fbpx

TV Komode I Koju Birati, Kako Urediti i Gdje Naručiti?

TV komode mogu ostaviti upečatljivu promjenu kad je u pitanju izgled vašeg dnevnog boravka. Osim što primarno služe za postavljanje TV-a, ujedno su odraz vašeg omiljenog stila. Pored toga, mogu unijeti karakter u prostor, ali i cijelo uređenje povezati u jedno dizajnersku cjelinu. Bez obzira jeste li veći ljubitelj boho stila, minimalizma ili rustikalnog uređenja, postoje TV komode različitih stilova.

Uz činjenicu da se možete poigrati sa stilovima, TV komode dolaze u različitim dimenzijama. Kad birate namještaj po mjeri, jedna od značajnijih prednosti upravo je prilagodljivost dimenzija vašim potrebama. Tako TV komode mogu biti visoke, niske, široke, uske, ovisno o tome koje dimenzije traži veličina vašeg stana.

tv komode

TV komode rijetko služe samo za prezentiranje vašeg TV-a. Nerijetko su to mjesta na kojima možete izložiti ukrase, knjige, biljke, ploče i razne kolekcionarske stvari. Ovo je i prilika da TV komoda postane izložba stvari koje vas uveseljavaju, tako da svako gledanje omiljene serije ili filma bude oda svim stvarima koje volite. Tako će neki od vas postaviti umjetnička djela koja ste uhvatili u vintage shopu. Ili ćete svaki vikend kupiti cvijeće koje ćete izložiti upravo kraj TV-a.

Materijali će igrati značajnu ulogu u izgledu vaše komode za TV. Tako će drvo odati notu topline, a ako birate metalne noge, stvorit ćete zanimljiv kontrast. Uz stil i materijale, boja je značajan faktor u finalnom izgledu. Tako će bijele TV komode za dnevni boravak značiti svježinu i prozračnost. S druge strane, crne komode za TV odaju dojam luksuznog i mističnog.

S obzirom da je TV komoda u dnevnom boravku, ona postaje centar druženja. Bez obzira što se nalazi na vašem repertoaru, važno je da TV komoda omogućava nesmetano gledanje televizije za sve ukućane i goste. Također, bitno je da je prostor oko TV komode protočan.

Za cijeli vodič koje TV komode birati za svoj dom, kako urediti TV komodu, ali i gdje ju naručiti, prelistajte dalje.

TV Komode – Kako Birati Ovaj Komad Namještaja za Svoj Dom

Sad kad smo prošli uvod koji otkriva nešto više o izboru TV komode, važno je da pređemo neka glavna mjerila. Neke od ovih koraka već sigurno poznajete, no može biti izuzetno korisno da se držite svih savjeta za odabir idealne TV komode. Uz ovu check listu znat ćete da ste mislili na sve pojedinosti i pri dostavi i instalaciji neće biti iznenađenja. Počnimo!

1 – Promotrite veličine: TV-a, stana, komode

Važno je da ove tri veličine funkcioniraju savršeno međusobno. Tako ćete htjeti dodati TV na komodu koja će dovoljno velika i široka, ali i može podnijeti teret TV-a. S druge strane komoda ne bi trebala biti prevelika da zauzima previše prostora.

Jedna stvar koja se često zaboravi u ovom procesu jesu proporcije. Važno je da estetski sve bude balansirano u interijeru tako da je TV na sredini komode, a stvari okolo stvaraju skladnu harmoniju pri svakom pogledu. Važno je da je komoda dovoljno visoka da susreće čovjekovu razinu oka i omogućava nesmetano gledanje TV-a.

Ako imate manji stan, dobro je razmišljati o što manjoj komodi kako biste imali prostora za druge sitnice. No ako imate veći stan, možete se poigrati i birati izuzetno veliku komodu sa zanimljivim formama.

2 – Razmislite o tome što sve želite izložiti na TV komodu

TV komoda daleko je od komada namještaja na kojem ćete samo izložiti upravo televizor. Kako smo spomenuli u uvodu, komoda dolazi u različitim oblicima. Tako imate mogućnosti dodati mnoštvo stvari koje oslikavaju vaš karakter i doprinose uređenju prostora.

Prije nego odaberete komodu, razmislite želite li da to bude komoda sa policama sa strane i na vrhu kako biste izložili knjige. Želite li da to bude komoda sa ormarićima koji imaju skrivene rupice za sakrivanje kablova od modema? Ili ipak želite da ta komoda bude uska i samo i isključivo za TV?

Opcija je mnogo, no prije nego odaberete, važno je definirati ove sitnice. Tako ćete biti sigurni da će se komoda savršeno uklopiti u vaš prostor bez straha da će vam smetati ili da će vam nedostajati prostora.

3 – Imajte na umu kakav se stil proteže kroz ostatak vašeg doma

TV komode moderne, rustikalne, boho, futurističke, drvene… Svaka od njih može naći svoj dom upravo u vašem prostoru. No, važno je da odgovara stilu koji birate za uređenje ostatka doma.

Tako pri odabiru obratite pažnju na to da se TV komoda uklapa u već postojeći dizajn interijera u vašem dnevnom boravku. Možete kombinirati materijal vašeg stola i komode, a možete i povezati boje kauča i komode.

tv komode

No, ne zaboravite! Pravila su tu da se krše, pa će izuzetno efektno izgledati ako birate TV komodu koja je potpuni kontrast vašem postojećem uređenju. Crna TV komoda upečatljivo će nadopuniti svaki bijeli interijer, a vintage komoda bit će neočekivani zaokret u svakom modernom interijeru.

4 – Pripazite na materijale vaše komode

S obzirom da će TV komoda biti dio vašeg uređenja kroz dugi niz godina, važno je da odolijeva testu vremena. Želite da bude izdržljiva i da se na njoj ne primijete napuknuća ili ogrebotine nakon samo godinu dana.

Zato obratite pažnju na to od kojeg su materijala rađene TV komode koje promatrate. Najčešći i izdržljivi materijali su drvo, metal i staklo. Svaki od ovih materijala može imati različitu obradu koju treba održavati tijekom godina. Prije kupnje posavjetujte se sa prodavačem kako se TV komode koje vas zanimaju održavaju. To će vam otkriti je li želite uložiti u TV komodu i kako će izgledati nakon nekog vremena u vašem interijeru.

5 – Odredite budžet prije kupovine TV komode

Ovaj komad namještaja sigurno nije jedina stvar koju u određenom trenutku trebate uzeti pri uređenju vašeg doma. Bez obzira je li riječ o preuređenju, opremanju kuće ili opremanju apartmana, htjet ćete odrediti budžet za svoju kupovinu prije odlaska u trgovinu.

Na taj način možete odrediti što vam je važnije – izdržljivost, funkcionalnost, estetika ili jedinstvenost dizajna. No jedno je sigurno, ako odlučite investirati u iskustvo izrade, kvalitetne materijale i izradu po mjeri, možete računati na komad namještaja koji traje i koji uvijek izgleda kao da je u trendu.

Kako Urediti TV Komode na Zanimljiv Način?

Sad kad imate vodič za kupovinu, vrijeme je za vodič kroz uređenje. Od malenih sitnica do velikih dekora, mnogo toga možete napraviti da vaša TV komoda postane upečatljivi centar dnevnog boravka. S obzirom da je ovo mjesto prema kojem je kauč najčešće okrenut, dobro je napraviti estetičnu postavku.

Možete se poigrati i birati posve industrijski stil. Zelena boja uvijek je dobar odabir jer unosi dašak prirode u prostor, a i umirujuća je boja koja se slaže gotovo sa svime. Ovdje savršen kontrast radi fotelja, kao i odabir drvenih podova, stola i polica.

tv komode

Vaša TV komoda ne mora čuvati TV. To može biti dodatni komad namještaja ispod TV-a koji popunjava prazan prostor i čini cijeli prostor povezanijim. Kod ove TV komode može vam privući pažnju njezin izgled. Kombinacija polica dopušta da izložite sitnice, a da sa zatvorenim ormarićima ostvarite dodatno skladište.

Neka detalji na vašoj TV komodi istaknu materijale same komode. Ovdje postolje za biljke radi savršenu komplementarnost materijalu od kojeg je rađena komoda. To čini da vaš interijer izgleda harmonično i dizajnerski, što je efekt koji ćemo mi rado htjeti u svom domu, uvijek i svaki dan. Istu stvar radi i postolje lampe. Na ovom primjeru zanimljivo je primijetiti i kontrast bijele i crne sa drvenim gdje se stvara savršena paleta materijala i boja.

tv komode

Rustikalne TV komode vole cvijeće i biljke. Ovi dekori savršeno naglašavaju prirodno obilježje drveta i čini da uređenje stvara topliju dobrodošlicu. Ako volite biljke, možete dodati razne lončanice i stvoriti pravu malenu urbanu džunglu.

TV Komode – Bosna i Hercegovina – Šarac Bela

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vaše TV komode brzo podići na novu razinu.

Kad su u pitanju TV komode u Bosni i Hercegovini, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

tv komode

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com