fbpx

Uređenje Apartmana | Top 6 Savjeta Koje Trebate Znati

Uređenje apartmana dio je Šarac Bela umijeća već neko vrijeme. Iz naše radionice izašli su neki od komada namještaja koji su dio uređenja apartmana diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. S obzirom da imamo ovo iskustvo i susretali smo se raznim stilovima uređenja, odlučili smo sastaviti ovaj maleni vodič. Među našim savjetima istaknuli smo brojne izazove koji se vežu za uređenje apartmana i kako ih premostiti. Također, izdvojili smo nekoliko savjeta koji će vam uštedjeti vrijeme, pomoći u organizaciji budžeta i odabiru stila.

dnevni boravak sa namještajem u sivoj i plavoj boji
Uređenje apartmana sa namještajem iz Šarac Bela radionice

Kvalitetan smještaj dosta pazi na to da se gost osjeća ugodno i kao kod kuće. A da bi to postigli, vlasnici apartmana moraju razumijeti vrijednost dobro uređenih interijera i primijeniti. Pošto takvo uređenje apartmana nije uvijek lako izvesti, u nastavku ćete pronaći savjete koji vam mogu pomoći.

6 Stvari Koje su Bitne za Uređenje Apartmana

Kako biste bili sigurni da vaši apartmani svojim uređenjem u potpunosti odgovaraju onome što ste zamislili, pogledajte ove savjete.

1 – Odredite temu za uređenje apartmana

Stvaranje jedinstvenog uređenja interijera sastoji se od nekoliko etapa. Svaki čovjek ima različite interese i izvore nadahnuća. S obzirom na to pokušajte otkriti što vama daje inspiraciju, bila to mjesta, ljudi, knjige ili čak internet.

Ako želite urediti apartmane, lokacija apartmana imati će veliki utjecaj na određivanje teme za uređenje. Ako su apartmani blizu plaže, tada i interijer treba imati maritimnu temu. A ako je primjerice na selu ili u gradu, tada trebate imati retro ili moderno uređene apartmane.

3D vizualizacija dnevnog boravaka za uređenje apartmana
3D vizualizacija u Šarac Bela potpisu

U planiranju teme može vam znatno pomoći 3D vizualizacija. Bez obzira na veličinu projekta i uređenje apartmana, kroz 3D vizualizaciju moći ćete vidjeti raspodjelu prostorija. Moći ćete vidjeti kako će se stilovi slagati jedan s drugim i koje opcije su vam bolje u određenim kutevima. Uz 3D prikaz interijera moći ćete previdjeti neke stvari i kreirati prostor koji je odlično organiziran i pruža ljudima osjećaj kao da su doma i da se mogu istinski opustiti tijekom boravka.

Još jedan način na koji možete doći do jedinstvene temu za uređenje je samo miješanje stvari. Uzmite elemente koji su vam dragi iz gomile različitih vrsta dizajna i implementirajte ih sve zajedno. Pomiješajte neke teksture i uzorke. Pomiješajte klasično sa suvremenim. Takve male stvari pomoći će pokazati jedinstvenost vašeg dizajna.

2 – Osvjetljenje je ključno

Svjetlo ima glavnu ulogu u kreiranju raspoloženja u interijeru. Tako većina apartmana treba imati osvjetljenje koje bi trebalo biti toplo i dobro raspoređeno. Uz pomoć pravilne rasvjete možete istaknuti sve zamršene detalje u svom dizajnu i usmjeriti pozornost na neke arhitektonske značajke na koje ste najponosniji.

spavaća soba u zlatnim i smeđim tonovima
Uređenje spavaće sobe namještajem iz Šarac Bela radionice

Rasvjeta vam također može pomoći da povežete one naizgled nepovezane elemente u sobi. Rasvjeta oživljava unutrašnjost pogotovo kada pozornost posvetite intenzitetu svjetlosti. Ne želite da zasljepljujuće-jaka rasvjetna tijela budu preblizu licima gostiju. Proporcije sobe također su izuzetno važne. Ne želite objesiti veliki luster u maloj sobi. Zato pripazite da su vam dimenzije i raspored rasvjetnih tijela pravilni i funkcionalni.

3 – Dodajte kutak za odmaranje

Kada želite iskoristiti prazan kutak u svom apartmanu, idealno je za njega rezervirati statement stolicu ili kauč po mjeri. U ovom kutku se možete poigrati sa raznim komadima namještaja, u shabby chic, modernom ili rustikalnom stilu. Također, upravo ovaj kutak može biti žarišna točka za uređenje apartmana. Kauč možete transformirati uz par detalja i u odlično lounge mjesto u kojem će vaši posjetitelji rado boraviti i družiti se.

Uređenje apartmana sa rustikalnim namještajem u sivoj i bijeloj boji
Uređenje apartmana sa Šarac Bela namještajem

Puno je drugih stvari koje možete učiniti kako biste iskoristili prazan kut. Možete dodati radni stol, dodatna sjedala ili ga možete urediti antikvitetima. Također, ne zaboravite na biljke. Ponekad je sve što vam zaista treba biljka sa zanimljivim listovima ili cvjetovima. Svi vole zelenilo, a sigurni smo da to vole i gosti apartmana.

4 – Kreirajte paletu za uređenje apartmana

Sve dođe na svoje mjesto kad pronađete savršenu paletu boja. Ona čitav postupak uređivanja čini lakšim i puno ugodnijim. Također, činjenica da upotrebljavate boje koje dijele određenu zajedničku gradaciju stvara skladnost u dizajnu.

Pod pretpostavkom da ste odredili svoju teoriju boja, možete u uređivanju započeti s jednom glavnom bojom i zatim odabrati još četiri koje su komplementarne. Dvije od četiri mogu biti svijetle nijanse, a druge dvije tamnije. I ovo je samo jedan primjer kako izabrati paletu boja za uređenje apartmana.

Možda ćete htjeti dodati malo crne u svaku sobu kako biste naglasili ostatak boja u svojoj paleti boja. Sive boje su također dobar izbor. Prilikom određivanja palete boja za uređenje apartmana, preporučujemo kontrast između toplog i hladnog. Kontrast između toplog i hladnog pomaže u tome da soba dobije veću dinamiku.

5 – Za uređivanje apartmana koristite kvalitetan namještaj

Primarna uloga apartmana je osiguranje dobrog sna za goste. Neka krevet u centru bude kvalitetan, dovoljno velik i sa noćnim ormarićem radi funkcionalnosti i estetike. Također krevet može biti statement komad, bilo da je tapaciran ili u potpunosti urađen od drveta. Pomoći će vam i ako birate kvalitetnu posteljinu, kao i statement deku koja će se uklapati u estetiku i boje vaših apartmana.

Drveni vintage krevet
Rustikalna spavaća soba u Šarac Bela potpisu

Za trpezarijske stolice i stol važi jednako pravilo, baš kao i za komode unutar apartmana. Iako ovakvi komadi namještaja zahtjevaju veću investiciju, dati će vašim apartmanima dozu luksuza, nezamjenjivu kvalitete i u konačnosti zadovoljstvo vaših gostiju.

6 – Određivanje rokova pomoći će vam u planiranju

Kada započnete proces uređivanja apartmana pomoći će vam da odredite rokove za sve. Upoznajte se detaljno sa načinom proizvodnje namještaja kako biste znali koji vas vremenski rokovi očekuju.

Isto vrijedi i za druge kategorije kao što su ugradnja klima uređaja, dizajniranje kupaonice i drugo. Uz racionalno postavljene rokove i njihovo poštivanje postići ćete optimalnu kombinaciju za sve.

Gdje Pronaći Namještaj za Opremanje Apartmana?

Ako ste odlučili da namještaj po mjeri savršeno odgovara vašem domu i potrebama, možda se pitate gdje ga možete i kupiti. U Šarac Bela kompaniji pronaći ćete namještaj po mjeri za svaku prostoriju u vašem domu. Pored izrade i ugradnje namještaja, nudimo vam i 3D vizualizaciju interijera. Upravo će vam 3D vizualizacija olakšati donošenje brojnih odluka vezanih za uređenje vašeg doma ili apartmana. Uz ovako potpuno iskustvo kroz nekoliko koraka moći ćete opremiti i izgraditi svoj interijer iz snova.

moderno uređenje apartmana u bijelim i plavim tonovima
Uređenje apartmana u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade metala i drveta, uz najljepše tkanine i posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja po mjeri koji će postati jedinstveni dodatak u vašem domu. Tako će u vašoj dnevnoj sobi, kuhinji ili kućnom uredu osvanuti jedinstveni, moderni ili vintage komadi namještaja na koje ćete se ponositi znajući da je baš vaš komad namještaja rijedak i da može izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za uređenje apartmana.

Related Posts