fbpx

Dječji Krevet po Mjeri – 6 Stvari Koje Trebate Znati Prije Kupnje

Kad je u pitanju dječji krevet po mjeri, postoji dosta sitnica koje treba imati na umu prije kupnje. Prvenstveno je bitna udobnost i pravilna veličina. Zatim, bitno je da imamo dječji krevet koji će se odlično uklopiti u interijer. S obzirom na uzrast djeteta, izuzetno je važno da znamo da je krevet siguran i ne previsok za dijete.

Mnogi se već za djecu od 5 godina pa nadalje odlučuju za standardni krevet za odrasle, ali biranje dječjeg kreveta može imati dosta benefita za djecu. Bolja sigurnost i udobnost jako su važna za djecu koja se konstantno razvijaju. S obzirom na to kreirali smo vodič sa 6 stvari koje trebate znati prije kupnje. Obuhvatili smo najvažnije stvari koje će vam pomoći prepoznati favorita čim ugledate neki dječji krevet po mjeri.

Djevojčica se igra sa kućicom za lutke u svojoj sobi

Nakon napornog dana igranja i učenja, djeca provedu 8 do čak 13 sati spavajući. Zato je bitno da dječji kreveti po mjeri budu prilagođeni, ugodni (i sa zabavnim dizajnom i bojama ako njih pitate).

Kojih 6 stvari treba uzeti u obzir prije kupnje dječjeg kreveta po mjeri, otkrijte u nastavku.

1 – Dječji Krevet po Mjeri Može Izgledati Različito i Postoji Više Vrsta

Prva stvar s kojom ćete se susresti kad kupujete dječji krevet po mjeri svakako su veliki izbori i šarenilo uzoraka. Prije nego što se odlučite za favorita važno je odrediti što vi želite, što dijete želi i kako soba izgleda kod kuće. Kada se nađete u sredini ovih stvari naći ćete idealan dječji krevet po mjeri. S obzirom na to, susresti ćete se sa sljedećim vrstama dječjeg kreveta po mjeri.

Dječji krevet na kat

Ovaj krevet idealan je odabir za sve vas koji imate djecu koja dijele sobu. Djeca također vole spavati u krevetu na katu jer unosi zabavu u inače ne tako zabavnu aktivnost spavanja. Maleni će uživati u penjanju na kat i ovoj zabavnoj ideji za dijeljenje sobe.

dječji krevet na kat

S dizajnerske strane, dječji kreveti na kat mogu biti dobar odabir jer štede prostor. Biranjem kreveta koji ide u visinu dobivate puno prostora u sobi horizontalno, što može biti korisno za druge stvari ili ako je dječja soba mala. Ono što je također pozitivno kada izrađujete dječji krevet po mjeri svakako je činjenica da možete krevetu dodati stol ili dva stola koji će biti pričvršćeni za krevet. Time dobijete veliki i koristan komad namještaja u kojem se sve savršeno slaže. Prije odabira kreveta na kat imajte na umu siguronosne mjere i postavljanje rešetki, posebice ako su djeca još manjeg uzrasta.

Visoki dječji krevet za spavanje

Još jedno kreativno rješenje za sve vas koji imate malenu dječju sobu jesu visoki dječji kreveti. Ovakav krevet za vaše dijete možete postaviti na ljestve. Tako ćete moći iskoristiti prostor ispod kreveta za stol i stolicu za rad, spremanje igrački ili treću korisnu stvar. Penjanje u krevet postati će zabavno za vaše dijete, a vi ćete dobiti praktično rješenje za uređenje. Kod ovog kreveta također je izuzetno važna sigurnost.

Tapecirani dječji krevet po mjeri

Tapecirani dječji krevet može biti idealan odabir ako želite dodati dašak luskuza i topline u sobu vašeg dječaka ili djevojčice. Dugotrajnost i izdržljivost čini ovaj krevet savršenim za dijete tijekom njegovog odrastanja, a krevet može imati i dodatno mjesto za odlaganje stvari.

dječji krevet po mjeri u žutoj, plavoj i crvenoj boji

Obični krevet za jednu osobu

Klasik s kojim nećete pogriješiti svakako je obični krevet veličine za odraslu osobu. Ako je vaše dijete dovoljno veliko da se popne na krevet za odraslu osobu, tada takav krevet može biti odlična investicija. Osim toga, dizajn je modern, pristupačan i također može biti krevet ispod kojeg možete spremiti mnoštvo sitnica.

2 – Sigurnost je Izuzetno Važna, Posebno za Malenu Djecu

Ukoliko možete, birajte dječje krevete sa podesivim pregradama sa strane. U nemirnom snu važno je da dijete ima oslonac, kao i u situacijama kad se želi popeti ili sići s kreveta. Kako dijete bude odrastalo, pregrade će mu biti manje potrebne, pa ih možete ukloniti. Birajući dječji krevet po mjeri, sve ove pojedinosti za spavaću sobu možete lako prilagoditi svojim potrebama. Također, kod kreveta za djecu pobrinite se da su uglovi zaobljeni na svim kutevima kreveta.

3 – Odabir Kreveta Koji Nije Previsok ni Prenizak je Ključan Korak

Da bi udobnost i sigurnost bila maksimalna, potrebno je imati dječji krevet po mjeri pravilne visine. Kako bi se djeca mogla penjati bez vaše pomoći, trebate prilagoditi visinu kreveta visini vašeg djeteta. U tome vam mogu pomoći i Šarac Bela majstori kada budete birali dječji krevet po mjeri. Uz njihovo iskustvo i stručnost znati ćete da ste napravili pravi izbor.

moderno uređena soba i moderni dječji krevet po mjeri

4 – Dječji Krevet po Mjeri Može Imati i Dodatni Prostor za Odlaganje Stvari

Prostor ispod dječjeg kreveta lako možete pretvoriti u korisno mjesto za odlaganje stvari. To mjesto za pohranu možete koristiti za posteljinu i slične stvari. S druge strane to može biti i odlično mjesto za spremanje igračaka. Ovo može biti idealna prilika da naučite svoje dijete kako organizirati svoje stvari, biti neovisan i pospremati.

Uz prostor ispod dječjeg kreveta koji se otvara i zatvara lako možete učiniti stvati urednijima i cijelu sobu praktičnijom.

5 – Odabir Madraca za Dječji Krevet je Također Važan Korak

Pravi madrac je vitalan jer treba pružiti ispravnu potporu kostima i mišićima koji konstantno rastu kod djece. To znači i dovoljnu potporu za držanje kralježnice u ispravnom položaju. Zato je bitno da provjerite nekoliko stvari prije kupnje madraca. Prvenstveno, madrac za dječji krevet po mjeri treba biti udoban i dovoljno velik. Također, treba odgovarati vrsti podnice vašeg kreveta. Zatim, potrebno je da birate želite li pjenastu konstrukciju madraca ili onu s oprugama. Uz sve navedeno, javlja se pitanje koliko često je potrebno mijenjati madrac. Preporučuje se njegova zamjena kad dijete prolazi značajna razdoblja promjene rasta. Želite da u svakoj fazi njegovog života krevet odgovara visini djeteta.

dječji krevet po mjeri u dječjoj sobi

6 – Uživajte u Uređenju Dječje Sobe Zajedno

Odabir boje, uzoraka, igračaka, natpisa, pa i dječjeg kreveta po mjeri može biti prilika za povezivanje s vašim djetetom. Neka vaš dječak ili djevojčica otkriju kakav stil oni vole i nađite se u sredini. Imajte na umu njegove ili njene želje i iskoristite priliku da dodate njihove najdraže superjunake iz djetinjstva. Time ćete uljepšati igranje i spavanje za vaše dijete, ali i kasnije ćete moći te stvari promijeniti kako se djetetove preferencije budu mijenjale.

dječja soba

Možete dodati i ormar po mjeri koji će se uklopiti u sobu, ali ćete ga urediti posebnim stickerima sa dječjim junacima. Radni stol može gledati na veliku uokvirenu kartu svijeta, a tabure može biti u odvažnoj boji koja stvara kontrast za uređenje sobe. Iznad kreveta možete dodati baldahin za dječji krevet što će uljepšati izgled cijele prostorije. Opcija je mnogo, stoga se nemojte zaboraviti poigrati sa dizajnom dječje spavaće sobe.

Gdje Pronaći Kvalitetni Dječji Krevet po Mjeri za Spavaću Sobu?

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

uređenje dječje sobe i dječji krevet po mjeri

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts