fbpx

Mala Blagovaonica I Ideje za Uređenje

Iako na prvu mala blagovaonica predstavlja izazov, postoje načini kako mali prostor pretvoriti u svoju korist. Nerijetko je mala blagovaonica dio kuhinje po mjeri ili dnevnog boravka. Kada imate dvije ili čak tri prostorije u jednoj, postaje istinski zadatak kako najbolje iskoristiti prostor. Osim što trebate razmišljati o broju ukućana i prohodnosti, morate uzeti u obzir budžet, materijale, boje i tkanine. No, ovaj proces može proći bezbolnije za vas kada znate određene trikove koji će vam uštedjeti vrijeme. Trikove za uređenje male blagovaonice otkrivamo u nastavku, zajedno sa idejama kako urediti manje blagovaone. Podučiti ćemo vas koje boje birati i zašto je namještaj po mjeri odlična opcija. Otkriti ćemo vam sve prednosti stola koji se razvlači i okruglog stola, kao i istaknuti koliko lusteri mogu biti na vašoj strani. Inspirirajte se u nastavku.

Mala Blagovaonica – Kako ju Urediti?

Mala blagovaonica može biti izuzetno praktična i uređena baš po vašem ukusu. Uz pametan odabir detalja i dodataka, kao i namještaja, u svojoj blagovaonici možete uživati svakog dana. Koji trikovi će vam u tome pomoći, saznajte kroz daljnji tekst.

1 – Izaberite okrugli stol za blagovaonicu

Osim što će uštedjeti dosta prostora, mala blagovaonica uz okrugli stol otvara i više mjesta za sjedenje. Svi neiskorišteni uglovi kvadratnog stola neće biti vaš problem. Dapače, uz okrugli stol oslobiti ćete malene dijelove za više stolica i time iskoristiti svaki kutak. Također, čini da ste bliži sa svojom obitelji i otvara konverzaciju tijekom druženja i zajedničkog jela.

okrugli stol i mala blagovaonica sa drvenim stolicama

2 – Mala blagovaonica izgleda odlično uz svjetlije boje

Uz svijetlije nijanse možete biti sigurni da će se vaša mala blagovaonica činiti puno većom i otvorenijom. Bijele nijanse, svjetlo smeđe i roze nijanse, kao i druge pastelne nijanse vaši su najbolji prijatelji. Dodajte tome i reflektirajuće površine kao što je kristalni luster ili ogledalo, imate recept za savršeno uređenje male blagovaonice. Ovih nekoliko trikova učiniti će da se mala blagovaonica čini većom nego što je.

bijela mala blagovaonica pored prozora

3 – Iskoristite svaki kutak pri uređenju

Nekad mala blagovaonica ne treba biti u središtu prostorije. Možete ju smjestiti u kut zajedno sa klupicom koja će biti odlična uz kvadratni stol. Na ovaj način iskoristiti ćete taj jeda neobični kut, a ujedno uštedjeti na prostoru. Ovaj trik pokazuje da mala blagovaonica može biti i praktično rješenje kad su dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja u jednom.

mala blagovaonica, stolice i klupa pored prozora

4 – Neka mala blagovaonica bude ispred prozora

Ukoliko vam to izgled vašeg doma dopušta, neka blagovaonica bude ispred velikog prozora. Prirodno svjetlo će brzo stvoriti optičku iluziju većeg prostora. A pored toga, prozor će stvoriti poseban ugođaj koji će uljepšati vaša druženja i zajednička jela. Uz pozicioniranje namještaja uz prozor ponovo možete staviti klupicu, kako smo spominjali iznad. Tako ćete spojiti dvije korisne stvari u jednoj te postići uštedu na prostoru kad je u pitanju mala blagovaonica.

blagovaonica pored prozora

5 – Mala blagovaonica voli namještaj po mjeri

Uz nepregledne uglove i manjak prostora, najveću fleksibilnost stvara namještaj po mjeri. Uz trpezarijske stolice rađene po mjeri, kao i stolove, možete računati na savršene dimenzije. Velika lepeza materijala i boja osigurava da izaberete ono što vam najviše odgovara. Birajući namještaj po mjeri vaša mala blagovaonica postaje savršeno iskorišten prostor idealan za objede i druženja čak i većeg broja ljudi. Uz namještaj po mjeri možete spojiti više različitih stilova. Pored toga, možete imati custom komad namještaja koji nema nitko i zadržati originalnost u uređenju prostora.

drvene stolice i drveni stol

6 – Dobar odabir može biti i stol na razvlačenje

Ako živite sami ili imate manju obitelj, stol na razvlačenje gotovo da je očit odabit. Kada zajedno večerate sami maleni stol za četvero ljudi već je dovoljan. No, ako imate goste, vaš stol na razvlačenje postaje stol za šestero ljudi. Na ovaj način veliki stol neće zaglušiti prostor, a opet imate opciju ugostiti svoje najdraže. Multifunkcionalnost je nešto što ćete rado prigrliti kad uređujete malene kuhinje ili malene stanove.

kvadratni stol i mala blagovaonica sa drvenim stolicama i klupom

7 – Odabir lustera je jako važan

Osim što je važna veličina lustera kad je mala blagovaonica u pitanju, bitna je i količina osvjetljenja. Odabir lustera važan je jer i on može fizički odijeliti funkcionalnost jednog prostora od drugog. Ukoliko birate viseći luster sa blafim osvjetljenjem postići ćete određenu intimnost, a opet će svatko moći ugodno vidjeti svoju hranu. Kad je u pitanju oblik lustera, neka on bude u kontrastu sa bojama namještaja. Također, dugi lusteri privlače pozornost i čine da mala blagovaonica izgleda veće u visinu, što može biti prednost.

bijela mala blagovaonica

8 – Redizajnirajte šank

Uz par alternacija, vaš šank može postati mala blagovaonica. Viseće stolice u produžetku kuhinje mogu uštedjeti mnoštvo prostora i činiti da kuhinja i blagovaonica budu jedna prostorija, bez gužve. Pravilnim odabirom stolica i materijala za šank možete postići zavidan izgled interijera. Na ovaj način se svi možete družiti dok pripremate hranu, kao i uživati u opuštenim večerama.

bijela kuhinja. stol i stolice

9 – Mala blagovaonica izgleda odlično uz police

Kada imate malu blagovaonicu, skladištenje stvari oko nje može predstavljati izazov. Zato šalice, čaše i druge dodatke koje tipično dodajete u ormariće blagovaonice, možete dodati na police. Pošto ormarići i visoke vitrine oduzimaju previše prostora, uz praktično postavljene police štedite mnoštvo prostora. Uz ovo rješenje možete skladištiti dosta sitnica bez stvaranja zaglušenog prostora.

crne stolice, okrugli stol i police u blagovaonici

10 – Investirajte u mnoštvo ogledala

Najvažniji trik koji trebate zapamtiti kada su mali prostori u pitanju – vaši prijatelji su ogledala! Oni optički produbljuju prostor gdje god ih postavite i upravo na tome će vam mala blagovaonica biti zahvalna. Uz jedno veliko ogledalo ili nekoliko malih postići ćete jednak efekt. Ova optička iluzija učiniti će da vaša mala blagovaonica izgleda otvorenije i veća nego što jeste.

stolice, stol, vaza i ogledalo

11 – Tepih može dati posve novi ugođaj kad je u pitanju mala blagovaonica

Šarm malene blagovaonice još više dolazi do izričaja kada joj dodate tepih. Tepisi daju određenu toplinu i cozy osjećaj u domu i zato ih ne želite preskočiti tijekom uređenja. S uzorcima, jednobojan, kvadratni ili okrugli – izbora je mnogo. No ako želite idealan tepih za malu blagovaonicu, birajte veći tepih kako bi zaokružio sobu, pogotovo ako je blagovaonica na sredini prostora. Dobar trik je da se uvjerite da je svaki komad namještaja udaljen makar 80 cm od ruba tepiha.

prostrana kuhinja

12 – Ljubitelji nečeg drugačijeg željeti će dodati stolice različitih boja i oblika

Malene blagovaonice su izuzetno stylish čak i ako birate stolice različitih boja i oblika. Nama odmah pada na pamet šarena blagovaonica iz Monicinog stana u seriji Prijatelji. Svaka stolica može imati svoju priču i dati određenu razigranu notu i bezbrižnost u uređenju. Možete birati drvene stolice, tapacirane stolice ili uraditi mix&match i uključiti obe vrste u priču.

mala blagovaonica

Gdje Pronaći Kvalitetni Namještaj po Mjeri za Malu Blagovaonicu

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Blagovaonica rađena u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts