fbpx

Kupaonica – Ideje za Uređenje

kupaonica

Kupaonica, bez obzira koje je veličine treba odisati određenim šarmom i biti praktična. Upravo zato je od izuzetne važnosti birati onaj namještaj koji će trajati godinama. No, uz izdržljivost važno je i da kupaonica ima određeni estetski doživljaj za posebni spa dojam.

Mnogo stvari može biti od važnosti kad uređujete svoju kupaonicu. Tako mala kupaonica krije mnoštvo izazova s prostorom i potrebno je obratiti pažnju na svaki centimetar. S druge strane, veće kupaonice vam omogućavaju više poigravanja s materijalima, ali trebate obratiti pažnju na boje. Uz estetske detalje, mnogi funkcionalni kriteriji znaju biti preskočeni. Tu se misli na osvjetljenje, poziciju bojlera, pa čak i biranje otvorenih polica ili zatvorenih kabineta.

Kako projekt uređenja kupaonice ne bi zadavao previše premišljanja, u nastavku donosimo sjajan vodič. Kroz detalje koje izdvajamo znat ćete na koje stavke najviše trebati obratiti pozornost, ali i kako znati da ste odabrali najbolje za svoje kupatilo. Pored toga, vaša kupaonica treba biti oaza odmora. Zato izdvajamo i kupaonice slike koje će vam dati ideje kako možete urediti i vlastitu kupaonicu.

Kupaonica – Savjeti za Uređenje

Važnost pravilnog uređenja kupaonice lako ćete primijetiti već nakon nekoliko mjeseci korištenja kupaonice. Od praktičnih kabineta do optimizacije prostora, svaki detalj može biti od presudne važnosti. Kako odabrati najbolje za uređenje i što vaša kupaonica treba imati otkrivamo u nastavku.

1 – Funkcionalnost neka bude najvažnija

Bez obzira na dimenzije, kupaonica treba biti izuzetno funkcionalna i to ne samo za vas, nego za sve ukućane. Raspodjela prostora pomoći će vam unaprijed. Prije nego krenete u kupovinu svih dodataka za kupaonicu, važno je dodijeliti im mjesto u kupaonici. Tako ćete morati obratiti pažnju da se kabineti savršeno uklapaju, kao i umivaonik i police.

kupaonica

Dobra je odluka za uređenje (posebno malene) kupaonice izabrati namještaj po mjeri. Uz namještaj koji ste maksimalno prilagodili prostoru možete računati na to da ćete iskoristiti svaki centimetar. Namještaj po mjeri i kupaonica savršeno funkcioniraju zajedno jer ovakav namještaj omogućava potpunu personalizaciju. Kad birate namještaj po mjeri za kupaonicu, možete prilagoditi dimenzije, boje i ono možda najvažnije, materijale. Materijali koje koristite u kupaonici trebaju biti visokokvalitetni, ali i u mogućnosti izdržati temperaturne razlike, izloženost vodi…

kupaonica

Ono na što također trebate obratiti pažnju jeste upravo i održavanje svih elemenata koje dodajete u uređenje svoje kupaonice. Određene podloge možda zahtijevaju posebna sredstva za čišćenje. Također, pojava vlage može promijeniti boju i izgled određenih materijala. Prilikom kupovine, oslonite se na savjete proizvođača bijele tehnike i namještaja kako biste pronašli savršenu opciju za svoj dom. U tome vam značajno može pomoći i 3D vizualizacija. Kada niste sigurni kako urediti svoju kupaonicu, a teško vam je predočiti kako će sve izgledati, 3D crtež izgleda uređenja kupaonice odagnat će mnoge sumnje. Uz tek par pokreta mišem možete prilagoditi brojna mjerila, od orijentacije elemenata uređenja do oduzimanja i dodavanja dodataka.

2 – Estetika je također presudan faktor

Bilo da se mislite koje pločice ili koju tuš kabinu odabrati, estetika je gotovo jednako važna koliko i funkcionalnost. Danas može biti izazovno držati se samo jednog stila uređenja ili samo jedne palete boja. Uz toliko stilova i opcija gotovo je nemoguće izabrati favorit. No, iako zvuči izazovno, to nam zapravo omogućuje da se poigramo i pronađemo nešto unikatno i nešto što naš dizajn interijera izdvaja od drugih.

Tako je dobro imati na umu razne dodatke kao što su biljke, ručnici, pločice zanimljivih dezena ili ogledalo. Pločice su čak najčešći estetski detalj koji uz boju slavina stvara tihi luksuz u kupaonici. Keramičke pločice su čest izbor zbog svoje trajnosti i estetike. Tako ćete htjeti obratiti pažnju na to kakve pločice želite postaviti na pod, a kakve ćete možda postaviti i jednim dijelom na zidove. Ono što je izuzetno važno jeste da se boje i dezeni pločica slažu i sa vašom bojom zida i ostatkom uređenja kupaonice.

Pored keramičkih pločica, možete izabrati i porculanske pločice koje će vas iznenaditi zbog visoke otpornosti na vodu. Upravo zato se često koriste u uređenju eksterijera, ali i u mjestima koja su često izložena vodi kao što su kupaonice. Ono što je nedostatak porculanskih pločica jeste njihovo postavljanje koje traži iskusno rukovanje profesionalaca. Upravo radi toga porculanske pločice mogu biti investicija, no dugoročno pokazuju izvrsnost, estetiku i posebnost.

3 – Sigurnost, prozračnost i kvalitetno osvjetljenje treba imati svaka kupaonica

Jedna od važnijih stavki na koju trebate obratiti pozornost kad je u pitanju kupaonica svakako je sigurnost. Vaša tuš kabina treba imati rebrasto dno, a ukoliko nema, koristite antisklizne površine koje se dodaju tijekom tuširanja. Ovaj jedan detalj može spriječiti da se kliznete vi ili netko od vaših ukućana. Također, pri odabiru pločica obratite pažnju na to da pločice nisu skliske kad su vlažne. Još jedna važna stavka svakako su i utičnice. Svaka od njih treba biti zaštićena i udaljena od kontakta vodom.

Kako bi vaša kupaonica uistinu bila oaza odmaranja i restartiranja na kraju dana, važno je da imate sistem prozračivanja. Bilo da je to ventilacija ili prozor, vaša kupaonica se treba moći prozračiti. Nastanak plijesni češći je u prostorima koji se nedovoljno prozračuju, a uz dobru ventilaciju možete spriječiti zadržavanje neugodnih mirisa.

Osvjetljenje je jedan od onih dodataka uređenju koje uistinu pravi razliku. Razmislite o tome da stvorite ugodnu oazu birajući toplo svjetlo u svojoj kupaonici. Jedna opcija je dodati i jače svjetlo na ogledalu kako biste se mogli šminkati ili dodajte danas dosta popularni ugradbeni ring light sa ogledalom. Osim iz estetskih razloga, dobro osvjetljenje važno je i radi funkcionalnosti. Potrebno je da dobro vidite u kupaonici kako se ne biste okliznuli.

4 – Razmislite koju pohranu će imati vaša kupaonica

Kao i svaka prostorija u domu, tako i kupaonica zahtjeva mjesto za pohranu stvari. Od ručnika do rublja, potrebno je dosta kabineta i za svakodnevne potrepštine i dodatke za njegu. Ovisno o prostoru s kojim raspolažete, dobra je ideja birati komode. One koje idu u visinu pomoći će vam da skladištite baš sve sitnice, a da pritom ne krade previše prostora. Neke komode možete ugraditi u zid, a druge mogu biti na tlu. Određene komode mogu biti pokretne što se može pokazati korisnim, a lebdeće komode za umivaonik sve su češća opcija.

kupaonica

Otvorene police također nisu loša opcija, posebno ako ste ljubitelji skandinavskog dizajna ili minimalizma. Ovakve police omogućavaju vam pregledno postavljanje stvari i brz i lagan pristup. Jedini je nedostatak otvorenih polica potreba za stalnim održavanjem i brzo skupljanje prašine na policama.

Košare su jedan od praktičnijih načina kako odlagati stvari u kupaonici danas. Dolaze u različitim dimenzijama, oblicima, pa čak i s porukama što vam omogućava da birate najbolje za svoj stil. Možete ih koristiti za rublje, kao dekor, ali i za skladištenje sitnica.

Kupaonica – Ideje za Uređenje

Uz savjete koje smo izdvojili iznad, u nastavku donosimo i par ideja koje ćete htjeti iskoristiti za uređenje svoje kupaonice.

Neka vaša kupaonica dobije karakter uz pomoć boje. Jedna od nijansi koja ulijeva harmoniju i umirujući efekt u svaki dom svakako je zelena. Samim time i kupaonica u zelenoj boji može biti dobra ideja. Ovu boju kombinirajte uz topla rasvjetna tijela, zlatnu i crnu, a i drveni namještaj će se savršeno uklopiti. Na sljedećoj fotografiji možete vidjeti i kako se košare savršeno uklapaju u uređenje kupaonice. Uz to, okrugli umivaonici, da, dva umivaonika mogu biti savršeno rješenje za sve nas koji dijelimo kupatilo sa više ukućana. Ovako se možete usporedno spremati za školu, posao i druge obveze u danu bez čekanja.

Kad želite da vaša kupaonica odiše posebnim šarmom i prostranošću, birajte uređenje u bijeloj boji. Bijela kupaonica čini kupaonicu većom, a ovdje nam se izuzetno sviđa trik sa ogledalom koje se proteže od jednog kraja zida do drugog. Ovo je sjajan dizajnerski trik kako učiniti da prostor izgleda veće. Za kontrast dodajte crne detalje ili za jedan zid kupaonice birajte tapete/pločice sa uzorkom ili u odvažnoj boji.

Vaša kupaonica može izgledati i poput onih koje vidite na Baliju ili u luksuznim hotelima. Dovoljno je da se poigrate sa bojama, teksturama i materijalima. Tako ovdje vidimo ugradbene police u obliku luka koje se savršeno stapaju sa prostorom. Mnoštvo prirodnih materijala čine da ovakvo uređenje unosi smirenost i opuštajuću atmosferu, a isti efekt imaju i smeđe nijanse.

Gdje u BiH Naručiti Namještaj po Mjeri za Kupaonice?

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg namještaja brzo podići na novu razinu.

kupaonica

Kad je u pitanju namještaj po mjeri za kupaonice, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena. Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com