fbpx

Barske Stolice I Sve Što Trebate Znati Prije Kupnje

Barske stolice su jedan od onih koraka u opremanju stana koji vjerojatno dolazi malo kasnije. No, to ne znači da ne traže jednaku pozornost i posvećenost kao ostatak vašeg namještaja. Svojim izgledom, formom, stilom i dizajnom mogu značajno redefinirati doživljaj i iskustvo korištenja prostora. Vaša kuhinja zaslužuje praktičan, ali i stilski zanimljiv dodatak koji će upotpuniti izgled prostorije. Zajednički obroci i druženja mogu postati toliko zabavniji ako su barske stolice savršeno uklopljene u prostor.

barske stolice

S tim vam u velikoj mjeri mogu pomoći savjeti pri odabiru barske stolice. Počevši od stila pa sve do preciznih dimenzija postoje određene stavke koje možete imati na umu. Upravo zato smo odlučili kreirati ovaj vodič kroz kupovinu koji će olakšati odabir, kupovinu, ali i krajnje stiliziranje u prostoru. Sigurni smo da ćete, jednom kada odaberete svoje barske stolice, jedva čekati prvi obrok za kuhinjskim otokom.

Bez obzira je li riječ o malenom otoku za kuhinju sa svega dvije stolice ili velikom otoku, postoji par stavki koje su ključne u odabiru. Od stila i udobnosti, pa sve do dimenzija i finalnog uređenja u prostoru. Kako biste korak po korak kreirali savršeno uređenu kuhinju s otokom, u nastavku donosimo savjete za kupnju barske stolice.

Barske Stolice – Odabir Stila

Kad je u pitanju odabir savršenih barskih stolica, tada je najvažnije krenuti od onoga što vam se sviđa. Različiti stilovi donose različite prednosti i mane kao i potrebe kad je u pitanju odabir barske stolice. S obzirom na to fokusirat ćemo se u nastavku na dva glavna stila koji će vam poslužiti kao putokaz za ostale stilove.

Rustikalne barske stolice

Ovaj stil će uvijek sadržavati maleni retro predznak. Drvene stolice, uzorci, mnoštvo detalja i boje su samo naznaka rustikalnog stila. Iako se čini kao da rustikalni namještaj ima mnoštvo karaktera, uz pravilnu kombinaciju materijala možete dobiti topao dom i kuhinju u kojoj će se svi rado okupljati. Zelene kuhinje su posebno popularne, uz retro kuhinjske aparate poput onih brenda Smeg ili čak pločice u raznim bojama i uzorcima. Dodajte tome zavjese sa cvjetićima i mnoštvo ukrasa po zidovima koji uključuje i neke antikvitete i na tragu ste kuće koja izgleda kao dom.

tapecirane barske stolice u retro kuhinji

Toplina ovako uređenog prostora najbolje će se naglasiti uz rustikalne barske stolice. Želite li svojoj rustikalnoj kuhinji dati pravo društvo želite da su stolice sa rezbarijama, posebnog dizajna ili na drugi način posebne. Možda imaju uzorak koji se slaže sa zavjesama ili pak tapecirana sjedišta. U svakom slučaju, rustikalne barske stolice uvijek kriju neku priču.

Moderne Barske Stolice

Kad gledamo moderne kuhinje i njihovo uređenje, tada nam pada na pamet jedna stvar: minimalizam. Gotovo u svim modernim interijerima fokus je na funkcionalnosti, pročišćenosti i luksuznom ugođaju. No, da se ne zavarate, moderni interijeri i dalje mogu izgledati toplo i stvoriti osjećaj doma. To se postiže uz osvjetljenje, odabir materijala, ali i boja. Određene boje mogu dati dozu luksuza, a to su tamno plava, zelena, pa čak i ljubičasta.

metalne stolice u modernoj kuhinji

Tako i moderne barske stolice mogu doprinijeti modernom, ali i toplom ugođaju. Svojim svedenim dizajnom napravit će dodatni kompliment funkcionalnosti. Ali uvijek se možete zabaviti i birati kožna sjedala, barske stolice s naslonom i rukohvatima ili stolice sa asimetričnim nogama.

Barske Stolice – Savjeti za Kupnju

Sad kad ste kroz ove opise ustanovili koji stil je više približan vama vrijeme je da se pozabavimo mjerenjima, paletama boja, materijalima… Ovaj segment potrage za pravim stolicama može biti jednako zabavan kao pretraživanje savršenih interijera na Pinterestu, ali samo ako imate prave informacije. To vas očekuje uz Šarac Bela savjete u nastavku.

1 – Razmislite o svom prostoru

Koliko osoba svakodnevno boravi u vašem prostoru? Je li se vaša obitelj ima naviku družiti u kuhinji, posebno tijekom nedjeljnog doručka? Jeste li vi uvijek domaćin najboljeg gourmet partija i trebaju vam dodatna mjesta za sjedenje? Sve su ovo faktori koje trebate dodati u svoje promišljanje pri odabiru stolica. Također, vrlo je bitno koliki prostor imate. Ako je prostor velik tad se možete poigrati, no maleni stanovi stvaraju određenu prepreku i ne želite da se vaš prostor čini pretrpanim.

moderne prozirne barske stolice

2 – Pripremite metar i započnite ekstenzivno mjerenje

Za odabir pravih stolica postoji dosta mjerenja koje trebate imati na umu. Krenut ćemo od samih stolica. Pri mjerenju obratite pozornost na sljedeće:

  • Visina stolica – Želite da su stolice dovoljno visoke za sjedenje tako da mogu dosegnuti vrh kuhinjskog otoka i više. Osoba treba biti u mogućnosti prirodno nasloniti laktovima na kuhinjski otok.
  • Prostor oko stolica – Da biste izabrali prave barske stolice izmjerite i prostor koji je potreban za stolicu kad se u potpunosti izmakne ispod kuhinjskog otoka. Također izmjerite širinu otoka kako bismo ustanovili koliku širinu stolica možete dodati, ali i uzeli u obzir prostor između stolica.

Kad je u pitanju kuhinjski otok, pripazite na sljedeće:

  • Visina kuhinjskog otoka – Vrlo je važno da je kuhinjski otok dovoljno visok za svakodnevnu pripremu hrane i kuhanje. Također, ne želite da bude previsok za osobe koje sjede. Savršen balans između ove dvije visine pomoći će vam kreirati funkcionalan prostor.
  • Širina i dužina kuhinjskog otoka – S obzirom na to s koliko prostora raspolažete u svojoj kuhinji, birat ćete i samu veličinu otoka kao i broj stolica. No, prije nego odaberete barske stolice važno je da imate na umu koliko njih može neometano stati oko kuhinjskog otoka

Želite da su stolice i lagane za pristupiti i onim najmlađima. Možda vaše stolice mogu imati rukohvate ili malenu pregradu na nogama putem koje se mališani mogu lakše popeti do svoje police.

3 – Sljedeća stavka su materijali

Bez obzira kojem stilu najviše naginjete, odabir kvalitetnih materijala je nešto s čim ne trebate raditi kompromise. Ulaganjem u dugotrajne materijale i tkanine nećete brinuti o ogrebotinama, mrljama od hrane ili drugim posljedicama korištenja.

barske stolice u modernom prostoru

Sukladno tome, prije odabira barske stolice uvijek se raspitajte o načinu održavanja tkanine. Također, možda možete razmisliti o potpuno drvenim stolicama. U tom slučaju se raspitajte kako ih najbolje održavati. A ako je vaš odabir nešto sasvim treće, uvijek imajte na umu način održavanja i kvalitetu materijala kako bi komad namještaja što duže ostao u vašem domu.

4 – Udobnost je izuzetno važna

Prije nego se odlučite za kupnju svoje barske stolice izuzetno je važno da testirate udobnost. Neki od vas će preferirati modernu siluetu plastičnih ili metalnih stolica. Drugi će radije birati tapeciranu postavu ili kožni naslonjač. Što god vaš odabir bio, bitno je da je sjedenje ugodno i da se možete nasloniti tako da vam je udobno.

Za dodatnu podršku uvijek možete dodati barske stolice sa rukohvatima.

Gdje U BiH Pronaći Kvalitetne Barske Stolice? Šarac Bela ima odgovor.

Šarac Bela namještaj za uređenje vile za odmor rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vašu vilu. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

barske stolice u šarac bela potpisu
Barske stolice u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja za uređenje vile za odmor koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts