fbpx

Moderni Namještaj po Mjeri | Značajke i Trikovi za Uređenje

Uz moderni namještaj po mjeri možete opremiti svoj interijer iz snova. Sve njegove odlike, prednosti i dizajn omogućavaju nam da imamo dom koji je estetski neodoljiv, ali i funkcionalan. Osim našeg doma, moderno uređenje može imati naš ured, apartman i brojni drugi interijeri i eksterijeri.

Moderni dizajn namještaja podrazumijeva mnoštvo jednostavnosti i funkcionalnosti koju prati umjetnost. Također, moderni namještaj se nerijetko poigrava sa novim materijalima, tkaninama, bojama i tehnikama obrade. No, kako biste bili sigurni da je moderni namještaj po mjeri idealan izbor za vas, prvo će vas upoznati sa njegovim glavnim značajkama.

Moderni Namještaj po Mjeri – Značajke

Kada je u pitanju moderni namještaj, postoje neke značajke koje možemo uvidjeti u svakom modernom interijeru. Kako biste provjerili je li takav namještaj idealan za vas, pregledajte informacije u nastavku.

1 – Jasne linije i geometrijske figure

Moderni namještaj po mjeri dolazi sa minimalnim ukrasima. I pri uređenju veliki je fokus stavljen na čistim linijama, geometrijskim oblicima i oštrim kutovima. Stoga su ravne linije i rubovi među glavnim značajkama modernog dizajna. Ovakvo oblikovanje namještaja svakom prostoru daje snažnu osobnost.

dnevni boravak i moderni namještaj po mjeri

2 – Izloženost materijala poput metala

U posljednje vrijeme u svijetu namještaja javlja se poseban trend. Moderan namještaj sve češće sadrži posebnu upotrebu metala poput aluminija i nehrđajućeg čelika. Metali mogu biti dio noga za kauč po mjeri ili trpezarijske stolice, a može biti i dio stolova u dnevnoj sobi. Ponekad su i obojani u luksuzne zlatne nijanse ili im je zadržana njihova originalna boja što pridonosi industrijskom stilu uređenja interijera.

3 – Prirodni materijali

U modernom stilu, prihvaćanje ekspozicije materijala i tekstura, moderna je značajka. Korištenje prirodnog drveta i kamena može vašem unutrašnjem prostoru dodati živahni duh i učinit će ga posebnim.

4 – Veličina i funkcionalnost

Jedan od modernih koncepata namještaja je praktičnost i višestruka upotreba. Moderni namještaj po mjeri izrađuje se tako da ima više od jedne uloge. Njegova multifunkcionalnost koja je odlično spojena sa estetikom odlično će funkcionirati čak i u manjim interijerima. Moderni ormarići za kuhinju ili multifunkcionalni kreveti po mjeri samo su jedan primjer kako moderni namještaj može riješiti brojne probleme življenja u manjem prostoru.

moderni dnevni boravak

5 – Otvoreni prostor

Suvremeni dizajnerski pristup potiče ideju minimalizma gdje se smatra da je manje zapravo više. U ovom stilu dizajneri interijera vole stvarati više otvorenih prostora. Pri izradi dizajna interijera treba uzeti u obzir svaki komad dodan slobodnom prostoru. Ono što dizajneri interijera ne žele postići jeste zatrpanost prostora besmislenim stvarima.

Savjeti za Narudžbu Modernog Namještaja po Mjeri

Namještaj je važan dio vašeg uređenja doma. Moderni namještaj po mjeri treba biti savršeno dizajniran kada želite da vaš dom izgleda privlačno. Ako niste sigurni što sve trebate imati na umu prije narudžbe modernog namještaja, ovi savjeti sigurno će vam olakšati posao.

1 – Razmislite o prostoru koji će zauzeti moderni namještaj po mjeri

Prvo i najvažnije, uzmite u obzir prostor u kojem ćete postavljati svoj namještaj. Uzmite u obzir i veličinu sobe, kao i raspored drugih elemenata u prostoriji. Analiziranje interijera na ovaj način dati će vam poštenu ideju o tome kako najbolje ispuniti sobu. Također, puno ćete lakše donijeti odluke o dimenzijama i obliku namještaja koji želite naručiti.

2 – Veličina namještaja po mjeri

Dimenzije modernog namještaja po mjeri relevantan je čimbenik pri odabiru i narudžbi. Samim time pri narudžbi uzmite u obzir, kako veličinu sobe, tako i dimenzije namještaja. Nemojte pogriješiti tako što ćete svoju veliku sobu opremiti premalim namještajem i obrnuto. Upravo nepravilno mjerenje može učiniti da vaš prostor izgleda nesrazmjerno.

moderni namještaj po mjeri

3 – Birajte trajni i udobni moderni namještaj po mjeri

Ako želite vrijednost za novac koji trošite i želite da vaš namještaj dugo traje, odlučite se za kvalitetan moderni namještaj po mjeri. Važno je da vaš komad namještaja izgleda estetski zanimljivo, ali i da je na njemu ugodno sjediti. Biranjem namještaja po mjeri automatski birate kvalitetne tkanine i materijale koji će dugo biti postava u vašem domu.

4 – Završna obrada i tkanina

Završna obrada namještaja i tkanine koje se koriste na sofi ili stolicama vrlo su važne. Tkaninu treba odabrati na temelju namjene namještaja i prostorije u kojoj će se koristiti.

Općenito su mekane i svijetle tkanine popularan izbor za dnevnu sobu. Ali ukoliko se odlučite za tamnije nijanse, one će definitivno biti jednostavnije za održavanje.

Moderni Namještaj po Mjeri – Ideje za Uređenje

Kada je u pitanju uređivanje interijera i dodavanje modernog namještaja, postoji par trikova koji će vam pomoći.

Vašem interijeru možete dati luksuzan prizvuk uz raskošan luster i kombinaciju mramora i bijele boje baš kao što smo koristili u trpezariji na slici ispod.

trpezarija sa bijelim stolicama i mramornim stolom
Trpezarija iz Šarac Bela radionice

Duge zavjese, kao i visoki stropovi vaš su prijatelj. Ukoliko upotpunite prostor sa mnoštvo komada modernog namještaja u bijeloj boji, interijeru ćete dati prozračnost i eleganciju.

kauč u bijeloj boji
Kauč po mjeri iz Šarac Bela radionice

Ovakav namještaj po mjeri ne mora biti monokromatski. Tako u svom interijeru možete unijeti svježinu birajući jednu odvažnu boju kao što je plava. Ukoliko ne želite drastično unijeti neku odvažnu boju, uvijek ju možete dodati kroz par detalja kao što su stolice, fotografije ili vaze i posude.

apartman sa modernim namještajem po mjeri
Moderni namještaj po mjeri iz Šarac Bela radionice

Ako ipak želite neke moderne i rustikalne detalje, uvijek možete sljubiti ova dva stila. Odličan primjer možete vidjeti u kuhinji na fotografiji ispod gdje se odlično susreću moderni i vintage kuhinjski elementi.

rustikalna i moderna kuhinja po mjeri
Kuhinja po mjeri kao spoj modernog i rustikalnog

Gdje Naručiti Moderni Namještaj po Mjeri

Ako ste odlučili da moderni namještaj po mjeri savršeno odgovara vašem domu i potrebama, možda se pitate gdje ga možete i kupiti. U Šarac Bela kompaniji pronaći ćete namještaj po mjeri za svaku prostoriju u vašem domu. Pored izrade i ugradnje namještaja, nudimo vam i 3D vizualizaciju interijera. Upravo će vam 3D vizualizacija olakšati donošenje brojnih odluka vezanih za uređenje vašeg doma ili apartmana. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izgraditi svoj interijer iz snova.

moderni namještaj u apartmanu
Moderni namještaj po mjeri iz Šarac Bela radionice

Naš proces izrade modernog namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz najljepše tkanine i posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja po mjeri koji će postati jedinstveni dodatak u vašem domu. Tako će u vašoj dnevnoj sobi, kuhinji ili kućnom uredu osvanuti jedinstveni, moderni komadi namještaja na koje ćete se ponositi znajući da je baš vaš komad namještaja rijedak i da može izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu jedinstvenog modernog namještaja po mjeri.

Related Posts