fbpx

Uređenje Kuće I Ideje i Savjeti Koje Trebate Znati

Kad je u pitanju uređenje kuće, postoje određene pojedinosti koje trebate imati na umu. Kako biste već na samom početku imali skladno uređen dom, trebali biste si postaviti određena pitanja. Želim li zavjese? Koliko želim prozora? Kakvi podovi najbolje odgovaraju mom omiljenom stilu uređenja? Je li želim visoke stropove?

Kako biste znali koja pitanja si trebate postaviti i kako na njih naći odgovor, kreirali smo za vas maleni vodič koji će vam pomoći. Uz naše savjete znati ćete koja područja uređenja doma su vrijedna važe pažnje malo više, a koja malo manje. Dobit ćete ideje kako implementirati svoj omiljeni stil u uređenje. Uz to, saznat ćete kako učiniti da prostor u kojem boravite uistinu postane dom.

dnevni boravak i uređenje kuće u modernom stilu

Prvenstveno je najvažnije da odredite faze uređenja kako biste znali kako napreduje proces. Od početnih faza mapiranja prostorija u domu pa sve do unošenja posljednje lampe, iznenadili biste se koliko faza stane između. No, kako vam odmah isprva uređenje doma ne bi izgledalo kao težak zadatak, pogledajte u nastavku kako ovaj proces učiniti što bezbolnijim.

Uređenje Doma – Savjeti

Prije nego definiramo prve savjete koji će uređenje kuće pretvoriti u zabavnu misiju, važno je da prvo odredite sebi koji vam se stil najviše sviđa. Osim što će vam to pomoći odrediti smjer uređenja, svaka sljedeća odluka bit će jednostavnija. Lakše ćete pronaći odgovarajući namještaj, boje, dodatke, ali i raspored samih dodataka u interijeru.

1 – Kreirajte brief

Brief je skup svih vaših ideja, želja i zamisli koje ste imali o uređenju svoje kuće. Od Pinterest fotografija, preko uzoraka koje ste vidjeli u trgovini, pa sve do materijala koje ste uslikali u domu koji vam se svidio. Sve ove informacije skupite na jedno mjesto, zajedno sa svojim realnim vremenskim rokom do kojeg želite realizirati radove. Uz vremenska ograničenja, definirajte i budžet. Kad budete imali sve ove informacije na jednom mjestu puno ćete lakše odraditi organizaciju svih ostalih stvari.

S druge strane, kreiranje briefa može biti korisno i ako radite s majstorima i dizajnerima interijerima. Kad ste u razgovoru s njima, sve što trebate je ponijeti svoju fasciklu ili otvoriti dokumente na svom uređaju. Puno ćete lakše i planirati svoju potrošnju, ali i planiranje jer ćete imati vremenske rokove na umu.

Važno je naravno da znate da jednom kad kreirate prvotni brief, on ne mora biti konačan i definitivan. On uvijek može biti podložan promjenama i prilagodbama, bilo vašim osobnim ili nekim drugim. Za uređenje kuće ključno je samo da imate neke osnovne stvari definirane kao polaznu točku.

2 – Proces započnite u prostoru

Najkorisnija stvar za uređenje interijera je upoznavanje samog interijera. Posjetite svoju kuću sa metrom za mjerenje, olovkom i malenom bilježnicom i počnite mjeriti i zapisivati. Zamislite kako biste posložili svoj dnevni boravak i spavaću sobu i ostale prostorije.

Najveća pogreška bit će ako ne osluškujete svoj prostor i direktno idete na kupnju namještaja. Kada kupite komad namještaja koji vam se svidio u trgovini bez prethodnog razmišljanja o tome koliko se taj komad namještaja uklapa, samo sebi stvarate dodatan posao. Poslije ćete se uhvatiti kako se sve okreće oko te sofe, ili tog kreveta koji nije pametno pozicioniran i odabran za određenu prostoriju.

kutak za čitanje i stolica

3 – Uređenje kuće treba početi s dobrim mjerenjem

Od iznimne je važnosti pravilno mjerenje dimenzija svakog zida u vašem domu. Jedino uz prave mjere i dobar osjećaj za organizaciju stvari u prostoru postižete dobar sklad. Ako niste sigurni kako započeti, prvo izmjerite dužine i visine svih zidova. Zatim se posvetite udaljenosti zidova od stubova, stepenica i sličnih dodataka u uređenju koji mogu stajati na putu.

Dobar trik koji trebate imati na umu je i mjerenje prozora. Izmjerite dužinu i visinu prozora, a zatim i dužinu i visinu prostora iznad i ispod prozora.

Jednom kad dobro izmjerite sve u svom prostoru, uređenje kuće ići će glatko i imat ćete bazu. Tako ćete izbjeći loše izabran namještaj ili zaglušenost/prazninu prostora.

4 – Obična ljepljiva traka može biti koristan trik za uređenje kuće

Ako ne surađujete sa dizajnerom interijera, a crtanje nije vaš najdraži hobi, možete kreirati plan rasporeda namještaja uz ljepljivu traku. Unutar svake sobe na podu zalijepite odrezane komadiće trake na mjesta na koja dolazi vaš namještaj. Ovako ćete imati slikovito predočenje vaših zamisli kad je uređenje interijera u pitanju.

No, i u ovom koraku je iznimno važna vaša preciznost, koliko i pravilan raspored namještaja. Bitno je da postoji prohodnost između namještaja i da imate na umu stvari poput položaja klime, radijatora, prozora i slično.

uređenje kuće u bijeloj i sivoj i smeđoj boji

5 – Prije kupnje namještaja, podova, zavjesa… iskoristite uzorke

Što više možete, testirajte dodatke za uređenje prostora. Bilo da ste neodlučni oko materijala, boje ili veličine namještaja, uvijek možete ponijeti sa sobom jedan uzorak i testirati ga unutar prostora. Uz korištenje uzorka, neki saloni namještaja dopuštaju i probni period korištenja uz povrat novca, ne zaboravite i to iskoristiti.

6 – Svjetlo je jako važno za uređenje kuće

Dizajneri interijera često naglašavaju koliko se u uređenju kuće zanemaruje svjetlo. Uz prirodno svjetlo, važno je da dobro pozicionirate i rasvjetna tijela u domu. Ona će biti glavna odgovorna za ugođaj u vašem domu. Upravo dizajneri interijera savjetuju da koristite više izvora svjetlosti radije nego jedno te da birate toplo svjetlo u domu za ušuškanost i dodatnu toplinu.

Ovaj savjet jednako je važan za uređenje kuće bez obzira je li upravo radite na uređenju dnevnog boravka, trpezarije ili predsoblja.

uređenje kuće i bijela kuhinja

7 – Zavjese trebate shvatiti ozbiljno

Uz svjetlo, potrebno je dobro poznavati kako zavjese utječu na prostor. S obzirom da je prozor glavni izvor svjetlosti tijekom dana, pri samom ulasku u vaš dom, upravo će on plijeniti najviše pozornosti. S obzirom na to, važno je odabrati dobre zavjese koje neće učiniti prostor manjim, a koje će biti komplementare stilu uređenja.

Bez obzira je li želite uređenje kuće u rustikalnom stilu ili uređenje kuće u modernom stilu, zavjese će biti praktičan i estetičan dodatak. Važan trik je da zavjese uvijek idu do poda i počinju padati jako blizu stropu. Na taj način stvoriti ćete otvorenost, sklad i produbljenje prostora, što je korisno ako imate dom s manje kvadrata.

8 – Imajte na umu skladištenje

Bez obzira koliko prostora ima vaš dom, dodatni prostor za pohranu uvijek je poželjan. Imajte to na umu dok traje uređenje kuće kako biste na vrijeme dodali dodatne ormariće, skrivene pretince i multifunkcionalne komade namještaja. Na taj način nećete se naći u neorganiziranom domu u kojem vam uvijek nedostaje prostora za skladištenje posebnih i svakodnevnih stvari.

mjesto za skladištenje sa staklenim ormarićima

Namještaj u BiH za Uređenje Kuće

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Šarac Bela uređenje kuće
Spavaća soba u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts