fbpx

Komoda po Mjeri | Vrste, Narudžba i Ideje za Uređenje

Kada započnete opremanje svog doma, komoda po mjeri neizostavna je u prostorijama vašeg interijera. Potrebno je izabrati funkcionalnu komodu koja će imati dovoljno prostora za pohranu stvari. A pored funkcionalnosti komode po mjeri, važno je da se uklapa u prostor, slaže se sa ostalim namještajem i uklapa se u estetiku. Komoda, bilo da birate modernu ili tradicionalnu, može biti i dobar dodatak uređenju interijera. Možete ju učiniti dijelom vašeg dnevneg boravka, iskoristiti za pohranu dječje robice ili ju pak smjestiti u svojoj spavaćoj sobi. Također, komoda može naći svoje mjesto u vašoj radnoj sobi, hodniku ili čak kupaonici.

S obzirom na važnost i svestranost komode, potrebno je znati sve pojedinosti prije njene narudžbe kako biste dobili idealan komad namještaja. U nastavku ćemo vas informirati i savjetovati o raznim stilovima koje možete birati. Pored stilova, staviti ćemo naglasak i na sve sitnice oko narudžbe koje će vam uštedjeti vrijeme. Uz savjete za narudžbu, otkriti ćemo vam i neke trikove koje trebate znati o uređenju komode po mjeri u svom domu. Prelistajte dalje i saznajte sve detalje.

Moderna Komoda po Mjeri

Glavne osobine modernog namještaja su jednostavnost, kvaliteta, ekskluzivan stil i moderni izgled.

Moderna komoda po mjeri trebala bi se besprijekorno uklopiti u vašu spavaću sobu, dnevni boravak ili neku drugu prostoriju. Zato je bitno da prije uređenja razmislite o dizajnu interijera i stilu koji želite imati u svom domu. Moderni namještaj čest je izbor za uređenje doma. Samim time, i moderna komoda po mjeri može postati dio vaše postave u interijeru.

moderna bijela komoda sa dvije lampe u dnevnom boravku
Moderna komoda po mjeri iz Šarac Bela radionice

Jedna od karakteristika koja čini modernu komodu po mjeri odličnim odabirom je svakako minimalistički dizajn koji se jednostavno kombinira sa ostatkom namještaja. Druge karakteristike su glatke površine i čiste ravne linije koje sa određenim detaljima mogu izgledati neodoljivo u vašem interijeru. Dodatne karakteristike moderne komode po mjeri su tople neutralne boje koje su naglašene sa živopisnim nijansama. Kad su u pitanju materijali, za moderne komode najčešće se pri izradi koriste drvo i metali.

Tradicionalna Komoda po Mjeri

Elegantna tradicionalna komoda može biti savršen komad namještaja koji će plijeniti pažnju vaših prijatelja, obitelji ili gostiju. Pored svoje estetske uloge, tradicionalna komoda po mjeri može čuvati vaš kristal i posuđe u kuhinji po mjeri. Osim u kuhinji, vaša tradicionalna komoda idealno će se uklopiti u dnevnom boravku uz kauč po mjeri, stolić i tepih. Možete tradicionalnu komodu za dnevni boravak pretvoriti u TV komodu i tako dati još jednu ulogu ovom komadu namještaja. Osim u dnevni boravak, tradicionalne komode po mjeri možete smjestiti iza trpezarijskih stolica u trpezariji ili u spavaćoj sobi uz krevet po mjeri.

Tradicionalna rustikalna komoda sa rezbarijama u smeđim nijansama
Tradicionalna rustikalna komoda iz Šarac Bela radionice idealna za uređenje hodnika

Većina tradicionalnih komoda izrađena je od neke vrste drveta. Za najčvršće, najkvalitetnije komode usredotočite se na one modele izrađene od punog drveta. Drvena komoda čest je odabir obzirom da je klasik u uređenju doma, odolijeva svim trendovima i ima izuzetno veliku izdržljivost. Uz drveni namještaj ne možete pogriješiti.

Bez obzira je li vaš prostor elegantan, ležeran, rustikalan ili eklektičan, sigurni smo da će se shabby chic komoda, vintage komoda ili retro komoda idealno uklopiti u vaš prostor. Razlog za to krije se u činjenici da svaka tradicionalna komoda po mjeri ima određeni karakter i pruža svakom prostoru poseban rustikalan prizvuk.

5 Stvari Koje Trebate Imati na Umu Prije Narudžbe

Prije no što započnete proces kupnje i izbora idealne komode po mjeri, važno je da imate na umu nekoliko stvari. Od mjesta na koje ćete smjestiti svoju komodu, preko boje i veličine pa sve do materijala i stila, sve detalje o narudžbi smo izdvojili u nastavku.

1 – Odredite u kojoj prostoriji će se koristiti komoda

Kao i sav namještaj u kući, i komoda treba imati određeni prostor. To svakako ne znači da ju poslije ne možete premjestiti ili prenamijeniti. Ali kada kupujete komodu, trebali biste razmisliti za koju sobu ju želite i kakvu će svrhu komoda imati.

TV komoda od drveta sa ladicama i ormarićima u apartmanu
TV komoda

S obzirom na to,možete možda opremiti dječju sobu sa simpatičnom širokom komodom čija će uloga biti skladište za odjeću. Pored skladišta za odjeću, komode u dječjoj sobi mogu služiti i za čuvanje igrački, dječjih stvarčica i slično. Možete komodu po mjeri postaviti u svojoj glavnoj spavaćoj sobi i koristiti ju za odlaganje osobnih stvari. Ukoliko želite istaknuti vaš kristal u trpezariji, komodu možete smjestiti u toj prostoriji. Dakako, i dnevni boravak može biti dobro mjesto za komodu u kojoj ćete spremiti sitnice, knjige i slično. Naravno, tu je i opcija da uz pažljivo biranje materijala, komodu smjestite i u kupaonicu. A za sve ljubitelje hodnika, svoju komodu možete smjestiti i u prolazu tako kreirajući zanimljiv kutak koji će pozdravljati sve koji budu ulazili.

2 – Veličina i dimenzije

Odabir idealne komode znači i odabir prave veličine i oblika. Komode po mjeri se najčešće izrađuju tako da budu široke i ne previše visoke. Obično imaju jedan red ladica s dvostrukim ručkama. Ovo je tradicionalni izgled, ali naravno vi uvijek imate pronaći i razne varijacije klasičnih komoda.

Mjesto na koje odlučite smjestiti svoju komodu uvelike će utjecati na veličinu same komode. Srećom, uz namještaj po mjeri možete u potpunosti prilagoditi dimenzije svom domu. Tako ćete dobiti dovoljno malenu ili dovoljno veliku komodu za svaku prostoriju u vašem domu.

3 – Boja komode

Danas postoje komode u svim različitim bojama. Od onih najjednostavnijih do odvažnijih i modernijih kombinacija. Upravo ta šarolikost izbora ostavlja vam mnogo mjesta za igru pri izboru boje.

Komoda u upečatljivoj plavoj boji u kupaonici
Tradicionalna komoda u upečatljivoj boji iz Šarac Bela radionice

S obzirom na to je li vaš interijer moderan ili tradicionalan, možete izabrati boje komode po mjeri koje će se uklapati u stil uređenja. Moderni domovi više vole minimalizam i maksimalizam – što znači da možete birati i pastelne nijanse i upečatljive boje kao što su plava i crvena. Sve naravno, ovisi o vašim preferencijama. No, tradicionalni domovi više vole drvene materijale i smeđe nijanse, pa će se zlatna boja, zagasite nijanse ljubičaste, plave ili zelene odlično uklopiti. Navedene boje biti će odlične za vintage komode ili shabby chic komode.

Jedan od trendova koji se često koristi je bojanje klasične komode upečatljivijom bojom. Danas postoji i tehnika patiniranja koja daje poseban vintage ugođaj svakom komadu namještaju, pa tako i komodi po mjeri.

4 – Materijal

Idealna komoda po mjeri veoma je povezana sa izborom materijala. Neki od materijala koje možete koristiti pri izradi komode po mjeri su: drvo, metal, lakirano drvo, kombinacija materijala ili ratan.

Drvo je klasičan izbor, najteži je i najtrajniji materijal, pogotovo ako birate kvalitetno i puno drvo za izradu komoda po mjeri. Metali su odličan izbor ako želite kreirati industrijski ili vintage rustikalni ugođaj u domu. Lakirani namještaj je odličan jer dolazi u mnogo boja i daje poseban sjaj interijeru. Uz kombinaciju materijala se možete poigrati sa stilovima i kreirati jedinstvenu komodu po mjeri. A ratan može biti idealan za izradu boho komoda po mjeri pogotovo ako u tom stilu želite urediti svoj dom.

Kako Urediti Komodu po Mjeri u Svom Domu?

Komoda po mjeri u vašem domu može postati glavna zvijezda ili svojim izgledom dati poseban karakter ostatku uređenja. Za to je potrebno uložiti neko vrijeme da na poseban način uredite stvari koje će se nalaziti na komodi. Kako urediti komodu po mjeri tako da vam svaki put naslika osmijeh na licu otkrijte u nastavku.

1 – Komoda po mjeri treba imati jedan glavni ukras u centru

Zanimljive stvari poput ogledala, lampe, fotografije, vaze i slično mogu voditi glavnu riječ na vrhu vaše komode po mjeri. Ostale stvari mogu biti manje, kreirati hijerarhiju i balans te biti vizualno neodoljive u vašem dnevnom boravku, sobi, trpezariji ili pak hodniku.

Tradicionalna rustikalna komoda u kutu sa stolićem i ogledalom
Tradicionalna komoda po mjeri sa ogledalom i stolićem

2 – Koristite malene posudice za organizaciju

Lijepe posudice ne trebaju biti samo ukrasne, one mogu biti koristan dodatak u vašem interijeru. Koristite posudice za čuvanje nakita, za bočice s parfemima, za male suvenire poput školjki, sitne kolekcionarske predmete i slično. Važno je da vaša komoda po mjeri ima malene posudice koje su dovoljno upečatljive da stvarno utječu na estetiku u bilo kojoj sobi.

3 – Postignite balans

Ukoliko ste našli koji glavni detalj će imati vaša komoda po mjeri bitno je da sve ostale stvari izgledaju skladno. Par stvarčica koje nisu previše visoke ni niske pomoći će vam kreirati vizualni balans na komodi. Takve stvari su malene biljke, svijeće, uokvirene fotografije, knjige, dekorativne kutije i slično.

Tradicionalna rustikalna komoda po mjeri u svjetlo rozoj i tamno smeđoj boji sa detaljima na vrhu
Tradicionalna rustikalna komoda iz Šarac Bela radionice

Komoda po Mjeri – Gdje Izraditi Kvalitetne Modele?

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetne komode po mjeri koje će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaka naša komoda po mjeri može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja doma. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vaše komode brzo podići na novu razinu.

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela komode po mjeri koja će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojom komodom znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Stolica, komoda, krevet i noćni ormarić rađeni tehnikom patiniranja
Stolica, komoda, krevet i noćni ormarić po mjeri rađeni u Šarac Bela radionici posebnom tehnikom patiniranja

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu komoda po mjeri.

Related Posts