fbpx

Proizvodnja Namještaja po Mjeri u BiH | Sve Što Trebate Znati

plava plišana tapacirana fotelja

Majstorstvo, znanje i iskustvo riječi su kojima se često opisuje proizvodnja namještaja po mjeri u BiH. Upravo su te riječi razlog zašto brojni zaljubljenici u interijer biraju namještaj sa bh potpisom. Taj zanat dugi je niz godina dio tradicije ove zemlje i u današnjem vremenu postao je svojevrsni standard za namještaj. Odlična kvaliteta, posvećenost detaljima i općenita stručnost kojom proizvođač namještaja pristupa radu podižu proizvodnju namještaja u BiH na zavidnu razinu.

Bijela rustikalna kuhinja i trpezarija
Rustikalna kuhinja iz Šarac Bela radionice

Birati namještaj po mjeri znači da kupujete jedinstven i kvalitetan komad namještaja. Upravo će on biti dizajniran i izrađen posebno za vas i vaš dom. Postupak započinje tako da imate osnovni koncept željenog komada namještaja. Pritom mislimo na njegove približne dimenzije, vrstu drveta, možda fotografiju ili crtež sličnog predmeta koji vam se sviđa. Proizvodnja namještaja po mjeri omogućuje vam da izravno sudjelujete u stvaranju predmeta koji će biti jedinstven i samo za vas. Bez obzira na vaše želje, salon namještaja pomoći će vam kroz postupak i osigurati da vam se predstavi najfiniji ručno izrađeni namještaj. Jedna od opcija je da odaberete komad iz jedne od njihovih linija namještaja. A druga opcija je da naručite da vam salon namještaja napravi nešto 100% po mjeri i originalno za vaš dom.

Proizvodnja Namještaja po Mjeri – Proces

Šarac Bela obožava dizajnirati i proizvoditi namještaj. Pronaći idealno mjesto između estetike i dugovječnosti proizvoda poseban je užitak za svaki komad namještaja koji proizvodimo.

Početkom tjedna proizvodnja namještaja po mjeri u BiH kreće sa nekoliko dasaka sušenog drva. Ali već na kraju tjedna možemo ugledati finalni izgled komada namještaja. Upravo izrađivati namještaj s tako lijepim i kvalitetnim sirovinama pola je priče.

proizvodnja namještaja po mjeri
Proizvodnja namještaja po mjeri

Koristimo samo vrhunsko drvo koje će odoljeti testovima vremena. U izgradnji se koriste tradicionalni ručni alati i oprema. Ako to naši klijenti žele, rado ćemo poslati 3D vizualizaciju radova prije početka, ali i u tijeku izrade. Koriste se samo najfinije završne obrade i alati koji su posebno odabrani kako bi odgovarali vašem osobnom stilu.

Kako je BiH Postala Glavna u Proizvodnji Namještaja u Regiji

I naša kompanija dio je grupe proizvođača namještaja po mjeri u Bosni i Hercegovnini. Proizvodnja namještaja po mjeri u našoj državi polako, ali sigurno dobiva pozitivan rast i dobru reputaciju. I to ne samo u regiji, nego i na inozemnom tržištu zahvaljujući brojnim sajmovima.

vintage dnevni boravak
Vintage dnevni boravak

Sajam namještaja u Kölnu

Jedan od tih sajmova je i Sajam namještaja u Kölnu kojeg često posjećuju i bh zanat majstori za proizvodnju namještaja po mjeri. Na samom sajmu bh proizvođači namještaja imaju priliku predstaviti svoje proizvode rame uz rame sa nekim od najboljih inozemnih proizvođača namještaja. Takva vrsta predstavljanja otvara im brojne mogućnosti za suradnju i kreiranje odličnog ugleda za proizvodnju namještaja po mjeri sa bh etiketom. Posjeta bh majstora za proizvodnju namještaja pokaziva da industrija doživljava svoj razvoj i podršku ne samo od strane kompanija, nego i države, koja podržava projektima nastup kompanija iz BiH na spomenutom sajmu.

Svi proizvođači namještaja koji imaju priliku izlagati svoje proizvode na Sajmu namještaja u Kölnu sudjeluju u kreiranju budućih trendova. Takva vrsta predstavljanja od velikog je značaja za proizvodnju namještaja po mjeri u BiH i drvnu industriju općenito.

Kako dalje prenosi klix.ba, drvna industrija postaje sve važnija privredna grana u zemljama regiona, posebno u BiH. Drvna industrija BiH, koja zapošljava oko 30.000 radnika, za devet mjeseci 2018. godine je ostvarila izvoz od preko milijardu KM što je za 6,9 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Većina namještaja iz BiH završi na evropskom tržištu. Zbog toga je izlaganje na sajmu koji će ove godine, kako očekuje organizator, posjetiti oko 150.000 ljudi, važan za prezentaciju proizvoda “Made in BiH”.

Šarac Bela stolica sa plavim tapacirungom i zlatnim nogama
Stolica iz Šarac Bela radionice

Dugogodišnji klijenti, zadovoljni kupci i kompanije čine da proizvodnja namještaja po mjeri u BiH doživljava svoj procvat svake godine. Dokazana kvaliteta, posvećenost i izvanredan zanat koji se brzo vežu za ‘Made in BiH’ etiketu odlična je reklama za svakog proizvođača namještaja.

Proizvodnja Namještaja po Mjeri za Apartmane

Apartmani su čest kupac namještaja po mjeri u Bosni i Hercegovini. Njihova stalna potraga za proizvodnjom kvalitetnog namještaja luksuznog izgleda završava se upravo u BiH. Razlog se krije u tome proizvođači namještaja u BiH mogu dizajnirati i napraviti puno toga što je vlasnicima apartmana potrebno.

Upravo zato je proizvodnja namještaja po mjeri u BiH pozicionirana visoko na listi poželjnih proizvođača. Vlasnici luksuznih vila ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i na obali Dalmacije, rado biraju bh proizvođače namještaja. Konkurentske cijene uz kvalitetu materijala, majstorstvo izrade namještaja i raznolikost tkanina čine proizvodnju namještaja u BiH liderom u regiji.

namještaj po mjeri u apartmanu
Kauč po mjeri i stol iz Šarac Bela radionice

Proizvodnja namještaja za apartmane u Dubrovniku ili Splitu i drugim gradovima na obali postala je posebna niša proizvodnje namještaja po mjeri u BiH. Zadovoljni klijenti i vlasnici apartmana svake godine ponovo surađuju sa proizvođačima u BiH. To mogu zahvaliti odličnim preporukama i zavidnoj reputaciji koju ima ‘Made in BiH’ etiketa. Samim time proizvodnja namještaja za Dalmaciju u BiH postaje samo jedan od načina dodatne promocije i osiguranja kvalitetne izrade i dizajna.

Od kauča po mjeri i kreveta po mjeri pa sve do kuhinja i trpezarija po mjeri, proizvođač namještaja u Bosni i Hercegovini može napraviti mnogo toga. Samim time nije ni veliko iznenađenje da se jedan salon namještaja u BiH stalno trudi dostaviti velik raspon kvalitetnog namještaja od drveta, metala i drugih materijala.

Gdje Pronaći Kvalitetan Namještaj po Mjeri za Svaku Prostoriju u Vašem Apartmanu ili Domu?

Ako ste odlučili da namještaj po mjeri savršeno odgovara vašem domu i potrebama, možda se pitate gdje ga možete i kupiti. U Šarac Bela kompaniji pronaći ćete namještaj po mjeri za svaku prostoriju u vašem domu. Pored izrade i ugradnje namještaja, nudimo vam i 3D vizualizaciju interijera. Upravo će vam 3D vizualizacija olakšati donošenje brojnih odluka vezanih za uređenje vašeg doma ili apartmana. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izgraditi svoj interijer iz snova.

trpezarijske stolice i stol od drveta
Trpezarija iz Šarac Bela radionice

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz najljepše tkanine i posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja po mjeri koji će postati jedinstveni dodatak u vašem domu. Tako će u vašoj dnevnoj sobi, kuhinji ili kućnom uredu osvanuti jedinstveni, moderni ili vintage komadi namještaja na koje ćete se ponositi znajući da je baš vaš komad namještaja rijedak i da može izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu jedinstvenog namještaja po mjeri.

Related Posts