fbpx

Kutne Garniture u Obliku Slova U I Savjeti za Kupnju i Uređenje

Kada imate prostor za to i veliki broj ukućana, kutne garniture u obliku slova u nameću se gotovo kao logičan izbor. Osim što mogu biti glavni akter u interijer priči, izuzetno su udobne i stvaraju dosta prostora za sjedenje. No, s obzirom na to da je riječ o komadu namještaja koji zauzima dosta prostora, bitno je na umu imati nekoliko stvari.

Kutne garniture u obliku slova U posebno su velike i zbog toga je od velike važnosti znati urediti dnevni boravak. Kako se ne bi činilo da garnitura krade sav prostor, uz ostali namještaj možete postići balans i lijepo uređenje. Uz stiliziranje namještaja, važno je i izabrati prave kutne garniture. Pravi model će izgledati dobro u vašem interijeru, učiniti da svi imate dosta mjesta, a ujedno biti dio postave dugi niz godina.

Kako biste bili sigurni da ste na tragu prave kutne garniture u obliku slova U, u nastavku ćemo vas provesti kroz maleni vodič za uređenje i kupnju. Idemo!

Kutne Garniture u Obliku Slova U

Ovu vrstu kutne garniture za sjedenje karakterizira njezin oblik koji osim što ima kut, s obje strane ima produžena mjesta za sjedenje. Samim time, ime samog komada namještaja da nagovijestiti njegov oblik. Ovo je jedan od najtraženijih oblika garnitura jer ima mnoštvo prednosti:

  • Ušteda prostora: uz kutne garniture u obliku slova U možete maksimalno iskoristiti prostor, posebno ako imate maleni interijer ili prostoriju s neuglednim kutovima. Hvatajući se za taj kut, garniture iskorištavaju prostor koji inače ne biste mogli iskoristiti, a ujedno povećava prostor za sjedenje.
  • Svestranost: kutne garniture po mjeri posebno su zahvalan odabir, s obzirom da omogućuju mnoštvo prilagodbi upravo vašim potrebama. Tako možete prilagodit raspored sjedenja, ali i birati između različitih veličina, oblika i stilova. Neki modeli čak imaju ugrađenu pohranu ili funkciju garniture na razvlačenje.
  • Udobnost: s obzirom da kutne garniture često dolaze sa jako dubokim jastucima i prevlakama, izuzetno su udobne za svakodnevno druženje.
  • Fleksibilnost: jedna od najzabavnijih prednosti svakako je mogućnost preuređenja. Kako se kutne garniture u obliku slova U rade iz više dijelova, samim time možete ih pomicati kako biste svaki put kreirali novi prilagođen izgled i drugačiji raspored.
  • Stil: pri izboru kutne garniture primijetit ćete koliko zapravo izbora stilova imate. Od modernog uređenja, pa sve do rustikalnog, svi će pronaći nešto za sebe.
Šarac Bela kutne garniture u obliku slova u
Kutna garnitura u Šarac Bela potpisu

Kutne Garniture u Obliku Slova U I Savjeti za Kupnju

Prije no što krenete u potragu za garniturom koja će se savršeno uklopiti u vaš dom, postoji par stvari koje trebate imati na umu. Od izbora materijala, preko pozicioniranja kauča, sve detalje otkrijte u nastavku

1 – Izmjerite svoj prostor

Kutne garniture pomažu u kreiranju otvorenog plana i stvaraju dosta mjesta za sjedenje. No, ne smijemo zaboraviti koliko prostora kutne garniture mogu oduzeti. S obzirom na to, posebno je važno dobro izmjeriti slobodan prostor u prostoriji gdje želite da postavite garnituru.

kutna garnitura po mjeri u sivoj boji

Proces mjerenja možete započeti uz mjerenje dužine, uzimajući u obzir lampe i stoliće koje biste postavili sa strane. Zatim krenite prema dubini, uzimajući u obzir mjesto za stol i prolaz između stola i kauča. Posljednje, mjerite visinu imajući na umu izvor grijanja/hlađenja i police (posebice ako ćete ih postaviti naknadno).

2 – Odaberite svoj stil

Želite li kutne garniture sa podesivim naslonima za glavu? Ili vam je možda zanimljivo da jedan kut bude duži? Ili vam jako zanimljivo zvuči da vaša garnitura za sjedenje ima i podesive dodatke za noge? Svi ovi detalji mogu se odrediti, kombinirati i dodati, posebno kada radite garniture po mjeri.

3 – Pozabavite se izborom tkanina

Od lana, vune, do raskošnog baršuna i kože, tkanina koju odaberete za svoju kutnu garnituru imat će veliki utjecaj na dojam vašeg prostora i izgled vaše sobe. S obzirom da se u dnevnom boravku sve koncentrira oko kauča gdje će se svi družiti, važno je da garnitura može izdržati test vremena i korištenja.

tkanina kutne garniture u obliku slova u

S obzirom na to, uvijek radije birajte tkanine koje su otpornije na mrlje, kao i one koje nude pogodnosti poput jače izdržljivosti, lakog održavanja i sl.

4 – Izaberite gdje postaviti kutnu garnituru

Kako smo već naučili, kutne garniture u obliku slova U mogu zauzimati dosta mjesta. S obzirom na to, možda već ima određenu sliku o tome gdje biste ju mogli postaviti kao i u koju stranu je orijentirati. Ukoliko imate otvoreni prostor, kutna garnitura vam može pomoći u odjeljivanju prostora u nekoliko funkcionalnih prostorija: dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja.

5 – Odaberite ostali namještaj i dekore

Kad je u pitanju kutna garnitura, ona će jako dobro izgledati uz police, biljke, malene stoliće, dekice složene u kutu, i svijeće na stolu. Sve to će dati dašak skandinavskog uređenja, a i učiniti inače velik komad namještaja toplijim.

Vaša želja treba biti kreirati balans između dodataka i kutne garniture u obliku slova U kako bi prostor izgledao dizajnerski i potpuno.

smeđe kutne garniture u obliku slova u

Kutne Garniture u Obliku Slova U I Savjeti za Uređenje

Ako niste sigurni gdje početi kad je uređenje u pitanju, imamo dodatne savjete za vas koji će olakšati cijeli proces.

Jedan od najboljih načina kako odvojiti dnevni boravak u zasebnu funkcionalnu prostoriju jeste korištenje tepiha. Osim što će tepih biti savršen kompliment uređenju, zaokružit će izgled cijele prostorije.

kutna garnitura u obliku slova u i rustikalni tepih sa okruglim stolom

Jedna od stvari koju možete planirati prije nego postavite svoje kutne garniture u obliku slova U svakako je izvor svjetlosti. Želite da garniture za dnevni boravak budu osvijetljene kako biste tijekom dana uživali u toploj i svijetloj prostoriji. Osim toga, prirodan izvor svjetlosti savršeno naglašava izvornu ljepotu prostorije i daje joj poseban šarm.

Tko kaže da kutna garnitura treba biti pomaknuta do zida? Ostavite maleni prostor iza za prolazak, a zida uredite dodatnim regalom i posebnim detaljima. Ovako ćete imati dizajnerski dodir, a sve što trebate je uzeti ovaj razmještaj stvari u obzir kad određujete dužinu garniture.

Ako imate otvoreni plan uređenja, gdje su dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja zajedno, tada može biti korisno da stražnji dio garniture okrenete. Na ovaj način ćete stvoriti dubinu prostora, ali i vizualno odijeliti prostorije. Dobar detalj može biti (ako imate dovoljno prostora) da dodate stol iza kauča.

Trebate Kutne Garniture u Obliku Slova U? Imamo rješenje za vas!

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela kutne garniture po mjeri koja će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts