fbpx

Uređenje Vile za Odmor I Savjeti i Ideje

Uređenje vile za odmor jedan je od najzabavnijih procesa, koji naravno dolazi sa svojim izazovima. Kako biste znali koji dio uređenja je najvažniji, kreirali smo prilagođeni vodič. Kroz ove ideje i savjete znat ćete kako oblikovati cijeli projekt i podijeliti ga u najvažnije faze. Od prvotnog 3D vizualiziranja, preko prvih grubih radova, pa sve do finalnog opremanja vile za odmor, mnogo je detalja. Zato ćemo s vama proći kroz sve faze, a unutar njih izdvojiti posebne savjete i korisne informacije.

Bez obzira je li riječ o svega nekoliko ili desetak apartmana, postoje pojedinosti na koje trebate obratiti pozornost na samom početku. Od pločica pa sve do boja za zidove, lako je izgubiti se u mnoštvo pojmova. Kroz listu koju izdvajamo u nastavku moći ćete sebi zabilježiti sve stavke koje trebate proći.

Uređenje Vile za Odmor – Savjeti

Sigurni smo i da sami počinjete od određene vizije kako biste voljeli da vaša vila izgleda. Također, postoji i određeni ugođaj koji biste voljeli da ona ima. Upravo će to vizualiziranje doma za najam biti prvi korak u procesu uređenja i opremanja.

1 – Vizualizacija, planiranje i istraživanje

Osim što imate određene želje i aspiracije kad je uređenje vile za odmor u pitanju, korisno je imati i druge stvari na umu. Želite definirati budžet, i ne samo krajnji budžet, nego i ušuškani dodatak za lošije scenarije, nepredviđene troškove i sl. Uz definirani budžet, imajte na umu plan otplate, kao i plan korištenja budžeta. Kroz nekoliko kategorija – izrada koncepta, grubi radovi, opremanje apartmana, finaliziranje – opredijelite količine budžeta koje želite izdvojiti za svaki od koraka. Tako ćete u razgovoru sa majstorima znati koliki je raspon onoga što si možete priuštiti, u koje stvari vrijedi investirati, a na kojima možete uštedjeti.

Osim budžeta, razmotrite što je vama najvažnije u uređenju. Želite li možda nevjerojatno lijepo dvorište koje će se isticati zen detaljima, boho uređenjem i posebnim vrtnim namještajem? Ili možda želite interijer pretvoriti u istinsko utočište za odmor sa nekoliko posebnih mjesta za druženje? Kad si odgovorite na pitanje što točno želite, puno ćete lakše krenuti u samu realizaciju i odrediti prioritete. U tome vam dosta može pomoći i 3D vizualizacija. Ona će svojim slikovitim prikazom vaše misli i želje pretvoriti u vidljivu stvarnost. Uz nju ćete lakše donijeti odluke, a i moći se vratiti na prvotnu zamisao u svakom procesu uređenja.

Uz sve navedeno, uređenje kuće za odmor zahtjeva duboko istraživanje. Od rasvjetnih tijela, preko orijentacije, podova, pa sve do estetskih detalja kao što je odabir namještaja, zahtijeva mnogo pojedinačnih odluka. Poznajući podneblje u kojem imate vilu, razinu održavanja koju si možete priuštiti, kao i stil koji volite, kroz istraživanje potražite savršenu kombinaciju za svoju vilu.

2 – Definiranje koncepta

Kako smo i sami spominjali, 3D vizualizacija može biti bitan korak u ovoj fazi. Kroz definiranje stila, rokova, materijala i ugođaja možete početi raditi na finalnom izgledu uređenja vile za odmor. Na ovaj način usmjerit ćete sve ljude koji rade za uređenje vile za odmor i vi ćete znati što želite postići.

uređenje vile za odmor
Uređenje Vile Istria u Šarac Bela potpisu

Kroz nadgledanje, usmjeravanje i praćenje svakog procesa možete biti sigurni da sve ide po planu, samo ako ste unaprijed definirali što želite postići.

Neki od stilova koje možete birati za uređenje vile za odmor:

3 – Namještaj za uređenje vile za odmor

Jedna od najvažnijih faza koju ne trebate podcjenjivati svakako je odabir namještaja. Bez obzira je li vaša vila za najam u Dalmaciji, kuća za odmor u Hercegovini, ili apartmani u Istri, jedno je sigurno, namještaj će mnogo utjecati na sveukupni dojam.

Želite savršenu kombinaciju funkcionalnosti, udobnosti i estetike. Takav miks ćete najbolje dobiti uz kvalitetnu izradu namještaja, ali i uz namještaj po mjeri. Takvom proizvodnjom namještaja bave se brojne iskusne kompanije u Bosni i Hercegovini, koje ulažu mnoštvo truda i vještine u izradu svakog komada namještaja. Proizvodnja namještaja u BiH bazirana je na individualnom pristupu, a istovremeno sposobna isporučiti velike količine kvalitetnog namještaja koji odolijeva testu vremena.

uređenje spavaće sobe u vili za odmor
Uređenje spavaće sobe u Šarac Bela potpisu

Jedan od takvih proizvođača je i Šarac Bela koji iza sebe broji mnoštvo realiziranih projekata uređenja vila. Bilo da razmišljate o modernom uređenju ili ste više za retro uređenje vile, naš uhodani tim kreirat će idealno rješenje, dizajnirati namještaj, ali i isti instalirati na lokacije u BiH, Hrvatskoj, ali i u ostatku regije. Pored namještaja, postoji opcija uređenja čitavih prostorija pa tako možete naručiti kuhinje po mjeri ili dnevni boravak po mjeri.

Uz namještaj, važno je odabrati i prateći dekor, kućanske aparate, kao i zavjese i tepihe. Želite da je sve dio jednog stila i savršeno kompletira uređenje vile za odmor.

4 – Boje, materijali i teksture

U stvaranju željenog ugođaja, boje, materijali i teksture imaju nezamjenjivu ulogu. Postoji cijela paleta, a savršenu kombinaciju ove tri dimenzije možete najbolje postići uz savjetovanje. Pločice, zavjese i boje za zidove lako možete uskladiti kreirajući nekoliko moodboarda. Uspoređujući kako izgledaju na dnevnom i noćnom svjetlu brže ćete donijeti odluku.

Uz estetski dio, imajte na umu i održavanje istih. Ako je određena boja za zid jako rijetka za naći, možda je bolja opcija za uređenje vile za odmor birati nešto neutralnije i lakše održivo. Ne želite da radi jedne mrlje trebate provesti 3 dana u potrazi za idealnom nijansom.

Isto vrijedi i za materijale. Iako su određene pločice nevjerojatno lijepe, kako funkcionira njihovo održavanje? A instalacija?

Materijali su također bitan segment. Zavjese, tepisi, kao i druge tkanine… svi zahtijevaju poseban nivo pozornosti. Od pranja, preko postavljanja, pa sve do posebnih tretiranja, tkanine mogu postati prava obveza, što nije najidealnija situacija za uređenje vile. Imajte to na umu pri odabiru kako biste optimizirali u što je potrebno uložiti dosta vremena, a u što ne.

5 – Uređenje eksterijera

Važan segment uređenja vile za odmor svakako je i uređenje eksterijera. Pogled kroz prozor, kao i mogućnost odmora u dvorištu nešto je što podiže prodajnu vrijednost i vrijednost najma vaše vile. Sve više gostiju preferira dobar pogled, lijepo uređenu terasu, ali i mogućnost boravka vani.

To im najbolje možete omogućiti planiranjem zajedničkog prostora sa mnoštvom vrtnih garnitura. Ukoliko koncept, prostor i budžet to dopuštaju, bazen je savršena opcija. No, uz nekoliko aktivnosti za djecu kao što je maleni park, i lijepo natkriveno mjesto za sjedenje, brzo ćete postići opuštajući ugođaj. I u ovom uređenju želite da vaš vanjski namještaj nadopunjuje namještaj koji je dio interijera.

Šarac Bela namještaj

Šarac Bela namještaj za uređenje vile za odmor rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vašu vilu. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

uređenje vile za odmor
Uređenje kuhinje u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja za uređenje vile za odmor koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts