fbpx

Retro Namještaj i Moderni Namještaj | Kombinirajte Oba Stila u Interijeru

Retro namještaj i moderni namještaj tvore itekako zabavnu kombinaciju u interijeru. Možete vrlo lako kombinirati ponešto od oba svijeta. To dokazuju brojni interijeri koji su zadržali retro namještaj i dodali moderni namještaj. Njihova oprečnost stvara neobičnu simbiozu koja može biti odlika dobrog dizajna interijera. Ako i sami želite zadržati omiljene rustikalne dodatke za dom, a ipak volite moderni namještaj, ovo je članak za vas.

retro detalji u modernom interijeru

Osim što ćete u savjete koje izdvajamo u nastavku odmah moći spojiti retro namještaj i moderni namještaj, otkriti ćete i neka pravila dizajna interijera. Pored toga, otkriti ćemo vam kako napraviti pravi balans modernih i rustikalnih komada u domu kao i što sve trebate imati na umu za uređen i organiziran dom.

Retro Namještaj i Moderni Namještaj u Interijeru – Prednosti

Kombinirati retro namještaj i moderni namještaj u interijeru može biti izuzetno dobra odluka. Na taj način ćete u jednom kutu oživjeti poseban retro duh interijera, a u drugom možete imati najmodernije kućanske aparate koji vam olakšavaju život. Stilski namještaj će izgledati odlično sa metalnim dodacima namještaju ili uz jako moderne svjetiljke.

retro namještaj i moderni namještaj u interijeru

Spoj modernog i klasičnog izgledati će dobro u svakoj prostoriji doma. Ovaj spoj odvlači pozornost i ponovo otkriva kako se različitosti uistinu privlače. Tako ćete rustikalni kauč po mjeri htjeti upariti s modernim metalnim stolom ili ćete moderni krevet htjeti urediti sa retro noćnim ormarićima.

detalj u rustikalno uređenom domu

Uz to, moderni i retro namještaj možete raditi po mjeri i tako dobiti namještaj koji idealno odgovara vašem domu. Proizvođač namještaja može svakim svojim komadom namještaja idealno odgovoriti na sve vaše zahtjeve. Tako će u vašem domu osvanuti predivna retro trpezarija sa modernim dnevnim boravkom ili moderni kućni ured u retro spavaćoj sobi. Kombinacija je napretek, a na vama je da samo potražite ono što vam najviše odgovara. U tome vam mogu pomoći sljedeći savjeti.

Kako Povezati Retro Namještaj i Moderni Namještaj u Interijeru

Da uistinu i nije tako velik izazov povezati retro namještaj i moderni namještaj u domu dokazuju i sljedeći trikovi. Oni će vam otkriti da u vašem domu možete imati najmoderniji stolicu za njihanje i djedov omiljeni gramofon, patinirani namještaj i moderne trpezarijske stolice. Otkrijte više u nastavku.

1 – Izaberite stil koji želite da dominira

Iako volimo kombinirati retro namještaj i moderni namještaj u interijeru, bitno je da izaberete onaj koji će ipak voditi glavnu riječ. Na taj način ćete vrlo lakše osigurati balans i kreirati topao i stilski zanimljiv dom.

rustikalni detalji i moderni detalji u interijeru

Uređenje doma neka započne uz određivanje glavnih stavki u svakoj prostoriji i definiranje stila koji želite da se prožima kroz svaku prostoriju. Ukoliko želite imati moderni namještaj, samo par retro komada napraviti će istinsku promjenu. S druge strane, ako radije birate retro namještaj, tada će moderni namještaj visokog sjaja pružiti svoju dozu elegancije.

2 – Detalji će učiniti razliku

Najjednostavniji način unošenja nekog stila u dom je kroz nekoliko detalja. Ukoliko je vaš dom moderan, tada će i samo par retro dodataka dati svoj šarm i drugačiji prizvuk.

rustikalni kutak u uređenju

Tako ćete moderni kauč osvježiti sa par retro jastuka, rustikalna sofa će izgledati odlično uz modernu lampu. Vaša moderna komoda po mjeri može biti glavno spremište vintage čaša i vaza.

3 – Igra tkaninama i bojama je poželjna za retro namještaj i moderni namještaj

Čak i određene boje i tkanine za retro namještaj ili moderni namještaj mogu dati svoju posebnost domu. Tako ćete u svakom retro domu često sresti smeđe, zagasite tonove. A u modernim domovima možda ćete češće vidjeti odvažnije boje ili najjednostavnije bijele, crne i sive nijanse.

rustikalni namještaj i moderni namještaj u interijeru

Upravo to može biti vaš adut tako što ćete kombinacijom jedne zagasite boje i neustralnih boja stvoriti balans.

S druge strane i tkanine igraju veliku ulogu. Ukoliko svoj moderni tapacirani namještaj uredite sa dekom od baršuna ili baršunastim jastucima postigli ste savršen kontrast i balans. Slično je ako uparite moderne lagane zavjese sa retro sofom.

4 – Retro namještaj i moderan namještaj funkcionira dobro uz pravilo 80/20

Kada odredite koji stil će biti dominantan u vašem interijeru, tada 80% namještaja neka bude u tom stilu, a drugih 20% može biti par komada u drugom stilu. Ako je vaš interijer većinski moderan, samo par antiknih, vintage i retro detalja će napraviti razliku.

rustikalni i moderni namještaj u interijeru

S druge strane, ako je vaš interijer uređen u retro stilu, moderni detalji će osigurati efikasnost i stvoriti poseban ugođaj. Ovi postotci učiniti će da bolje razumijete balans i zaista uživate u odlično uređenom domu.

5 – Kontrast je također super trik za retro namještaj i moderni namještaj

Kako smo naveli iznad, igra bojama i teksturama, kao i materijalima poželjna je u interijerima gdje se isprepleće retro namještaj i moderni namještaj. Kontrast stvara dubinu i neizvjesnot koja je poželjna te naglašava određene dijelove doma na neprocjenjiv način.

rustikalni namještaj i moderni namještaj u interijeru

6 – Umjetnine i svjetlo mogu biti vaši dobri prijatelji

Moderno svjetlo i retro umjetnine ili obrnuto – obe kombinacije osigurati će da vaš dom izgleda luksuzno i odmjereno. Vaš dnevni boravak uz moderno osvjetljenje izgledati će odlično uz antikne umjetnine ili fotografije s vintage motivima.

rutikalni detalji i moderni detalji u interijeru

Također, u obrnutoj situaciji, odličan će kontrast vašem retro interijeru biti moderne fotografije ili crno-bijele fotografije u modernim okvirima.

7 – Vaš retro namještaj i moderni namještaj rasporedite ravnomjerno

Kako ne biste stvorili nesklad i neravnotežu obratite pozornost na raspodjelu namještaja u prostoru. Jako je važno da je retro namještaj i moderni namještaj ravnomjerno raspoređen kako biste unijeli balans.

rustikalni detalji u domu

Posvetite pozornost tome da retro kutak bude naglašen s par modernih detalja ili da moderna prostorija ima pojedine retro akcente. Nemojte dopustiti da jednom sobom pretjerano dominira jedan stil jer ćete u tom slučaju stvoriti prividni nesklad, a to ne želite. Pažljivim razmještajem namještaja stvoriti ćete jednu ujednačenu sliku u interijeru.

Gdje Nabaviti Odličan Retro Namještaj i Moderni Namještaj za Uređenje Interijera?

I u Šarac Bela možete pronaći idealan rustikalni namještaj po mjeri za vaš dom koji će učiniti da iskoristite svaki kutak. Retro namještaj i moderni namještaj, zajedno sa drvenim namještajem i brojnim drugim detaljima za interijer dio su majstorstva Šarac Bela tima. Uz našu asistenciju napraviti ćemo komade namještaja koji će se savršeno uklopiti u vaš dom i učiniti da jedva čekate boraviti u njemu.

Rustikalni tapacirani naslonjač i moderni metalni stolovi iz Šarac Bela radionice
Rustikalni tapacirani naslonjač i moderni metalni stolovi iz Šarac Bela radionice

Svaki naš komad namještaja rađen je uz kvalitetne materijale i visok stupanj stručnosti radi čega možete biti sigurni u izdržljivost, funkcionalnost i besprijekoran izgled vašeg namještaja. Sve što trebate je kontaktirati nas ovdje već danas za kreiranje prilagođene ponude i već ste napravili prvi korak ka uređenju doma iz snova!

Related Posts