fbpx

Rustikalne Kuhinje po Mjeri | Savjeti za Narudžbu i Uređenje

Rustikalne kuhinje po mjeri često karakteriziraju prirodni elementi i naglasak na zemljanim tonovima. Uz rustikalno uređenu kuhinju na neki način vaš dom postaje više ugodan za boravak. Drugim riječima, u rustikalnoj kuhinji po mjeri uvijek se možete osjećati kao kod kuće. Uz pravi dekor i izbor elemenata možete urediti zavidno lijepu kuhinju koja će postati centar najljepših uspomena i druženja.

Ona je ta koja će brzo unijeti dašak topline i tradicionalnosti. Razlog zato jesu česte drvene površine, kao i mnoštvo drugih prirodnih materijala. Uz drvo koristi se kamenje, kao i neobrađeni materijali koji naglašavaju autentičnost i prirodnost.

Rustikalna kuhinja po mjeri i trpezarija sa drvenim stolicama i stolom
Rustikalna kuhinja po mjeri u Šarac Bela potpisu

Također, ako birate rustikalne kuhinje po mjeri možete idealno pomiriti dva svijeta – moderno i vintage. Uz moderne kućanske aparate koji surađuju sa drvenim namještajem dobijete najljepše od dva stila uređenja. Uz to, možete se igrati s još više stilova ako ste fan rustikalne kuhinje po mjeri. Možete dodati elemente industrijskog stila ili učiniti da vaša kuhinja izgleda kao da je dio neodoljive kolibe u šumi. Kombinacija je mnogo, što daje još više razloga zašto su rustikalne kuhinje idealan odabir za gotovo svaki dom.

Što Trebate Imati na Umu Prije Narudžbe Rustikalne Kuhinje po Mjeri

Prije no što započnete maraton potrage za idealnom kuhinjom, postoji par stvari koje biste trebali imati na umu za idealno uređenje svoje rustikalne kuhinje po mjeri. Više otkrijte u nastavku.

1 – Raspored elemenata u kuhinji

S obzirom na to je li kuhate često ili ne, znati ćete odmah koliku i kakvu kuhinju želite. Pored toga, uzmite u obzir svoje preferencije. Želite li da vaša kuhinja ima zasebni šank ili otvorene police? Možda biste voljeli imati sudoper odmah ispod prozora ili biste htjeli imati veliki hladnjak za sve zimnice koje rado spremate. Sve te faktore uključite u svoj odabir kako biste kasnije mogli bolje planirati detalje za finalni izgled vaše kuhinje po mjeri.

Rustikalna kuhinja po mjeri
Rustikalna kuhinja po mjeri u Šarac Bela potpisu

Postoje i razni oblici kuhinja koje možete uzeti u obzir. Od U kuhinja koja vas okružuje sa tri strane pa sve do L kuhinje koja vas dočekuje sa dvije strane. Možete dodati i kuhinju s otokom koja se čini kao sve popularniji i praktičan izbor. Otok u kuhinji može biti odličan za pohranu stvari, ali i elemenata kao što je pećnica ili dodatni sudoper. Postoje i linearne kuhinje koje se protežu duž čitavog zida i omogućuju rad više osoba istovremeno. Tu je naravno i galerijski oblik kuhinje gdje imate dvije linearne površine poredane paralelno. Ovakav način organiziranja kuhinje olakšava kuhanje, ali i organizaciju.

2 – Dizajn rustikalne kuhinje po mjeri

Nakon što ste donijeli odluku koliku kuhinju želite i kakav raspored odgovara vašem načinu života, slijedi dizajn. Tijekom ovog koraka se zaista možete igrati i istraživati razne opcije koje vas čekaju. Svoju inspiraciju potražite na online adresama kao što je Pinterest, listajte omiljene magazine ili posjetite izložbene salone namještaja u potrazi za idejama. Kada vidite nešto što vam se sviđa ili što biste voljeli dodati u svoju kuhinju, spremite to u obliku slike, neke datoteke na laptopu ili slično. Sve te ideje u razgovoru sa dizajnerom možete pokušati realizirati s obzirom na veličinu prostora za izgradnju vaše rustikalne kuhinje po mjeri.

Rustikalna kuhinja po mjeri sa drvenim detaljima
Rustikalna kuhinja po mjeri sa drvenim detaljima

Također, razmislite o bojama koje želite da dominiraju u vašoj kuhinji. Usporedite materijale od kojih su izrađeni radna ploča, ormarići i pod kako bi se sve slagalo i funkcioniralo zajedno. Možete razmisliti i o načinima na koje želite osvjetliti kuhinju. Možete ugraditi malena svjetla na policama, imati jedan veliki luster ili nekoliko malenih svjetiljki. Sitnice kao što su oblik i izgled ručkica ili pak skrivenih utičnica značiti će vam kasnije kada vam bude trebala praktičnost i estetika u jednom.

3 – Materijal od kojeg su rađeni ormarići

Pored izbora izgleda ormarića, kada radite rustikalne kuhinje po mjeri, vaš izbor postaje veći. Možete prilagoditi boje, veličinu, izgled vrata svakog ormarića, ali i ručke, kao i kombinirati razne stilove. Upravo kroz izbor namještaja po mjeri možete napokon imati onu kuhinju po mjeri o kakvoj ste uvijek sanjali.

Drveni ormarići u rustikalnoj kuhinji
Omarići u rustikalnoj kuhinji

Ako želite izdržljivost i kvalitetu, tada je drvo materijal koji ćete htjeti u svojoj kuhinji. Možete birati razne vrste drveta i prilagoditi ga svojim zamislima. Izbor drveta na kraju će dosta ovisiti o boji i izgledu kuhinje koji želite. U izboru vam mogu itekako pomoći dizajneri namještaja koji će vas savjetovati što je najbolje za vašu kuhinju, prostor koji imate na raspolaganju i s obzirom na vaš budžet.

4 – Uzmite u obzir vrijeme potrebno za ugradnju rustikalne kuhinje po mjeri

Prije no što započnete planiranje, morate biti svjesni kako je ovo zabavan, ali ipak duži proces. Ponekad potraga, izbor i finalno instaliranje mogu potrajati i do nekoliko tjedana. Stvari koje mogu ubrzati cijeli proces jesu: završetak vodovodnih, električnih i ostalih instalacija u kuhinji prije instalacije kuhinje i brza odlučnost.

Savjeti Za Uređenje Rustikalne Kuhinje po Mjeri

Kada je u pitanju rustikalna kuhinja, par detalja može napraviti veliku razliku, zato vam u nastavku donosimo i par trikova za uređenje. Ovi savjeti unijeti će toplinu i učiniti da jedva dočekate kuhati u svojoj rustikalnoj kuhinji.

1 – Drvo je vaš prijatelj u uređenju

Bilo da birate drvene podove, drvenu radnu ploču ili nekoliko drvenih stolica oko zasebnog šanka u kuhinji, napraviti ćete odličnu stvar za uređenje. Ovaj materijal izuzetno je topao i dopušta vam da na neki način unesete prirodu u interijer. Boje drvenog namještaja također dosta mogu varirati što vam može motivirati da eksperimentirate u uređenju.

Drveni namještaj za rustikalne kuhinje po mjeri
Rustikalna kuhinja po mjeri u Šarac Bela potpisu

Kad su u pitanju podovi, birajte parkete koji nisu previše sjajni, nego oni koji imaju prirodan finish. I svakako se posavjetujte sa svojim dizajnerom i majstorom kako se brinuti o drvenim površinama kako bi ostali besprijekorni dugi niz godina.

2 – Svjetlo može igrati veliku ulogu

Želite da vaše svjetlo bude toplo i raspoređeno tako da suptilno obasjava svaki dio rustikalne kuhinje po mjeri. Preferira se da kuhinja koja je uređena u rustikalnom stilu ima i dosta prirodnog svjetla, stoga imajte na umu velike prozore i na više različitih mjesta u kuhinji.

3 – Boje su također ključne za rustikalne kuhinje po mjeri

Tradicionalna rustikalna paleta boja uključuje naranče, smeđe, žute, zelene i plave boje. Ključ pri odabiru idealne boje za vašu kuhinju je pobrinuti se da boja odaje lijep, topao osjećaj. Rustikalne kuhinje po mjeri oslanjaju se često na žutu i svijetloplavu boju kako bi unijele neki rustikalni šarm. Za inspiraciju možete koristiti boje prirodnih materijala poput kamena, pijeska i gline.

Rustikalna kuhinja sa bijelim ormarićima, zlatnim ručkama i plavim zidom
Rustikalna kuhinja sa bijelim ormarićima, zlatnim ručkama i plavim zidom

4 – Izbor kućanskih aparata i ostalih detalja

Namještaj je ključni element vašeg rustikalnog dizajna kuhinje i savršena prilika da zaokružite temu. Kao i kod mnogih drugih aspekata rustikalnog dizajna, drvo je vaš najbolji izbor.

Bijeli ormarići za rustikalne kuhinje po mjeri
Kuhinjski uređaji u rustikalno uređenoj kuhinji

Moderne kuhinjske uređaje okružite rustikalnim detaljima za balans u uređenju. Za autentičniji izgled potražite retro uređaje. Suvremeni proizvođači proizvode i vintage uređaje koji se dobro uklapaju u vaš rustikalni dizajn. Ploča za štednjak može biti izrađena od sjajnog bijelog porculana ili imati gornji dio od lijevanog željeza. Vaš izbor hladnjaka mogao bi biti potpuno nov, ali izgledati kao da je došao iz 1950-ih. Također možete odabrati standardni hladnjak s drvenim eksterijerom kako biste ga uklopili u temu.

Jedan od sve češćih odabira jeste povezati kuhinju i blagovaonicu u jednu prostoriju. Ovaj trik je popularan posebno za manje kuhinje jer štedi prostor. Ono što vam može olakšati uređenje kuhinje i blagovaonice je odvajanje prostorija uz pregrade ili vizualno uz odvojena rasvjetna tijela. Dodatna stvar koja može pomoći je tepih ili blagi kontrast u bojama tijekom uređenja.

Gdje Uraditi Kuhinju po Mjeri za Svoj Dom?

Ako ste otkrili da je rustikalna kuhinja po mjeri idealna za vaš dom, možda se pitate gdje ju možete i izraditi.

Šarac Bela kompaniji radimo izradu rustikalne kuhinje po mjeri. Pored izrade i ugradnje rustikalne kuhinje po mjeri, nudimo vam i 3D vizualizaciju interijera koja će vam olakšati donošenje brojnih odluka. Kroz 3D prikaz vaše kuhinje puno ćete jasnije vidjeti cijelo uređenje interijera i donijeti brojne odluke prije samo izrade i ugradnje kuhinje. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izraditi svoju kuhinju iz snova.

Rustikalna kuhinja i trpezarija u bijeloj boji

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela rustikalne kuhinje po mjeri koja će brzo osvojiti vaša srca. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojom kuhinjom znajući da može izdržati test vremena.

šank rustikalne kuhinje po mjeri

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu rustikalne kuhinje po mjeri.

Related Posts