fbpx

Ormari po Mjeri | Sve Što Trebate Znati Prije Narudžbe

Upravo ormari po mjeri mogu biti vaše idealno rješenje za dobro iskorištavanje prostora. Definiranje vaših potreba kada su u pitanju ormari po mjeri važno je kako biste dobro izabrali. Danas postoje brojne vrste ormara, kao i stilovi uređenja između kojih možete birati ono što vam najviše odgovara. Tako će neki radije birati ugradbeni ormar dok će drugi birati ormare koji su skoro pa zvijezda spavaće sobe. Također, kada su stilovi u pitanju moći ćete birati između rustikalnih i modernih, shabby chic i američkih ormara po mjeri. No, kako bismo vam pomogli u biranju, kreirali smo maleni vodič o svim stvarima koje trebate znati prije narudžbe ormara po mjeri. Uz savjete za narudžbu, otkrivamo i vodič kroz najbolje uređenje ormara. Uz skup svih ovih savjeta, osim što ćete imati praktičan ormar, on će ujedno izgledati odlično.

Prije nego što vam otkrijemo sve trikove izbora pravog ormara, donosimo i vrste stilova koje ćete sresti.

Rustikalni Ormari po Mjeri

Upravo će ovaj stil uređenja ormara učiniti da vaša spavaća soba ima svoj poseban karakter. Drveni ormar po mjeri uz regale i krevet također rađene od drveta postati će trio koji plijeni pozornost. Rustikalni ormari po mjeri karakteriziraju blago nedovršen izgled uz koji imate osjećaj da ste djelić prirode izvana uspjeli unijeti unutra. A upravo taj osjećaj se treba probuditi u svakom kutku vašeg rustikalno uređenog doma.

Spavaća soba sa patiniranim namještajem i ormar po mjeri
Uređenje spavaće sobe u Šarac Bela potpisu

Uz to, rustikalni ormari po mjeri nerijetko dolaze sa puno detalja i rezbarija, uzoraka i materijala. Upravo ti ukrasi pomažu u kreiranju statement komada koji daje poseban šarm prostoru.

Moderni Ormari po Mjeri

Suprotno od rustikalnog ormara po mjeri, moderni ormari po mjeri teže jednostavnosti i eleganciji. Bez previše detalja, nerijetko su dosta pojednostavljeni, sa minimalističnim ručkama. Uklopiti će se odlično u moderne interijere obzirom da je naglasak više na funkcionalnosti koja se susreće sa estetikom.

moderni ormar po mjeri sa odjećom

Često su moderni ormari oni koji imaju više različitih opcija za pohranu stvari, Također, uz to imaju moderne značajke kao što su klizna vrata, vrata koja se otvaraju na dodir, kao i walk-in ormar.

Sve Što Trebate Znati Prije Narudžbe Ormara po Mjeri

Kako biste odabrali najbolji ormar po mjeri za svoju spavaću sobu potrebno je da pratite nekoliko detalja. Par savjeta koji će vam u tome pomoći donosimo u nastavku.

1 – Ormari po mjeri i njihova namjena

Prije svega važno je da razmislite tko i kada će koristiti vaš ormar. Danas su neograničene mogućnosti u pogledu kombinacije prostora za vješanje odjeće, ladica, polica i stalaka za cipele koje se mogu ugraditi unutra.

Prije nego što se odlučite za neki ormar razmislite s koliko prostora raspolažete. Nakon toga se posvetite procjeni prostora koji će vam trebati s obzirom na količinu stvari koje imate. I za kraj svakako razmislite želite li mnoštvo polica ili više mjesta za ovjesiti odjeću.

Rustikalna soba sa krevetom, noćnim ormarićem i ormarom po mjeri
Vintage uređenje spavaće sobe u Šarac Bela potpisu

2 – Dimenzije su iznimno važne

Razmislite gdje točno želite smjestiti vaš ormar u spavaćoj sobi. Veliki komad namještaja kao što je ormar najčešće ima samo jedno prikladno mjesto u sobi za smještanje predmeta ove veličine. Zato je bitno da se točno odlučite koliki je taj prostor u vašoj spavaćoj sobi. Ako vam budžet dopušta, investirajte u što veće i prostranije ormare, jer zaista nikada ne možete imati dovoljno prostora za pohranu. No, naravno razmišljajte unutar praktičnih okvira jer je potrebno da se vrata mogu do kraja otvoriti, te da ima mjesta za krevet i komode. Dosta će ovisiti je li ormar ide u glavnu sobu ili je to ipak ormar po mjeri za dječju sobu.

Imajte na umu da je dobro da idete što je moguće više prema stropu kako biste povećali skladištenje. Ovaj prostor može biti neprocjenjiv za spremanje rezervne posteljine, sezonskih ili predmeta koji ne zahtijevaju svakodnevnu uporabu.

3 – Funkcionalnost vašeg ormara

Važno je znati duljinu prostora za vješanje odjeće koji će vam otprilike trebati razmjerno vrsti odjeće koju imate. Ako ćete duge kapute, večernje i kućne ogrtače spremati u ormar, a ne bilo gdje drugdje u kući, najvjerojatnije ćete zahtijevati vješalice koje mogu učiniti da sve stane kako treba. S druge strane, odijela, kratke haljine i džemperi mogu udobno visjeti na polovini visine prostora za vješanje odjeće.

ormari po mjeri sa odjećom i košarama

Što se tiče polica i ladica, dobro razmislite što ćete, prvenstveno, spremiti na njih. Mnogi ormari po mjeri sada nude inovativan moderni dizajn interijera. S takvim dizajnom možete računati na ugrađene stalke za cipele, ladice za nakit i podesive rupe u obliku kockica. Ovakve kockice u dizajnu ormara povećavaju mogućnosti organizacije, smanjuju nered i potencijalno uklanjaju potrebu za dodatnim namještajem u spavaćoj sobi.

Dubina polica također je važna stvar. Ako imate preduboke police u kojima odjeća nestaje, to može značiti da ćete se možda truditi pronaći predmete straga.

4 – Stil i materijal

Dvije glavne opcije između kojih treba birati kada su u pitanju ormari po mjeri je, želite li imati ormar koji stoji sam i možete ga pomjerati ili želite ugradbeni ormar po mjeri koji ostaje fiksiran na mjestu. Odluka o ove dvije opcije uvelike će ovisiti o tome s koliko prostora raspolažete. Pored toga, ovisiti će i o tome što vam je draže, koliki budžet imate na raspolaganju te koji stil više volite – rustikalni ili moderni.

S obzirom da je ormar toliko velik i dominantan u uređenju spavaće sobe ima veliku ulogu. Zato ćete moći razmisliti u kojem stilu želite urediti vaš ormar po mjeri tako da se uklopi u sveukupno uređenje. Tu će čak i malen detalji kao boja ručke ili finish na materijalu od kojeg se izrađuje ormar imati veliku ulogu.

Savjeti za Najbolje Uređenje Ormara

Ormar je jedan od važnijih elemenata uređenja spavaće sobe. Osim što ima jako važnu praktičnu ulogu, može dati značajan estetski element. Kako biste dobili najbolje od oba svijeta, na jedno mjesto smo skupili čak x savjeta za uređenje. Jeste li znali za ijedan od njih?

1 – Sklopive police za cipele su dobar trik

Iako ne posve najpotrebniji dodatak, police koje se mogu sklopiti i izvući savršene za cipele. Uz ovakve police možete dobiti preglednost, urednost i brzu dostupnost. Naravno, s promjenom godišnjih doba, uvijek možete na policama izložiti drugačije modele.

ormari po mjeri sa složenom odjećom i odjeljkom za cipele

2 – Podijelite ormar na manje blokove

Za preglednost i bolju organizaciju, unutrašnjost ormara možete podijeliti na više blokova. Uz horizontalne police i vertikalne pregrade moći ćete odjeću podijeliti po kategorijama. Također, ako imate manje odjeće na jednoj strani, složena odjeća se neće prebacivati sa jedne strane na drugu.

3 – Dodajte košare za Pinterest ugođaj

Još jedan efikasan trik kako odijeliti kategorije odjeće jedna od druge je investicija u košare. Pobrinite se da se košare stilski slažu i poredajte ih na policu. Svakoj dodijelite jednu funkciju i tako će vam ta odjeća uvijek biti dostupna u roku par sekundi. Osim što su vam stvari brzo dostupne, izbjeći ćete nered i nedostatak organizacije.

maleni ormar sa košarama i vješalicama

4 – Razmislite o dodavanju ladica

Ladice za organizaciju mogu biti vrlo korisne za organiziranje sitnih predmeta. U njih možete smjestiti nakit, remenje, čarape, kravate, pa čak i sunčane naočale. Osim što će ponovno osigurati preglednost svih vaših dodataka, omogućit će urednost i bolju organizaciju. Najbolje je što im namjenu uvijek možete mijenjati, a lako se održavaju i ne oduzimaju previše prostora u ormaru.

5 – Ugrađena svjetla u ormaru za luksuzan osjećaj

Možete se zamisliti kako otvarate svoj ormar, a on osvijetli vaše najdraže haljine ili njegove košulje? Osim što ovo iskustvo instant budi luksuzan osjećaj, osvjetljeni ormar može olakšati snalaženje. Organizacija će ići brže, a ujedno ćete imati i bolju preglednost.

osvjetljeni ormar po mjeri

6 – Ugradnja ogledala je odlična kad su u pitanju ormari po mjeri

Nerijetko je soba mjesto u kojem ćemo provesti dosta vremena odlučujući što obući. Kako biste uvijek bili sigurni da je vaš outfit odličan, u tome će vam pomoći ogledalo. Može se nalaziti sa vanjske ili unutarnje strane vrata. Ormari po mjeri lako mogu napraviti i mjesta za ogledalo, čak i duplo ogledalo, ili ogledalo na tri strane ormara.

Gdje Pronaći Najkvalitetnije Modele Ormara po Mjeri?

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan ormar po mjeri koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog ormara po mjeri brzo podići na novu razinu.

Spavaća soba sa shabby chic patiniranim namještajem
Uređenje spavaće sobe u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela ormara po mjeri koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

egledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts