fbpx

Stilski Namještaj po Mjeri | Savjeti za Izbor i Uređenje

tapecirani krevet po mjeri

Stilski namještaj po mjeri usredotočuje se na izgled koji je rustikalan, elegantan i formalan. Nerijetko dolazi u partnerstvu sa mnoštvo detalja, ukrasa, dodataka i luksuznih tkanina. Ovakav stil dizajna interijera estetika je koja traje i zasigurno nije prolazan trend. Stilski namještaj po mjeri bezvremenski je i uvijek ostaje klasik u uređenju doma.

U stilskom uređenju doma postoje značajke rustikalnog, vintage i shabby chic stila. Palete boja često su tople neutralne i hladnije plave boje. Ostale boje koje ćete često vidjeti u francuskom i provincijskom stilu su nježne sive boje i prljavo bijele boje. Francuski stil koristi prirodne materijale poput rezbarenog drveta, lana i vune.

Krevet po mjeri u rustikalnoj spavaćoj sobi
Stilski krevet po mjeri iz Šarac Bela radionice

Luksuzni namještaj u francuskom stilu, shabby chic namještaj i rustikalni namještaj postali su jednako popularni posljednjih godina. Općenito, francuski stil uvijek izgleda chic i elegantno, ali istodobno, nije previše dominantan. Uz stilski namještaj po mjeri možete se osjećati dobrodošlo u domu. Stilski dizajn interijera postiže idealnu ravnotežu između mnoštva detalja i vrhunskog stila. Pored toga, uz ovu vrstu namještaja imate stalnu postavu koja tu ostaje generacijama ispred vas.

Stilski Namještaj po Mjeri – Spavaća Soba

U spavaćoj sobi stilski namještaj često podrazumijeva tapacirani krevet sa visokim uzglavljem. Stilski krevet po mjeri u često dolazi u kombinaciji s mekom, jednostavnom posteljinom. Tapacirani toaletni stol s izrezbarenim drvenim nogama prekrasan je dodatak stilskoj spavaćoj sobi.

Krevet u rustikalno uređenoj spavaćoj sobi
Metalni krevet po mjeri iz Šarac Bela radionice

Dekorativni detalji stilskog namještaja po mjeri za spavaće sobe često uključuje zakrivljene linije i tkanine koje daju posebnu luksuznu notu.

Stilski Namještaj po Mjeri – Trpezarija

U blagovaonicama, stol postaje glavna točka. Prostrani drveni stolovi pozivaju na druženje, a pored toga oličenje su rustikalnog majstorstva igre sa drvetom.

Rustikalna trpezarija i smeđe trpezarijske stolice
Stilske trpezarijske stolice iz Šarac Bela radionice

Nerijetko u trpezarijama možete pronaći i trpezarijske stolice koje su tapacirane sa plišanim tkaninama i rezbarenim drvenim nogama. A često znaju biti u potpunosti napravljene od drveta što im daje posebnu rustikalnu notu.

Stilski Namještaj po Mjeri – Dnevni Boravak

Baš kao što se tapacirung provlači kroz namještaj za spavaću sobu i trpezariju, čest je gost stilskog namještaja za dnevni boravak. Kauč po mjeri, naslonjači, pa čak i stolići, presvučeni su najmekanijom plišanom tkaninom.

Stilski uređen dnevni boravak
Stilski uređen dnevni boravak s namještajem iz Šarac Bela radionice

Uz plišani tapaciraung, stilski namještaj po mjeri za dnevni boravak donosi mnoštvo zlatnih detalja, rezbarija i kombinacija toplih i hladnih boja. Samom tapacirungu odlično se suprotstavljaju metalni komadi namještaja, lampe, kao i tepisi i lusteri sa uzorcima i detaljima.

Savjeti za Izbor Stilskog Namještaja po Mjeri

Ako se pitate kako napraviti dobrodošlicu za stilski namještaj u vašem domu, imamo par savjeta. Uz ove trikove lakše ćete urediti svoj dom i moći ćete bez previše dvojbe izabrati idealne komade namještaja za vaš interijer.

1 – Stilski namještaj po mjeri treba imati karakter

Stilski namještaj po mjeri često je dizajniran tako da ima određeni vintage izgled. Dizajn namještaja od masivnog drveta, kraljevskih tkanina, motiva i elegantnih stolova često su dio ovog stila uređenja. Stilski namještaj vraća nas u stil iz 19. stoljeća, sa svojim luksuznim tkaninama i rezbarijama koje nas vraćaju u veličanstvenu prošlost.

Upravo zato i vi trebate tražiti komade namještaja koji će vas oduševiti detaljima i koji će lako unijeti karakter u vaš dom. Bilo da je riječ o tapaciranom naslonjaču, kauču u upečatljivoj boji ili komodi sa nevjerojatnim rezbarijama. Ovakvi komadi brzo će unijeti dašak osobnosti i statement prizvuka u vašem interijeru.

2 – Uvijek imajte na umu detalje

Ako ste odlučili da je stilski namještaj idealan za vaš interijer, sljedeće o čemu trebate razmišljati jesu detalji. Vintage domovi traže umjetnine, antikne stvari, bogate teksture i boje te tkanine.

Stilski uređena spavaća soba
Lampe i slike sa tradicionalnim prizvukom idealni su za stilski uređenu spavaću sobu

Veličanstveni lusteri, lampe, antikviteti i brojni drugi dodaci u domu brzo će unijeti dašak starih vremena. Ovakvo uređenje idealno je za velike prostorije i urede kojima želite dati retro prizvuk. Ako ipak imate maleni prostor, idealno je da birate nekoliko komada stilskog namještaja (dva do tri) kako biste izbjegli neurednost i neravnotežu. Par statement komada stilskog namještaja uz par detalja i kombinaciju modernog namještaja unijeti će balans koji priželjkujete.

3 – Boje i tkanine su iznimno važne

Kada želite stilski namještaj ili dekor u svom domu, usredotočite svoju potragu na bogate i tamne boje. Zamislite tamno drvo poput oraha, koje je prirodno tamne boje. Upravo ono vam može biti orijentir za pronalazak savršenih nijansi za vaš dom.

Ako volite uzorke na kauču i općenito u domu, stilski dizajn namještaja često koristi cvjetove, karirani uzorak i pruge, opet u tamnijim bojama poput tamnih zelenih i ljubičastih tonova.

Kada su u pitanju tkanine, mekani dodir i kvaliteta dvije su značajke koje trebate tražiti. Želite estetski predivne tkanine, ali da su jednako funkcionalne i izdržljive.

4 – Stilski namještaj može odlično funkcionirati sa modernim namještajem

Često u uređenju doma, kada želite izbalansirati statement stilske komade namještaja, potreban vam je određeni jednostavni komad koji će dati svoj doprinos. Tako stilski i moderni namještaj po mjeri mogu zajednički kreirati divan, topao i funkcionalan dom koji izgleda neodoljivo.

Vintage kutak u spavaćoj sobi
Uređenje stilskim namještajem iz Šarac Bela radionice

Ako želite stilski kauč i stolice, moderni stolovi mogu biti odličan kontrast. U sobi možete birati tapacirane krevete visokog uzglavlja u kombinaciji sa modernim toaletnim stolom. Ovakva simbioza dvaju stilova može biti idealno riješenje i za vaš dom.

Kako Urediti Stilski Namještaj po Mjeri u Svom Domu?

U ranijem tekstu dali smo nekoliko ideja kako izabrati stilski namještaj po mjeri. Sada je vrijeme da te ideje implementiramo i donesemo neke odluke vezane za uređenje. Kako napraviti balans i kreirati besprijekorno uređenje interijera sa vintage i rustikalnim stilskim namještajem otkrijte u nastavku.

Svaka soba ima centralnu točku na koju gleda ostatak namještaja. U blagovaonici to može biti luster ili rasvjeta, u dnevnoj sobi kamin i TV, a u spavaćoj sobi je to krevet. Prije nego što uredite sobu s stilskim namještajem po mjeri, neophodno je prvo uspostaviti te centralne točke. U suprotnom, provest ćete više vremena preuređujući svoju sobu.

Stilski uređena spavaća soba
Vintage noćni ormarić, toaletni stol i krevet iz Šarac Bela radionice

Kako stilski namještaj po mjeri već sam po sebi ima dosta karaktera, u uređenju doma koristite svjetle nijanse. Kada bojite zidove, želite se držati neutralnih boja kako biste dopustili stilskom namještaju da zablista. Korištenjem odvažnijih boja sukobiti ćete se sa teksturom i bojama stilskog namještaja i nećete imati skladno uređenje interijera.

Tapacirani krevet po mjeri u spavaćoj sobi
Tapacirani krevet po mjeri iz Šarac Bela radionice

Kada u svoj životni prostor dodate lampe i ostale ukrase, oni također trebaju biti stilski, vintage komadi koji će istinski komplementirati vaš namještaj i temu vašeg doma. Primjeri takvih dodataka jesu antikni svjećnjaci, svjetiljke i lampe u retro stilu, tradicionalna zrcala sa rezbarijama i slično. Korištenje nekih metalnih dijelova pri izradi stilskog namještaja također je značajka klasičnog izgleda koji će odlično izgledati u vašem retro domu. Komadi od mesinga i bronce dobro se slažu s podovima od tvrdog drva i namještajem na bazi drva.

Gdje Naručiti Stilski Namještaj po Mjeri?

Ako ste odlučili da stilski namještaj po mjeri savršeno odgovara vašem domu i potrebama, možda se pitate gdje ga možete i kupiti. U Šarac Bela kompaniji pronaći ćete namještaj po mjeri za svaku prostoriju u vašem domu. Pored izrade i ugradnje namještaja, nudimo vam i 3D vizualizaciju interijera. Upravo će vam 3D vizualizacija olakšati donošenje brojnih odluka vezanih za uređenje vašeg doma ili apartmana. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izgraditi svoj interijer iz snova.

Stilski uređen dnevni boravak

Naš proces izrade stilskog namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz najljepše tkanine i posvećenost svakoj rezbariji. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja po mjeri koji će postati jedinstveni dodatak u vašem domu. Tako će u vašoj dnevnoj sobi, kuhinji ili kućnom uredu osvanuti jedinstveni, stilski komadi namještaja na koje ćete se ponositi znajući da je baš vaš komad namještaja rijedak i da može izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu jedinstvenog stilskog namještaja po mjeri.

Related Posts