fbpx

Uređenje Spavaće Sobe | Savjeti za Izbor Namještaja

Uređenje spavaće sobe može biti vaš najdraži zadatak s obzirom da postoji toliko odličnih opcija. Iako isprva izgleda dosta izazovno, uz par savjeta i trikova, cijeli proces može biti puno lakši. Izbor kreveta, madraca, ormara, dosta je stvari koje trebate imati na umu. No upravo radi mnoštvo opcija i savjeta uređenje spavaće sobe može biti puno lakše. Zapravo, može biti zabavan proces u kojemu istražujete sve mogućnosti i tražite ono što vam najbolje odgovara. Na kraju dana, to je mjesto na kojem provodite vrijeme odmarajući i opuštajući se. Zato ćemo htjeti posvetiti određeno vrijeme da sobu pretvorimo u oazu.

Moderno uređenje spavaće sobe

Dakako, u uređenju spavaće sobe dosta vam mogu pomoći i odlični majstori. Oni će osigurati da vaš namještaj savršeno odgovara vašem uređenju. Tako će namještaj po mjeri brzo moći naći svoje idealno mjesto u vašem domu.

Ako se pitate kako izabrati idealan namještaj za uređenje rustikalne ili moderne sobe, sljedeći savjeti će vam u tome pomoći. Prelistajte dalje.

Uređenje Rustikalne Spavaće Sobe

Kada je u pitanju rustikalni namještaj za uređenje spavaće sobe, postoji par stvari koje trebate imati na umu.

Prva od njih je svakako raspored namještaja jer ne želite da vaša spavaća soba stvara dojam skučenosti ili nesklada. Za vrhunski raspored namještaja uvijek je dobar orijentir da postavite vaš krevet u samo središte prostorije. To će vam pomoći da pravilno rasporedite ostatak namještaja u sobi: ormar po mjeri, toaletni stol i stolicu, noćne ormariće i druge dodatke u rustikalnom stilu.

Rustikalno uređenje spavaće sobe sa Šarac Bela namještajem
Uređenje rustikalne spavaće sobe u Šarac Bela potpisu

Nakon rasporeda namještaja, uzmite u obzir da je vaš namještaj savršen s obzirom na dimenzije sobe, posebno ako je soba mala. Želite da se ormar odlično uklapa u prostoriju kao i krevet bilo da birate plišani krevet, metalni krevet ili pak tapacirani krevet po mjeri. Namještaj po mjeri dobar je odgovor na većinu nedoumica vezanih za uređenje spavaće sobe s obzirom da možete upravljati sa puno karakteristika. Možete birati boju, materijal i postići savršene dimenzije za vaše uređenje sobe.

Rustikalna spavaća soba u Šarac Bela potpisu
Rustikalna spavaća soba u Šarac Bela potpisu

Pored svega navedenog, poželjno je i da se držite tipično rustikalnih materijala i boja kako biste zaista probudili rustikalnu estetiku za uređenje spavaće sobe. Drveni namještaj je odličan za uređenje doma u retro, skandinavskom ili boho stilu, a tapacirani namještaj je odličan za shabby chic uređenje spavaće sobe.

Uređenje Moderne Spavaće Sobe

Za moderne spavaće sobe također vrijedi par savjeta koji će vam olakšati posao uređenja.

U samom početku obratite pozornost na moderne materijale, boje i tkanine. U modernim spavaćim sobama primijetiti ćete ili mnoštvo neutralnih boja ili pak jednu dominantnu koja će osigurati color block u samom uređenju. U jednom i drugom slučaju imati ćete mnoštvo mjesta za unaprjeđivanje i igranje.

Moderno uređenje spavaće sobe

Kad su u pitanju materijali i tkanine za uređenje moderne spavaće sobe minimalizam je poželjan sa par zanimljivih, ali i dalje jednostavnih uzoraka. Vrhunski izgled postiže se uz dominaciju bijele, a luksuzno uređenje sobe možete postići uz crni mat ili namještaj visokog sjaja. Čest odabir za uređenje moderne sobe svakako su i tapacirani bračni kreveti po mjeri ili plišani kreveti po mjeri u kremastim nijansama.

detalj u spavaćoj sobi, deka, klupa

I za moderne spavaće sobe je važno da pripazite na raspored namještaja kao i dimenzije sobe. Savršeno uređenje spavaće sobe možete postići ako imate drveni američki plakar ili klizni američki plakar kada birate namještaj po mjeri. Upravo ovi omari mogu izgledati dobro ukoliko imate savršene dimenzije koje nadopunjuju izgled moderne spavaće sobe.

američki plakar

7 Dodatnih Savjeta za Uređenje Spavaće Sobe

Ukoliko tražite dodatne savjete koji će vam olakšati uređenje sobe, u nastavku donosimo trikove koje ćete moći iskoristiti bez obzira na stil koji birate.

1 – Pobrinite se da imate dovoljno mjesta za kretanje u sobi

Kako bi vaša soba uistinu odavala relaksirajuću atmosferu, za uređenje spavaće sobe uzmite u obzir da imate dovoljno prostora za kretanje. Ne želite da tijekom boraka u vašoj sobi uporno pokušavate izbjeći stoliće, regale ili toranj knjiga kako biste prošli do kreveta i sl. Dojam skučenosti nipošto nije poželjan za uređenje sobe pogotovo ako imate mali prostor na raspolaganju.

ormar u spavaćoj sobi

2 – Dovoljno mjesta za pohranu stvari je bitno za uređenje sobe

Nemojte podcijeniti moć pametnog pohranjivanja stvari u vašoj spavaćoj sobi. Tijekom boravka u stanu ili kući primijetiti ćete kako mjesta za pohranu nikada dosta, pa tako i u spavaćoj sobi. Ladice ispod kreveta, visoki klizni američki plakari, komode za spavaću sobu samo su neka od rješenja radi kojih ćete izbjeći skučenost i postići ultimativnu organizaciju za savršeno uređenje spavaće sobe. Ovi su savjeti izuzetno važni ako imate malenu spavaću sobu.

3 – Birajte nježne, suptilne boje za uređenje spavaće sobe

Vaša soba treba biti mjesto za odmor i relaksaciju, pa upravo zato za uređenje spavaće sobe birajte nježne suptilne boje koje umiruju. Kremaste nijanse, nijanse smeđe boje, kao i boja lavande, svijetle zelene ili ružičaste nijanse mogu biti dobar odabir. No, naravno, ako radije birate odvažne nijanse, uvijek svoju sobu možete urediti sa nekoliko detalja u odvažnim nijansama. Ako imate minimalistički uređenu sobu sa tek nekoliko neutralnih nijansi, možete ju osvježiti sa jastucima u odvažnim nijansama, posteljinom, posterima i slično. Dobar savjet može biti da birate skandinavsko uređenje koje unosi dašak mira i uglađenosti. Više o skandinavskom uređenju donosimo ovdje.

moderno uređenje spavaće sobe

4 – Za posebno uređenje spavaće sobe dodajte i maleno mjesto za odmor i čitanje

Ukoliko to prostor u vašoj spavaćoj sobi dozvoljava, možete kreirati i maleno mjesto za odmor u sobi. Naslonjač po mjeri zajedno sa dekicom, jastukom i lampom stvoriti će harmonično i ugodno mjesto u vašoj spavaćoj sobi. Upravo na ovom mjestu za odmaranje htjeti ćete provesti vaša bezbrižna poslijepodneva i zavoljeti ćete svoju sobu.

5 – Neka krevet postane centar uređenja

Tapacirani krevet po mjeri, metalni krevet po mjeri ili drugi krevet koji birate za uređenje spavaće sobe, neka on uistinu bude zvijezda priče. Birajte posteljinu i jastuke mekane na dodir koji se uklapaju u rustikalno ili moderno uređenje sobe. Dodajte dekicu za poseban domaćinski ugođaj, a uz visoko tapacirano uzglavlje možete dodati dodatni šarm i udobnost vašem krevetu po mjeri.

Uz sve ovo, jako je važno da je vaš krevet udoban, ali i da odgovara vašem stilu. Također, trebate pripaziti da su i veličina, boja i materijal prikladni. Kad govorimo o veličini, s obzirom na to čiju sobu uređujete, možete pripaziti na par detalja. Ako birate bračni krevet po mjeri potrebno je da si postavite nekoliko pitanja prije same kupnje. Ta pitanja su tko će sve spavati u krevetu, koliki je budžet za kupnju, kao i kakav je stil uređenja vaše sobe.

S druge strane, ako birate dječji krevet po mjeri, trebate pripaziti i na sigurnost, kao i veličinu kreveta.

Exclusive bračni krevet po mjeri
Spavaća soba opremljena sa Šarac Bela namještajem

6 – Za uređenje spavaće sobe važne su i zavjese na prozorima

Ako volite rustikalno uređenje doma, tada će duge zavjese rađene od težih i masivnih materijala biti odličan naglasak uređenju. S druge strane, ako volite moderno uređenje sobe, tada ćete htjeti uzeti u obzir lagane, prozračne zavjese sa minimalističnim uzorkom.

Uz zavjese ćete dodatno uokviriti prozore i prostoru dati dubinu, boju, teksturu i šarm koji će uljepšati sobu.

7 – Uključite nekoliko opcija osvjetljenja

Za uređenje spavaće sobe od izuzetne važnosti su i opcije osvjetljenja. Uz glavno svjetlo u centru sobe, možete na svojim noćnim ormarićima dodati lampe. Pored mjesta za odmaranje odlično će se uklopiti visoka lampa, a na toaletnom stolu će tijekom spremanja idealno poslužiti dodatno svjetlo. Sve ove opcije osigurati će da možete stvoriti različitu atmosferu u sobi.

sivo minimalistično uređenje spavaće sobe

Šarac Bela Namještaj po Mjeri Idealan za Uređenje Spavaće Sobe

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Spavaća soba opremljena sa Šarac Bela namještajem
Spavaća soba opremljena sa Šarac Bela namještajem

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Related Posts