fbpx

Trosjed – Savjeti za Kupnju i Uređenje

Trosjed je jedan od najpraktičnijih izbora za uređenje vašeg dnevnog boravka. Osim što ima dovoljno prostora za ukućane, može ujedno postati zanimljiv centar svih zbivanja u interijeru.

Upravo zbog toga smo odlučili kreirati za vas maleni vodič koji će vam pomoći u kupnji i izboru trosjeda. Otkrit ćete na koje pojedinosti trebate obratiti pozornost kad je u pitanju kupovina kauča, ali i što je najbolji izbor u manjem ili većem prostoru. Podijelit ćemo s vama na koje stvari trebate obratiti pozornost prije samog pozicioniranja trosjeda. Uz to, savjetujemo vas i oko izbora tkanine i boja.

žuti trosjed sa modernim lampama

Nakon što saznate kako izabrati idealan trosjed, otkrit ćete i kako najbolje urediti svoj dnevni boravak. Uz par detalja na umu vaš dnevni boravak može biti ravan onima iz interijer magazina. Ako imate veći prostor i želite iskoristiti kombinaciju trosjed dvosjed fotelja, tada imamo i dodatnu foto inspiraciju za vas.

A ako je ipak vaš interijer manji, imamo i nekoliko ideja kako najbolje iskoristiti prostor. Saznat ćete i kakav trosjed birati ako imate ljubimce. Također, bit će vam korisno znati zašto trebate izmjeriti ne samo trosjed, nego i vrata, kao i prozore u vašem dnevnom boravku.

Za više savjeta prelistajte dalje.

Trosjed – Savjeti za Izbor i Kupnju

1 – Imajte na umu svoj stil života

Postoje različiti stilovi trosjeda i zato je jako važno da zastanete i razmislite prije odabira idealnog modela. Razmislite malo više o svom životnom stilu, i onome što vam može biti potrebno da trosjed ima za vaš svakodnevni život. Ako imate veću obitelj, trosjed je savršen odabir za vas, kao i kombinacija trosjed, dvosjed, fotelja. S druge strane, ako imate kućne ljubimce, htjet ćete dobro razmisliti o navlakama za namještaj i boji namještaja. Uz to, ako se volite odmoriti i opuštati navečer pred spavanje možda ćete htjeti imati naslonjače za glavu koji se podižu i spuštaju po potrebi. Još jedna stvar koju ćete htjeti imati na umu jeste činjenica ako često imate goste. Tada ćete htjeti imati i trosjed na razvlačenje kao dodatnu opciju za spavanje. Ulazak u kupnju s nekoliko ključnih stvari koje morate imati na umu uštedjet će vam puno vremena i energije.

2 – Prije postavljanja, odredite orijentaciju za trosjed

Još jedan element o kojem morate odlučiti prije odlaska u kupovinu je kako planirate postaviti trosjed u svom domu. Hoćete li trosjed staviti uza zid ili ćete ga postaviti u središte sobe gdje će njegov naslon biti izložen? Ako imate mali stan, tada je dobra odluka trosjed staviti uz zid, no ako imate velik prostor, dodatnu dubinu dat će mu trosjed smješten u središte sobe. Poznavanje ovih pojedinosti pomoći će eliminirati sve opcije koje ne odgovaraju vašim zahtjevima.

sivi trosjed sa ormarićem i lampom

3 – Sve pozorno izmjerite

Kad je u pitanju mjerenje, nikada ne možete mjeriti previše puta! Kako biste izbjegli pogreške, dobar trik može biti da se držite tri najvažnije mjere. Trebate znati duljinu, visinu i širinu vašeg trosjeda kako biste ga znali dobro smjestiti u prostor. Također je važno izmjeriti vrata i hodnike, jer iako je trosjed savršene veličine za dnevni boravak, možda neće stati kroz vaša ulazna vrata ili kroz malene prostore na stepenicama.

4 – Budite izbirljivi s vrstom tkanine/kože za trosjed

Jako je ključno odabrati dobru tkaninu ili umjetnu kožu za vaš trosjed, prvenstveno radi stila života. Kao što je prije spomenuto, ako imate kućne ljubimce ili malu djecu, mudro je odlučiti se za izbor tkanine na kojoj ćete lako moći očistiti mrlje. Također je bitno istražiti kvalitetu tkanine ili vrste kože za vaš trosjed kako biste znali kako ju čistiti i održavati.

trosjed presvučen kožom ispred zida

5 – Odaberite boju koja odgovara vašem prostoru

Jedna od najvažnijih odluka u vašem prostoru kad je u pitanju kauč svakako je boja trosjeda. Boje u interijeru imaju značajan efekt na to kakav doživljaj vaš prostor stvara. S obzirom na to postoji toliko opcija koje možete izabrati i lako se možete izgubiti u moru izbora. Možete birati odvažne boje koje imaju dozu karaktera ili se držati modernih i sigurnih neutralnih nijansi koje nikada neće izgubiti svoju čar. Ono što će vam pomoći u odabiru jeste da se zapitate kakav ugođaj želite stvoriti u svom domu i što se vama istinski sviđa.

6 – Birajte stil koji će se uklopiti u vaš dom

Još jedna komponenta koju trebate imati na umu je postojeći namještaj u vašem životnom prostoru. Ukoliko vaši regali ili okrugli stol u trpezariji imaju više tradicionalni štih, predlažemo da se za svoj trosjed pridržavate ovog stila. Slično tome, suvremeniji dom obično zahtijeva moderan trosjed kao lijepu nadopunu. No, ne zaboravite da se možete poigrati i kombinirati više stilova što je dobro dok god imate jednu privlačnu i kohezivnu sliku u svom prostoru.

sivi trosjed, biljka, drveni stol i bijeli tepih

7 – Rukohvat trosjeda je također bitan

Dok birate trosjed, rukohvat i nije najbitnija stvar koja vam pada na pamet. No, to ne znači da ju ne biste trebali uzeti u obzir. Postoje beskrajne mogućnosti koje nude različite prednosti. S obzirom na to, birajte rukohvat koji je dovoljno visok, praktičan i koji se uklapa u uređenje. Također je ključno isprobati rukohvate bilo kojeg trosjeda koji vam se sviđa, kako biste bili sigurni da je čvrst i izdržljiv.

8 – Ne zaboravite testirati trosjed

Jastuci za sjedenje unutar trosjeda dolaze u mnogo različitih oblika i veličina. Bez obzira je li volite da su vaši jastuci čvršći ili mekaniji za trosjed, htjeti ćete to provjeriti prije same kupnje.

štukature, smeđi kožni trosjed i lampa

Trosjed – Ideje za Uređenje

Kad je u pitanju uređenje, postoje brojne sitnice kojima možete staviti svoj trosjed u fokus. Uz biljke, lako ćete probuditi živost i naglasiti boju kroz efektan kontrast.

trosjed sa kožnim sjedištima i zelena biljka

Trosjed ćete definitivno staviti u fokus ako birate zanimljive postere i fotografije. Možete ih postaviti u obliku zanimljivog kolaža iznad trosjeda i tako pokazati dašak svog karaktera.

kauč ispred zida sa štukaturama i fotografijama

Jedan od savjeta koji često čujemo koji je izuzetno praktičan i estetski privlačan je dodatak stolića. Uz trosjed možete postaviti omiljeni maleni stol kako biste na njega odložili lampu, časopise, svijeće i druge sitnice.

kauč ispred zida sa štukaturama i fotografijama

Stvar koja će uvijek naglasiti vaš dom i učiniti ga kohezivnim svakako su rasvjetna tijela. Uz dobar izbor lustera zaokružiti ćete cijelu interijer priču i pretvoriti dnevni boravak u posebno mjesto.

Jedan od odličnih načina kako dodatno uljepšati prostor svakako je podna lampa. Osim što će na lijep način osvjetljavati prostoriju, idealna je za neugledne kuteve i kao dodatak vašem interijeru.

Gdje Nabaviti Trosjed za Svoj Dom u Bosni i Hercegovini?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts