fbpx

Dnevni Boravak i Blagovaonica I Uređenje

Dnevni boravak i blagovanica dvije su prostorije koje mogu odlično funkcionirati zajedno. To znaju i brojni dizajneri koji pronalaze brojne načine kako učiniti da dnevni boravak i blagovaonica postoje zajedno u istom prostoru. Osim što je ovaj razmještaj jedan od poželjnijiih u domu, može povećati vrijednost vašeg doma. Pokazat će se izuzetno praktičnim za vašu svakodnevicu i iznenadit ćete se koliko olakšava svakodnevna druženja.

Jedno je od najpametnijih rješenja kombinirati dnevni boravak i blagovaonicu ako imate maleni prostor. No, pored toga, postoje i dodatni razlozi zašto biste htjeli imati ove dvije prostorije u jednoj. Izdvajamo ih u nastavku.

Dnevni Boravak i Blagovaonica – Zašto Spojiti ove Dvije Prostorije?

Kad se odlučite na to da stvorite otvoren plan i postavite dnevni boravak i trpezariju zajedno puno ste fleksibilniji sa prostorom. Možete organizirati namještaj i ostale detalje u potpunosti po svojoj želji, u čemu će mnogi od vas uživati. Postajete sami svoji majstori i dizajneri, a i možete lakše unijeti malene, ali značajne promjene.

moderni interijer sa dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom

S druge strane, kad su dnevni boravak i blagovaonica u jednom, puno je lakše održati velika druženja. Bez obzira je li svi gledate TV, ili su neki od vas raštrkani po blagovaonici, lakše je održavati komunikaciju. To je jedan veliki prostor u kojem možete biti na dva mjesta odjednom, što može biti korisno i kad pazite na svoju djecu.

Veći prostor ima više prozora, prirodno svjetlo i više rasvjetnih tijela. To sve može biti pozitivno kad su dnevni boravak i blagovaonica u jednom.

Dnevni Boravak i Blagovaonica – Kako Spojiti ove Dvije Prostorije

Ove dvije prostorije najčešće vidimo zajedno u modernom interijeru. Također, sve je češći odabir za stanove i manje prostore jer izuzetno štedi prostor, a može se pokazati praktičnim. Kako uspješno spojiti ove dvije prostorije, a da imate osjećaj da su podijeljene i postoje zasebno, otkrijte u nastavku.

1 – Odijelite fizički blagovaonicu i dnevni boravak na razne načine

Iako su dnevni boravak u jednom prostoru, ne mora značiti da ne postoje načini kako ih podijeliti. Uz pomoć par trikova lako mogu obje prostorije disati i ne zaglušivati prostor.

dnevni boravak i blagovaonica uz balkon

Jedan od dobrih trikova jeste stvoriti prostor između prostorija. Neka taj prostor bude dovoljno širok kako bi se moglo proći bez problema. Osim što će vam ovo omogućiti lakšu prohodnost u samom stanu/kući, stvorit će taj prazni prostor koji je poželjan za efekt otvorenosti i dobrodošlice.

Kako vaši dnevni boravak i blagovaonica ne bi djelovali previše zatvoreno, dobar trik može biti da ih podijelite zasebnim tepisima. Neka svaka prostorija ima svoj tepih koji će na neki način naznačiti gdje dnevni boravak završava, a gdje blagovaonica počinje.

2 – Pametno birajte osvjetljenje

Neka obje prostorije imaju rasvjetna tijela kako bi došle do izričaja. Osim što je to poželjno radi estetske strane, bit će dobro i za druženja. Ne želite da vaši gosti nemaju dovoljno svjetla tijekom jela, niti želite sjediti u polumraku tijekom uživanja u poslijepodnevnoj kavi.

Uz zanimljiva rasvjetna tijela vaši dnevni boravak i blagovaonica dobit će dizajnersku notu. Topla svjetla su izuzetno poželjna za uređenja jer će osigurati taj hygge skandinavski ugođaj te učiniti da se osjećate ušuškano. Topla svjetla su poželjna i za blagovaonicu jer neće djelovati sterilno kako bi djelovala hladna svjetla.

3 – Boje vam mogu biti glavni pomagači kad su u pitanju dnevni boravak i blagovaonica

Dosad smo naglašavali koliko je bitno da je funkcija ovih dviju prostorija odvojena iako su u istom prostoru. No, i dalje želimo da ove prostorije djeluju kohezivno. S obzirom na to, dobra je ideja pripaziti i na boje koje birate kad su dnevni boravak i trpezarija u jednom prostoru.

blagovaonica

Kad imate otvoren prostor, dobro je držati se jedne palete boja, a ako se pitate koje nijanse birati, ovdje donosimo detaljan vodič. No, trik koji je najvažnije zapamtiti jeste da pokušate inkorporirati boje iz dnevnog boravka u blagovaonicu i obrnuto.

Također, dodatan trik može biti da birate nešto drugačiju komplementarnu boju u blagovaonici kako bi ona dobila vlastiti identitet. Uz komplementarnu boju, možete birati i tapete u blagovaonici za dašak karaktera i jedinstvenosti.

4 – Veliki kauč ili kutna garnitura može biti dobar odabir

Ako želite dobro iskoristiti taj neugledni kut i odvojiti prostorije fizički, najbolje to možete napraviti sa velikim kaučem po mjeri. Osim što će on stvoriti dosta mjesta za sjedenje, može učiniti da doživljavate dnevni boravak i blagovaonicu odvojeno. To ćete postići tako da stražnju stranu kauča okrenete prema trpezarijskom stolu i trpezarijskim stolicama. Ovo je odličan trik kad se pitate kako urediti dnevni boravak i trpezariju.

5 – Zašto ne spojiti dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju?

Ako nemate potrebu za velikom blagovaonicom, možda je vaš interijer idealan da spojite kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Tako ćete uštedjeti na prostoru, možete čak birati visoke stolice i kuhinjski šank za vašu blagovaonicu. To će vam ostaviti dosta prostora za dizajniranje većeg prostora za dnevni boravak. Kad su dnevni boravak i blagovaonica u malom prostoru, možete napraviti razne kompromise koji se uklapaju u vaš životni stil. Ovo može biti jedan od njih.

kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica

Dnevni Boravak i Blagovaonica – Savjeti za Uređenje

Jedan od rješenja kojeg dizajneri jako vole jeste investiranje u zanimljiva rasvjetna tijela. Osim što će dati poseban šarm vašem prostoru, zasebni lusteri iznad svake prostorije čine da se prostorije čine odvojenima. Čak i ako imate jedan prostor sa više funkcija, na ovaj način dnevni boravak i trpezarija mogu djelovati zasebno. Bez obzira kakvo je vaše uređenje doma, sigurni smo da ćete brzo pronaći luster koji će se idilično uklopiti. Uz to, dobra ideja može biti da blagovaonicu postavite blizu prozora.

odvojena blagovaonica uz prozor i viseći luster

Iako okrugli ili ovalni stolovi zauzimaju manje mjesta i mogu ugostiti veći broj ljudi za stolom, to ne znači da kvadratni stolovi također ne mogu biti dobro rješenje. Ako želite horizontalno dobro iskoristiti prostor, kao što je na primjeru ispod, dobar trik je da iskoristite kvadratni blagovaonski stol. U ovom primjeru također možete vidjeti kako tepih postaje element koji odvaja dvije prostorije. Prirodno svjetlo i odlične štukature, kao i luster samo su dodatni plus.

dnevni boravak i blagovaonica u stanu sa mnogo prirodnog svjetla

Osim stolica za blagovaonicu, možete postaviti i klupu. To može biti kreativno rješenje ako ste ograničeni sa prostorom. Također, dobar je dizajnerski detalj koji se izdvaja zahvaljujući svojoj jedinstvenosti.

Klupa u blagovaonici

Ovaj položaj kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka može biti savršen i za vaš dom. Kuhinjski šank služi kao svojevrsna fizička pregrada, kao i stražnja strana kauča. Tako sve prostorije postoje zajedno u istom prostoru, ali ponašaju se kao zasebne zone, svaka sa svojom funkcijom.

Dnevni boravak i blagovaonica u smeđim nijansama

Najbolji Proizvođači Namještaja u BiH za Uređenje Dnevnog Boravka i Blagovaonice

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Dnevni boravak i blagovaonica u Šarac Bela potpisu
Dnevni boravak i blagovaonica u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts