fbpx

Kako vizualno povećati prostor? Donosimo lagane trikove dizajnera interijera.

Kad se pitate kako vizualno povećati prostor, znajte da svaka prostorija može postati prozračna i otvorena. Sve što trebate je dobre savjete, nešto kreativnosti i strpljenja. Uz to možete računati da će baš svaka prostorija postati savršena oaza. U nastavku ćemo se fokusirati na prostorije doma i kako na lagani način ili kroz lagane projekte osvježiti dom i učiniti ga vizualno većim.

Mnogi žele da njihov dom ne djeluje previše razbacano i da odaje dojam tihog luksuza. Bez obzira jeste veći fan rustikalnog ili možda skandinavskog stila, sigurni smo da ste se već nekoliko puta pitali kako vizualno povećati prostor. Takav prostor izgleda toplije, može utjecati da se osjećate bolje u svom domu, a i čišćenje i održavanje postaje lakše. Prostor koji djeluje veće može vam pomoći da se bolje organizirate. Nećete biti u stalnoj potrazi za sitnicama jer će sve imati svoje mjesto.

kako vizualno povecati prostor

Uz lakše skladištenje i održavanje, dom koji je optimizirano uređen omogućava i lakše kretanje. Ova prednost značajna je za sve one koji dijele dom sa više ukućana. Bez obzira je li riječ o kuhanju, spremanju kreveta ili obavljanju poslova po kući, ne želite da ste stalno ograničeni u kretanju. Kada vizualno povećate prostor i samo kretanje postaje lakše i nemate osjećaj skučenosti kao ranije.

Dizajneri interijera jako dobro znaju koliko veličina prostora može donijeti prednosti za dom. Od lakše organizacije i optimizacije pa sve do bolje vrijednosti nekretnina, dizajneri će vas rado upozoriti na par stvari. Oni će vam naglasiti koje boje, materijale, pa čak i dimenzije birati. To ne samo da će vam uštedjeti vrijeme, nego će dugoročno olakšati življenje u prostoru i održavanje samog prostora. Koje lagane stvari možete napraviti prije samog opremanja doma, ali i tijekom (manjeg) preuređenja, otkrivamo u nastavku.

Kako vizualno povećati prostor male kuhinje?

Jedan od najčešćih izazova s kojima se susreću vlasnici male kuhinje je nedostatak prostora. Bilo da kuhaju, spremaju namirnice ili jednostavno pripremaju hranu, prostora nikada nije dosta. Kad imate na umu sve lonce, dodatke i proizvode, nekad se čini gotovo nemogućim spremiti sve. No postoji par stvari koje vam mogu olakšati organizaciju čak i vrlo male kuhinje.

1 – Birajte ormariće do stropa

Onda kada nemate kvadraturu, iskoristite visinu. Sve vaše manje korištene dodatke za kuhinju, namirnice koje rijetko trebate i sl. možete lako spremiti na najviše police. Kada imate izazov da nešto dohvatite dobra je ideja u kuhinji imati i malenu stoličicu na koju ćete se popeti i dohvatiti nešto za čas. Ovako također i vizualno povećavate vašu kuhinju jer ju činite višom. Ako primjerice ormariće odradite samo do određene visine i ostavite onaj maleni prostor iznad, time kuhinju skraćujete.

2 – Bijela boja i svijetlije nijanse su vaš prijatelj

Nije tajna kako boje imaju snažan psihološki efekt, a to nije izuzetak ni kod uređenja interijera. Boje su zapravo jedan od podcijenjenih, a itekako efektnih alata koje dizajneri često koriste. A kad birate bijelu boju i svijetlije nijanse možete računati da će vaš prostor vizualno izgledati veće. Razlog se krije u sposobnosti ovih boja da reflektiraju svjetlost i tako prostor čine svjetlijim i prozračnijim.

kako vizualno povećati prostor

Iako vam se čini da bijela kuhinja može značiti više održavanja, ovdje donosimo vodič zašto je ovakva kuhinja dobar odabir. Vrlo je važno napomenuti odmah na početku kako je bijela kuhinja klasik koji odolijeva trendovima. S obzirom da dolazi u neutralnoj boji, lako se uklapa, a opet privlači pažnju. Može biti razlog zašto vaš prostor izgleda otvorenije i čišće, a i vizualno učiniti prostor većim. To može biti korisno kada imate male kuhinje.

Kako vizualno povećati prostor malene spavaće sobe?

Iako u spavaćoj sobi najčešće ne boravimo prečesto, važno je i da ova prostorija odiše odmjerenom estetikom. Uz estetiku najčešće ruku uz ruku ide i veličina prostora i raspodjela namještaja. Od ormara i kreveta pa sve do toaletnog stola, važno je da birate savršene dimenzije kako bi se sve optimalno uklopilo.

1 – Birajte prilagođene dimenzije namještaja

Ugradbeni ormari, krevet po mjeri, pa čak i ostatak namještaja rađenog po mjeri idealan je za manje prostorije. Razlog se krije u činjenici da se ovakav namještaj savršeno prilagođava svakom kutku sobe. Možete maksimalno iskoristiti prostor, posebno u visinu. Ono što također prostor čini više dizajnerskim je i biranje namještaja koji je rađen od istog materijala. Kad se sav namještaj slaže to odaje organiziraniji dojam.

kako vizualno povećati prostor

Namještaj po mjeri također pomaže da maksimalno iskažete svoj stil uređenja. U izradi ovakvog namještaja možete uz dimenzije, sebi prilagoditi materijale, boje, ali i brojne druge detalje. To će učiniti i da svaka manja prostorija bude apsolutno optimizirano opremljena i izgleda veće.

2 – Neka soba bude u minimalističnom stilu kad se pitate kako vizualno povećati prostor

Nemojte pretrpati spavaću sobu sa previše komada namještaja. Važno je da je soba prozračna, bez obzira je li riječ o glavnoj sobi ili dječjoj sobi. Potrebno je da sve ima svoje mjesto i da namještaj u sobi bude maksimalno optimizirano uređen. Kad je izazov kako vizualno povećati prostor, rješenje je birati minimalizam.

Soba u kojoj postoji osnovni namještaj može biti više posebna uz nekoliko detalja. Tako će dobiti karakter i postati soba u koju se možete povući za istinski odmor. A ako želite da soba ostane dobro organizirana i vizualno veća, imajte na umu funkcionalnost za vaš namještaj.

Kako vizualno povećati prostor malenog dnevnog boravka?

Maleni dnevni boravak uvijek je izazov, posebno kada želite ugostiti vama drage ljude. Ovo je prostorija u kojoj se okupljamo za druženja i odmaranja i važno je da nudi savršenu oazu za ukućane i goste. Nerijetko se najviše vremena oduzima na odabir ispravnog kauča. No, mi u nastavku otkrivamo na što još obratiti pažnju kad se pitate kako vizualno povećati prostor malenog dnevnog boravka.

1 – Ogledala su vaši iznenadni prijatelji

Trik koji je itekako poznat svim dizajnerima interijera, a sada i vama svakako je korištenje ogledala u uređenju doma. Pametno pozicioniranje ovog dodatka produbit će prostor i učiniti da izgleda značajno veće nego što je. Ta iluzija dodatnog prostora značit će svakom dnevnom boravku, a posebno onima sa manjom kvadraturom. Uz to, ogledala reflektiraju svjetlost što automatski interijer čini većim, prozračnijim, otvorenijim.

Iznenadne prednosti korištenja ogledala u uređenju interijera dopuštaju vam da se poigrate s oblicima i bojama. Možete birati nekoliko manjih ogledala ili jedno veliko koje ćete postaviti primjerice iznad kamina. Neki idu korak dalje pa ogledalo apliciraju direktno na zid, a drugi će birati jedno okruglo na sredini zida uz ostale fotografije i slike.

2 – Odabir svjetla je važan

Kakav će dojam i ambijent odavati vaš dnevni boravak svakako ovisi i osvjetljenju koje birate. Ako imate niske stropove tada visilica nije najbolji odabir. Za manje prostore dobro je imati nekoliko izvora svjetlosti. Primjerice, možete u jednom uglu postaviti lampice, a u drugom podnu lampu. Kombinacija ovakvog svjetla čini da svaki dio prostorije bude osvjetljen. Ovaj efekt će vam odgovoriti na pitanje kako vizualno povećati prostor malog dnevnog boravka.

Još jedan dizajnerski trik može biti odabir toplog svjetla. Ono će unijeti posebnu toplinu i prostor učiniti mnogo ugodnijim i stvoriti taj ugođaj dobrodošlice.

Gdje u BiH Naručiti Namještaj po Mjeri?

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg namještaja brzo podići na novu razinu.

Kad je u pitanju namještaj po mjeri, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena. Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts