fbpx

Trendovi za 2023. I Uređenje Interijera

Sa sve većim odmakom ove godine, pitamo se koji će trendovi za 2023. obilježiti uređenje interijera. Od odvažnih kombinacija materijala i stilova, pa sve do pametnog biranja namještaja, ovih 365 dana donosi dosta noviteta. Sve više zaljubljenika u uređenje interijera prepoznaje važnost ulaganja u kvalitetne komade koji odolijevaju testu vremena. Također, možemo primijetiti sve veću odvažnost kad su u pitanju boje, kao i komade namještaja koji se ističu svojom formom. Jasno je kako vlasnici doma sve više priželjkuju autentičnost i ekskluzivnost.

ured kod kuće uz biljke, crvenu stolicu i drveni stol

Kad je u pitanju uređenje interijera, naša blog sekcija sadrži brojne savjete. Od toga koji namještaj birati, preko savjeta za organizaciju, pa sve do pravilnog odabira boja. Ovaj put ćemo u sklopu našeg blog posta, uz otkrivanje trendova za 2023., dodati i savjete kako ih sami možete implementirati u svom domu.

Veliki vodič otkrijte u nastavku.

Trendovi u Uređenju Interijera za 2023. Godinu

Bez obzira je li godinu počinjete uz potpuno opremanje doma, preseljenje, preuređenje ili želite dodati tek par sitnica, htjet ćete znati koji su trendovi za 2023. Trudili smo dodati trendove za koje smatramo da neće biti prolazni, nego su savršen iskaz trenutnog vremena i načina života. Također, trudili smo se objasniti kako svaki od njih doprinosi uređenju. Za sve savjete, prelistajte dalje.

Prirodni materijali

Drvo i kamen samo su uvod u prirodne materijale koje ćemo viđati sve češće u uređenju doma. Bilo da je riječ o drvenom namještaju ili parketu, sve više se cijeni prirodni dašak u interijeru. Uz biranje prirodnih materijala činite da vanjski svijet bude dio unutarnjeg i tako pozivate dio prirode u zatvoren prostor. Prirodni materijali mogu biti dobar izbor za gotovo svaku prostoriju.

uređenje dnevnog boravka

Tako će kamen biti idealan dodatak na zidu u dnevnom boravku, kao dodatak kuhinji ili oko vašeg kamina. Izložene cigle također su dobar detalj za prirodniji i industrijski izgled doma. Oni odvažniji možda se odluče i na kamene kuće ili jedan vanjski zid kuće u kamenu. Kamen može biti dobar odabir i za stubove u domu, a u kupaonici uz pametan odabir mogu pružiti spa efekt. Iako na prvi pogled kamen zvuči hladno i sterilno, on jako dobro izolira dom, a tijekom ljeta čini interijer hladnijim od ostalih domova.

uređenje spavaće sobe u šarac bela potpisu
Uređenje spavaće sobe u Šarac Bela potpisu

S druge strane drvo i koža mogu biti odličan odabir za vaš namještaj. Od drvenih trpezarijskih stolica i stola, preko uzglavlja za krevet u sobi, pa sve do pregrada u kuhinji, drvo označava svoj povratak kad su u pitanju trendovi za 2023. Drveni podovi također postaju sve češći odabir. Iako ih treba češće održavati, daju vrijednost i određenu toplinu vašem domu.

Maksimalizam mijenja minimalizam

U narednim godinama sve češće ćemo moći vidjeti domove sa mnoštvo detalja. Od kombinacije boja preko materijala do jedinstvenih komada namještaja, mnogi interijeri će zasjati okupani maksimalizmom. No, naravno, to ne znači da će se to pretvoriti u kič ili neukusno uređen dom. Za početak, potrebno je redefinirati što maksimalizam podrazumijeva.

maksimalizam u interijeru

U modernom maksimalizmu nastojite u svom domu objediniti sve ono što volite. Od rustikalne fotelje do omiljene moderne lampe, od cvjetnih tapeta do odličnog kreveta po mjeri, od orijentalnog tepiha do modernog trpezarijskog stola. Svemu tome dodajte zanimljive detalje kao što su figure, časopisi, vaze, umjetnine i ostali dekor i stvorili ste dom koji savršeno oslikava vašu osobnost.

Boje su glavni trendovi za 2023.

Ako je prošlo desetljeće bilo označeno neutralnim bojama i pastelama, ovo desetljeće najavljuje sve boje. Savršeni kontrasti, poigravanje sa svjetlosti i neočekivani izbori za prostorije u domu samo su neki od načina na koje će boje biti predstavljene u interijeru.

zeleni zid u uređenju doma

Tako ćete sve češće viđati kuhinje u zelenoj boji i kupaonice u ružičastoj boji. Kućanski aparati više nisu samo sivi, bijeli ili crni, a sve češće se pronalazi način da i tehnologija izgleda kao dio uređenja. Ako želite biti sigurni da dobro koristite boje u svom interijeru, vodič koji smo napisali ovdje poslužit će kao šalabahter.

Potraga za zanatskim namještajem

Svi vlasnici domova više ne žele samo namještaj koji izgleda dobro. Oni žele namještaj koji priča priču. Tako će se u 2023. sve više vremena posvećivati ulaganju u dobar, majstorski izrađen namještaj. Uz zanat, povetit će se i podupiranju lokalnih majstora za izradu namještaja čime će se podržati ekonomija zemlje, ali i osigurati više ekološki pristup opremanju doma.

naslonjač u šarac bela potpisu
Naslonjač iz Šarac Bela radionice

Ovi novi prioriteti i standardni djelovat će povoljno ne samo za same zanatlije, nego i za očuvanje regionalne ekonomije, ali i samo uređenje doma. Ulaganjem u komade namještaja koji su tu da ostanu desetljećima, ako ne i više od toga, osigurava se održivost, a to je primat novih generacija kad se gledaju trendovi za 2023.

Kuhinje po mjeri

Ranije je glavno mjesto okupljanja bio dnevni boravak. Sjedili bismo, čavrljali, gledali TV, uživali u malenim zalogajima ili odradili popodnevno drijemanje. Ali došlo je do malenog preokreta, druženja se sele u kuhinju. Bilo da je riječ o pripremanju zajedničkog deserta ili istraživanja vaše kolekcije vina, druženja se sve češće događaju za šankom kuhinje.

zelena kuhinja i uzorci kao trendovi u 2023. godini

Samim time, kuhinja postaje mjesto u koje brojni žele ulagati, ne samo zbog same praktičnosti prostora, nego i zbog društvenog aspekta. S obzirom da žele prostor koji je funkcionalan, ali i stvara dobrodošlicu, na sve izazove te suradnje najbolje odgovaraju kuhinje po mjeri. Uz izradu prostorije imajući na umu svaki centimetar prostora možete znati da ste dobili najbolje.

Kombinacija modernog i retro stila

Kad su u pitanju trendovi za 2023. godinu, već smo vidjeli da će boje i maksimalizam dobiti svoje mjesto na pozornici. No, uz njih možemo računati i na zanimljivu kombinaciju modernog i retro stila.

crni zid, bijeli naslonjač, ogledlao, moderni line art na zidu

Ako se i sami pitate kako kombinirati ova dva stila, izuzetno je bitan balans. Najprije izaberite koji stil želite da bude vaša baza. Kad birate moderni primarni stil, nekoliko dodataka u retro stilu kao što su tepisi ili osvjetljenje stvorit će efekt koji tražite. S druge strane, ako je primarni stil retro stil, uz modernu stolicu ili apstraktnu umjetnost, možete napraviti nevjerojatno privlačan kontrast.

kombinacija modernog i retro namještaja kao trendovi u 2023. godini

Ako vidite rustikalnu lampu odmah pored jako modernog stola, to je znak da ste u trendy, stylish i domu koji savršeno kombinira staro i novo. Biste li vi tome dali šansu?

Zaobljeni namještaj

Stroge ravne linije su out, a zaobljeni namještaj in, što i nije tako veliko iznenađenje kad se promatraju trendovi za 2023. Ovaj namještaj stvara novu dimenziju, čini prostor zanimljivim, autentičnim i protočnijim. Kauč, fotelja ili tabure u dnevnom boravku mogu dati istovremeno sofisticiran i zaigran ugođaj što može biti idealno ako želite nešto posebno.

zaobljeni namještaj u modernom apartmanu

No nije samo dnevni boravak naklonjen zaobljenom namještaju. U spavaćoj sobi možete birati zaobljene komode, u predsoblju klupice i viseće lampe, a u kupaonici ogledalo. Iako zabavan trend, važno je uspostaviti balans. S ovim izgledom namještaja ne želite pretjerati.

Namještaj uz Koji ćete Pratiti Trendove za 2023.

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

spavaća soba u šarac bela potpisu
Spavaća soba u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts