fbpx

Spavaća soba | Uređenje i Namještaj po Mjeri

Spavaća soba mjesto je koje rezerviramo za odmor i samim time bitno je da postane oaza relaksacije. Važno je da spavaća soba krije stil koji vi volite i da se u njoj osjećate udobno i kao kod kuće. Iako ćete većinu vremena provesti u dnevnom boravku, želite da vaša soba bude mjesto u kojemu ćete se rado buditi i zaspati. To će ujedno biti mjesto gdje ćete prije spavanja uživati u čitanju ili gdje ćete se ujutro neometano spremati za sve što dan donosi.

Želite da vaša spavaća soba bude prostorija u kojoj ćete imati dovoljno prostora za sve što je neophodno. Također, poželjeti ćete da je lako prohodna i jednostavno uredna. A pored svega toga htjeti ćete veliku pozornost posvetiti bojama i dodacima kako bi spavaćoj sobi dali dašak karaktera.

Uz estetske detalje koji su jako važni, u članku ispod s vama ćemo proći i tehničke detalje uređenja spavaće sobe. S vama ćemo preći osnove kako biste bili uvjereni da ste donijeli dobar izbor. Jer od prazne prostorije do uredne i lijepo uređene spavaće sobe postoji proces koji ćemo s vama bezbolno proći. No, prije nego što se baziramo na osnove uređenja sobe za spavanje, s vama ćemo ponoviti kakva je to rustikalna spavaća soba, a kakva moderna spavaća soba.

Spavaća soba – Tipovi Uređenja

Kad bismo sve stilove uređenja spavaće sobe mogli svrstati u dvije kategorije tada bi to bile: rustikalna i moderna. Ova dva stila savršeno objedinjuju razne kategorije kojih ćemo se blago dotaknuti tijekom ovog članka. Budite sigurni da ćete među našim savjetima (ali i fotografijama) naći svoje favorite.

Rustikalna Spavaća Soba

Soba uređena u rustikalnom stilu otvara mnoštvo mogućnosti. Nerijetko dolazi uz mnoštvo detalja i ornamenata, te krije dosta retro dodataka. Samim time rustikalni namještaj po mjeri često dolazi u luksuznim bojama i u kvalitetnim tkaninama. Samim time možete naslutiti da rustikalna spavaća soba sa sobom uvijek unosi mnoštvo karaktera. Ukoliko želite da soba priča sama za sebe, rustikalni stil je onaj koji trebate birati za sebe.

Spavaća soba u Šarac Bela potpisu
Rustikalna spavaća soba u Šarac Bela potpisu

Tako ćete htjeti razmisliti i o shabby chic uređenju ili retro uređenju koje je inspirirano prošlim stoljećima. U rustikalnoj spavaćoj sobi često ćete sresti mnoštvo zlatnih detalja, drveni namještaj i dosta rezbarija na namještaju. Sve ove odlike mogu učiniti vašu sobu izuzetno romantičnom i dostojanstvenom.

Moderna Spavaća Soba

Kad birate modernu spavaću sobu, također imate mnoštvo prednosti. S tehničke strane, namještaj za moderne spavaće sobe lako je sklopiv i prenosiv, a nerijetko je izuzetno praktičan. Dostupan je u više boja i kombinacija, što vam ostavlja dosta prostora za izbor.

moderna spavaća soba u sivoj boji

S estetske strane, vaša spavaća soba uz moderne dodatke postaje puno otvorenija i poprima svjež izgled. Sa oštrim linijama i spektrom boja moderna spavaća soba može postati vaša oaza za odmaranje. Moderna rješenja nude vam i jednostavne ideje za pohranu stvari što vam može olakšati organizaciju. Plus, uz modernu spavaću sobu možete računati da će vaše uređenje spavaće sobe uvijek odoljevati trendovima.

Kako Izabrati Idealan Krevet po Mjeri za Spavaću Sobu?

Da biste istinski uživali, vaša spavaća soba bi trebala imati krevet po mjeri koji se savršeno uklapa. Tu se na dužnost javljaju kreveti po mjeri koji će odgovoriti na svaki izazov i pružiti rješenje za uređenje svake spavaće sobe. No, da biste bili sigurni da je krevet po mjeri idealan za vašu spavaću sobu, u nastavku smo pobrojali stvari koje trebate imati na umu.

1 – Dimenzije

Nijedan projekt uređenja ne počinje bez pravilnog mjerenja. Tako i vaša spavaća soba treba krevet po mjeri koji će se savršeno uklopiti. Osim što trebate izmjeriti dužinu i širinu kreveta, potrebno je da odredite koliku visinu kreveta želite. Uz navedeno, važno je da odredite visinu zaglavlja koje se nalazi iznad kreveta.

2 – Odabir tkanine ili drugih materijala

Želite razmisliti i o tome je li želite radije tapecirani krevet po mjeri ili metalni krevet po mjeri. Time ćete suziti izbor i moći ćete izabrati ili tkaninu za tapecirung ili metal koji će biti podloga za madrac. Pri izboru tkanine i materijala uvijek se možete posavjetovati sa majstorima. Oni će vas uputiti ka najboljem odabiru kako bi vaša spavaća soba bila lijepa i funkcionalna.

moderna spavaća soba

3 – Izbor boje

Nakon što ste izabrali je li želite da vaša spavaća soba bude rustikalna ili moderna, slijedi izbor boje. Važno je da izaberete koja boja će biti fokus. Nakon toga ćete puno lakše izabrati ostale detalje za sobu, kao što su noćni ormarić, toaletni stol, ormar po mjeri i ostalo. Pri izboru boje vodite se pravilom da jedna ili maksimalno dvije boju budu glavne. To će vam pomoći odrediti cijelu paletu boja koje ćete se lako držati. Tako će vaša spavaća soba izgledati skladno.

Namještaj po Mjeri za Spavaću Sobu

Vaša spavaća soba, osim kreveta po mjeri, treba i drugi namještaj. Kako biste bili sigurni da ste iskoristili pravilno prostor, proći ćemo osnove uređenja. U ovim osnovama dotaknuti ćemo se svih važnih smjernica koje trebate imati na umu kad je opremanje spavaće sobe. Od odabira noćnog ormarića pa sve do ormara i komode u spavaćoj sobi.

Ormar po mjeri

Kada birate ormar po mjeri, postoji nekoliko stvari koje trebate imati na umu. Prvenstveno, važno je da ormar dimenzijama odgovara prostoru i da se savršeno uklapa. Ne želite da on vodi glavnu riječ ili da postane previše velik i zaglušuje prostor. Također, ne želite da bude premalena i da ostvara mnoštvo praznog prostora. Pravilnim odabirom ćete biti sigurni da vaša spavaća soba ima dovoljno mjesta za pohranu svih stvari. S druge strane, dobra smjernica za odabir ormara treba biti i stil kojim ste se vodili tijekom uređenja spavaće sobe.

ormar po mjeri u rustikalnoj spavaćoj sobi

Uz dimenzije i stil važno je i da unutrašnjost ormara odgovara vašim preferencijama. Prvenstveno, razmislite o tome je li želite velike plakare sa mnoštvo ladica i mjesta za kapute. Ili ste možda ipak veći fan nekoliko ormara različitih veličina. Uz to, mnogi preferiraju odabir jednog ormara i mnoštvo komoda za dobru organizaciju u spavaćoj sobi.

Noćni ormarić za spavaću sobu

Uz ormar po mjeri, spavaća soba pored kreveta će trebati i dva noćna ormarića. Uz lampu i nekoliko detalja, drveni ili metalni, moderni ili rustikalni noćni ormarić može biti neodoljiv detalj. Biti će praktičan tijekom dana i noći za ostavljanje sitnica, a doprinosi sveukupnom uređenju. Važno je da noćni ormarić ne bude puno viši od visine kreveta ili previše nisko. Također, važno je da pri uređenju sobe razmislite o tome koliki ormarić možete dodati s obzirom na dimenzije. Ne želite ponovo stvoriti osjećaj skučenosti.

krevet po mjeri u rustikalnoj spavaćoj sobi

Toaletni stol po mjeri

Ukoliko je vaša spavaća soba dovoljno prostrana, dodatna opcija za uređenje može biti toaletni stol po mjeri. Ovo mjesto biti će idealno za jutarnje uređivanje i spremanje. Pored toga, police unutar stola će biti idealno mjesto za dodatno skladištenje stvari. Toaletni stol može biti izuzetno praktičan, a njegova prednost je što ga možete pronaći u mnoštvo različitih formi. S jedne strane to može biti samo ogledalo i stolac sa malenom policom. S druge strane, toaletni stol može izgledati jako luksuzno sa drvenim stolcem i ogledalom s ornamentima u rustikalnom stilu. U svom odabiru također želite obratiti veliku pozornost na prohodnost oko namještaja, kako bi sve bilo istinski organizirano.

toaletni stol u spavaćoj sobi

Komoda za spavaću sobu

Uz sve navedeno, vaša spavaća soba može biti dobro mjesto i za komodu po mjeri. U njoj možete spremiti razne sitnice, od poslovnih papira, preko beauty stvarčica pa sve do odjeće. Svojim izgledom komoda po mjeri može idealno nadopuniti stil uređenja. Pored toga, praktičan je dodatak za skladišenje.

Spavaća Soba – Gdje Pronaći Luksuzni Moderni i Rustikalni Namještaj po Mjeri u Regiji?

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Spavaća soba u Šarac Bela potpisu
Spavaća soba u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts