fbpx

Drveni Namještaj | Savjeti za Kupnju i Uređenje

vintage living room interior

U svakom domu drveni namještaj uspijeva dati poseban šarm. Bilo da se nalazi u vašoj trpezariji, dnevnoj ili spavaćoj sobi, upravo drveni namještaj ima sposobnost unijeti živost u prostor. Upravo je zato čest odabir brojnih kupaca i dizajnera interijera. Pored toga, drveni namještaj se može lako transformirati i izuzetno je izdržljiv. Te sve kvalitete čine ga stalnim izborom kupaca dugi niz godina.

Također, odlično se uklapa u svako uređenje interijera. Vintage domovi će ga posebno voljeti, dok će drveni namještaj u modernim domovima poprimiti nešto drugačiji oblik koji privlači pažnju. Više o tome pišemo u nastavku.

Drveni Namještaj – Prednosti u Domu

1 – Izdržljivost i snaga

Drvo je, naravno, dugotrajan materijal. Savršen je izbor za svakoga tko traži dugovječnost svog namještaja. Bilo da se odlučite za tvrdo drvo ili meko drvo, dobro izrađena drvena trpezarijska stolica ili stol imati će određenu stabilnost i pouzdanost.

Ova izdržljivost osigurava da drveni namještaj nudi izvrsnu vrijednost za novac. Dobro izrađen i njegovan namještaj može održati svoju vrijednost godinama.

Drvena komoda, stolice i sobne biljke

Trajnost također osigurava jednostavno održavanje. Poliranje je potrebno samo povremeno, a to je nezahtjevan proces.

2 – Izgled

Drvo može dodati određeno dostojanstvo i šarm svakoj prostoriji, bilo da je to drvo svjetlije boje ili bogate tamnije nijanse. A kad ga izradi vješt majstor, postoji neograničeni potencijal za inovacije u dizajnu kako bi donio dodatnu estetsku privlačnost komadu namještaja.

Drveni namještaj također može uvelike donijeti dijelić prirode u zatvorenom prostoru. Ako živite u stambenoj zgradi u gradu, možda ćete poželjeti kreirati osjećaj prirode u svom životnom prostoru. Drvo je savršen način da se to postigne, zahvaljujući širokom spektru boja i fascinantnim uzorcima. Drvo također može odmah donijeti toplinu u inače beživotnom okruženju.

3 – Drveni namještaj posjeduje svestranost

Veliki izbor boja i tonova drveta znači da je na raspolaganju mnogo raznolikosti za stil i izgled. Postoje određene uočljive razlike između zrna i teksture različitih vrsta drveta.

Rustikalna kuhinja po mjeri

Osim stvarnog materijala, dostupne su i druge varijacije u tome što svaki proizvođač namještaja – osobito ako kupujete od individualnog majstora – nudi drugačiji dizajn prema vrsti namještaja koji se izrađuje, zajedno s vašim osobnim ukusima. Također, ima dosta prostora za kreativno oblikovanje kako bi se osigurao jedinstven komad namještaja po mjeri.

4 – Prilagodljivost drvenog namještaja

Za razliku od mnogih drugih materijala, drvo izgleda dobro u gotovo svakom okruženju. Drveni namještaj može biti dio bilo koje dizajnerske sheme, moderne ili rustikalne, a različite će se vrste odlično uklopiti u jednu prostoriju ili kuću.

Naravno, njegova svestranost istiže se i u eksterijeru. Kada se tretira uljima kako bi izdržao izloženost vanjskim utjecajima, drveni namještaj može izgledati predivno u vrtu ili na balkonu.

Drveni namještaj – Savjeti za Kupnju

Prije samog početka kupnje, potrebno je odabrati vrstu drveta koja vam najviše odgovara. S obzirom hoće li se koristiti za drvene stolice u trpezariji, drveni krevet po mjeri, stolice za vrt ili pak drveni ormar po mjeri potrebno je izabrati pravilnu vrstu drveta. U dogovoru sa vašim majstorom dobiti će najbolji i najoptimalniji izbor za vaš dom.

Rustikalna komoda u hodniku

Način izrade drvenog namještaja također je bitan. Bilo da uzimate drveni namještaj iz salona namještaja ili ste ga odlučili uraditi po mjeri, bitno je naglasak staviti na nekoliko stvari: koliko dugo će namještaj trajati, koliko dugo će vas služiti te kako dobro će poslužiti svojoj svrsi.

Boja drveta naredna je stvar na koju trebate staviti pozornost. Postoji cijeli spektar boja koje možete koristiti, od svijetlih sivih do tamno smeđih tonova. Uzimajući vaš dizajn interijera u obzir možete bolje donijeti odluku o boji drveta za namještaj.

trpezarija sa drvenim stolicama i stolom
Drveni stol i stolice iz Šarac Bela radionice

Dizajn je presudan faktor koji će učiniti da vaš namještaj izgleda besprijekorno. Glatke površine ispolirane i dovedene do savršenstva rado će učiniti da drveni namještaj bude dio vaše postave dugi niz godina.

Ideje za Uređenje Doma sa Drvenim Namještajem

Vaša drvena TV komoda privući će pozornost svih vaših gostiju i ukućana. Osim što služi za skladištenje i može držati TV, ova komoda idealna je za postavljanje ispod televizora. Možete ju uljepšati sa nekoliko detalja kao što su svijeće i cvijeće.

drvena TV komoda po mjeri
Drvena komoda po mjeri u Šarac Bela potpisu

Drveni ormar po mjeri i drveni noćni ormarić zajedno sa drvenim okvirom krevetom unose živost i sklad u samoj spavaćoj sobi. U suradnji sa smeđim zidovima i toplim vanjskim svijetlom i svjetlom lampi ovaj interijer uvijek će djelovati umirujuće i opuštajuće, baš kakva spavaća soba treba biti. Ovaj drveni namještaj rađen je tehnikom patiniranja koja daje poseban vintage prizvuk sobi.

Drveni namještaj po mjeri u spavaćoj sobi
Drveni krevet po mjeri u Šarac Bela potpisu

Drvo možete ukomponirati na razne načine. Uz pomoć komode po mjeri, stolića za kavu u dnevnom boravku ili u obliku drvene pregrade. Sve ove ideje primjenjive su na moderne i vintage domove.

moderno uređen apartman

Drvo je čest odabir i za trpezariju i trpezarijske stolice. Upravo ovaj materijal može povezati cijeli interijer u jednu cjelovitu priču kojoj je teško odoljeti.

Drveni namještaj u moderno uređenoj kuhinji i trpezariji

Gdje Pronaći Kvalitetan i Izdržljiv Drveni Namještaj

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan drveni namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog drvenog namještaja brzo podići na novu razinu.

Drveni namještaj u vintage spavaćoj sobi
Soba opremljena namještajem iz Šarac Bela radionice

Naš proces izrade drvenog namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela drvenog namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu drvenog namještaja po mjeri.

Related Posts