najbolji izbor. Nerijetko je shabby chic namještaj obložen tkaninama sa cvjetnim uzorkom. Također, shabby chic namještaj često dolazi sa navlakama koje su također ključna osobina shabby chic stila.

shabby chic spavaća soba
Shabby chic spavaća soba u potpisu Šarac Bela radionice

Uz materijale, boje shabby chic namještaja često čine nježne nijanse, među kojima su svijetlo bijela i bež boja neke od najpopularnijih. Dakako, shabby chic stil često odlikuju i pastelne boje poput ružičaste, lavande i svijetloplave. Iako svjetle boje prevladavaju, poneki shabby chic komad namještaja se može istaknuti sa odvažnim nijansama poput tirkizne.

Shabby chic namještaj još više dolazi do izričaja u vašem rustikalnom domu ako ga dodatno ukrasite sa vintage chic komadima. Antikni predmeti kao što su luster i porculan ili potpuno novi predmeti koji izgledaju vintage, pomoći će vam kreirati rustikalni raj u domu.

Shabby chic komoda Nicolette Gray
Barok komoda Nicolette Gray iz Šarac Bela radionice

Podovi u prostorijama također mogu dosta utjecati na kreiranje rustikalnog ozračja u domu. Zato se u domovima sa shabby chic namještajem često koriste laminati, parketi i drveni podovi. Pored podova, i vaši zidovi mogu surađivati uz pomoć zanimljivih zidnih tapeta. Motivi poput velikih ruža i hortenzija samo su neki od primjera tapeta koje će odlično kompletirati priču o shabby chic stilu u vašem domu.

Shabby Chic Namještaj – Tehnika Patiniranja

Ako je vintage namještaj po mjeri nešto što želite u svom domu, razveseliti će vas da uz pomoć tehnike patiniranja možete kreirati neodoljiv shabby chic namještaj. Ova tehnika koju koriste saloni namještaja po mjeri idealna je za izradu neodoljivih rustikalnih komada namještaja.

Shabby chic spavaća soba iz Šarac Bela radionice

Tehnika patiniranja pretvara moderno napravljen novi namještaj u komade rustikalnog izgleda koji se mogu prenositi s generacije na generaciju. Majstori u Šarac Bela radionici usavršili su tehniku patiniranja i već dugi niz godina dostavljaju neke od najšarmantnijih shabby chic komada namještaja. Uz posebnu pozornost detaljima. uspjeli su udahnuti život brojnim komadima namještaja i tako im dati poseban vintage prizvuk idealan za svaki rustikalan dom.

Narudžba Shabby Chic Namještaja – 4 Stvari Koje Trebate Znati

Ako ste kroz dosadašnje fotografije i tekst uvidjeli da je shabby chic namještaj idealan za uređenje vašeg doma, u nastavku vam donosimo i savjete za njegovo naručivanje.

1 – Odredite mjesto i namjenu namještaja

Jedan od naših najčešćih savjeta kada je u pitanju narudžba namještaja upravo je određivanje mjesta i namjene za vaš namještaj. Razlog zbog kojeg ovo spominjemo je činjenica da od namjene namještaja ovisi oblik, izgled, materijal i tkanina koja će se koristiti za izradu namještaja.

Shabby chic spavaća soba
Shabby chic ormar može biti idealan i za vašu spavaću sobu

Tako možete birati shabby chic namještaj za dnevni boravak ili kuhinju, dvije u potpunosti različite sobe koje traže različite materijale i tkanine. S obzirom na to, prije narudžbe odredite gdje ćete i kako pozicionirati vaš namještaj. Tako ćete biti sigurni da će vaš namještaj biti jednako funkcionalan i estetski zanimljiv.

2 – Odlučite se za stil unaprijed

Prije no što krenete sa naručivanjem namještaja u shabby chic stilu važno je da razmislite o tome koliko želite da shabby chic namještaj prevladava u uređenju vašeg doma. Možda ćete radije htjeti urediti samo jedan kut ili čitavu sobu. Možda ćete htjeti kombinirati shabby chic i moderno te tako urediti dom kombinirajući ta dva stila.

Uz dogovor sa svojim ukućanima razmislite koji stil želite da prevladava u vašem domu. Tako ćete puno lakše donijeti odluke i skratiti vrijeme pri naručivanju.

3 – Pravilno mjerenje

Jedan od najvažnijih koraka na koji posebno stavljamo naglasak pri svakom savjetovanju. U svom interijeru važno je da precizno izmjerite dimenzije za uređenje doma. Kako biste kreirali interijer u kojemu sve odlično funkcionira i vaš namještaj izgleda besprijekorno pripazite na dimenzije shabby chic namještaja po mjeri.

Rustikalna kuhinja po mjeri

Ako zatrebate pomoć, uvijek se možete obratiti proizvođaču namještaja koji će vam rado pomoći i savjetovati vas.

4 – Kvalitetna izrada

Shabby chic namještaj koji će se uklopiti u vaš rustikalan interijer treba biti rađen od kvalitetnih materijala. Također je potrebno da bude izdržljiv i istovremeno lijep. Ako želite urediti dom tako da vaš namještaj izdrži test vremena i bude dio vaše postave dugi niz godina, shabby chic namještaj po mjeri treba biti vaš favorit.

Tako možete imati kvalitetan shabby chic kauč po mjeri, shabby chic ormar i komode po mjeri, ili čak shabby chic kuhinje po mjeri.

Shabby Chic Namještaj – Ideje za Uređenje u Interijeru

Kako biste svom domu dali istinski rustikalni šarm, potrebno je da uključite razne detalje koji će vam u tome pomoći.

Shabby chic spavaća soba tehnika patiniranja

Neutralne i svijetle nijanse na zidu biti će vaš prijatelj. Shabby chic namještaj prepun je karaktera i osobnosti zato je potrebno da zidovi kreiraju balans sa neutralnim nijansama. Sivi, prljavo bijeli, bijeli i bež zidovi čine idealnu pozadinu za uglađeni shabby chic interijer.

Jedan od dodatnih načina kako efektno naglasiti rustikalan izgled interijera je investiranje u zanimljiv luster. Upravo on može osvijetliti prostoriju i unijeti posebno ozračje u trpezariji, hodniku, dnevnom boravku…

Luster u shabby chic interijeru

Ako želite uljepšati rustikalni interijer, u svom domu izložite razne antikvitete i vintage komade. Oni će vam pomoći kreirati vintage ozračje i biti sjajan kompliment vašem shabby chic namještaju. No, izbjegavajte pretrpani izgled tako što ćete odrediti točno mjesto za svaki ukras i dodatak koji postavite.

Gdje Izraditi Kvalitetan Shabby Chic Namještaj?

U Šarac Bela radionici rado kreiramo kvalitetan shabby chic namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja doma. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vaše shabby chic komode, ormara, stolice i drugog namještaja brzo podići na novu razinu.

Dnevni boravak iz Šarac Bela radionice

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Uz to, naši majstori su usavršili tehniku patiniranja koja posebno uljepšava svaki shabby chic komad namještaja. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela shabby chic namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu shabby chic namještaja.

Related Posts