fbpx

Stolić za Dnevni Boravak – Koji Birati i Kako Urediti?

Stolić za dnevni boravak jedan je od dodataka sobi za druženje koji povezuje sav ostali namještaj. Bez obzira u kojem je stilu uređena vaša dnevna soba, on će istaknuti taj stil. Može biti raznih oblika, visina, boja i materijala, no ispunjava jednu važnu ulogu, a to je da se svi okupljaju oko njega.

Tijekom laganih večeri uz knjigu ili omiljeni film ili tijekom druženja i proslava, želite da stolić za dnevni boravak čuva sve delikatese, pića, a da pritom stilski izgleda odlično. Iako možda ne prilažemo mnoštvo pozornosti odabiru stolića za kavu, on će itekako cijelu prostoriju transformirati. On može biti prva stvar koju će osoba vidjeti kada ulazi u prostoriju.

Svojim oblikom i uređenjem stvari na stoliću može biti savršena replika vašeg stila i ukusa. Može otkriti više o vašem karakteru, hobijima i stvarima koje volite. Tako će neki stolić za dnevni boravak urediti vazom s omiljenim cvijećem. Drugi će pak izložiti omiljene magazine, a treći svijeće i vaze. Poanta je u tome da stol osim što ima funkcionalnu ulogu, prenese određenu estetsku ulogu.

Kad su funkcionalnosti u pitanju, stolić za dnevni boravak treba biti praktičan. Uvijek se možete posavjetovati sa prodavačem, no obratite pažnju na to koliko se uklapa u vaš prostor. Od visine stola do materijala od kojeg je stol rađen, mnoštvo faktora može presuditi u vašoj finalnoj odluci. Naravno, tu će svakako svoj utjecaj imati i od čega je rađena ploča pa tako imamo stolić za dnevni boravak od drveta, mramora, ali i kvarca. Ovi odabiri ili kombinacija istih stvaraju različite dojmove u domu, i mogu biti odgovor kako stvoriti tihi luksuz u interijeru.

O tome, kao i o idejama za uređenje govorit ćemo više u nastavku. Kroz naš vodič znat ćete osnovne stavke koje su potrebne za odabir pravog stola.

Koji Stolić za Dnevni Boravak Birati?

Sad kad ste upoznali neke polazne osnove u odabiru stolića, važno je da se upoznamo s par stvari detaljnije. Vaš stolić treba zadovoljiti određene potrebe i biti funkcionalan kako bi vam poslužio kroz dugi niz godina. Na to može utjecati dosta stavki o kojima pričamo nadalje.

1 – Dimenzije su od velike važnosti

Prije nego krenete u potragu za stolićem, doma izmjerite mjesto na koje dolazi stolić za dnevni boravak. Provjerite visinu kauča, ali i dužinu i širinu prostora na koje bi došao stol. Razmislite želite li radije da u vašem dnevnom boravku bude klub stol ili nešto drugačije.

Zatim u radnji izmjerite stolić za dnevni boravak. Provjerite je li oko njega, uz dužinu i širinu stola, možete nesmetano hodati i prolaziti do kauča. Također je bitno da stol nije puno viši od kauča. Može biti malo manji, jednako visok ili malo viši od sjedećih mjesta na kauču, ali ništa drugačije od toga. Sve premalo ili previsoko graniči sa nefunkcionalnim, a i estetski nije najprivlačniji odabir.

Dimenzije su izuzetno bitne ako je vaš kauč veliki, npr. veća kutna garnitura ili garniture u obliku slova U. Tada ćete htjeti da je i vaš stol dovoljno velik da svi koji sjede mogu postaviti svoje čaše, grickalice… Uz to, veća garnitura uvijek izgleda bolje i uz veći stolić za dnevni boravak.

2 – Stil neka bude sljedeći važan faktor

Bez obzira je li više volite rustikalni, moderni, boho, shabby chic ili minimalizam, vaš stol bi trebao oslikavati stil u kojem je uređen ostatak doma. Tako će drveni stolić za dnevni boravak savršeno komlimentirati dom uređen u boho ili rustikalnim stilu. Metalni stolić za dnevni boravak savršen je za moderne domove, kao i club stol, stolić sa mramorom, kvarcom ili drugim kamenom.

Jedan od posljednjih trendova su i okrugli stolići za dnevni boravak. Nerijetko dolaze sa drvenim panelima oko stola, a posebni su jer unose dimenzionalnost u prostor. Također. dizajneri interijera vole se poigrati zlatnim detaljima, pa ćete tako u interijerima često primijetiti stolić za dnevni boravak sa zlatnim nogama ili obrubima.

Mnogima omiljeni stolić za dnevni boravak je i onaj sa staklenom površinom. Iako zahtjeva nešto detaljnije svakodnevno održavanje, mnogi će ga birati radi dizajnerskog ugođaja. Dodatno, jedna od ideja koja će izgledati sjajno ako imate više prostora jeste da imate više od jednog stolića. Dobro stilizirani mali i veliki stolić za dnevni boravak mogu učiniti da vaš dom izgleda kao izložbeni prostor u salonu namještaja.

3 – Kvaliteta i održavanje su izuzetno bitni

Kad ste se uvjerili da je vaš stolić za dnevni boravak stilski lijek i funkcionalan, važno je provjeriti kvalitetu i način održavanja. Sa prodavačem provjerite od kojeg je materijala rađen vaš stol. Uvjerite se sami u kvalitetu izrade testiranjem balansa nogu stola, ali i provjerom zaštite na dnu nogu.

Također, dobra je ideja provjeriti sa prodavačem koliki teret može podnijeti stol. Pored toga, na etiketi ili u dogovoru s prodavačem možete provjeriti kako se stol održava. Ako se dogode mrlje, određene promjene izgleda, ali i ogrebotine, na koji način se najlakše mogu riješiti. Ovo je samo jedno od pitanja koje možete postaviti.

Svaki stolić za dnevni boravak dolazi sa svojim posebnim načinom održavanja koji traži posvećenost. Mnogi će vam savjetovati da na vrh svog stola postavite staklo, posebno ako je drveni stol. Također, nerijetko, dobit ćete uputu da za stol koristite podmetače i da ga čistite samo određenim sredstvima za čišćenje. Pratite upute za održavanje kako biste bili sigurni da će vaš stol uvijek biti onakav kakav ste kupili.

4 – Razmislite kako stilizirati vaš stolić za dnevni boravak

Uvjerili ste se u dimenzije, stil, kvalitetu i saznali kako održavati vaš stol? Sad još preostaje stiliziranje. Razmislite kako uklopiti bojom, materijalom i stilom vaš stol u izgled dnevnog boravka.

Sav drugi namještaj bi trebao komplimentirati vaš stol, od TV komode i regala, pa sve do sofe. Zato se vodite teorijom boja koju objašnjavamo ovdje, a možete se posavjetovati sa dizajnerom interijera. Korak dalje možete napraviti uz 3D vizualizaciju interijera koja će vam pomoći dobiti sliku o vašem prostoru. Kroz 3D prikaz interijera možete lakše uočiti koji oblik, boju i materijal birati za vaš stol. U nastavku otkrivamo kroz fotografije kako možete urediti vaš stol za dnevni boravak.

Kako Urediti Stolić za Dnevni Boravak?

Vaš stolić može biti razlog zašto prostor izgleda otvorenije i veće. Ovdje možete vidjeti kako se možete poigrati sa dva stola kako biste stvorili produženi dnevni boravak. Ovako svatko tko sjedi u dnevnom boravku može nesmetano spustiti nešto na stol. Uz to, obratite pažnju na detalje na stolu. Cvijeće, knjige, posude, samo su neki od dodataka koje možete dodati za stiliziranje.

stolić za dnevni boravak

Ovdje možete vidjeti kako se u interijeru može odlično uklopiti stol sa metalnim nogama, a podlogom od kamena. Savršeno komlimentiraju ostatak namještaja u sivoj boji, kao i okvir slike i luster u crnoj boji. Stol u je obliku pravokutnika što prati liniju kauča, a odlično je što je dovoljno velik, pa se na njemu mogu stilizirati knjige, cvijeće, vaze i drugi detalji.

stolić za dnevni boravak

Ovaj primjer će se svidjeti svima koji vole nešto drugačije. Kuglasti stolovi ili okrugli stolovi u paru savršeno osvježavaju prostor. Rađeni od drveta uklopili su se savršeno u ovaj prostor i unijeli mu dašak boje i prirodnosti. Iako se u ovom prostoru prirodno nameće pravokutni stolić za dnevni boravak, okrugli je pravo iznenađenje koje funkcionira. Unio je višedimenzionalnost, dašak dizajnerskog ugođaja, ali i dobar je odgovor na trenutni trend. No, iako je u trendu, ovakav stol svevremenski je odabir.

stolić za dnevni boravak

Šarac Bela Namještaj po Mjeri

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg namještaja brzo podići na novu razinu.

stolić za dnevni boravak

Kad je u pitanju namještaj po mjeri, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena. Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com