fbpx

Tapacirani Namještaj po Mjeri i Njegova Narudžba

5 Stvari Koje Trebate Imati na Umu Prije Nego Što Naručite Tapacirani Namještaj po Mjeri

Tapacirani namještaj po mjeri je oduvek bio sinonim za luksuzno uređen interijer. Veliki lanci trgovina i masovne proizvodnje namještaja omogućuju nam pronalazak gotovih komada namještaja za opremanje doma. Ali, ako tražite taj jedan poseban komad koji će sjajno predstaviti vaš osobni stil, izrada tapaciranog namještaja po mjeri može biti idealno rješenje. Biranjem ovakog namještaja dali biste interijeru jedinstveni štih i karakter.

Proces tapaciranja namještaja po mjeri omogućava vam da i vi imate ulogu u procesu dizajniranja. Tako ćete dobiti komad namještaja koji će savršeno nadopuniti vaš postojeći dekor. Uz to, može biti idealan dodatak i namještaju u domu ili će se odlično uklopiti u vaš nedavno preuređeni interijer. Usto, taj komad namještaja biti će kvalitetan, dugotrajan, jedinstven i personaliziran. I naravno, ulaganjem u namještaj po mjeri dobivate dugoročnu vrijednost, podržati ćete lokalne proizvođače i domaću proizvodnju te ćete biti u mogućnosti kreativno eksperimentirati sa materijalima, bojama i tkaninama.

Želimo s vama podijeliti sve savjete koje biste trebali imati na umu prije narudžbe tapaciranog namještaja po mjeri. No, prije toga otkriti ćemo vam što je zapravo tapacirani namještaj, kako se izrađuje i po čemu se razlikuje od gotovog namještaja u trgovinama.

Što je tapacirani namještaj po mjeri?

Tapacirung čine tkanina, oblozi, remenje i opruge koji se koriste za izradu kauča, naslonjača i ostalog namještaja. Proces je započeo u srednjem vijeku, a popularnost je zadobio tijekom 17., 18. i 19. stoljeća. Tijekom godina korišten je širok izbor materijala, od sijena do preslice i vune. Danas se za moderne tapacirane komade namještaja koriste metalne opruge i pjena kako bi se povećala dugotrajnost proizvoda. Iako se unutrašnji materijali možda neće vidjeti, oni su ti koji najviše utječu na to koliko će neki komad namještaja po mjeri biti udoban. Uz to, osiguravaju da vaš komad namještaja bude stalna postava u vašem interijeru kroz dugi niz godina.

Želimo da budete sigurni da će vaš tapacirani namještaj po mjeri biti idealan. Zato u nastavku izdvajamo nekoliko savjeta koji će pomoći i vama i vašem dizajneru. Zajednički ćete moći kreirate ekskluzivan i uglađen namještaj po mjeri.

5 stvari koje trebate imati na umu prije narudžbe tapaciranog namještaja po mjeri

U procesu dizajniranja namještaja po mjeri nemate prevelikih ograničenja kad je u pitanju dizajn, dimenzije i tkanine. No, svejedno postoje neke stvari koje biste trebali uzeti u obzir kako biste kreirali izuzetno kvalitetan i elegantan komad namještaja.

tapacirana stolica u svjetlo rozoj boji i komoda rađena tehnikom patiniranja
Stilska stolica Amelie iz Šarac Bela radionice

1 – Ispravno izmjerite dimenzije

Važnost pravilnog mjerenja prostora u koji želite dodati vaš namještaj uvjet je kojemu trebate posvetiti najviše pozornosti. Kad je u pitanju namještaj po mjeri, velika je fleksibilnost u pogledu dimenzija. Stoga, svoj komad možete uistinu prilagoditi određenoj veličini koja će se savršeno uklopiti u vaš interijer. Tu se automatski možete osloboditi frustracija povezanih s tvornički proizvedenim namještajem. Upravo tvornički namjeptaj može prevelik ili premali za određeni kutak ili čitavu prostoriju u vašem domu.

Međutim, da biste iskoristili ovu sposobnost odabira prave veličine za vaš interijer, morate znati svoj prostor i biti precizni u mjerenjima. Izmjerite svaku dimenziju prostora u koji želite smjestiti komad namještaja i vizualizirajte kako će vaš namještaj po mjeri izgledati u njemu. Bez obzira je li riječ o ugradbenom ormaru ili garnituri za sjedenje, dimenzije su izuzetno bitne. Naravno, možete se za pomoć obratiti svom dizajneru interijera i proizvođaču namještaja. Uz njihove savjete možete dobiti najbolji odgovor.

2 – Razmislite o stilu i osobama koje će koristiti namještaj

Važan korak koji morate napraviti prije no što krenete kod proizvođača namještaja po mjeri je odrediti stil i namjenu namještaja. Postavite si praktična pitanja koja će vam dati precizan odgovor i pomoći vam da izradite ne samo elegantan i kvalitetan, nego i funkcionalan komad namještaja.

Za početak, razmislite o stilu koji želite i koje druge materijale i boje imate u sobi. Pokažite svom dizajneru interijera fotografije svog prostora kako bi zajednički stekli osjećaj za estetiku. Zahvaljujući tome, možete izabrati ispravne materijale za izradu tapaciranog namještaja po mjeri.

Nakon toga, postavite sebi pitanje tko će najčešće koristiti taj komad namještaja i u koje svrhe. Određeni materijali možda nisu u potpunosti prilagođeni za djecu i ljubimce ili možda niste spremni održavati neki materijal koji zahtjeva određenu njegu svake godine. Pored toga, trebate uzeti u obzir da se određene tkanine i materijali mijenjaju tijekom godina. S obzirom na to, možete se posavjetovati sa svojim dizajnerom. On će vam reći kako pravilno održavati drveni namještaj, plišani štof i druge materijale. Iako možda neke od najluksuznijih tkanina i materijala zahtjevaju određenu vašu pažnju tijekom godina, itekako se isplati investirati u njih jer ćete na kraju dobiti dugotrajan, kvalitetan i očaravajući komad namještaja.

3 – Imajte na umu namjenu za komad namještaja

Također, razmislite za što će se vaš komad koristiti, npr. hoćete li ga samo izložiti u vašem prostoru, koristiti ga za pohranu, svakodnevnu upotrebu, ide li na neka vlažna područja itd. To vam može pomoći pri razmatranju što se tiče dizajna, tkanine, boje, ali i korištenih materijala.

Već spomenuta funkcionalnost biti će vam jako bitna kada imate kompleksno dizajnirane sofe i naslonjače. Ako ste na takvim komadima namještaja zamislili materijale i tkanine koji se teško prilagođavaju na brojne rezove, preklapanja i druge manipulacije materijalima, tada će vas i dizajner savjetovati da ne koristite te tkanine i materijale. U tim situacijama pokušajte naći alternativu koja će izgledati točno onako kako ste zamislili.

3 – Iskoristite sve opcije personalizacije namještaja

Cijeli proces izrade tapaciranog namještaja po mjeri postaje zanimljiviji kada znate da možete sami izabrati boje, materijale i tkanine. Od metalnih nogara modernog kauča, pa do oblika uzglavlja plišanog kreveta, možete utjecati na svaki detalj. Takva prednost uistinu se treba u potpunosti iskoristiti za izradu vašeg originalnog komada namještaja. Osim što možete na osnovu vaše ideje kreirati namještaj kako bi se skladno uklopio u vaš dom, internet vam može poslužiti kao dodatna inspiracija. Istražite što vam se to sve sviđa na drugom namještaju i ponesite fotografije sa sobom. Tako ćete kreirati finalni proizvod koji ćete jedva čekati vidjeti u svom interijeru.

tapacirani naslonjač u crnoj boji sa plišanom dekom i upečatljivom podnom lampom
Exclusive fotelja iz Šarac Bela radionice

Pojedini proizvođači namještaja po mjeri će vam ponuditi i mogućnost prilagodbe štofa, ručki, nogara od stolica ili komoda, ali i zanimljive kombinacije drveta, metala i drugih materijala.

Ukoliko ste u dvojbi koju tkaninu ili materijal izabrati, dizajner interijera vam može pomoći. On vam može dati uzorak tkanine ili vam može pokazati na već ranije rađenim komadima namještaja kako određeni materijal izgleda.

A kada se već dogovorite za sve detalje, jedan od načina da budete sigurni da ćete dobiti komad namještaja koji želite može biti da dogovorite sa vašim dizajnerom interijera izradu 3D vizualizacija interijera sa odabranim namještajem, kako biste, ukoliko želite, mogli izmijeniti nešto na vrijeme prije početka proizvodnje namještaja.

4 – Proces narudžbe je lagan i brz

Ako ste mislili da će narudžba tapaciranog namještaja po mjeri podrazumijevati dugotrajne pregovore, neodlučnost i gubitak vašeg vremena, to nipošto ne mora biti tako.

Posjetite salon namještaja po mjeri, sa idejom kakav komad namještaja želite i u kojim dimenzijama. Nakon toga sve što trebate je dogovoriti se sa dizajnerom interijera. On će vas savjetovati oko materijala i tkanina. Na osnovu izgleda vašeg doma, može vam pomoći i oko izbora boje. Iskusni dizajneri ponuditi će vam da ponesete uzorke doma i razmislite što vam se sviđa. Uz to rado će vam pokazati kako izgledaju slični komadi tapaciranog namještaja po mjeri u njihovom salonu. Tako ćete puno lakše odraditi uređenje spavaće sobe ili općenito uređenje doma.

Naravno, objasniti će vam i kako funkcionira izrada, tj. proces nastanka vašeg komada namještaja. Otkriti će vam i koliko vremena je potrebno za njegovu izradu. Dizajner će vam rado reći i objasniti što sve možete prilagoditi u dizajnu nekog namještaja i savjetovati će vas o održavanju i pravilnoj brizi o namještaju koji naručujete.

Neki od salona podijeliti će s vama i način na koji funkcionira kućna dostava i instalacija namještaja u vašem domu. Često je upravo ova opcija dostave i montaže na kućnoj adresi uključena u ponudu salona te vam znatno štedi vrijeme i energiju, a svejedno dobijete svoj luksuzni, moćni i jedinstveni komad namještaja.

5 – Definirajte realan vremenski period za izradu namještaja

Morate znati da proces izrade može trajati od dva do čak osam tjedana ili više. No, obzirom da ćete uistinu dobiti namještaj kakav ste priželjkivali, čekanje će se isplatiti. Kada se dogovorite oko dizajna vašeg tapaciranog komada namještaja, konzultirajte se s proizvođačem. On će vam reći koliko dugo će trajati izrada i kada možete očekivati dostavu i montažu na vašoj kućnoj adresi.

Gdje kupiti tapacirani namještaj po mjeri?

Ako ste i sami nakon ovih savjeta odlučili da je tapacirani namještaj po mjeri nešto što savršeno odgovara na vaše potrebe u interijeru, možda se pitate gdje ga možete i kupiti. U Šarac Bela kompaniji pronaći ćete namještaj po mjeri za svaku prostoriju u vašem domu, a pored izrade i ugradnje namještaja, nudimo vam i 3D vizualizaciju interijera koja će vam olakšati donošenje brojnih odluka vezanih za uređenje vašeg doma. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izgraditi svoj dom iz snova.

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz najljepše tkanine i posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja po mjeri koji će postati jedinstveni dodatak u vašem domu. Tako će u vašoj dnevnoj sobi, kuhinji ili kućnom uredu osvanuti jedinstveni, moderni ili vintage komadi namještaja na koje ćete se ponositi znajući da je baš vaš tapacirani komad namještaja rijedak i da može izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu.

Related Posts