fbpx

Namještaj po Mjeri I Sve Što Trebate Znati

Namještaj po mjeri može biti vaš novi (i omiljeni) odabir za uređenje doma. S obzirom na to da ste kliknuli na ovaj članak sigurno ste u potrazi za nečim originalnim za svoj dom. Osim što želite jedinstven namještaj, zasigurno se pitate i koji namještaj može savršeno odgovoriti na određene dimenzije, stilove, ali i druge preferencije.

Namještaj je važan dio jednadžbe koju formulirate kad je u pitanju uređenje interijera. Vaš dom bi trebao biti vaše utočiše. Mjesto na kojem se osjećate dobrodošlo, ugodno. Pored toga, bitno je da vaš interijer oslikava vašu osobnost i odgovara na vaše svakodnevne potrebe.

Samim time, sve veća uključenost personalizacije u proces uređenja nije tako iznenađujući trend. Želja da utječete na što veći dio procesa opremanja doma ne samo da je moguća, nego je ustaljen proces koji će vam unijeti sigurnost u vaš odabir jer ćete imati u svom domu baš ono što ste htjeli.

Kad govorimo o personalizaciji namještaja, nema toga što ne možete napraviti. Svijet mogućnosti otvorit će se pred vama kad uvidite sav potencijal namještaja po mjeri. Od najmanje noge za krevet pa sve do čitavih prostorija, ova vrsta namještaja se prilagođava vama, a ne vi njemu.

Kako biste donijeli svoju odluku zašto birati ovu vrstu namješataja, u nastavku ćemo razložiti sve pogodnosti. Vrlo lako ćete znati što tražiti, kako to tražiti, ali i pronaći inspiraciju na jednom mjestu. Od početnog upoznavanja, preko pronalaska idealnog komada namještaja pa sve opremanja čitavih prostorija, u nastavku ćemo razbiti sve dvojbe koje imate. Naravno, tu su i preporuke majstora u Bosni i Hercegovini koji će pobrinuti da vaš namještaj bude (i ostane) besprijekoran.

Što je Namještaj po Mjeri?

Ova vrsta namještaja je najzahvalnija investicija za vaš dom. Najviše će vas osvojiti zahvaljujući činjenici da možete utjecati na apsolutno svaku stavku pri izradi. Od prve daščice i tkanine pa sve do finalnog proizvoda, u procesu možete izabrati i personalizirati svaki detalj.

Bez obzira jesu li to više estetske ili funkcionalne preferencije, vaš komad namještaja može brzo odgovoriti na sve, ako je rađen po mjeri.

namještaj po mjeri

Tipski namještaj koji možete naći u lancima trgovina namještajem nije osobito jedinstven. Također, puno puta ćete se naći u situaciji kako ne odgovara vašem stilu ili onom kutu koji ste misliti ispuniti novim krevetom ili ormarom.

Kada radite komade po mjeri, možete utjecati na to kako će namještaj izgledati. Ali ne samo to… Kvaliteta materijala, ručni rad, uhodani tim, dostava i posebna pozornost prema instalaciji osigurat će da ovaj namještaj ostane dugo u vašem domu. Pažnja je apsolutno usmjerena na svaki detalj pa ćete tako imati komad namještaja koji uspijeva izdržati test vremena. Možda čak i postane nasljeđe koje će se prenositi iz generacije u generaciju.

Zašto se Odlučiti za Namještaj po Mjeri?

Da, tipski namještaj možete odmah preuzeti u trgovini i ne morate čekati izradu kao kod namještaja po mjeri. Ali zato imate isti ormar kao većina ljudi u gradu. I jesmo spomenuli da taj komad namještaja najčešće trebate i sami spojiti?

Kad želite nešto više posebno, nešto što dimenzijama savršeno odgovara prostoru, tada možete birati namještaj po mjeri. Pored toga, ovu vrstu namještaja odlikuju i sljedeće stvari.

1 – Kvaliteta namještaja

Kako smo već spominjali iznad, namještaj po mjeri vam omogućuje nevjerojatnu kvalitetu.

Počet ćemo od materijala. Drvo, metal i drugi materijali korišteni za namještaj po mjeri nabavljeni su iz provjerenih izvora. Nabava ovih materijala ustaljen je proces u salonima namještaja po mjeri i najčešće zapošljavaju lokalne stolare. Ovi stručnjaci za drvo ulaže dosta vremena u pronalazak najkvalitetnijih komada koji će sutradan postati vaš namještaj. Ovako će vaš namještaj biti kvalitetno izrađen, ali i izgledati bolje. Ne samo sada, nego i kroz dugi niz godina.

namještaj po mjeri

Kad govorimo o tkaninama, vrijedi isti standard kvalitete. Nabava materijala koji će biti dio vaših uzglavlja na tapeciranim krevetima ili kutnim garniturama najčešće je rezultat suradnje nekoliko lokalnih zanatlija. Oni zajedničkim radom i posvećenošću stvaraju prava remek djela od namještaja. Čak i kad birate nešto sasvim jednostavno, materijali i tkanine će odmah odati o kakvom se majstorstvu izrade radi.

Posljednje, ali ne manje važno, način izrade namještaja je visokokvalitetan. Svaki kutak savršeno izbrušen, svaki vez savršeno odrađen. Upravo ovakav će biti vaš namještaj čak i nakon nekoliko godina korištenja. Za razliku od tipskog namještaja, izrada namještaja po mjeri proces je koji računa na sve – temperaturne razlike, količinu tereta, ali i način održavanja. Standardi izrade su veoma visoki i u to ćete se uvjeriti kad prvi put pređete rukom preko rezbarija na drvetu ili dotaknete tapecirung svog finalnog namještaja po mjeri.

2 – Jedinstveni stil namještaja

Kad uređenju doma pristupate s posebnim žarom, tada želite da svaki kutak odaje sav raspon vašeg karaktera. To najbolje možete postići uz namještaj po mjeri. Omiljeni je među interijer entuzijastima s razlogom!

Posebice je korisno birati namještaj po mjeri kad želite da je sav namještaj stigao od jednog proizvođača. Tada ćete biti sigurni da sav namještaj odgovara stilom jedan drugome i čini savršen sklad u domu. Jako je teško naći različite komade namještaja koji se stilski nadopunjuju. No, uz namještaj po mjeri možete kreirati savršen set za baš svaki prostor, ili čitave prostorije. Primjer je stol, komoda za TV i blagovaonski stol s blagovaonskim stolicama. Nerijetko upravo za ove komade namještaja želite koristiti iste komade drveta. Kako postići taj efekt ako ne birajući jednog proizvođača koji će to kreirati od nule?

3 – Praktičnost je nenadmašiva

Jednom kad krenete u svijet opremanja doma, javljaju se mnogi upitnici. Gdje spremiti sve stvari, kako iskoristiti onaj jedan čudni kut? Kako učiniti hodnik većim, malenu kuhinju funkcionalnijom?

Uz ovaj namještaj možete prilagoditi broj polica unutar ormarića, učiniti ormariće uskima, širokima, visokima ili niskima. Možete se odlučiti za oblik stola, visinu i duljinu sofe, dubinu ladica u komodi ili dodatne ladice za pohranu ispod kreveta. Bit će to kao igranje puzzlama i tako zabavan pogled na opremanje doma.

namještaj po mjeri

Također, možda vaš prostor krije određene značajke kao što je ograničenost prostora, iznimna izloženost visokim temperaturama ili neke druge posebnosti. Kako biste se nosili s ovim izazovima u tome vam može pomoći personalizacija koju omogućava ova vrsta namještaja.

4 – Zaokružena usluga tijekom izrade namještaja po mjeri

Kad radite po mjeri, tada u paketu usluge dolazi i sjajno iskustvo majstora izrade ovog namještaja. Već pri prvoj posjeti i kad dolazite sa prvim mjerama zapisanim na papiru, osobe iz salona za namještaj po mjeri vam mogu pomoći napraviti pravu odluku.

Njihovi savjeti i dugogodišnje iskustvo radeći sa materijalima može vam biti od velike koristi za finalni odabir. Osim toga, u vaše komade namještaja utkat će posebnu vještinu, a tu su za sve dodatne prepravke ili upite koje budete imali za njih.

Finalno, pobrinut će se da je vaš namještaj pravilno dizajniran, ali i instaliran u vaš dom.

Koja je Razlika Između Namještaja po Mjeri i Tipskog/Serijskog Namještaja?

Prva, ali ne i jedina razlika između ove dvije vrste namještaja svakako je unikatnost.

1 – Način izrade

Serijski namještaj radi se u serijama, po točno određenom modelu i sa određenim jasnim specifikacijama dizajna koje se ponavljaju. Samim time, serijski namještaj nije posebno unikatan osim ako se ne radi u određenim limited edition količinama.

S druge strane, namještaj po mjeri radi se pojedinačno i svaki komad se promatra zasebno. U njega je uloženo mnoštvo vremena i većina se stvari radi namijenjeno točno određenom klijentu. Tako se može osigurati unikatnost dizajna.

2 – Kvaliteta

S obzirom na to da se serijski namještaj radi u tvornicama, kako bi uštedjeli na troškovima i kako bi se olakšao proces izrade, mogu koristiti materijale manje kvalitete. Od najsitnijih čavlića pa sve do finalne tkanine, serijski namještaj rijetko kad isporučuje komade namještaja koji se odlikuju velikom kvalitetnom i dugovječnošću dizajna. Tu je svakako i situacija praćenja trendova u serijskoj proizvodnji zbog čega ovaj namještaj nije epitom bezvremenskog dizajna.

S druge strane, namještaj po mjeri omogućava korištenje najkvalitetnijih materijala koji uz nevjerojatnu vještinu izrade majstora postaje gotovo vječan komad namještaja.

3 – Cijena i brzina izrade

U dvije stvari serijski namještaj svakako pobjeđuje: pristupačnost i dostupnost. Kod ovog namještaja imate mogućnost ući u trgovinu i unutar određenog budžeta potražiti neki komad namještaja. On će u vašem domu nakon toga biti za veoma kratko vrijeme. To je omogućeno uz organizirane dostave ili samostalno instaliranje u samo par dana (i kraće). Iako se za komade po mjeri treba čekati određeni period izrade, mnogi bi se složili da su spremni sačekati. Razlog se krije u dugovječnosti i jedinstvenosti komada namještaja.

Ova vrsta namještaja dolazi sa određenom cijenom. No, bitno je napomenuti da u tu cijenu ulazi: majstorstvo izrade, kvalitetni materijal, mogućnost optimizacije svih dijelova procesa, ali i finalnu dostavu i instalaciju. Kad uzmete u obzir da za tu cijenu dobivate sve ove stavke plus namještaj koji je kvalitetan i izdržljiv, mnogi biste se složili da je ta investicija opravdana.

4 – Organizacija prostora

Glavna misija namještaja po mjeri je da ponudi maksimalnu prilagodbu namještaja prostoru. Ako je vaš interijer izazovan u pogledu planiranja prostora, tada će namještaj po mjeri biti idealan odabir. Mogućnost prilagodbe baš svakog segmenta ono je što će savršeno poslužiti u prostorima izazovnima za uređenje. Najzanimljivije je to što uz komade po svojoj mjeri možete realizirati i neke vizije uređenja na koje serijski namještaj ne bi mogao dizajnerski odgovoriti baš najbolje.

namještaj po mjeri

No, ako je vaš prostor savršeno optimiziran i za serijski namještaj, tada ćete već danas htjeti birati svoju najbližu trgovinu.

Kako 3D Vizualizacija Pomaže u Uređenju Prostora?

Ako želite ići korak dalje u planiranju uređenja interijera, tada 3D vizualizacija može biti pametan potez.

Što je 3D vizualizacija interijera?

Proces 3D vizualizacije se može opisati kao foto realističan grafički prikaz interijera koristeći kompjuterske softvere. Unoseći posebne specifikacije vašeg prostora, ali i namještaja kojeg želite dodati možete dobiti pregled interijera. Sigurni smo da ćete se jako brzo razveseliti kad prvi put ugledate kako vaš prostor može izgledati.

3d vizualizacija interijera

No, osim radi estetske uloge i čistog zadovoljstva koji se javi kad vidite svoj interijer, postoji i funkcionalna prednost. U digitalnom prostoru imate šansu vizualizirati objekte i prostorije koji još uvijek ne postoje. To će vam pomoći kreirati finalne odluke oko najsitnijih detalja, no o tome u nastavku.

3D vizualizacija – Prednosti za uređenje interijera

Koristeći moderne alate, imate mogućnost mijenjati sve parametre prije samog odabira namještaja i opremanja doma. To je značajna prednost jer u digitalnom prikazu možete mijenjati apsolutno sve. Od tapeta i osvjetljenja, pa sve orijentacije i veličine namještaja. Koristeći samo par pokreta mišem možete kreirati različite ugođaje koji izgledaju realno. To će vam olakšati odluku i pomoći odrediti što zapravo želite. Uz to, postoje i brojne druge prednosti.

1 – Realni izgled interijera pomaže u donošenju odluke

Iako na prvi pogled termin 3D vizualizacija zvuči kao kompleksan proces, on to nije.

Postao je standard prvenstveno zato što svakodnevni klijenti teško mogu predočiti sebi kako će nešto izgledati. To može stvoriti jaz između osobe zadužene za namještaj ili dizajnera interijera i klijenta. Na kraju klijent može shvatiti da to nije ono što je zamišljao.

3d vizualizacija renderi kupaonica

Kako bi se izbjegla pogrešna komunikacija, 3D vizualizacija može značajno pomoći. Klijent s jedne strane može jasno komunicirati što želi ili ne želi. A interijer dizajneri i majstori mogu biti sigurni da rade na nečemu što je odobreno. Ako i bude nedoumica u procesu, uvijek se mogu vratiti na prvotne crteže i provjeriti kako napreduje njihova početna vizija. Ili još bolje, u procesu mogu prilagoditi dogovoreno i promjene vidjeti direktno u 3D nacrtu interijera.

2 – Uz 3D rendere vašeg interijera, možete prenijeti i atmosferu

Da biste četiri zida pretvorili u istinski dom sa dušom, potrebno je imati na umu i ugođaj. Želite da se osjećate kao kod kuće, bez obzira u kojoj se prostoriji nalazili. U stvaranju ugođaja sudjeluje više stvari. Namještaj po mjeri koji je ugodan, osvjetljenje koje je toplo i ugodno, boje, tepisi, zavjese… Toliko toga može napraviti veliku promjenu.

3D vizualizacija vam može pomoći da odlučite kakvu atmosferu želite u svom domu. Uz određene zidne boje možete stvoriti luksuzan dojam, a uz određene podove moderan i dizajnerski ugođaj. Kako biste znali idealnu kombinaciju za svoj dom, 3D prikaz je veoma elegantno rješenje. Komuniciranje različitih ideja nikada nije bilo lakše.

3 – Praktičan odabir koji otvara mnoštvo mogućnosti

Naučili smo da 3D vizualizacija omogućava promjenu u realnom vremenu i brzo. Usto, omogućava prenošenje atmosfere i čitavog interijer ugođaja. No, ovakva vizualizacija interijera omogućava još više.

Uz 3D vizualizaciju možete vaš interijer vidjeti tijekom dana ili noći, uz samo jedan klik. Na ovaj način ćete donijeti lakše odluku kad je u pitanju namještaj po mjeri, ali i svaki drugi detalj. Možda ćete primijetiti idealno mjesto za lampu ili činjenicu da vaš dom djeluje sterilno, pa ćete dodati biljke za dašak živosti.

3d vizualizacija

3D vizualizacija omogućava pregled iz različitih uglova. Da, da, svoju sofu možete gledati u dnevnom boravku, ali i istovremeno vidjeti kako sofa izgleda, recimo, ako ju gledate iz kuhinje. Ovakav detaljan uvid otvorit će oči prema brojnim dvojbama koje možete unaprijed riješiti.

Najsitniji detalji su mogući uz vizualizaciju. Vaze, knjige, pop art posteri… samo imenujte, i sve te stvari se mogu dodati u nacrt. Vaša kreativnost je apsolutno na djelu s 3D renderima i to ju čini možda i najzabavnijim dijelom procesa uređenja doma.

Namještaj po Mjeri – Stilovi Koje Možete Izabrati

Kad je u pitanju ova vrsta namještaja, bitne su sve njegove funkcionalne uloge, no jednako je važan i stil. Danas možemo prepoznati mnoštvo stilova u uređenju interijera. To otvara dodatno vrata za eksperimentiranje i miješanje stilova, ali i posvećenost jednom koji najviše oslikava vašu osobnost.

Od modernog namještaja i boho i skandinavskog stila, pa sve do vintage uređenja iz minulog doba, u ovom spektru stilova, brzo ćete naći svoju zlatnu sredinu. Kako biste se lakše odlučili u kojem pravcu ići, u nastavku smo sve stilove podijelili u dva glavna stila: moderni i rustikalni. U jednom od njih (ili u kombinaciji oba) ćete naći stil koji vam najviše zvuči kao ‘vaš’ stil. Nakon toga ćete puno lakše odabrati svoje komade po mjeri, boje, pa i finalne dodatke.

Moderni Namještaj

Možemo reći kako je moderni stil svoj začetak dobio sa dolaskom Bauhaus ere na početku prošlog stoljeća. Umjetnički pokret koji je pokazao bunt prema tradicionalnom, oslikao se u mnogim umjetnostima, pa tako i u uređenju interijera. Sve što smo poznavali o dizajnu prije toga (čitajte: mnoštvo detalja i ukrasa) dobilo je svoj kontrast kroz modernost.

Jednostavan i pročišćen dizajn koji je tada djelovao futuristički osvojio je mnoge, a brzo i njihove domove. Tako se moderan dom može prepoznati kroz minimalizam, čiste i ravne linije, glatke površine. Kad razmišljate o bojama, ili je riječ o izuzetno neutralnim nijansama ili odvažnim paletama. Tako su sve popularnije postale zelene kuhinje i primjerice, ružičaste sofe kao osvježenje u prostoru.

Materijali koje se najčešće koriste su drvo i metal. No, važno je napomenuti kako moderni namještaj po mjeri nije napustio sve vezano za tradicionalno i vintage. Zadržao je elemente rustikalnog uz moderni predznak, pa tako često možemo vidjeti i kombinaciju ova dva stila.

Rustikalni Namještaj po Mjeri

Iako se rustikalni namještaj po mjeri može nazvati tradicionalnim, on itekako ima svoju čar. Postoji određena magija u maksimalizmu i posvećenosti baš svakom detalju.

Rustikalni stil dosta je širok pojam koji u sebi može sadržavati mnoštvo pojedinačnih stilova. Zajednička značajka svakako im je prirodnost. Rad sa prirodnim materijalom unosi posebnu dozu organskog u dom što ga čini prijatnijim i ugodnijim za život. Stvara prisnost, unosi mir i čini prostor toplim. Samim time, drvo je najveći prijatelj rustikalnog namještaja, iako naravno, nije jedini materijal koji dominira ovim stilom. Kamen je također čest materijal, a dobra oda ovom stilu bio bi zid od otkrivene opeke koji je savršen kontrast modernim stanovima kojima uspijeva dati blagi industrijski izgled.

namještaj po mjeri

Tu su i bogate teksture i zagasite boje tkanina, kao i posebni tonovi koji što više pokušavaju oslikavati ono što vidimo u prirodi. Materijali koje možete sresti na rustikalnom namještaju svakako su pamuk, lan i vuna. Teški materijali koji se protežu od tapeciranog namještaja pa sve do zavjesa i tepiha poznat su potpis u rustikalnom dizajnu.

Rustikalni namještaj po mjeri često je rađen izuzetno jednostavno, a materijali i tkanine ga čine kompleksnijim.

Namještaj po Mjeri – Vrste

Sad kad ste ušli u dubinu istraživanja namještaja po mjeri, ne možemo nastaviti, a da se ne upoznate detaljnije i sa značajkama različitih vrsta namještaja. Različiti stilovi traže različite značajke namještaja, no to ćete ubrzo saznati kad upoznate tri vrste koje ćemo istaknuti. Prvo ćemo predstaviti tapecirani namještaj po mjeri, zatim drveni, i posljednje metalni drveni namještaj. Svi oni imaju svoje prednosti, a koji izabrati ovisit će o raznim okolnostima. One mogu biti:

  • s koliko ljudi planirate živjeti,
  • je li živite s djecom,
  • koliko prostora imate na raspolaganju…

Tapecirani namještaj po mjeri

Kad bismo trebali izdvojiti jednu stvar koju tapecirani namještaj po mjeri čini posebnim, to su svakako prevlake ili tapecirung na namještaju. Mekana tkanina presvučena preko spužvastog materijala namještaj čini udobnijim i ljepšim. Dodaje namještaju određenu aristokratsku i kraljevsku notu. Posebno ako birate određene boje, kao što je tamno zelena, ljubičasta, crvena i druge zagasite nijanse.

Materijali za tapecirani namještaj po mjeri nerijetko unose određenu toplinu. Gotovo da vas zovu na uživate na garnituri ili udobnim trpezarijskim stolicama. Uz tapecirani namještaj lako će biti pretvoriti dom u ugodno mjesto za život.

namještaj po mjeri

Najbolje je to što tapecirung možete raditi na razne načine i u raznim bojama. Na vama je da izaberete tkaninu i dodate ju tematski kroz prostor. Može se nalaziti na uzglavlju vašeg tapeciranog kreveta, na naslonjaču ili na rukohvatima stolica. Primjenjivost je velika, pruža stilsku notu, i na kraju maksimalnu udobnost.

Uz boju, možete odabrati i vrstu materijala (pamuk, baršun, lan, svila), kao i uzorak.

Drveni namještaj po mjeri

Svevremenost drvenog namještaja je bez premca. Ovaj namještaj po mjeri napravljen je da traje i uvijek bude u stilu. Upravo je to jedan od najvećih razloga zašto se u interijerima često bira drveni namještaj po mjeri.

Uz to, odlično se uklapa u svaki stil. S obzirom na to da može uz obradu poprimiti razne forme, u jednom trenutku je komad drveta minimalistični stolac za moderni dom. U drugom trenutku je rustikalni stol u dnevnom boravku.

namještaj po mjeri

Jedna od najvećih prednosti drvenog namještaja po mjeri svakako je njegova dugotrajnost. Ovo je onaj namještaj koji može postati antikni komad u domu. Upravo onaj koji se prenosi u nasljeđe. Također, vrlo lako je održavati drvo. Uz osvježavanje sa sjajem za drvo i povremenim brisanjem vlažnom krpom, drveni namještaj po mjeri traje godinama.

Jedinstvenost svakog drveta od kojeg se radi namještaj utječe na to i da uvijek dobijete apsolutno jedinstven komad pokućstva. I to ne samo za vaš interijer, nego i za vrtne garniture i vrtni namještaj.

Metalni namještaj po mjeri

Stabilnost i izdržljivost metalnog namještaja razlog je zašto ćete mu se često vraćati. Najčešće dolazi u vrlo jednostavnim formama i oblicima, što je više naklonjeno ka modernom stilu. No, i dalje pronalazi svoje mjesto u domovima uređenim u rustikalnom stilu.

Metalni namještaj po mjeri rađen je od kvalitetnog i čvrstog materijala, što ga čini idealnim za interijer, ali i eksterijer. Najčešće se koristi i kao potpora, na primjer na barskim stolicama, trpezarijskim stolicama ili čak okvirima za dječji krevet ili bračni krevet.

namještaj po mjeri

Sjajni su i za manje prostorije, što je izuzetno korisno za stanove u potkrovlju. Čak i ako imate malene kuhinje ili malene blagovaonice, metalni namještaj po Vašoj mjeri se može kreirati tako da ispuni i najneuglednije kutove. Uz sve to, lako se održava, ako ne i najlakše od ostalih vrsta namještaja po mjeri.

Namještaj po Mjeri – Proizvodnja u BiH

Upoznali smo se sa stilovima i vrstama namještaja po mjeri, a sad je vrijeme da saznate gdje možete izraditi namještaj po Vašoj mjeri. Šarac Bela tim zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu već odano odgovara na brojne interijer projekte sa realiziranim uređenjem, ali i zadovoljnim klijentima.

Obiteljska kompanija i posvećenost tradiciji

Strast prema dizajnu interijera i zaljubljenost u izradu namještaja dio je Šarac Bela DNK. Svakom projektu prilazimo individualno koristeći splet naših vještina za opremanje doma u kojem ćete osjećati istinski kao kod kuće. Od najtradicionalnijih vještina kao što je izrada namještaja pa sve do 3D vizualizacije, u našem timu možete dobiti zaokruženu uslugu. Prvi nacrt će vas u to jednako brzo uvjeriti kao i finalni komad namještaja koji će izdržati svaki test vremena.

Zadovoljni klijenti

Bez obzira je li naš projekt podrazumijevao izradu jednog naslonjača ili opremanje luksuzne vile na moru, ponosno možemo reći kako su iskustva klijenta uvijek pozitivna. Poštovanje rokova, ali i zadržavanje standarda za sav Šarac Bela namještaj po mjeri, nešto je za što uvijek možemo dobiti odličnu referencu.

Namještaj po mjeri u Šarac Bela potpisu
Spavaća soba u Šarac Bela potpisu

Neki od naših najvećih projekata podrazumijevaju i opremanje interijera u Hrvatskoj. Bilo da i vi želite preuređenje, uređenje apartmana ili vile, udaljeni ste samo jedan poziv od svog idealnog rješenja.

Klik ovdje i naći ćete neke od naših najluksuznijih projekata kao što su: hotel, vila i restoran u Dubrovniku, vila u Šibeniku, vila u Splitu, Zadru, Makarskoj, kao i mnogim drugim gradovima. Tko zna, možda upravo neki od naših ranije rađenih interijera postanu vaša inspiracija.

Izrada namještaja u Bosni i Hercegovini

Dugogodišnja tradicija obrade drveta i drugih materijala prepoznatljiva je za bh. područje.

Konkurentske cijene uz kvalitetu materijala, majstorstvo izrade namještaja i raznolikost tkanina čine proizvodnju namještaja u BiH liderom u regiji. Upravo je ta #madeinbih etiketa koju rado lijepimo na naše proizvode koji obilaze svijet do mjesta koje će moći nazvati svojim novim domom.

Namještaj po Vašoj Mjeri za Razne Prostorije u Vašem Domu

Pored izrade pojedinačnih komada namještaja, salon namještaja može opremiti cijele prostorije u vašem domu.

Dnevni Boravak

Bez obzira je li imate zaseban dnevni boravak ili dnevni boravak i blagovaonicu, kad je u pitanju opremanje interijera, puno je stavki na koje treba misliti. Od pronalaska idealnog kauča pa sve do detalja kao što su regali i stol, ovo je namještaj po mjeri za dnevni boravak koji ćete htjeti imati na umu.

Garniture za sjedenje

Garniture za sjedenje trebaju biti jednako udobne za sjedenje, kao i estetski zanimljive, a postoji i još par stvari koje treba imati na umu. Pored stila koji birate, važno je da dobro izaberete veličinu garniture za sjedenje, ali i materijal te dizajn koji će se brzo uklopiti u vaš način života.

namještaj po mjeri u Šarac Bela potpisu
Garnitura za sjedenje u Šarac Bela potpisu

Postoje razne garniture za sjedenje, pa tako s obzirom na izgled vašeg interijera možete birati kutne garniture po mjeri. Ako raspolažete sa većim prostorom dobar odabir su i kutne garniture po mjeri u obliku slova U. Ovakve garniture su dobar odabir ako vaš dom broji veliki broj ukućana ili volite organizirati zabave i druženja u svom domu.

Sofa

Sofa je elegantniji odabir koji nerijetko dolazi uz noge koje drže dva ili tri mjesta za sjedenje. Također, sofa dolazi i u materijalima koji su luksuzni i tradicionalno se sofa više koristi za sjedenje, a ne kao krevet za izvlačenje.

sofa

Ako želite da vaš dom ima dizajnerski šarm i luksuzan prizvuk, tada je sofa kao dvosjed ili trosjed idealan odabir. Postat će centar vašeg dnevnog boravka i namještaj rađen po Vašoj mjeri, koji upotpunjuje prostor na jedinstven način.

Kauč po mjeri

Ponekad vaš dnevni boravak može tražiti više posebne specifikacije. Ako želite imati i dvosjed i trosjed ili dva kauča, tada je kauč po mjeri odličan odabir. Ovakav namještaj omogućit će da uredite sve, od broja naslona pa sve do materijala koji ćete koristiti kao potpora kauču.

namještaj po mjeri u Šarac Bela potpisu
Kauč po mjeri u Šarac Bela potpisu

Stol za dnevni boravak

Bez obzira je li gledate omiljeni film, čitate knjigu ili jednostavno odmarate, stol po mjeri bit će idealan dodatak vašim svakodnevnim ritualima. Ako je rađen po mjeri, time ćete se pobrinuti da savršeno odgovara vašem prostoru i da je dovoljno visok za vaš kauč. Najčešći odabir je okrugli stol jer omogućava laku prohodnost i ne zauzima previše prostora, dok je istovremeno dovoljno velik za čuvanje stvari.

stol za dnevni boravak

Regali za dnevni boravak

Uz standardni namještaj za dnevni boravak, regali su također praktičan i gotovo neizostavan dodatak. Osim što upotpunjuju prostoriju, služe kao praktično mjesto za skladištenje. Komoda po mjeri može biti raznih veličina, stilova, ali i od različitih materijala, na vama je samo da odaberete svoj favorit.

regal za dnevni boravak

Kuhinja

Bez obzira na to na kakvu se kuhinju odlučite, postoji nekoliko stvari koje možete uraditi po mjeri. Izrada čitave kuhinje po mjeri također može biti dobar odabir. Osim što ćete sve posložiti tako da vam odgovara, otkrit ćete koliko praktične kuhinje po mjeri mogu biti. Čak i ako imate kuhinju i blagovaonicu u jednom, izrada svega po mjeri uštedjet će vam mnogo prostora. Također, kroz dizajniranje po mjeri pobrinut ćete se da sve izgleda stilski ujednačeno, bez obzira je li riječ o modernoj ili rustikalnoj kuhinji.

Blok kuhinje

Blok kuhinje su posebna vrsta i oblik uređenja kuhinje koji postaje sve popularniji. Kad bismo ih jednostavno opisali mogli bismo reći da blok kuhinje čini samostojeći element sa svim jedinicama za kuhanje. Može sadržavati sudoper, radnu površinu, ploču za kuhanje, kao i sve druge elemente, što je korisno za male kuhinje.

blok kuhinja

Kuhinje s otokom

Upravo kuhinje s otokom predstavljaju rješenje kada trebate dosta mjesta za organiziranje namirnica i pripremanje jela. Ukoliko birate kuhinje s otokom možete instalirati i barske stolice i ovu prostoriju učiniti idealnom za obiteljska druženja.

kuhinja s otokom

Blagovaonica

Blagovaonica nije samo mjesto na kojemu uživamo u objedima. Nerijetko je upravo blagovaonica mjesto okupljanja i stvaranja uspomena sa najdražima. Upravo zato je važno usmjeriti pozornost na njeno uređenje. Želite da uređenje blagovaonice savršeno oslikava vaš stil, ali da je ujedno funkcionalna, bez obzira je li riječ o maloj blagovaonici ili velikoj blagovaonici.

Stolice za blagovaonicu

Blagovaonske stolice po mjeri mogu biti idealan odabir i za vaš interijer. Proizvodnja stolica po mjeri omogućit će vam da birate materijal od kojeg se radi stolica, tkanine, kao i uzorke. Moći ćete utjecati na dimenzije i tako kvalitetno iskoristiti sav prostor u trpezariji. 

Stol za blagovaonicu

Ispravne dimenzije ključne su za vaš blagovaonski stol, kako biste osigurali dovoljno prostora za stolice, ali i prolazak oko blagovaonice. Kad je u pitanju oblik stola, popularni su okrugli stolovi, ali i kvadratni nalaze svoju primjenu.

namještaj po mjeri

Spavaća soba

Želite da vaša spavaća soba bude prostorija u kojoj ćete imati dovoljno prostora za sve što je neophodno. Također, poželjet ćete da je lako prohodna i jednostavno uredna. A pored svega toga htjet ćete veliku pozornost posvetiti bojama i dodacima kako bi spavaćoj sobi dali dašak karaktera. Na koji namještaj po mjeri trebate obratiti pažnju kad je u pitanju uređenje spavaće sobe, otkrijte u nastavku.

Bračni krevet

Ako je riječ o uređenju sobe za odrasle, bračni krevet može biti dobar odabir. Krevet po mjeri koji birate treba savršeno odgovarati kako bi vaša soba postala oaza za spavanje. Zatim dolaze i ostale stvari kao što je okvir kreveta, boja, materijal, tapecirung i brojne druge pojedinosti. Ako imate malenu spavaću sobu, tada je optimizacija prostora uz namještaj po mjeri izuzetno bitna.

Krevet po mjeri u Šarac Bela potpisu
Krevet po mjeri u Šarac Bela potpisu

Dječji krevet

Pri odabiru kreveta za djecu prvenstveno je bitna udobnost i pravilna veličina. Zatim, bitno je da imamo dječji krevet koji će se odlično uklopiti u interijer. S obzirom na uzrast djeteta, izuzetno je važno da znamo da je krevet siguran i ne previsok za dijete. Kad radite dječji krevet po mjeri možete urediti sve ove stavke, pa čak i učiniti da krevet raste kako raste i vaše dijete uz podesive letvice kreveta i madrac.

dječji krevet

Ormar za spavaću sobu

Definiranje vaših potreba kada su u pitanju ormari po mjeri važno je kako biste dobro izabrali. Danas postoje brojne vrste ormara, kao i stilovi uređenja između kojih možete birati ono što vam najviše odgovara. Tako će neki radije birati ugradbeni ormar dok će drugi birati ormare koji su skoro pa zvijezda spavaće sobe.

ormar po mjeri

Toaletni stol

Ako je za vas spavaća soba i omiljeno mjesto za spremanje, tada ćete htjeti dodati i toaletni stol po mjeri. Uz ogledalo, komodu i stolicu kreirat ćete idealno mjesto za šminkanje i namještanje frizure svakog jutra.

Toaletni stol u Šarac Bela potpisu
Toaletni stol u Šarac Bela potpisu

Šarac Bela – Često Postavljana Pitanja

Imate li izložbeni salon?

Da, naš izložbeni salon se nalazi u Hercegovini, u blizini Međugorja, na adresi Služanj 65.

Dostavljate li u Hrvatsku?

Da, radimo dostavu za Hrvatsku gdje imamo veliki broj uspješno završenih projekata. Za dostavu koristimo vlastita dostavna vozila što znači da namještaj pažljivo transportiramo na vašu adresu.

Radite li montažu namještaja po mjeri?

Da, imamo vlastiti tim vještih montera koji se brinu da svaki komad namještaja bude instaliran na predviđeno mjesto.

Koji je rok izrade namještaja po mjeri?

U zavisnosti od gužve u proizvodnji rok varira između 35 – 70 dana od definiranja projekta i potvrde narudžbe (prihvaćanja ponude).

Da li je namještaj po mjeri skuplji u odnosu na serijski proizvedene komade namještaja?

To nije nužno slučaj, svaki projekt izrade namještaja po mjeri je unikatan te cijena ovisi o dosta tehničkih parametara kao i specifičnih želja klijenta. Ako imate projekt koji zahtjeva izradu namještaja po mjeri budite slobodni da nam pošaljete više detalja o projektu te ćemo vam se javiti u što skorijem roku. Stojimo na raspolaganju za besplatne konzultacije.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts