fbpx

Kako Izabrati Namještaj za Mali Stan | Savjeti Direktno od Proizvođača

Izabrati namještaj za mali stan ponekad može biti pravi izazov. Kad želite uštedjeti na prostoru i pravilno sve rasporediti, javlja se mnoštvo upitnika. Za mali stan svaki je metar presudan, no nije nemoguće postići odličan izgled i izabrati idealan namještaj. U to će vas uvjeriti trikovi koje smo mi izdvojili za vas, a koji će vam uštedjeti vrijeme i razbiti neodlučnost. Iznenaditi će vas i da imati mali stan ima i nekoliko prednosti. Zato, prelistajte dalje, i uvjerite se da je izabrati namještaj za mali stan avantura u koju se isplati krenuti.

Mali Stan – Zapanjujuće Prednosti

Imati mali stan krije i nekoliko prednosti koje će vas razvedriti. One će vas također motivirati da iskoristite maksimalno svoj prostor i zavolite dom u kojem živite.

1 – Mali prostor vas doslovice sprječava u stvaranju nereda

Kad birate namještaj za mali stan, detalje, boje i načine skladištenja, posvetiti ćete i veću pozornost organizaciji. Dok sve ima svoje mjesto i kad imate svoj sustav organizacije, nema prostora za nered. Iako manji prostor prije postaje skučen radi blagog nereda, to će vas motivirati da svoj dom činite organiziranijim i urednijim. To ujedno znači da ćete se riješiti svih sitnica koje vam zapravo ne trebaju. Lakše ćete eliminirati sve stvari, odjeću i dodatke koji vam zapravo nisu potrebni jer stvaraju nered. Ovo može biti benefit za vas jer nećete više biti sluge svojim stvarima, pogotovo onima koje vam više nisu potrebne. Ovakav minimalističan pristup osloboditi će mnoštvo mjesta u vašem stanu i namještaj za mali stan zajedno sa bitnim stvarima lijepo će ispuniti prostor.

namještaj za mali stan

2 – Mali stan ostavlja više prostora za kreativnost

Osim što vas mali stan potiče na to da budete uredniji i minimalističniji, otvara put ka kreativnosti. Kad imate ograničen prostor, to ujedno znači i da trebate imati na umu kreativna rješenja. Uz kreativna rješenja smisliti ćete kako skladištiti mnoštvo stvari, kako učiniti prostor multifunkcionalnim, ali i kako prostor učiniti vizualno većim. Svaki kutak uz vašu kreativnost može dobiti određeni šarm pa i kad birate vaš namještaj za mali stan.

3 – Uz mali stan lakše možete postići cozy ugođaj

Uvijek želite da se u svom stanu možete osjećati toplo, udobno i kao kod kuće. Taj osjećaj je puno lakše probuditi u ušuškanim, malim domovima koje ste uredili baš po vašem ukusu. Mali stan može pružiti taj određeni hygge vibe, pogotovo uz detalje kao što su dekica, kamin ili ta neodoljiva fotelja u kutu.

4 – Jednostavno održavanje i ušteda

Jedna od nepokolebljivih prednosti malog stana zasigurno su manji troškovi i jednostavnije održavanje. Manji prostor je puno lakše čistiti i održati čistim u odnosu na veće prostore. Dakako, uz život u malom stanu niži su i troškovi na kraju mjeseca.

trpezarija po mjeri

Kako Izabrati Namještaj Za Mali Stan?

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate imati na umu kada birate namještaj za mali stan je ograničenost prostora. Iako ne želite da vaš stan izgleda skučeno, s druge strane želite imati kvalitetan i jedinstven namještaj po mjeri u svom domu. Sljedeći savjeti će vam pomoći da izaberete namještaj za mali stan koji će izgledati odlično, biti praktičan i efikasno ispuniti prostor.

1 – Birajte namještaj po mjeri

Kada želite maksimalno iskoristiti prostor, želite da namještaj radi to za vas. Uz namještaj po mjeri možete utjecati u potpunosti na dimenzije, oblik i boje. Sve ove karakteristike pomoći će vam kad želite izabrati namještaj za dnevni boravak, krevet za spavaću sobu ili kad želite opremiti vašu trpezariju. Ukoliko imate neobične uglove u domu koje želite ispuniti, namještaj po mjeri vam to omogućuje. S druge strane, ako želite specifične dimenzije kako bi sve bilo proporcionalno i kako bi prostor imao svoju prohodnost, namještaj po mjeri također se javlja kao logičan odabir. Upravo zato kad birate namještaj za mali stan, uz namještaj po mjeri možete unaprijed odgovoriti na mnoštvo izazova kad je u pitanju uređenje stana.

mali stan uređenje interijera

2 – Namještaj za mali stan će izgledati odlično uz par upečatljivih komada

Mali prostori će izgledati stilski zanimljvije i svježije uz neutralne tonove i pastelne nijanse. Drveni namještaj i smeđe nijanse su također najbolji prijatelji malog stana. No, to ne znači da ne možete investirati u jedan ili dva upečatljiva komada kao što je fotelja u purpurnoj nijansi ili sofa u ružičastoj boji. Upravo ovakvi statement komadi namještaja mogu unijeti osvježenje i naslikati vam osmijeh na lice pri svakom pogledu. Ovaj trik možete unijeti u svakoj prostoriji. I da, ovo je samo jedan dokaz kako kad birate namještaj za mali stan imate uistinu otvorena vrata za kreativnost.

3 – Birajte kvalitetni namještaj za mali stan koji će s vama ostati duži niz godina

Manji troškovi koji idu ruku pod ruku sa malim stanom (što smo spomenuli i iznad) znače i veći fond za investiranje u kvalitetni namještaj. Ako želite da vaš stan izgleda jedinstveno i očuvano kroz dugi niz godina, najlakše što možete napraviti je investirati u kvalitet, bez brige o kvantitetu. Tako će jedna kvalitetna sofa, odlične trpezarijske stolice, kuhinjska ploča od mramora i kvalitetni krevet po mjeri napraviti primjetnu razliku.

uređenje kuhinje za mali stan

4 – Multifunkcionalni namještaj je prijatelj svakog malog stana

Uz manjak prostora kao negativnu stranu malog stana, multifunkcionalnost je nužna. No, kako biste dobro iskoristili prostor, ne morate imati impresivne kabinete i najmodernija rješenja. I u ovom slučaju jednostavnost može pobijediti. Tako možete birati kauč i krevet sa ugrađenim ladicama. Ormari neka sežu skroz do stropa kako biste iskoristili visinu, a u trpezariji možete koristiti okrugli stol koji se može smanjiti na 4 ili povećati do 6 sjedećih mjesta.

5 – Boje mogu stvoriti značajnu promjenu

Najbolji izbor su neutralne nijanse, koje mogu razbiti hladne nijanse kao što su odvažna zelena i plava, ili tople ružičasta i žuta. Maleni prostor će izgledati otvorenije ako birate shemu boja koja se sastoji od luksuzne bijele, kontrastne crne i pomirujuće sive. Ako želite osvježiti prostor sa nešto odvažnijom nijansom, više o tome kako birati boje za interijer donosimo u malenom vodiču ovdje.

boje za namještaj za mali stan

6 – Obratite pozornost na proporcije

Važno je osim boje, materijala i dimenzija namještaja, uzeti u obzir i proporcije kad je u pitanju namještaj za mali stan. Ne želite da vaš dnevni boravak zaglušuje pretjerano velika kutna garnitura niti prevelik broj stolica u ograničenom prostoru trpezarije. Odnos veličina namještaja može vam pomoći da vaš prostor djeluje otvoreno i prozračno, čak i kad je to maleni prostor. Ako se pitate kako izabrati točne proporcije za svoj prostor, vaš majstor će vam brzo u tome pomoći.

Gdje Pronaći Namještaj Idealan za Uređenje Doma?

Naš namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

namještaj za mali stan
Kutna garnitura u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts