fbpx

Stan od 30 Kvadrata I Uređenje uz Namještaj po Mjeri

Kad imate stan od 30 kvadrata ili slične kvadrature, kreativnost je od velike važnosti. Jasan i najveći izazov svakako je veličina stana koja može u samom početku stvoriti mnoštvo ograničenja. No, to ne znači da i dalje ne možete i maleni stan od 30 kvadrata učiniti toplim i ugodnim za život. Dapače, postoje brojni načini kako manjak prostora pretvoriti u svoju korist. Prvenstveno, organizacija će postati vaš najvažniji prijatelj, a pored toga, i planiranje i pametno biranje namještaja po mjeri. S druge strane, multifunkcionalnost i praktično korištenje prostora biti će jako bitno za stan od 30 kvadrata. No, kako biste se uvjerili da uređenje malog stana uz namještaj po mjeri nije toliko težak zadatak, u nastavku vam donosimo nekoliko prednosti koje sa sobom donosi stan od 30 kvadrata.

Stan od 30 Kvadrata – Prednosti

Maleni stanovi, iako stvaraju mnoštvo ograničenja, mogu imati i određene prednosti. Ovih par stvari pokazati će vam da život u malom stanu može donijeti razne benefite. Koje, otkrijte u nastavku.

Pristupačniji odabir

Stan od 30 kvadrata može biti pristupačniji odabir za određene faze u vašem životu. Osim što ćete uštedjeti pri unajmljivanju/kupnji, vaše financije će lakše podnijeti opremanje malog stana. Održavanje manjeg stana također je lakše, a život u manjem stanu dopušta vam da više investirate u kvalitetan namještaj po mjeri. Uz to, vaš budžet će vam omogućiti da više uložite u putovanja, ljetovanja, ali i brojne druge stvari koje vas vesele.

spavaća soba uređenje

Potaknuti će vas na bolju organizaciju

Kad odaberete stan od 30 kvadrata, doslovice nećete imati mjesta za nered. Više si nećete moći priuštiti neorganiziranost i puno stvari. Ali, to ne treba biti loša stvar. Život u manjem stanu uvjeriti će vas da vam zaista ne treba toliko stvari i bolje ćete birati što želite da vam zauzima prostor. Neće biti više nagomilavanja stvari koje vam stvaraju tjeskobu i soba prepunih stvari koje nikada (ili gotovo) nikad ne koristite. Organizacija s manje stvari imati će pozitivan efekt na vas, ali i na vaš interijer, koji će biti pospremljen i uredan. U malenom stanu ćete se uvjeriti kolika je blagodat kad sve zaista ima svoje mjesto.

Biti ćete kreativniji

Mali stan od 30 kvadrata tražiti će od vas kreativnost kad je u pitanju izbor i organizacija namještaja. Upoznati ćete sa svim prednostima multifunkcionalnosti i vidjeti ćete koliko je bitno iskoristiti svaki kutak. Saznati ćete i kako boje i namještaj za dnevni boravak, spavaću sobu ili malu kuhinju mogu utjecati na sveukupni dojam. Sve to učiniti će da uživate u procesu opremanja vašeg malog stana i probudite svoju kreativnu stranu.

Kako Urediti Stan od 30 Kvadrata?

Nije tajna kako uređivanje malog stana traži kreativnost, kako ste mogli otkriti i iznad. No, bez obzira na ograničenost prostora, i dalje možete stvoriti od stana svoj dom. To vam dokazuju i benefiti koje smo naveli. Ako niste sigurni je li mali stan idealna opcija za vas, sljedeće ideje za uređenje mogu vas inspirirati. Otkriti ćete da uz par trikova bilo koja prostorija može biti veća. Saznati ćete kako iskoristiti ograničenost prostora, ali i zašto je namještaj po mjeri možda idealna opcija za vas.

1 – Bitno je da sve ima svoj jasno dodijeljeni prostor

Kad imate maleni stan, gotovo prirodno se nameće da želite da imate open-space i sve prostorije povezane. No, bolje je da svaka prostorija opet ima svoju odijeljenu namjenu. Neka trpezarija bude što više fizički odijeljena od ostatka prostora. Također, isto vrijedi za dnevni boravak, kuhinju i možda ured kod kuće. Ovim fizičkim odijeljenjem sve će izgledati preglednije, manje skučeno i svaki prostor će imati jasnu svrhu. Kauč neka ide skroz do zida, kako biste uštedjeli na prostoru, pogotovo ako birate garnituru po mjeri.

uređenje stana od 30 kvadrata

2 – Multifunkcionalnost će postati vaš najbolji prijatelj

Pri biranju namještaja za stan od 30 kvadrata htjeti ćete imati na umu multifunkcionalnost. Namještaj sa dvostrukom namjenom i ormari sa mnoštvo mjesta za skladištenje stvari postati će bitan segment vašeg uređenja. Sobe i hodnici postati će vaše omiljeno mjesto za stvaranje dodatnog prostora za skladištenje, pogotovo ako birate visoke ormariće. Također, ugradbeni ormari po mjeri mogu biti dobar odgovor na pitanje kako skladištiti puno stvari u malenom stanu.

multifunkcionalni prostor

3 – Iskoristite svaki maleni kutak

Ako u svom stanu imate određene kutke koji stoje neiskorišteni, dajte sebi izazov da im pružite neku namjenu. Za malene kutke u kuhinji možete postaviti police. Prazan zid u hodniku može biti idealno mjesto za police s obućom, a ukoliko imate neugledni kutak u spavaćoj sobi iskoristite ga za podnu lampu. Svi ovi naizgled beskorisni dijelovi doma mogu dobiti sasvim novu ulogu zahvaljujući namještaju po mjeri. Ukoliko u domu imate jako malo prostora za jedan komad namještaja, uz namještaj po mjeri možete imati stopostotne prilagođene dimenzije.

uređenje dnevnog boravka

4 – Što više iskoristite zidove za police i ormariće

Kad birate stan od 30 kvadrata, bitno je odgonetnuti gdje spremiti sve stvari u kuhinji, spavaćoj sobi, sobi za djecu, kupaonici… Najbolji trik su police s kojima ćete iskoristiti vertikalno prostor. Osim toga, te police mogu biti dobar dekor i dati interijeru dašak karaktera. Primjer su otvorene police u kuhinji na koje možete izložiti svoju kolekciju čaša za kavu. Super je to trik za postavljanje vaših omiljenih stvari u spavaćoj sobi ili igračaka u dječjoj sobi. A police će odlično izgledati i u hodniku ili kupaonici. Uz police, možete što više na zidove postaviti i malene ili velike viseće ormariće. Oni vam otvaraju puno više prostora za skladištenje, a najbolje će izgledati u spavaćoj sobi ili čak hodniku.

stan od 30 kvadrata uređenje

5 – Za svoj stan od 30 kvadrata birajte svjetlije boje

Svjetle boje u interijeru dokazano prostor čine većim, svježijim i otvorenijim. Boje u interijeru imaju važnu ulogu, a za stan od 30 kvadrata mogu imati presudan značaj. Najbolji trik biti će da odaberete jednu akcent boju koja će dominirati prostorom, a sve ostale nijanse neka budu svjetle i pastelne. Ove nijanse stvoriti će harmoniju, dati vašem prostoru živost i neće ga zaglušiti. Popularan odabir za stan od 30 kvadrata svakako su smeđe nijanse koje ujedno daju i cozy, boho ugođaj domu. Tako možete birati kauč po mjeri u nekoj odvažnijoj boji, a oko njega dodati neutralne nijanse (crnu, bijelu, sivu). Vaš krevet po mjeri može biti centar spavaće sobe, a oko njega mnoštvo detalja u akcent boji ili boji koju jako volite. Balans je ono što ćete htjeti postići sa odabirom boja, stoga se posavjetujte i sa dizajnerom namještaja ili posjetite ovaj link.

Plants next to grey couch in bright apartment interior with black and white posters. Real photo

6 – Organizaciju shvatite ozbiljno

Iako stan od 30 kvadrata ima neke prednosti, ne treba zanemariti činjenicu da se on vrlo lako može učiniti skučenim ukoliko nemate dobru organizaciju. Uvedite određena pravila da se stvari trebaju vraćati na svoje mjesto i često održavajte čistoću svog stana. Posvetite se tome da skladištenje bude besprijekorno kako biste istinski mogli uživati u svom stanu. Naravno, održavanje stana ne mora značiti da svaki dan trebate provesti sat vremena uređujući, ali uz malo pažnje svaki dan možete dolaziti u svoj organiziran komadić raja u kojem ćete se osjećati lijepo.

Gdje Pronaći Kvalitetan Namještaj za Stan od 30 Kvadrata

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

stan od 30 kvadrata uređenje Šarac Bela namještaj
Dnevni boravak u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts