fbpx

Vrtna Garnitura I Kako Izabrati Namještaj koji će Trajati Vječno

Kad je u pitanju vrtna garnitura, ona je puno više od namještaja za eksterijer. Uz nju imate udobnost, opuštanje i uživanje na otvorenom. Upravo to čini da vrtna garnitura postane centar druženja, novih uspomena i posebnih razgovora. S obzirom na to, ako želite kreirati kutak za sebe i najmilije, vrtna garnitura je odabir broj jedan. Vrtni namještaj omogućava da možete uživati neometano u prirodi, na svježem zraku, u krugu omiljenih osoba.

metalna vrtna garnitura

Vrtna garnitura od paleta, drveni namještaj, metalna vrtna garnitura… mnogo je izbora. No, kako biste odabrali onu koja će vas služiti duži niz godina, donosimo si sjajan vodič. Proći ćemo kroz razne savjete. kao i faktore koje trebate uzeti u obzira kada birate savršenu vrtnu garnituru.

Uz način izrade i materijale, dotaknut ćemo se i raznih stilova. Od boho stila i shabby chic namještaja preko modernog i rustikalnog, pa sve do skandinavskog. Bez obzira koji je stil vaš favorit, brzo ćete naučiti kako pronaći onaj koji će odgovarati savršeno baš vama.

Također, kroz vodič vam odgovaramo na pitanja kao što su:

  • Koje materijale birati?
  • Kako prilagoditi vrtnu garnituru prostoru?
  • Kako održavati vrtnu garnituru kroz godine?

Kroz ove savjete stvorit ćete svoju oazu, mjesto na kojem ćete se osjećati odlično tijekom ljetnih mjeseci. Vaša vrtna garnitura ubrzo će postati utočište i mjesto kojem se vraćate iznova i iznova na kraju dana.

Kako Izabrati Vrtnu Garnituru?

Bez obzira gdje živite i kakve vremenske uvjete krije vaše podneblje, svi se nosimo sa nekim vremenskim (ne)prilikama. Kako pripremiti vrtnu garnituru za razne uvjete i kako učiniti da traje što duže otkrijte u nastavku.

1 – Birajte vodootporne materijale

Metalni vrtni namještaj idealan je za sve vremenske uvjete. Osim što ne upija vlagu i kiša ne utječe na njega, puno se lakše održava i traje duže. S druge strane, drveni namještaj možda neće biti tako nagrađujući. On upije vodu i može razviti patinu po površini. No, postoje alternative kao što je drvo akacije ili ratan namještaj koji imaju taj prirodni izgled, no kiša ne utječe na njih jednako. Dapače, ne upijaju vodu i izgledaju jednako dobro tijekom duže vremena.

Ako ipak birate drveni namještaj, dobra je odluka pokriti ih tijekom kiše. Tako ćete održati kvalitetu materijala, a vrtna garnitura će i dalje ostati savršena.

vrtna garnitura od ratana

2 – Koristite prevlake

Bez obzira koja vrtna garnitura zauzima mjesto u vašem dvorištu, koristiti prevlake tijekom kišnih dana je pametan odabir. Na taj način ćete zaštititi materijal, ali i smanjiti štete, olakšati čišćenje kasnije… Danas možete pronaći prevlake koje su savršeno odgovaraju dimenzijama vašeg namještaja. Vrtna garnitura će tako ostati sačuvana, a i vi ćete biti sretni jer je vaše omiljeno utočište ostalo netaknuto i nakon kiše. Uz korištenje prevlaka, dobra je ideja da ako vaša garnitura ima jastuke i ostale dodatke od tkanine, iste sklonite unutra.

3 – Pripazite na promjene temperatura

Ako živite u mjestu koje promijeni drastično temperature tijekom dana, to ćete trebati uzeti u obzir kada birate vrtnu garnituru. Određeni materijali se puno bolje nose sa fluktuacijama temperatura. Primjer takvih materijala je aluminij, kao i ratan. Oba ova materijala mogu pripasti različitim estetikama, ali odlično odgovaraju uvjetima koji vam trebaju za vanjski namještaj.

4 – Održavanje je korak koji ne želite preskočiti kad je u pitanju vrtna garnitura

Bez obzira je li imate jastuke, sjedalice, ukrasne jastuke, svaki od njih zahtjeva redovno čišćenje. Uz to, potrebno je da birate one koji su prilagođeni za uporabu vani. Vrlo je važno da ih redovno održavate i birate boje koje nisu pretamne. Boje koje su tamne lakše gube boje pranjem, a na suncu izblijede. A s druge strane, ako birate presvijetle boje, one se lakše prljaju i mrlje se teže uklanjaju. S obzirom na sve, trebali biste birati savršen balans oba svijeta.

drvena vrtna garnitura

5 – Veličina i broj sjedećih mjesta

Osim estetskih strana odabira vrtne garniture, važno je imati na umu i tehničke detalje. Prije nego kupite garnituru, važno je imati na umu koliko ljudi često boravi kod vas. Tako ćete moći odabrati broj sjedećih mjesta, kao i osigurati da ih imate dovoljno. Također, želite da je vaša sjedeća garnitura savršena oblikom i dimenzijama prostoru. Bez obzira je li ju smještate na terasu ili u dvorište, pobrinite se da dobro izmjerite prostor.

6 – Imajte na umu stil koji volite

Želite da i vaša vrtna garnitura oslikava stil koji volite. Tako će ljubitelji modernog dizajna birati minimalistične garniture, nalik onima u skandinavskom stilu. S druge strane, ljubitelji maksimalizma se možda odvaže na mnoštvo boja i uzoraka. I naravno, zaljubljenici u sve rustikalno rado će birati retro namještaj i antikvitete kao dodatke. Za dodatnu inspiraciju koja vrtna garnitura bi se mogla uklopiti u vaš dom, donosimo i ideje za uređenje u nastavku.

uređenje eksterijera

7 – Budžet je izuzetno važan

Prije nego odaberete svoju idealnu garnituru za sjedenje, odaberite i budžet kojeg se želite držati. Jedino ćete tako znati koje su stvari vrijedne kompromisa, a s kojima ne želite dvojiti. Ono u što ćete svakako htjeti uložiti jeste kvalitetan materijal, kao i izdržljive tkanine. Uz ove dvije stavke vaša vrtna garnitura će trajati jako dugo.

Vrtna Garnitura – Ideje za Uređenje

Uz odabir vrtne garniture i stola, vaš eksterijer izgledat će toliko bolje uz nekoliko detalja. Vaze, zdjele sa voćem, biljke i jastuci samo su neki od detalja s kojima možete utopliti uređenje eksterijera. Svježe cvijeće je također odlična ideja uz koju ćete se osjećati kao na godišnjem odmoru dok sjedite na svojoj garnituri.

detalj u eksterijeru

Osim što možete birati kutne garniture, možete izabrati i dva komada namještaja. Postavite ih nasuprot jednog drugom i neka stol i tepih bude poveznica. U ovom slučaju nam se sviđa i opcija tepiha, gotovo čini da imate dom u prirodi, što nije tako loša ideja. Također, vrtna garnitura odlično funkcionira uz udobne jastuke, kako za sjedenje tako i uz one za nasloniti se.

uređenje eksterijera uz vrtnu garnirutu od ratana

Metalni namještaj također može biti topao odabir. Sve što je potrebno jeste da vaša vrtna garnitura ima udobne jastuke, možda i deku za prohladne ljetne večeri. Pomoći će vam i ako ju okružite biljkama kao i igrama sjenama ako svoju garnituru postavite ispod nadstrešnice.

Kombinacija materijala također je dobra ideja. Vrtna garnitura ima veće šanse izdržati teže vremenske uvjete vani ako dijelove koji se brže troše kao što su naslonjači, presvučete izdržljivijim materijalom.

Nemojte se bojati poigrati bojama. Dašak prirode uz odvažne boje unijet će živopisnost u izgled vašeg eksterijera. Vrtna garnitura u suptilnim bojama dobit će takav kontrast uz detalje u narančastim, plavim, ružičastim, žutim tonovima.

vrtna garnitura od ratana

Vrtna Garnitura – Gdje Pronaći Kvalitetne Modele?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela vrtne garniture koja će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

vrtna garnitura od ratana

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts