fbpx

Vrtni Namještaj I Savjeti za Kupnju i Ideje za Uređenje

Vrijeme za vrtni namještaj je stiglo, a s njim i želja za kreiranjem savršenog kutka za odmor. Bilo da imate malenu ili veliku terasu, vrijeme provedemo vani na zraku postaje dragocjeno tijekom ljeta. S obzirom da su večeri ugodnije uz ljetni zrak vani, želimo naše balkon i terasu pretvoriti u topla utočišta za relaksaciju. Uz vrtni namještaj možete dodati biljke, ljuljačke, jastuke, lampice i još mnogo detalja koje bi odobrio svaki ljubitelj skandinavskog dizajna.

Pravi recept za kreiranje dobrog ugođaja trebao bi započeti uz vrtni namještaj. Osim što treba biti udoban, dimenzija po mjeri, on treba biti prilagođen za boravak vani. S obzirom na to, potrebno je pripaziti na materijal koji se koristi, kao i tkanine. Kako biste znali odakle početi, što je zapravo najvažnije i gdje pronaći najbolji vrtni namještaj, donosimo koristan vodič.

Vrtni Namještaj I Savjeti za Kupnju i Odabir

Kada posjetite salone, čini se kao da je izbora mnogo i teško je pronaći nešto što će odgovoriti na sve vaše dileme. Kako bi vaš proces opremanja terase prošao što brže i bezbolnije, pripremili smo nekoliko smjernica koje će vam pomoći u odabiru.

1 – Razmislite o dimenzijama prostora

Bez obzira je li imate mnogo ili malo prostora na raspolaganju, pravilno mjerenje je od velike važnosti. Osim što vam daje odgovor na pitanje o veličini namještaja, tu u startu možete odrediti poziciju svih stvari. Jednom kada imate slikovit prikaz svih elemenata, malenom reorganizacijom možda možete stvoriti puno više nego što ste prvotno zamišljali.

vrtni namještaj sa tepihom, lampinjonima, dekom i jastucima

Uz pravilno mjerenje možete birati i namještaj po mjeri koji će savršeno ispuniti svaki kvadratić prostora na balkonu. Također, možete postaviti viseće biljke, ljuljačke, pa čak i mnoštvo lampinjona koji će upotpuniti ljetni ugođaj.

2 – Odredite što vam je sve potrebno

Prije nego krenete u odabir svih dodataka za svoju terasu, razmislite što biste sve htjeli imati. Je li radije želite dvije stolice sa stolom kako biste mogli doručkovati na balkonu? Ili možda želite jedan veliki futon koji će biti savršeno mjesto za čitanje poslije posla u hladu? Ili je možda vrtna garnitura nešto što više privlači vašu pozornost?

Kada odlučite koji dio namještaja će biti u fokusu vašeg uređenja, puno ćete lakše znati odrediti i ostale detalje. Također, ovaj dio procesa će vam pomoći da dobro organizirate prostor, ali i na kraju dana odabere dobar dio namještaja.

3 – Birajte namještaj koji se lako održava

Iznenadni ljetni pljuskovi, velika izloženost suncu, kao i vjetar i drugi uvjeti vani mogu oštetiti vaš namještaj. Zato je bitno birati izdržljive materijale koji se lako održavaju i ostaju postojani tijekom ljeta. U tome vam najviše mogu pomoći drveni komadi namještaja, kao i metalni namještaj. Najvažnija preporuka je birati i tkanine koje su deblje, tamnijih nijansi i mogu se skinuti sa spužvi za sjedenje kako biste ih mogli oprati. Vrtni namještaj od paleta je također popularan odabir koji možemo pronaći sve češće.

vanjska trpezarija na suncu

Zato ćete rado moći dodati jastuke, tepihe i druge dekore koji se mogu oprati i ponovo koristiti naredne godine, ali i godine iza. Uz malo brige, vaš vrtni namještaj moći ćete spremiti i koristiti dugo, a da pritom ne mijenja svoj prvobitni oblik i izgled.

4 – Imajte na umu gdje skladištiti namještaj

Jednom kad ljeto završi, jako je važno da imate i mjesto gdje možete čuvati vaš namještaj do naredne sezone. Ova informacija može vam pomoći odlučiti o tome da, recimo, birate sklopivi namještaj ili namještaj manjih dimenzija.

Također, ako želite birati veći vrtni namještaj no niste sigurni gdje ga skladištiti, trebali biste unaprijed pronaći mjesto za njega.

5 – Uvijek je dobro investirati u kvalitetne komade namještaja

Kako biste bili sigurni da će vaša terasa uvijek izgledati dobro, odoljeti testu vremena, ali i biti spremna za korištenje kroz nekoliko godina, dobra je ideja investirati u kvalitetan namještaj. Vrtni namještaj treba biti izdržljiv i izrađen sa pažnjom prema detaljima. Kako biste izbjegli hrđanje, oštećivanja, ali i omogućili laganije održavanje, možete investirati u Šarac Bela vrtni namještaj koji će savršeno odgovoriti na brojne izazove.

Šarac Bela vrtni namještaj
Šarac Bela vrtni namještaj

Osim što Šarac Bela tim bira najkvalitetnije materijale i pruža veliku posvećenost izradi, pobrinut će se da vaš namještaj po mjeri dimenzijama savršeno odgovara prostoru. Čak i ako ste na određenom budžetu, nije loša ideja u najvažniji dio uređenja kao što je vanjska vrtna garnitura uložiti nešto više.

6 – Možete birati i multifunkcionalni namještaj

Tko kaže da funkcija vašeg namještaja staje sa vrtnim uređenjem? Ljuljačka koju preko ljeta postavite na balkon može biti savršen dodatak interijeru i zimi. Klupa koju biste postavili na travnjak može poslužiti kao dodatno mjesto za sjedenje unutra kada imate više gostiju. Biranjem multifunkcionalnog namještaja, vaš vrtni namještaj postaje puno više od toga.

7 – Pripazite na udobnost

Prije nego obavite kupnju uvjerite se u udobnost i izdržljivost kad je u pitanju vaš vrtni namještaj. Želite jaku konstrukciju materijala, udobne jastuke, udobne naslonjače, kao i stolice. Sve te stvari možete testirati kad ste u trgovini i kad birate namještaj, ali i uzorke. Vaš namještaj treba biti najpostojaniji, zato za njega trebate imati najstroža pravila. S druge strane, veoma je vjerojatno da ćete jastučnice i navlake za spužve za sjedenje mijenjati svakih 2-3 godine. Vaše dodatke kao što su lampinjoni kao i lampice i slično možete koristiti dok ne vidite prevelika oštećenja, a u slučaju kiše i loših vremenskih uvjeta, dodatke koji nisu natkriveni, možete na kratko unijeti unutra.

stolice i stol na malenom balkonu

Vrtni Namještaj I Savjeti za Uređenje

Ako ste jedni od onih kojima je definicija odmora uživati na terasi u večeri, tada je stol sa stolicama idealan odabir za vas. Primjer ispod otkriva kako se u rustikalnom uređenju savršeno uklapaju drveni stol i stolice, kao i njihov pomalo patinirani finish. Ako želite da se vaš vanjski namještaj savršeno uklapa i u ugođaj, imajte na umu da uskladite stilove.

vrtni namještaj na velikoj rustikalnoj terasi

Vrtni namještaj od ratana jedan je od najčešćih odabira danas za uređenje balkona. Od klupica i taburea, pa sve do pletenih ljuljački, ovaj materijal i način izrade unosi dozu boho uređenja i opuštenosti. Dovoljno je tako malo detalja da se priča zaokruži. Tepih sa uzorkom, pletene dekoracije, ugodni jastuci i na tragu ste do savršeno uređenog kutka za odmor.

boho vrtni namještaj

Ako imate na raspolaganju velik prostor, tada vaša terasa postaje savršeno mjesto za druženje uz vrtnu garnituru. Ovaj vrtni namještaj doslovce seli sva zbivanja tijekom ljeta vani što čini savršen ambijent za stvaranje novih uspomena. Samo imajte na umu da utoplite ugođaj sa biljkama i nekoliko izvora toplog svijetla.

vrtna garnitura

Čak i ako imate maleni balkon, taj prostor možete iskoristiti za stvaranje prostora za sjedenje i druženje. Klupica je u ovom slučaju dobar odabir jer može stvoriti dovoljno mjesta da sjedi par ljudi, a ne zauzima prostora kao nekoliko stolica.

maleni balkon sa klupom

Vaš vrtni namještaj ne treba biti samo i mjesto za sjedenje. Može postati ležaljka za bazen ili vanjska trpezarija.

terasa sa vrtnim namještajem i bazenom

Gdje Pronaći Kvalitetan Vrtni Namještaj?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

vrtni namještaj, stolice i stolovi na zelenoj terasi

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela vrtnog namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts