fbpx

Boho Stil I Interijer Savjeti za Uređenje

Boho stil je jedan od onih koji brzo ukrade simpatije mnogih dama i muškaraca. Unosi posebnu toplinu u dom, a svojim načinom uređenja daje karakter prostoru. Boho stil postao je popularan u kasnom 18. stoljeću otvarajući svoja vrata umjetninama, bojama i šarmu. Jedinstvena estetika koju vežemo uz boho stil udomaćuje uzorke, boje i teksture. Svi oni zajednički stvaraju opušteno okruženje i osobnost prostora u kojem biste jedva čekali boraviti.

boho kutak sa tepihom, stolovima, pletenom stolicom i jastuci sa resama

Pravila koja se javljaju kad je u pitanju uređenje u boho stilu jesu ta da nema pravila. Zapravo se ohrabruje poigravanje elementima kako biste dobili taj nedovršen, pomalo neplanski izgled soba. Jastuci tu, deka tako i nekoliko drvenih komada namještaja dobar su način kako početi uređivati dom u boho stilu. Upravo smo vam otkrili da je poanta stvoriti udobnost. Vaš dom treba postati mjesto u kojem ćete se moći ušuškati i osjećati kao da ste uistinu kod kuće. Iako boho stil podržava mnoštvo detalja i maksimalizam, ne želite stvoriti zatrpanost. No, kako na školski način unijeti dašak boho stila, a da pritom izbjegnete greške u uređenju, otkrijte u nastavku.

Što je Boho Stil?

Sobe uređene u boho stilu obično imaju određene sličnosti. One su nerijetko eklektične, vibrantne i dijele slične značajke, iako ne postoje dvije potpuno iste sobe.

Boho stil uglavnom biraju osobe koje su se zaljubile u nekonvencionalan život kao što su stalni putnici, glumci i pisci. Boho stil odražava taj način života kombinirajući predmete, boje i uzorke iz mnogih dijelova svijeta. Ako tražite stil koji doista možete učiniti svojim, boho dizajn bi mogao biti za vas.

makrame u interijeru

Danas se boemski obično koristi kao pridjev za opisivanje kvaliteta kojima su bili inspirirani ljudi prošlih generacija: bezbrižan, nekonvencionalan, prirodan, osoba koja voli putovati. Kad te značajke prenesemo u boho interijer, možemo vidjeti da to znači: slojevitost, teksture, vintage komadi i namještaj od drveta.

Kako Dodati Boho Stil u Uređenje?

Ako vas dosad nije privukao boho stil, uskoro sigurno hoće. Ovaj stil uređenja krije posebnu čar. Bez obzira želite li cijeli dom urediti u boho stilu ili samo jednu sobu, imamo vodič za vas. Upozorenje, ovaj vodič uključuje puno cozy detalja, zabavnih boja i tekstura. Uživajte.

1 – Miješanje materijala, boja i tekstura je poželjno

U boho domu suprotnosti se itekako privlače. Tako ćete modernu fotelju urediti sa pletenom dekom, a drveni okrugli stol naglasiti vintage lusterom. Poigravanje sa raznim materijalima i uzorcima također je poželjno. Zato ćete zidove obojiti u narančasto, izabrati smeđu sofu i sve to naglasiti jastucima sa uzorkom na pruge. Osim što je ovakav način uređenja zabavan, daje prostoru dimenziju i poseban topli doživljaj.

kombinacija modernog i vintage za boho stil

Za razliku od minimalističkog uređenja, slaganje mnoštvo elemenata esencijalno je za pravi boho izgled. Zato ćete htjeti razmisliti o tome kako dodati tepihe, deke i zanimljive zavjese. Oni će unijeti posebnu dimenziju u uređenje. Isto vrijedi i za umjetnine, postere i druge radove kao što su fotografije. Dodajući elemente na zid podupirete pravilo slaganja. No, ako se bojite hoćete li pretjerati sa previše elemenata, držite se jedne palete boja i sve jako dobro izmjerite. Uz to, imajte na umu praktičnost.

2 – Sve prirodno i ručno rađeno je savršeno za boho stil

Makrame, pletene deke, ručno rađene pletene ljuljačke, rezbarene klupe… ovo su samo neki od primjera koje dodatke birati za boho stil. Ovo mogu biti nasljedstva, ulovi sa buvljaka, vaša podrška domaćim brendovima ili jednostavno ulaganja u namještaj.

boho kuhinja u zelenoj boji

Jedan od važnih elemenata, ako ne najvažniji jeste drvo. Ovaj materijal prirodno unosi toplinu u dnevni boravak, udobnost u spavaćoj sobi, dobrodošlicu u predsoblju. Nije važno samo puno drvo, važni su i pleteni detalji, kao i namještaj i dodaci rađeni od pruća. Kombiniranjem ovakvih dodataka sa rustikalnim lampama, tepihom sa uzorkom i okruglim tabureom uspješno ste unijeli boho stil u svoj interijer.

3 – Jarke i upečatljive boje su tražene

Jedna od opcija kako unijeti boho stil u svoje uređenje doma jesu zidovi u boji. Možete jednu sobu u potpunosti obojati u svijetlo narančastu ili samo jedan zid pretvoriti u akcent zid. A ako niste fanovi zidova u boji, zidove ostavite bijele, a boju unesite kroz namještaj.

spavaća soba, makrame, boho stil

Tako ćete rado birati narančastu sobu, purpurni kauč po mjeri ili zelenu kutnu garnituru. Sve to možete naglasiti uz zanimljive uzorke na posterima iznad kauča i jastucima na kauču. Dodajte tome i zanimljive knjige na stolu, police ispunjene kipićima i starim artefaktima i savršeno ste pogodili bit uređenja.

U ovoj sekciji ne možemo da ne stavimo naglasak na tepihe. Oni osim što sami od sebe imaju funkciju unošenja topline i odvajanja prostora, esencijalni su za boho stil. Bez obzira kakve podove imate, tepisi unose šarm i karakter više nego bilo koji dodatak. Oni mogu biti odgovorni zašto je neka soba prozračna, specifična ili apsolutno neodoljiva. Zato birajte tepihe sa uzorkom!

4 – Boho stil voli biljke

Jedan od najvažnijih načina kako unijeti živost u boho stil uređenje svakako su biljke. Velike, malene, viseće ili one koje zahtijevaju minimalnu brigu, pravilo je vrlo jednostavno – više je više! Ovakva povezanost s prirodom budi inspiraciju, stvara umirujuće ozračje i gotovo služi kao zagrljaj.

boho stil kutak sa biljkama i posterom

Ako niste veliki zaljubljenici u biljke, sukulenti su najbolji odabir za vas. S druge strane, ako jako volite biljke tada vas svakako pozivamo da ih postavite posvuda. U kuhinji na prozorskoj klupici postavite začine, u dnevnom boravku postavite zanosnu monsteru, a u kupaonici omiljene viseće biljke.

5 – Dekor je važan dio uređenja

Boho stil je sav vezan za karakter, a kako bolje pokazati svoj karakter nego uz dekor. Tako su svi mogući dodaci dobrodošli, od već spomenutog makramea, preko deka sa resama pa sve do krznenih prekrivača. Čest odabir su i dodaci sa perjem, retro maske koje ste možda kupili na putovanju, skandinavske zvijezde od papira, kao i ukrasni okviri za slike.

boho stil detalji, ljuljačka, tabure, košara, kipić i okrugli tepih sa dekom i jastukom

Osim kroz manje dekore, osobnost možete unijeti i kroz statement namještaj. Tako je pleteni namještaj koji prepoznajemo iz domova naših baka jedan od najvećih pečata boho stila. Od ljuljački preko stolica sa velikim naslonjačem, uhvatiti ovakav komad namještaja za vaš dom bio bi istinsko boho blago.

6 – Razmišljajte – rustikalno, rustikalno, rustikalno

Kontrast starog i novog jedan od najznačajnijih pečata boho stila. Već smo na samom početku spomenuli koliko ovaj stil ohrabruje kombinacije nespojivog. Upravo zato možete posvetiti veliku pažnju pronalasku jedinstvenih vintage komada koji će razbiti sve moderne detalje u vašem domu. Od starih pisaćih strojeva i gramofona, preko pletenih stolica koje trebaju malo ljubavi pa sve do goblena, nema pravila što sve možete dodati.

košare, klupa i uređenje u boho stilu

Trik može biti da s vremena na vrijeme posjetite buvljake i antikne shopove. A ako ste u potrazi za rustikalnim namještajem njega vrlo lako možete napraviti po mjeri. Uz određeno tretiranje drveta i materijala lako se može stvoriti vintage izgled čak i na posve novom namještaju.

Gdje Napraviti Namještaj po Mjeri u Boho Stilu?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Boho stil spavaće sobe u Šarac Bela potpisu
Boho uređenje sobe u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela boho namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Boho stil kuhinje i blagovaonice u Šarac Bela potpisu
Boho uređenje kuhinje i blagovaonice u Šarac Bela potpisu

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts