fbpx

Blagovaonica I Savjeti +7 Ideja za Uređenje

Jedna od najvažnijih prostorija u domu svakako je blagovaonica. Ona nije samo mjesto na kojemu uživamo u objedima. Nerijetko je upravo blagovaonica mjesto okupljanja i stvaranja uspomena sa najdražima. Upravo zato je važno usmjeriti pozornost na njeno uređenje. Želite da uređenje blagovaonice savršeno oslikava vaš stil, ali da je ujedno funkcionalna. Bez obzira imate li mali stan ili veliki prostor, želite da blgaovaonica odlično funkcionira sa ostatkom interijera.

Pored toga, važno je da svatko ima dovoljno mjesta za stolom, kao i to da su dimenzije i visina namještaja za blagovaonicu ispravni. Uz sve to, naglasak se treba staviti i na prohodnost oko blagovaonice, ali i na druge detalje kao što su osvjetljenje ili tepisi.

Kako biste bili sigurni da imate najbolje uređenje kad je blagovaonica u pitanju za vas smo izdvojili najbolje trikove i savjete. Zahvaljujući našoj dosadašnjoj praksi u izradi namještaja imamo dosta iskustva u tome što raditi, kako izbjeći greške i razne stilske savjete. Više u nastavku.

Savjeti za Uređenje Blagovaonice i Kako Izbjeći Greške

Uređenje blagovaonice ne treba biti težak zadatak ako pratite nekoliko koraka. Ako se pitate koji su to koraci, otkrijte kroz savjete eksperata koje smo izdvojili ispod.

1 – Upitajte se koja je namjena sobe

Početna točka prije svakog uređivanja je upitati se za što će se sve točno koristiti blagovaonica. Je li to samo mjesto za jelo ili je ujedno nečije mjesto za rad od kuće? Hoće li za tim stolom jesti 4 ili 6 ljudi? Hoćete li često ugostiti više od 6 ljudi u svom domu? Kad odgovorite sebi na to pitanje znati ćete koliko prostora za sjedenje vam je potrebno.

Što se samog estetskog dijela tiče, izaberite jednu stvar koja će predstavljati naglasak u sobi. To može biti puno drvo od kojeg će biti rađen namještaj za blagovaonicu. Ili se možete fokusirati na rasvjetna tijela i jedan upečatljiv luster postaviti odmah iznad stola u blagovaonici. Također, možete unijeti malo boje sa blagovaonskim stolicama. Ove stvari možete odlučiti prije početka samog uređenja.

2 – Podovi su jako važni kad je u pitanju blagovaonica

S obzirom da je ovo prostorija koja često ima jako puno prometa, nije iznenađenje ako se podovi umrljaju. Zato je važno izabrati podove koji obuhvaćaju sljedeće tri stvari: stil, lako čišćenje i izdržljivost. Na ovaj način nećete se morati brinuti hoće li podovi za blagovaonicu izdržati test vremena.

podovi u blagovaonici i kuhinji

3 – Boje, boje, boje

Jeste li ljubitelj minimalizma ili maksimalizma? Modernog namještaja ili rustikalnog namještaja? Prije samog uređenje blagovaonice razmislite o paleti boja koju želite imati prvenstveno u cijelom domu, a zatim i u blagovaonici. Malo boje možete unijeti kroz namještaj, a ako ste veći ljubitelj pastelnih nijansi, tada je drveni namještaj vaš prijatelj. Boju možete dodati i u obliku zanimljivih tapeta na zidu ili zavjesa, a lako ćete se moći poigrati i sa izborom tepiha.

4 – Odabir svjetla odredit će ugođaj blagovaonice

Blagovaonica je jedna od onih prostorija u kojoj trebate dobro osvjetljenje, ali je balans bitan. Ne želite prejako svjetlo koje će zasljepljivati ukućane, no ne želite ni preslabo svjetlo ispod kojeg se ne vidi jesti. Najbolji izbor je postaviti nekoliko izvora svjetlosti ili jedan odličan luster iznad samog stola. Tako će dobra osvjetljenja u blagovaonici povezati cijeli prostor i učiniti uređenje smislenim i ugodnim. Dobar trik može biti i instaliranje prigušivača svjetla uz koji možete kontrolirati jačinu osvjetljenja.

blagovaonica i velika kuhinja sa šankom

5 – Dobar raspored je jako važan za blagovanicu

Ako su vaša kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak povezani, posebice u malenom prostoru, jako je bitan raspored namještaja. Ako imate malu blagovaonicu možete odabrati okrugli stol koji zauzima manje prostora, a omogućuje više prostora za sjedenje. Dobar trik je i pomaknuti blagovonicu uz zid, postaviti klupicu i dobiti malo rustikalnije uređenje. Uz to, blagovaonica može biti dio kuhinje u obliku visećeg stola i stolica, a ako tražite ideje za uređenje, ispod u galeriji ćete sigurno brzo naći inspiraciju.

6 – Blagovaonica će izgledati odlično uz tepih

Tepih će u svakoj blagovaonici brzo postati centar zbivanja. Dati će svoj doprinos u obliku boje, strukture i karaktera što su velike prednosti kad je uređenje u pitanju. Jedino je važno da odaberete dobru veličinu i da tepih ima dovoljno mjesta od stola do samog ugla kako bi stolice mogle stati bez problema.

drveni namještaj, police i tepih sa podnom lampom u blagovaonici

Blagovaonica I Ideje za Uređenje

Danas mi preuzimamo ulogu Pinteresta i donosimo vam foto inspiraciju kako urediti svoju blagovaonicu. Pobrojali smo ideje koje ćete rado htjeti iskoristiti ako volite moderan dom, rustikalan dom, minimalističan dom, ali i sve stilove između. Prelistajte i inspirirajte se.

Luster koji vodi glavnu ulogu

Ako želite imati modernu blagovaonicu koja krije samo jedan upečatljiv detalj, neka to bude zanimljivo rasvjetno tijelo. Baš kao što je u ovom slučaju, sve boje međusobno se nadopunjuju i stvaraju prekrasan ambijent za druženje, a dašak karaktera pružen je uz odabir lustera.

blagovaonica sa velikim prozorima i zavjesama

Prozirne stolice su trend koji volimo

Ništa ne naglašava dobar stol za blagovaonicu od prozirnih stolica koje neodoljivo nadopunjuju rustikalne domove. Ovaj odličan kontrast modernog i rustikalnog čini da i sami poželimo nešto slično u svom interijeru, a svemu doprinosi toplo svjetlo i zanimljiv luster iznad blagovaonice.

moderno i rustikalno uređena blagovaonica

Klupa je odlična za blagovaonicu

Klupica zaista može biti kreativno rješenje za uređenje blagovaonice, posebice ako ste ograničeni s prostorom. Kod primjera na fotografiji odlično je iskorišteno dnevno svjetlo, a tapete čine da prostor izgleda izuzetno luksuzno iako je riječ o malenoj blagovaonici.

klupa u blagovaonici

Kuhinja i blagovaonica mogu izgledati izuzetno cool

Ako se u vašem domu blagovaonica nastavlja na kuhinju, ovakav aranžman može biti dobra opcija. Bijelina stvara prozračnost u prostoru i čini blagovaonicu jako prohodnom i otvorenom što znači da je kontrast bijele, crne i sive, s naglaskom na bijelu, vaš prijatelj kad nemate veliku kvadraturu.

bijela blagovaonica i bijela kuhinja

Okrugli stol može biti praktičan i estetstski zanimljiv odabir

Ako ste zaljubljenici u prirodu, zaljubit ćete se i u ovaj interijer blagovaonice koja u centar stavlja namještaj od drveta. Stolice koje prate svijetli okrugli stol imaju zaobljeni naslon koji pomaže da cijeli interijer dobije na nekoj fluidnosti, što izgleda dosta dizajnerski.

okrugli drveni stol i drvene stolice u blagovaonici

Kombinacija metala, drveta i tkanine vaš je prijatelj

Drvena ploča na stolu, udobne stolice presvučene tkaninom i metalne noge stolica i stola idealna su kombinacija svega. Ako u ovom interijeru pogledate detaljnije, dašak boje pružen je uz odabir zavjesa u zagasitoj ljubičasto-smeđoj nijansi, a višedimenzionalnost je unesena kroz odabir visećeg lustera.

uređenje blagovaonice sa sivim stolicama i drvenim stolom

Rustikalno uređenje blagovanice kakvo ste oduvijek htjeli

Ako volite sve što ima predznak retro, ova blagovaonica će vas osvojiti na prvi pogled. Retro komoda popraćena željeznim stolom i drvenim stolicama kao stvorena je za uređenje nalik onome iz koliba u Velikoj Britaniji. U ovom interijeru imamo i veliku količinu prirodne svjetlosti što daje još veću posebnost.

rustikalno uređena blagovaonica

Gdje Pronaći Idealan Namještaj za Blagovaonicu?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

crne stolice u blagovaonici

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts