fbpx

Predsoblje I Savjeti i Ideje za Uređenje

Predsoblje je prva stvar koju susrećete tijekom svakog ulaska u svoj dom. Upravo zato volimo da nas pozdravlja svakog dana sa lijepim uređenjem i odličnim namještajem. Prvi korak u tome svakako je urednost. S obzirom da je predsoblje jedna od najmanjih prostorija u domu, važno je da je svaki centimetar pomno smišljen. Tako ćete pažljivo birati namještaj za hodnik i predsoblje jer, osim izgleda, bit će jako važne i same dimenzije.

Kako biste kvalitetno iskoristili ograničen prostor kad je u pitanju predsoblje, postoje razni trikovi koje možete uzeti u obzir. Od namještaja po mjeri koji će se savršeno uklopiti preko pametnog izbora boja, uz razne interijer savjete kreirati ćete najtopliji hodnik koji će savršeno oslikavati vaš karakter.

Predsoblje

Sigurni smo da se pitate i koji dio doma zapravo predstavlja predsoblje. To su male vanjske prostorije koje vode u drugu prostoriju i koje se često koriste i kao mjesto za skladištenje prostora i hodnik.

predsoblje sa vješalicom za kapute i tepihom

Iako uređenje predsoblja nije glavni fokus kad se useljavate u svoj dom, kohezija svih prostorija u interijeru uvelike ovisi o samom predsoblju. On svojim uređenjem može nagovijestiti nešto više o stilu uređenja vašeg doma. Može biti odgovaran za lakše snalaženje u domu, a i biti odgovaran za čuvanje vašeg cipelara, kišobrana i drugih svakodnevnih sitnica. Ako imate malen stan, predsoblje može biti odličan način kako kreirati bolju prohodnost uz samo par detalja u prostoru.

Kako biste bili sigurni da ste napravili pravi odabir pri uređenju predsoblja, kreirali smo listu stvari na koje trebate pripaziti prije početka opremanja. Uz ovu listu znat ćete da ste pokrili svaki segment uređenja. Spremni?

5 Savjeta Uz Koje Ćete Imati Odlično Uređeno Predsoblje

Kad radite na svom uređenju predsoblja, postoje sitnice koje će napraviti zamjetnu razliku. Kako biste kreirali poseban dom, koji ima luksuzan i dizajnerski ugođaj, prelistajte dalje.

1 – Paleta boja je jako važna

S obzirom da je predsoblje obično jako maleno u stanovima i kućama, važno je odabrati pravu shemu boja. Ako raspolažete malenim prostorom, igranje sa previše uzoraka i boja zaglušiti će prostor. S obzirom na to, ako želite stvoriti otvorenost i prozračnost, birajte pastelne nijanse i bijelu boju. Oni će uz određene dodatne detalje o kojima ćemo pričati u nastavku savršeno kreirati interijer priču u vašem domu.

S druge strane, ako imate veći dom, predsoblje uređeno sa nešto drugačijim tapetama, pločicama s uzorkom ili stropom u autentičnoj boji, kreirati ćete stilski jako zanimljivo predsoblje.

Pri odabiru boja, uz dimenzije, pripazite i kakav osjećaj želite da vaš interijer probudi.

2 – Osvjetljenje

Toplo svjetlo koje vas pozdravlja svaki put kad ulazite u vaš dom, fantastičan je odabir. Ako imate maleno predsoblje, tada su maleni, ali estetski zanimljivi lusteri savršen dodatak koji u oku promatrača stvara iluziju višeg prostora. Osvjetljenje je posebno važno ako nemate previše prirodnog svjetla u svom domu, samim time, odabir nekoliko lampi također je jako pametno rješenje.

moderno uređenje predsoblje sa komodom i cvijećem

U ovom segmentu, boje i svjetlo trebaju dobro funkcionirati. Ako imate mnoštvo umjetnog svjetla za predsoblje, trebate birati i boju koja će savršeno reflektirati svjetlo i stvoriti topao ugođaj. Dobar trik može biti da birate nekoliko stropnih lampi koje će biti pogodne za lakšu kontrolu osvjetljenja u svakom kutku predsoblja.

3 – Namještaj za predsoblje

S obzirom na ograničenost prostora, za predsoblje je najpametnije birati razne komade namještaja rađene po mjeri. Od stolice na kojoj ćete obuti cipele prije odlaska na posao, preko cipelara koji će čuvati obuću vas i vaših ukućana. Predsoblje može imati i posebno dizajnirane visoke, ali uske regale za odlaganje stvari koji će vam pomoći u tome da ne stvarate nered.

Također, važno je da je namještaj za predsoblje kvalitetan i izdržljiv. Ova prostorija vjerojatno će biti ona u kojoj svakodnevno boravite. S obzirom na to, važno je da namještaj može bez problema izdržati test vremena.

4 – Uzmite u obzir dimenzije

Prije početka samog opremanja predsoblja, važno je uzeti u obzir dimenzije. Ograničenost prostora možda će vam se učiniti izazovnom na prvu, no postoje razni trikovi kako maleni prostor iskoristiti bolje. Police, uske i visoke komode, uski radijatori, sklopivi namještaj samo su neki od praktičnih komada namještaja za predsoblje.

predsoblje sa ormarom sa kliznim vratima

Bez obzira imate li moderno predsoblje ili predsoblje u nekom drugom stilu, neće biti teško naći odgovarajući namještaj po mjeri. U salonu za namještaj nalaze se ormari za predsoblje, klupa za predsoblje ili komoda za predsoblje koji će se savršeno uklopiti u dimenzije vašeg predsoblja.

5 – Nemojte dodavati previše stvari

Jedna od najčešćih pogrešaka u uređenju doma svakako je stvaranje zaglušenosti sa previše sitnica. Ovo je posebno važno za prostorije koje su male kao predsoblje. U ovoj sobi dodajte samo one stvari koje će imati dobru i estetsku i praktičnu ulogu. Na taj način ćete izbjeći zaglušenost, a dobiti ćete dizajnerski osjećaj koji se probudi pri svakom pogledu na predsoblje. Samim time, izbjegavajte velike komade namještaja kao što su naslonjači, kauč ili ogromne komode u vašem predsoblju.

Radije birajte jedan komad namještaja sa zatvorenim kabinetima, klupice koje će olakšati obuvanje odjeće i slično. Također, dobar odabir su stalci za kišobrane i vješalice za odjeću koje predstavljaju savršen uvod u uređenje.

Predsoblje – Ideje za Uređenje

Dobar odabir može biti minimalizam koji će moći nagovijestiti kakav stil volite, ali ujedno neće zaglušiti prostor. Tako će ova komoda za predsoblje zajedno sa ogledalom biti odličan duo za uređenje.

hodnik uz komodu i ogledalo za predsoblje

Nemojte podcijeniti moć dobrih polica. Uz vješalice za predsoblje i komodu možete stvoriti savršen uvod u uređenje vašeg doma sa dodacima koji će biti praktični za odlaganje stvari.

velika komoda sa policama i vješalica za predsoblje

Kad ne želite velike komode koje oduzimaju puno prostora, malene komode postat će vaše omiljeno rješenje. Sa tek nekoliko polica možete urediti svoju komodu na koju ćete nakon dugog dana spustiti ključeve i ostale sitnice te nastaviti prema svom dnevnom boravku.

malena komoda ispod stepenica u predsoblju

Ako ste jako ograničeni s prostorom, preskočite namještaj i investirajte u jako dobru vješalicu i košaru za kišobrane. Tako vaše predsoblje neće biti prepuno stvari, a osnovne sitnice ćete lako pospremiti za svaki dan.

vješalica za kapute i stalak za kišobrane

Kada se želite poigrati sa izgledom svog predsoblja, tada će vam se brzo svidjeti dizajn polica na fotografiji ispod. Maleni dio prostora iskorišten je za dodavanje posebnog karaktera. Kreativno rješenje, zar ne?

polica u predsoblju zajedno sa biljkom

Svi moderni interijeri oduševit će se komadu namještaja koji spaja vješalice i komodu. Tako i vi možete odabrati samo jedan dio namještaja koji će biti praktičan odabir za svakodnevnu uporabu. Na ovom primjeru primijetiti ćete dobar odabir osvjetljenja koji omogućava dobro osvjetljavanje obe strane dugog predsoblja.

vješalica za kapute i obućar

Gdje Pronaći Dobar Namještaj za Predsoblje? Kontaktirajte Šarac Bela.

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

predsoblje sa komodom, fotografijama i stalkom za kišobrane

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts