fbpx

Uređenje Doma | Trendovi za 2022. i Ideje za Dizajn Interijera

Za uređenje doma bitno nam je da se usredotočimo podjednako na funkcionalnost i estetiku. S obzirom na to izdvajamo trendove za 2022. koji će vam zasigurno dati brojne nove ideje. Uređenje doma će tako postati zabavan zadatak u kojemu ćete nastojati spojiti svoje zamisli sa aktualnim trenovima. Da dizajn interijera može biti svevremenski sa dodirom trendovskih detalja dokazati će vam i fotografije koje izdvajamo u nastavku. Kroz fotografije smo nastojali ponuditi cool rješenja za uređenje doma koja podrazumijevaju i klasike i trendove. Tako ćete i vi lakše naći inspiraciju za uređenje vlastitog interijera i kroz detalje ispratiti trenutne trendove kojima je teško odoljeti.

Tako će i kroz narednu godinu biljke biti izuzetno popularne, ruku pod ruku sa organskim materijalima. Otkriti ćete i neke nove popularne boje, kao i kako probuditi zen ugođaj u svom domu. Pored toga, upoznati ćete i sa trendovskim materijalima koji će uređenje doma brzo podići na novu razinu.

U nastavku pregledajte koji će nas to trendovi za uređenje pratiti u 2022. godini.

Biljke za Uređenje Doma

Poseban karakter i veselu notu uvijek će pružiti biljke u interijeru. Upravo one unose dašak prirode u interijer i čine da se osjećate izuzetno ugodno i toplo. Biljke ostaju i veliki trend kroz 2022. godinu gdje ćete sve češće u interijerima vidjeti zelene penjačice koje ukrašavaju police za knjigu.

biljke za uređenje doma u dnevnom boravku

Jedan poseban kutak biti će namijenjen za impresivne monstera biljke, a neodoljivi kaktusi i palme nazirati će se na svakom koraku.

biljke u kutku

Često ćete moći primijetiti i vertikalne police ispunjene cvijećem koje će poslužiti kao sjajna kulisa za vaše uređenje doma.

Multifunkcionalni Prostor

S napretkom tehnologije i cijele industrije dizajna interijera multifunkcionalnost dobiva sve veći značaj. Uređenje doma tako će postati izuzetno praktičnije i zabavnije. Svaki maleni kutak moći ćete maksimalno iskoristiti, a vaš dom biti će oaza pametnih rješenja. Bilo da želite savršene kuhinje po mjeri ili ormare po mjeri koji kriju mnoštvo skladišta, danas možete naći brojna zanimljiva rješenja.

vintage rustikalna kuhinja po mjeri

Trendovi za 2022. biti će uvelike obilježeni multifukcionalnim kabinetima, krevetima po mjeri, ili čak čitavim multifunkcionalnim prostorijama. Odgovor se često krije i u vertikalnim modernim rješenjima, gdje će police, razne ljestve i platforme otvoriti brojne mogućnosti i osigurati veliku iskorištenost prostora za uređenje doma.

pametno uređenje doma

Minimalistično Uređenje Doma

Svijetlo drvo i čiste linije u interijeru dosta pomaže u izgradnji relaksirajućeg života. Minimalistični prostori nadahnuti su pristupom gdje je manje više. To se ogleda i u dekoru koji nerijetko ima predznak organskog i prirodnog, s velikim naglaskom na drveni namještaj. Za kreiranje minimalističnog ugođaja često se u uređenje doma uključuju i biljke za umirujuću estetiku.

zen uređenje doma

Zaobljeni Namještaj

Ovaj romantični namještaj postao je dio trendovskog uređenja doma u posljednjih nekoliko godina. Tajna njegove popularnosti najviše leži u jedinstvenoj ženstvenoj noti koju unosi u prostor.

trpezarija i bijele stolice za trpezariju

Pored toga, daje poseban topao ugođaj u interijeru i idealan je u obliku kutne garniture po mjeri ili kao tapacirana sofa i naslonjač za dnevni boravak.

zaobljena kada u kupaonici

Baršun u Uređenju

Tekstura našeg namještaja i materijal od kojeg su rađeni također privlače veliku pozornost. Za uređenje interijera nekada glavnu ulogu može imati vrsta materijala koju koristite. Tako će baršun biti posebno popularan izbor za uređenje doma u 2022. godini s obzirom da interijeru daje istančanu luksuznu notu i ekskluzivnost.

Baršunasti kauč po mjeri za uređenje doma

Ako i vi želite da vaš dnevni boravak krije određeni premium ugođaj, tada je baršun dobar odabir za vas. Najpopularniji su baršunasti kauči po mjeri koji postaju epicentar svih zbivanja u dnevnom boravku.

pastelni sivi baršunasti kauč

Također, ukoliko volite minimalizam, tada će baršunasti kauč u bijelim i smeđim tonovima biti idealan za uređenje doma.

pastelni rozi baršunasti kauč za elegatno uređenje doma

No, uvijek se možete poigrati i birati baršunaste kauče u odvažnim nijansama kao što je plava ili ružičasta ili zelena.

Ružičasti baršunasti kauč

Drvo za Uređenje Doma

Drveni namještaj, posebno drvene trpezarijske stolice, biti će jako popularne u 2022. godini. U trpezarijama ćete često viđati i drvene stolove, a kuhinje će ponovo prigrliti drvene ormariće zajedno sa drvenim otokom. Pored toga, i spavaće sobe će osjetiti ovaj trend u obliku drvenog okvira za krevet po mjeri i drvenih ormara.

dnevni boravak i drveni namještaj za uređenje doma

Pored drvenog namještaja, i drveni podovi se vraćaju na scenu kao toplija vintage varijanta za uređenje doma. Parket je klasik koji ćemo često viđati sada kada se vintage uređenje doma vraća u punom jeku.

drveni podovi u trepezariji za rustikalno uređenje doma

Prirodne Boje

Korištenje prirodnih boja za uređenje doma može biti jako zahvalna opcija. Osim što će to biti odličan početak za dodavanje nekih autentičnijih i odvažnijih dekora, ujedno će izgledati elegatno i harmonično. Smeđi tonovi, sve nijanse bijele i crne samo su neki primjeri boja koja možemo sresti i u prirodi i koji tako lako unose svježinu u prostor.

rustikalna spavaća soba u prirodnim bojama

Zelena Postaje Izuzetno Popularna za Uređenje Doma

Kad smo već kod boja, jedna se popela visoko na ljestvici u svakoj industriji, pa tako i u dizajnu interijera. Zelena boja postaje jako popularna kako zbog smirujućeg efekta koji ima na prostor, tako i zbog svoje široke palete nijansi.

dnevni boravak i zeleni kauč

Od najtamnijih zelenih nijansi koje možete koristiti na zidu pa sve do najsvjetlijih koje mogu osvanuti na vašim jastucima, ova boja stvara mnoštvo mogućnosti.

Ured za rad od kuće sa zelenim zidom

Također, ova boja ima takvu pomoć da unosi svježinu u prostor i osvježava ga, bez dominantnosti i dodatne zaglušenosti prostora. To ju čini idealnim odabirom za malene, ali i velike prostorije. Uz to, ako je vaš dom ispunjen samim prirodnim bojama, crnom i bijelom, tada će samo dašak zelene napraviti veliku promjenu.

Dodaci u Crnoj Boji

Osim zelene boje, u 2022. za uređenje doma često će se koristiti i crna boja. Ali ne na bilo koji način, crnu boju koristiti ćemo kako bismo naglasili određene dijelove doma, kao što su prozori, ručke, vrata, noge stolica i slično. Iako će na ovaj način crna boja doći u vaš dom kroz malene preinake, ostaviti će snažan utisak i stvoriti primjetnu razliku za vaše uređenje doma.

Uređenje doma sa crnim detaljima

Obojana Vrata

Jedan od trendova u 2022. koji osvaja sve generacije jesu obojana vrata. Bilo da birate neutralne nijanse kao što su bijela i crna ili se šak odvažite na ružičasta, zelena ili plava vrata, sigurni smo da će to osvježiti prostor. Ovakva promjena nastati će tijekom jednog poslijepodneva, a sigurni smo da će vam naslikati osmijeh pri svakom pogledu.

ružičasta vrata

Ukoliko ste u potrazi za uslugama dizajna interijera i želite kuću ili stan pretvoriti u svoj dom, kontaktirajte nas ovdje već danas.

Related Posts