fbpx

Uređenje Dnevnog Boravka I Ideje i Foto Inspiracija

Kad je u pitanju uređenje dnevnog boravka, imamo mnoštvo izbora. Trebamo pronaći stil, idealan namještaj, boje, materijale kao i dodatke. U tom cijelom procesu mogu se pojaviti brojne dileme, kao i nedostatak inspiracije. Kako biste bili sigurni da vaš interijer dobiva najbolji mogući izbor, u nastavku smo kreirali vodič. Uz naše iskustvo uređivanja, kao i uz praksu izrade namještaja primijetili smo dosta pojedinosti koje ćemo rado podijeliti s vama. Od tehničkih detalja preko estetskih, pa sve do detalja vezanih za instalaciju proizvoda, u ovom članku naići ćete na mnoge savjete koji će se pokazati izuzetno praktičnim.

Birali smo dnevni boravak kao našu prvu prostoriju koju ćemo detaljno analizirati. Upravo je ovaj prostor nerijetko centar svih zbivanja, mjesto radnje svakog druženja i kreiranja uspomena. Zato se želimo uvjeriti da ste uz izbor namještaja, imali na umu i sami razmještaj i dimenzije istog namještaja. Uz to, želimo vas upozoriti i na kombiniranje boja zidova sa namještajem. Donosimo brojne trikove vezane za dimenzije namještaja kao i stilske ideje koje uključuju i savjete koje zavjese birati. Kako ne bismo otkrili previše, započnite ovo interijer savjetovanje s nama u nastavku.

Razmještaj namještaja u dnevnom boravku

Prvi i glavni savjet koji ljudi dobiju u našoj radionici je da jako dobre izmjere dimenzije svog dnevnog boravka. Osim što je to bitno za izradu namještaja po mjeri, pokazati će se i praktičnim kada slažete sav namještaj u skladnu cjelinu. Ovdje možete vidjeti kako su sofe, postolje za knjigu, stol i kauč savršeno odmaknuti jedno od drugih. Pri tome osobe mogu slobodno cirkulirati prostorom bez ometanja, a ostali mogu sjediti nesmetano. Na ovaj način najbolje ste iskoristili prostor i učinili da samo uređenje stvara sklad i prozračnost iako nije riječ o velikoj kvadraturi u ovom slučaju.

dvije sofe, kauč i stol u dnevnom boravku

Izbor stola je jako važan za uređenje dnevnog boravka

Jedna od najvažnijih stavki kad je u pitanju uređenje dnevnog boravka svakako je i izbor stola. Ako se pitate je li vam radije treba okrugli stol ili kvadratni stol reći ćemo da to najviše ovisi o samo jednoj stvari. Ukoliko je vaš dnevni boravak malen, a uređenje čini jedan kauč i sofa ili dva odvojena kauča, tada radije birajte okrugli stol za dnevni boravak. Time ćete stvoriti veću prohodnost, stol neće zauzimati previše mjesta. Osim toga, možete iskoristiti i ideju sa fotografije te kombinirati dva manja stola. Kvadratni stol, s druge strane, biti će odličan za uređenje dnevnog boravka veće kvadrature sa više mjesta za sjedenje.

stolovi za dnevni boravak sa zlatnim postoljem i kauč u pastelnim nijansama

Uređenje dnevnog boravka s kuhinjom

Ako je vaš dom više open space karaktera i svaka prostorija se nastavlja na iduću bez zidova, postoje savršena rješenja za to. Uređenje dnevnog boravka s kuhinjom puno je lakše ako se držite jednog stila uređenja i ako prostor ne zatrpavate sa previše detalja. Na taj način nećete stvarati skučenost bez obzira je li riječ o malenom stanu ili velikoj kući. Ovakav način uređenja praktičan je i čini druženja posebno zabavnim jer ste konstantno u kontaktu sa svim ukućanima u dnevnom boravku, trpezariji ili kuhinji.

open space uređenje dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom

Zavjese mogu značajno vizualno izmijeniti vaš prostor

Bez obzira je li imate malene ili velike prozore u vašem dnevnom boravku, postoji jedno nepisano pravilo za zavjese. Uređenje dnevnog boravka postati će toliko elegantnije i luksuznije ako svoje zavjese uredite tako da vise od stropa do poda. Na ovaj način vizualno izdužujete prostor i dnevni boravak pretvarate u posebno utočište za odmaranje koje ima dašak dvorskog uređenja. Uvijek radije birajte zavjese koje će se paletom boja slagati uz uređenje dnevnog boravka.

moderno uređenje dnevnog boravka sa mnoštvo dnevnog svjetla

Tepih značajno podiže prostor i daje karakter dnevnom boravku

Bez obzira jeste li ljubitelj minimalizma ili maksimalizma, modernog uređenja ili rustikalnog uređenja, tepih dokazano zaokružuje uređenje dnevnog boravka. Želite se pobrinuti da veličina tepiha nije ni premala ni prevelika, a u tom vam mogu pomoći majstori za izradu namještaja. Savjete dakako možete potražiti i u salonu tepiha. Trik koji vam mi možemo podijeliti jeste da birate tepihe koji su malo veći od vašeg kauča sa strana, a ispred stola ostavite također više prostora, onoliko koliko vam vaše uređenje dnevnog boravka dopušta.

rustikalni tepih, sivi kauč i retro detalji u dnevnom boravku

Mali stanovi vole kutne garniture po mjeri

Ograničenost prostora koju sa sobom nose maleni stanovi ne znači da trebate raditi previše kompromisa za uređenje dnevnog boravka. Dobro iskorištavanje prostora može biti kutna garnitura po mjeri. Ona će savršeno pripadati onom neuglednom kutku koji inače ne biste mogli iskoristiti. Uz to, pružiti će više mjesta za sjedenje i savršeno izgledati u interijeru.

kutna garnitura po mjeri

Tko kaže da kauč treba biti naslonjen na zid?

Za dobar raspored namještaja, ali i kvalitetno iskorištavanje dnevnog svjetla, vaš kauč možete smjestiti na razna mjesta. Kad je u pitanju uređenje dnevnog boravka ideje same naviru kada pametno razmišljate unaprijed. Samim tim, vaša kuhinja ili trpezarija mogu gledati prema zadnjoj strani kauča. U ovom slučaju uređenja, dobra je ideja birati tapacirani kauč po mjeri koji će izgledati odlično i natrag te se ukomponirati savršeno u cijelu sliku.

tapacirani kauč po mjeri u dnevnom boravku

Ne zaboravite na detalje za uređenje dnevnog boravka

Police, regali, taburei i knjige samo su uvod u mnoštvo detalja koji će otkriti vaš karakter. Uređenje dnevnog boravka osoban je i poseban proces koji vam omogućuje da unesete sebe u svaku prostoriju, pa i u dnevni boravak. Samim time, iskoristite svaki kutak i malo po malo dodajte dašak jedinstvenosti.

detalj u uređenju dnevnog boravka

Pripazite i na visinu namještaja pri uređenju

Česta greška koju susrećemo kad je u pitanju uređenje dnevnog boravka svakako je zanemarivanje visine namještaja. U ovom slučaju jasno se na fotografiji vidi koliko je stol viši od visine kauča. Iako nama neprirodno, ovaj izbor stola može biti odličan odabir za svakodnevna druženja i goste jer će im na ovaj način biti puno lakše spustiti ili podignuti šalicu. Naravno, omjer visine stola i kauča treba precizno odrediti kako ne bi bio veliki razmjer. No, ponekad, razbijanje svakidašnjeg može rezultati praktičnim odabirom, baš kao što je ovdje.

praktično uređenje dnevnog boravka sa mnoštvo drvenih detalja

Poigrajte se sa izgledom i bojom kauča

Kauč je nedvojbeno centar svih zbivanja u dnevnom boravku i komad namještaja koji prvi privlači pažnju. Osim što se možete poigrati sa materijalom od kojeg je rađen kauč, dobar trik je i birati kauč koji je asimetričan, zaobljen ili u nekoj posve upečatljivoj boji. Na ovaj način ćete posebno istaknuti svoj stil, ali i stvoriti autentičan interijer. Kad je u pitanju uređenje dnevnog boravka, boje zidova su također odlična kategorija s kojom se možete poigrati. U ovom slučaju s fotografije, štukature na zidovima i njihovima pastelna nijansa savršeno komplementiraju boju i materijal kauča.

štukature, pastelni zidovi i pastelna zaobljena sofa u dnevnom boravku

Iskoristite sve neugledne kutke u dnevnom boravku

Ako želite maksimalan sklad i probuditi šarm u svom interijeru, tada pokušajte pravilno iskoristiti svaki kutak u dnevnom boravku. Na primjeru uređenja dnevnog boravka slike ispod možete primijetiti kako su iskoristili neobičan kutak iza vrata, a ispod stuba, za postavljanje podne lampe. Na ovaj način dobijete savršen detalj, ali i dobro iskorištavanje prostora.

moderno uređenje dnevnog boravka

Color block je odličan i za dnevni boravak

Vaša omiljena boja je crvena, plava ili možda narančasta? Pokažite to i kroz uređenje dnevnog boravka gdje ćete stvoriti šarmantan color block koji nije previše zaglušujući, ali dovoljno upečatljiv da pruži poseban šarm prostoru. Prije nego se bacite na color block, provjerite teoriju boja kako biste bili sigurni da ste savršeno ukomponirali boje za uređenje dnevnog boravka.

upečatljive boje u uređenju dnevnog boravka

Gdje Pronaći Idealan Namještaj za Dnevni Boravak?

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Šarac Bela uređenje dnevnog boravka
Dnevni boravak iz Šarac Bela radionice

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018
info@saracbela.com

Related Posts