fbpx

Rustikalni Namještaj po Mjeri | Značajke i Savjeti za Izbor

Rustikalni namještaj po mjeri uklapa se u dizajn koji je prirodan, grub, retro i ležeran. S obzirom na to postoji mnogo rustikalnih stilova među kojima se svaki drastično razlikuje od drugog. Fokus je na tome da se stvori opuštajuća atmosfera. To se postiže isticanjem drveta, kamena i drugih organskih elemenata. Rustikalni namještaj po mjeri omogućuje da se karakter svakog komada namještaja istakne. Od čvorova u drvetu do hrđe na metalu, ovaj stil slavi karakter na veliki način.

Što to sve karakterizira rustikalni namještaj po mjeri i zašto upravo ovaj stil uređenja zaslužuje biti dio uređenja vašeg doma, otkrijte u nastavku.

Rustikalni Namještaj po Mjeri – Značajke

Jedna od karakteristika rustikalnog namještaja po mjeri jeste uporaba prirodnih materijala. To podrazumijeva korištenje puno drveta i kamena (u namještaju i na stropovima/zidovima). U skladu s temom prirode, rustikalni namještaj po mjeri često se izrađuje ručno. Općenito je jednostavnog dizajna i oblika, pa se umjesto toga ističu materijali.

plavi tapacirani naslonjač po mjeri i zlatni stolići
Rustikalni naslonjač iz Šarac Bela radionice

Namještaj je obično prevelik (nema mjesta minimalizmu). Također, osmišljen je tako da se osoba u njemu osjeća udobno i da se na neki način može ‘ušuškati’ i uživati.

Uobičajen je namještaj od teškog drva, izrađen od sirovih balvana, ploča i kamena. Paleta boja jako se okreće prema neutralnoj. No, naravno kad je u pitanju rustikalni namještaj po mjeri, ima mjesta i za odvažne boje, sve dok se pridržavate zemljanih tonova. Zeleno, smeđe i sivo su uobičajene, jer su tople boje i odlično nadopunjuju rustikalni namještaj.

Različiti oblici, teksture i boje od prirodnih materijala osiguravaju da su komadi rustikalnog namještaja uvijek jedinstveni.

Drveni vintage rustikalni krevet po mjeri
Rustikalna spavaća soba iz Šarac Bela radionice

Također, rustikalno uređeni interijeri često imaju kamine ili peći na drva koji su glavna stavka za osjećaj topline u domu. Dodatni rustikalni detalji mogu biti razne udobne deke, navlake i jastuci.

Savjeti za Izbor Rustikalnog Namještaja po Mjeri

Rustikalni namještaj po mjeri izrađen je od niza organskih materijala koji prostor čine toplim i privlačnim. Kako i vi sami možete pretvoriti svoj dom u rustikalni raj otkrijte u nastavku.

1 – Drveni rustikalni namještaj je ključan

Rustikalni dizajn obično je usredotočen na drveni namještaj. Rustikalni namještaj od punog drveta i restaurirani komadi namještaja uobičajeni su u prostorima koji teže rustikalnoj temi.

Rustikalni namještaj po mjeri za kuhinju i trpezariju
Rustikalna trpezarija i kuhinja iz Šarac Bela radionice

2 – Prirodne mane materijala za namještaj su poželjne

Rustikalni namještaj po mjeri odlično izgleda ako su na njemu istaknute prirodne mane drveta ili drugih materijala. Ljepota rustikalnog namještaja leži u njegovoj prirodnoj ljepoti i izradi. Većina namještaja koji se koristi za isticanje rustikalne teme u interijeru nalikovat će onom koji se nalazi u brvnarama ili šumskim vikendicama.

3 – Boje su iznimno važne

Zemljani tonovi i tamne nijanse prijatelji su svakog rustikalnog doma. Kada želite kreirati toplo i ozračje koje vas poziva unutra topli i tamni tonovi su relaksirajući i unose toplinu u prostor. S obzirom na to, htjeti ćete birati komade rustikalnog namještaja po mjeri koji su presvučeni u tamno smeđe, crvene, narančaste i druge tople tonove. Uz drveni namještaj po mjeri ovi tonovi će izgledati odlično i kreirati će dom u kojemu ćete jedva čekati boraviti.

Komoda po mjeri u vintage rustikalnom stilu

4 – Pripazite na dimenzije

Prije nego uložite u bilo koji komad namještaja, dobro je prije svega precizno izmjeriti dimenzije. To je potrebno jer odlukom o veličini možete bolje donijeti odluke i o izgledu vašeg dizajna interijera. Izbjegavajte sve što izgleda masivno ako je soba mala jer će tako soba izgledati pretrpano. Istodobno će manji komadi namještaja izgledati izgubljeno u velikoj prostoriji. Pazite da ni s čim ne pretjerate ili se previše ograničite dok odlučujete o izgledu prostorije. Neka izbor rustikalnog namještaja po mjeri bude svojevrsna igra za uređenje vašeg doma.

5 – Birajte kvalitetan i dugotrajan rustikalni namještaj po mjeri

Želite da vaše uređenje doma odiše toplinom i karakterom. No pritom ne zaboravite pronaći najkvalitetnije majstore i materijal koji će učiniti da vaš rustikalni namještaj po mjeri odoli svakom testu vremena. Puno drvo, čvrsti metali i tkanine koje se lako čiste odlično će se uklopiti u svaki prostor.

Dnevna roba i rustikalni namještaj po mjeri
Rustikalna dnevna soba u Šarac Bela potpisu

Kako Urediti Dom sa Rustikalnim Namještajem po Mjeri?

Industrijske lampe i lusteri staviti će odličan akcent na rustikalni namještaj. Pogotovo ako luster i lampe stavite iznad trpezarijskih stolica ili oko kauča po mjeri.

Garnitura za sjedenje po mjeri

Kožni namještaj po mjeri uz par jastuka i dekica koje će balansirati sve u interijeru idealni su za rustikalni dom.

kožna garnitura za sjedenje

Rustikalni interijeri vole i izložene cigle. Ovaj detalj odlično nadopunjuje rustikalni namještaj i čini da sve izgleda retro.

dnevni boravak komoda stolica i biljke

Mnogi interijeri sa biljkama mogu doprinijeti kreiranju rustikalnog šarma. Bilo da imate nekoliko sobnih biljaka, ili ste fan buketa, uz dašak prirode unutra unijeti ćete topli osjećaj i kreirati lijepo ozračje.

Dnevni boravak sa kaučem, naslonjačem i stolicom u sivoj boji

Gdje Pronaći Kvalitetan i Poseban Rustikalni Namještaj po Mjeri?

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan rustikalni namještaj po mjeri koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog rustikalnog namještaja po mjeri brzo podići na novu razinu.

Rustikalno uređen dnevni boravak

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela rustikalnog namještaja po mjeri koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu rustikalnog namještaja po mjeri.

Related Posts