fbpx

Mala Spavaća Soba I Ideje za Uređenje uz Namještaj po Mjeri

Mala spavaća soba naizgled zvuči kao projekt koji će vam zadati muke. Da to ne treba biti tako dokazuju brojni trikovi uz koje i mala spavaća soba izgleda odlično. Uz samo par poteza možete ju učiniti vizualno većom. S druge strane, pametna rješenja pomoći će vam u optimalnoj organizaciji i urednosti u vašoj maloj sobi. Odabir namještaja igrati će važnu ulogu u dojmu koji stvara vaša mala spavaća soba. A kako iskoristiti sve prednosti i pobijediti nedostatke male spavaće sobe otkrijte kroz savjete u nastavku.

Mala Spavaća Soba i Namještaj po Mjeri

Namještaj po mjeri idealna je kombinacija svega što će vam trebati za maksimalno iskorištavanje prostora u maloj spavaćoj sobi.

Zašto birati namještaj po mjeri za malenu spavaću sobu?

Uz namještaj rađen po mjeri možete kontrolirati gotovo svaki dio procesa proizvodnje. Započevši s materijalima, u lepezi izbora možete izabrati one koji vam najviše odgovaraju. Svijetlo drvo je dobar odabir za male sobe kako bi naizgled otvorilo prostor i stvorilo prozračnost. Tamno drvo može dobro funkcionirati ako birate ostatak dekora i posteljinu u svijetlijoj nijansi kako biste stvorili kontrast. Pored drvenog namještaja po mjeri možete birati i metalni namještaj koji stvara fluidnost u prostoru i daje mu osobitu modernost.

malena boho spavaća soba

Nakon materijala, možete birati i dimenzije, na čemu će vam mala spavaća soba biti zahvalna. Svaki neugledni kutak, visoki strop i maleni neiskorišteni dijelovi uz namještaj po mjeri mogu dobiti važnu namjenu. Veliki izazov kad je u pitanju mala spavaća soba sigurno je – kako spremiti sve, a ne učiniti da prostor izgleda zatrpano i neuredno. U tome vam može pomoći namještaj koji prilagođavate dimenzijama svoje sobe. Uz to, možete kreirati nekoliko komada namještaja u istom stilu i biti sigurni da će odgovarati jedno drugom, ali i dimenzijama vaše sobe. Maksimalno prilagođavanje potrebama vaše sobe seže sve do izbora broja polica u ugradbenom ormaru pa i do visine uzglavlja na krevetu po mjeri.

Savjeti za Uređenje Male Spavaće Sobe

Izbor namještaja, boje i materijala za malenu spavaću sobu može izgledati kao zahtjevan zadatak ispočetka. No uz ove savjete moći ćete sa sigurnošću napraviti svoj izbor, a potkrijepiti ćemo ih i sa fotografijama. Upravo ove fotografije mogu biti vaša inspiracija za uređenje kad je u pitanju mala spavaća soba.

1 – Birajte svijetlije boje za uređenje sobe

Neutralne svijetle nijanse zajedno sa drugim pastelnim bojama dokazano unose staloženost i osjećaj mira u sobu. Kad želite dobar noćni san i sobu koja izgleda veće nego što je, biranjem svijetlijih boja to najbolje možete postići. Tako vaš drveni namještaj može izgledati odlično uz bijelu, svijetle pastelne boje, ali se možete poigrati i sa odvažnim bojama ukoliko ih baš volite. Samim time, preporučujemo tople nijanse narančaste, crvene i žute koje će unijeti kontrast, ali neće biti preodvažan odabir. Uz odabir boje namještaja, pomoći će da mala spavaća soba ima i pomno odabranu posteljinu, zavjese i tepih kako bi se sve u potpunosti složilo.

spavaća soba u svjetlim tonovima

2 – Maksimalno iskoristite prostor za skladištenje kad je u pitanju mala spavaća soba

Postoje brojni trikovi danas kako maksimalno stvoriti prostor za skladištenje stvari. Počevši od namještaja po mjeri koji se može prilagođavati, pa zatim sve do pametne organizacije i slaganja – ideja je mnogo. Uz klasične ladičare, možete iskoristiti ručno rađene police, ali i visoke ugradbene ormare koji uz vašu odjeću, mogu čuvati i neke druge stvari. Svi koji imaju malu spavaću sobu otkriti će vam kako je vakumiranje njihov najbolji prijatelj. Nakon vakumiranja, sve stvari možete spremiti i ispod kreveta, kao i na najviše police ormara. Tako ćete imati dobar sustav organizacije, a neće biti osjećaja da ste zaglušeni stvarima.

police, stolica u maloj spavaćoj sobi

3 – Investirajte u dobre svjetiljke, lustere i općenito raspršite osvjetljenje u sobi

U maloj spavaćoj sobi, od velikog je značaja osvjetljenje. Tople žarulje u obliku malenih lampi i svjetiljki svuda po sobi stvoriti će osjećaj ekskluzivnosti. Ovaj trik koriste brojni interijer dizajneri kad je u pitanju mala spavaća soba, zato imajte na umu da je bolje imati nekoliko malenih izvora svjetlosti više od jednog na sred sobe. Mnoštvo svjetiljki vući će pozornost osobe koja se nalazi u sobi te stvoriti dubinu prostora koje inače nema. Osim toga, uz više od jedne svjetiljke mala spavaća soba postaje prava malena oaza koja zrači toplinom i krije posebnu atmosferu za opuštanje.

lampice i biljka u spavaćoj sobi

4 – Ukradite pozornost promatrača sa jednim upečatljivim zidom

As u rukavu brojnih dizajnera svakako je zid s akcentom u maloj spavaćoj sobi. Jedan zid koji se po boji i tapetama razlikuje od drugih ostavlja dizajnerski dojam i poseban šarm u sobi. Privlači pozornost i postaje središna točka sobe koja joj daje osobnost i autentičnost. Uz tapete stvoriti ćete odmjeren dizajn i pobjeći od tradicionalnog minimalizma bez da morate stvoriti zaglušenost svih zidova u maloj spavaćoj sobi.

mala spavaća soba s upečatljivim zidom

5 – Mala spavaća soba će izgledati odlično uz dizajniranje u visinu

Kad je u pitanju mala spavaća soba, visoki zidovi mogu biti vaš novi najdraži partner za stvaranje optičke varke veće i prostranije sobe. U tome vam mogu pomoći duge zavjese koje ćete pustiti da se spuštaju od vrha do dna zida. Zatim, htjeti ćete birati ormare koji kradu prostor u visinu sve do stropa. A uz sve to, birajte i mnoštvo polica, bilo ugradbenih, bilo samostojećih za lakše odlaganje, ali i sklanjaje pozornosti sa podnog prostora koji je ionako malen.

zavjese i tepih u maloj spavaćoj sobi

6 – Izbor okvira za krevet je presudan

Kad imate malu spavaću sobu, ne želite birati prevelik okvir za krevet koji će dominirati sobom i ukrasti najviše prostora. Birajući namještaj po mjeri možete kontrolirati širinu, duljinu, visinu, oblik, kao i visinu uzglavlja vašeg okvira. Ovakve prednosti namještaja po mjeri pomoći će vam da dizajnirate sobu koja će vam služiti i nekoliko desetaka godine, posebice kad birate visokokvalitetne materijale i pomoć stručnjaka u ovom zanatu.

mala spavaća soba s drvenim namještajem i policama

7 – Ogledala su stari trik za svaku malu spavaću sobu

Već je poznato kako su ogledala idealna za stvaranje dubine prostora u svakoj sobi. Upravo ovaj trik možete iskoristiti i u vašoj maloj spavaćoj sobi. Uz par ogledala na zidu ili jedan veliki u ugli ili pak ugrađeno ogledalo na samom ormaru možete dobiti jednake efekte. Oni će reflektirati svjetlost i jedan dio sobe bez obzira u kojem kutu se nalazite te stvoriti osjećaj veće prostorije, iako to nije.

odlgedalo i krevet bez okvira u maloj spavaćoj sobi

8 – Mala spavaća soba izgledati će odlično uz cvijeće

Dovoljna je tek jedna ili dvije malene biljke kako bi vaša soba izgledala življe i svježije. Uz par stvarnih ili umjetnih biljaka možete stvoriti istinsku oazu za relaksaciju. Pored toga, zelene nijanse dati će prostoru staloženost i stvoriti ugodan ugođaj, čak i ako nemate toliko prostora u sobi. Dobar odabir mogu biti i viseće biljke, kao i velike biljke u jednoj uglu prostorije.

cvijeće i slon igračka na krevetu u sobi

Gdje Pronaći Kvalitetni Namještaj po Mjeri za Malu Spavaću Sobu?

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

plava mala spvaća soba

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts