fbpx

Potkrovlje I Kreativne Ideje za Uređenje

Potkrovlje je podcijenjen prostor koji uz pravi pristup može postati zavidno uređeno mjesto za život. Ovaj dio svakog doma, ali i zgrade uz nekoliko pametnih trikova postaje funkcionalan prostor. Najveći izazov koji se javlja na samo početku je sama visina zidova, pa zatim i osvjetljenje koje može biti ograničeno. No, takve odlike potkrovlja mogu biti korisne u smislu uređenja.

Ograničenost prostora ostavlja mjesta za otvoreni plan uređenja. Grede u potkrovlju dodaju šarm, a krovni prozori savršen pogled i nevjerojatnu estetiku. Sve što nas instant podsjeti na potkrovlje, zidovi od cigle, kosi stropovi i stupovi mogu dodatno poboljšati izgled vaše sobe ili dnevnog boravka. Bez obzira za koju prostoriju (ili prostorije) rezervirate vaše potkrovlje, prostor možete iskoristiti pametno. U tome vam mogu pomoći i savjeti i ideje za uređenje potkrovlja koje izdvajamo u nastavku.

Kako Urediti Potkrovlje?

Pretražujući ranije Šarac Bela projekte, ali i online galerije, na jednom mjestu smo pobrojali sjajne ideje koje ćete htjeti posuditi.

Birajte visoke prozore

Ako vam to vaš prostor dopušta, birajte visoke prozore. Što više prirodnog svjetla pustite unutra, to će vaše potkrovlje biti toplije i ušuškanije. Izložene grede i cigle lako daju industrijski štih, a vi ga možete pojačati uz metalne dodatke, crnu boju, ali i drvene detalje. Metal je u ovom prostoru u savršenoj harmoniji sa svjetlo ofarbanim zidovima. Uz drvene podove, ali i sive nijanse, ova spavaća soba u potkrovlju lako postaje omiljeno mjesto nakon dugog dana. U ovoj prostoriji nam se sviđa i način osvjetljenja sa mnoštvo zidnih i stropnih lampi kako biste i navečer mogli postići dobar ugođaj.

crna spavaća soba u potkrovlju

Stropni prozori su vaši najbolji prijatelji

Ovaj maleni ured ili mjesto za učenje sakrilo se u najosvjetljenijem dijelu potkrovlja. Osim što osoba ima pristup otvorenom svjetlu, ovaj krovni prozor je jako visok što omogućava propuštanje dosta svjetla za ostatak prostorije. Bijela boja je također idealan odabir za potkrovlje jer savršeno reflektira svjetlost. Na taj način i maleni prostor se može činiti većim i otvorenijim nego što zapravo jest. Drvo kao dio namještaja i podova daje potrebnu toplinu kako potkrovlje ne bi djelovalo hladno i previše izolirano.

uređenje ureda u potkrovlju

Spavaća soba može biti savršena za potkrovlje

Vašu najvišu poziciju u kući možete rezervirati i za spavaću sobu. Bez obzira je li soba mala ili velika, par dodataka učinit će ju savršenim utočištem za odmor. Najbitnije je da joj pružite toplinu. U tome vam može pomoći kako smo već ranije spominjali, drveni namještaj. Čak i na ovom primjeru možemo vidjeti drveni noćni ormarić, drvene krevete, pa i podove. Luster i zavjese, kao i biljke i tepih dodatno su doprinijeli skandinavskom uređenju.

uređenje spavaće sobe u skandinavskom stilu

Stupovi mogu biti neodoljiv dodatak

Gotovo da ne možemo zamisliti sliku potkrovlja u glavi bez stupova. Bili metalni ili drveni, često su neizostavan dio uređenja i možemo ih učiniti funkcionalnim dijelom uređenja. Jedni će ih pretvoriti u stepenice, drugi u mjesto za biljke, treći za jedinstvene police. Često se čini kao da su stupovi stalno na putu i da na neki način smetaju. No, ako im date ulogu, oni će vam zahvaliti u obliku šarmantnog uređenja. Kod ovog interijera nam se sviđa i činjenica da je u uređenju iskorišten ovaj neugledan kut ispod stepenica. Nekada neugledan kut, sad savršeno mjesto za solo druženje, kavu ili čitanje.

kutak u potkrovlju

Potkrovlje ima potencijal da postane funkcionalan dnevni boravak

Ovisno o poziciji potkrovlja, količini svjetla i visini stropova, vaše potkrovlje može postati dodatni (ili glavni) dnevni boravak. Prije nego se odlučite na ovaj korak, važno je upitati se nekoliko pitanja:

  • Koliko ljudi će svakodnevno cirkulirati prostorom?
  • Imamo li dovoljno prirodnog svjetla? Ako ne, koliko možemo dodati umjetnog svjetla?
  • Je li strop postavljen prenisko?
  • Koliko imamo mjesta za namještaj koji želimo?
  • Koliko je lako/teško doći do potkrovlja?

Odgovaranjem na ova pitanja znat ćete ocijeniti potencijal svog potkrovlja. Jednom kad uvidite je li potkrovlje može biti dnevni boravak, kreće uređivanje. Kroz dekore možete pružiti toplinu, uz osvjetljenje prozračnost i osjećaj dobrodošlice, a uz namještaj udobnost i ušuškanost. Dodajte svemu regale, ormariće, biljke i na tragu ste nevjerojatnog dnevnog boravka u potkrovlju.

potkrovlje uređenje

Izložene grede daju poseban štih

Ako ste ljubitelji industrijskog stila, tada su izložene grede nešto što će vas brzo privući. Zajedno sa drvenim podovima, rustikalnim namještajem i bijelim dodacima stvara savršeno retro okruženje. Ovo uređenje kao da je stalo u vremenu lako se može postići patiniranim namještajem, kao i tapeciranim namještajem. Vaši regali i ormari mogu postati izuzetno rustikalni uz završnu obradu drveta. S druge strane, tapecirani naslonjač i retro rasvjetna tijela lako doprinose cijelom ugođaju.

Spavaća soba rađena u Šarac Bela potpisu za potkrovlje
Spavaća soba rađena u Šarac Bela potpisu

Blagovaonica i kuhinja u jednom može biti rezervirana za potkrovlje

Ove dvije prostorije zahvaljujući povezanosti njihovih funkcija savršeno funkcioniraju i u otvorenom prostoru. Mogu biti izuzetno pametno rješenje za iskorištenje potkrovlja. Osim što ćete imati dobar pogled, imate priliku kreirati kuhinju kakvu ste oduvijek htjeli. Bez obzira je li želite nešto neutralno ili ste oduvijek priželjkivali zelenu kuhinju primjerice, potkrovlje je dodatni prostor koji ćete moći dobro iskoristiti. Tako ćete rado dodati i maleno postolje za kavu ili maleni podrum za vino. Imat ćete više prostora za posebno drage kolekcije posuđa ili čak kuhinjski otok koji može inače u drugim prostorijama oduzeti puno mjesta. Jedno je sigurno, blagovaonica i kuhinja u jednom je praktičan odabir, posebno u potkrovlju.

kuhinja i blagovaonica u potkrovlju

Otvoreni plan je nekada najbolji plan

Svoje potkrovlje gotovo da možete pretvoriti u jedan zaseban stan. Ako raspolažete sa širokim prostorom kao što je ovaj, dobra je ideja koristiti otvoreni plan. Tako ćete posljednji kat kuće pretvoriti u posebno mjesto za život sa svime što vam je potrebno. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak u jednom može biti pametno za uređenje kuće. Osim što je prostor povezaniji i omogućava bolju interakciju, lakši je za održavanje i lako prohodan. Osoba iz kuhinje bez prevelikih izazova može obaviti razgovor sa osobom u dnevnom boravku. To može biti idealno ako želite organizirat zabave ili često imate goste. I da, trebamo spomenuti i savršen pogled koji se nerijetko spušta iz potkrovlja. Djelovat će gotovo terapeutski.

kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak u jednom za potkrovlje

Neugledan kut potkrovlja može biti savršen za vašu kuhinju

Na ovom primjeru možemo savršeno vidjeti dobro iskorištavanje prostora. Kombinacija prirodnog i umjetnog svjetla također je idealna za ovakav prostor. Također, sviđa nam se i moderno uređenje koje pruža savršen kontrast bijelim gredama. Kad vidite ovu fotografiju, sigurni smo da će vas to motivirati na ekstenzivna mjerenja kako biste znali je li možete ovako nešto realizirati u svom potkrovlju.

potkrovlje i crno bijela kuhinja

Potkrovlje viče: “Spa oaza!”

Ako ste već pronašli funkciju ostalim prostorijama u vašem domu, tada potkrovlje možete iskoristiti za uređenje toaleta. Vaša spa oaza nalik onoj iz hotela bit će vaše novo najdraže mjesto za opuštanje. Uz kombinaciju prirodnog svjetla iz stropnih prozora i greda, kao i mramora i drvenih podova, teško je ne poželjeti potrčati do potkrovlja svaki dan. Staklene stjenke tuša savršen su odabir jer pružaju prozračnost i čine prostor većim. Isto možemo reći za kontrast bijelog stropa i crnog poda.

uređenje toaleta u potkrovlju

Crno-bijeli kontrast će biti odličan za potkrovlje

Prva riječ kojom bismo opisali uređenje ove spavaće sobe je: elegancija. Upravo to učini kontrast crne i bijele koji daje dozu profinjenosti, pa čak i u spavaćoj sobi u potkrovlju. Ako i sami razmišljate o tome koje boje birati, ove dvije su ne samo siguran, nego i privlačan odabir. Kao što vidite, nekonvencionalni crno ofarban zid poslužio je kao savršena kulisa svim bijelim detaljima. Na ovaj način sve dobiva na važnosti i sve dobiva zasluženo svjetlo.

crno bijelo uređenje sobe za potkrovlje

Gdje Pronaći Namještaj za Potkrovlje?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Šarac Bela uređenje spavaće sobe u potkrovlju
Šarac Bela uređenje spavaće sobe u potkrovlju

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts