fbpx

Stolice za Blagovaonicu I 5 Savjeta za Kupnju

Kad su u pitanju stolice za blagovaonicu važno nam je da ispunjavaju nekoliko glavnih kriterija. One možda nisu prve na popisu stvari kada uređujemo dom, no jako su važne za sveukupan ugođaj. Bez obzira je li vaša blagovaonica odvojena, ili imate kuhinju i blagovaonicu u jednom, htjet ćete imati na umu nekoliko stvari.

Vaše stolice za blagovaonicu trebaju biti udoban odabir za svaki dan. Želite da su dovoljno udobne za svakodnevna druženja s obitelji, ali i gostima. Od iznimne je važnosti i veličina stolica. A naravno, uz udobnost i veličinu trebamo misliti i na njihov stil. Uz sve navedeno, možete birati želite li gotove stolice ili stolice za blagovaonicu rađene po mjeri. Kako biste bili sigurni da imate najbolje od svega potrebnog, kreirali smo vodič kao sjajan šalabahter.

Koristeći savjete koje izdvajamo u nastavku brzo ćete pronaći svoje favorite u salonu namještaja. Pokrivamo teme kao što su izbor materijala, pravilno mjerenje, ali i izbor odgovarajućeg stila. Više u nastavku.

Stolice za Blagovaonicu I Savjeti za Odabir i Kupnju

Osim praktičnih, u nastavku ćete susresti i dosta stilskih savjeta. S obzirom da imamo bogato i višegodišnje iskustvo u izradi namještaja, susreli smo se s brojnim izazovima i načinima kako ih preduhitriti. Kako biste imali savršene stolice za blagovaonicu u svom domu, ovi savjeti za kupnju će vam pomoći u odabiru.

1 – Veličina stolica je najvažniji faktor

Jedan od nimalo podcijenjenih i itekako važan faktor u odabiru stolica za blagovaonicu. Kada mjerite prostor i stolice jako je važna preciznost i da uzmete nekoliko faktora u obzir:

  • visina stola: stol treba biti viši od stolica i potrebno je da se sve stolice mogu uvući i da svi mogu neometano sjesti za stol.
  • visina stolica: uzimajući u obzir visinu stola, stolice trebaju biti dovoljno visoke da osoba može prirodno sjesti. Uz to važno je i da je naslonjač dovoljno visok i širok za osobu koja sjedi na stolici.
  • širina i dužina blagovaonice: s obzirom na ovaj faktor možete odrediti broj stolica, veličinu stola, kao i odabir rasvjetnog tijela. Ne želite imati blagovaonicu koja je prepuna, niti onu koja ima previše praznog prostora. Pri odabiru stolica važno je da se svaka može utaknuti u stol i da se oko stola i stolica može neometano prolaziti u blagovaonici.
blagovaonica sa četiri stolice za blagovaonicu

Svi ovi faktori pomoći će vam da što prije nađete miks veličina stolica i stola za blagovaonicu koji vam najbolje odgovara. Imajte na umu da će veličina stolica varirati s obzirom i na materijal. Tako će tapecirane stolice za blagovaonicu zauzimati više mjesta nego primjerice drvene stolice.

2 – Izbor materijala je sljedeći važan korak

Bez obzira je li birate moderne stolice za blagovaonicu ili ste veći zaljubljenik u sve s predznakom retro, biranje materijala može biti zabavan korak u opremanju doma. Stolice za blagovaonicu dolaze u raznim materijalima, uključujući drvo, metal, tkaninu i kožu. Toliko izbora može isprva izgledati zastrašujuće, no možete sebi postaviti nekoliko pitanja koja će suziti izbor:

  • Je li planiram imati djecu ili ljubimce u svom domu?
  • Koliko često želim imati goste u stanu?
  • Je li mi važnija funkcionalnost i udobnost ili estetski faktor?
  • S koliko prostora raspolažem?
  • Kakvo je uređenje u ostatku mog doma?
drvena stolica za blagovaonicu sa tapeciram naslonjačem

Kada sebi date odgovor na ova pitanja, brzo ćete doći do materijala koji najbolje odgovara vašim potrebama. Ako planirate imati mališane i ljubimce, kao i česte goste, tada materijali koji se teško održavaju nisu najbolji odabir. S druge strane, ako je ostatak vašeg doma uređen u rustikalnom ili modernom stilu, možete se poigrati. Vaša blagovaonica može biti sjajan kontrast tom uređenju tako što ćete ju urediti u suprotnom stilu. Također, može biti i komplementarna pa tako svoju blagovaonicu možete urediti u istom stilu kao u ostatku uređenja vašeg doma.

3 – Htjet ćete osigurati udobnost stolice za blagovaonicu

Iako ćete na ovim stolicama sjediti povremeno, važno je da osigurate udobnost. Kako za vas tako i za vaše goste. Spominjali smo i iznad u odjeljku za veličinu stolice koliko je važno da je stolica udobna, ali i dovoljno čvrsta za podršku tijekom jela. Samim time, blagovaonica može postati više od mjesta gdje samo jedete. Pretvorit će se u mjesto za druženje, mjesto za povremeni rad od kuće, mjesto za igranje sa djecom ili mjesto za djecu da obavljaju svoju zadaću.

drvene stolice za blagovaonicu

4 – Stil stolice za blagovaonicu odaberite sukladno uređenju ostatka doma

Prvenstveno, stil uređenja doma bi trebao oslikavati vaš karakter. Na jednom mjestu možete objediniti namještaj kakav volite, dodatke, boje i materijale. Taj proces može biti ponekad stresan, ali to ne znači da u njemu ne možete uživati i biti sretni što stvarate nešto svoje.

metalne stolice za blagovaonicu

Takav princip uređenja možete preslikati na svoju blagovaonicu. Stolovi za blagovaonicu, stolice, tepih, luster… lista je duga, no proces će olakšati sljedećih par savjeta:

  • koristite jednu paletu boja kroz cijelo uređenje,
  • neka materijali budu skladni, ako birate tkaninu u dnevnom boravku, birajte ju i na blagovaonskim stolicama,
  • stolice za blagovaonicu birajte s obzirom na stil koji ste koristili u ostatku doma,
  • ne zaboravite se poigrati i dodati statement detalje kao što je zanimljiva vaza na stolu, tepih u odvažnoj boji ili luksuzan antikni luster.
moderno uređena blagovaonica i stolice i stol za blagovaonicu

Važno je da imate na umu i stil osvjetljenja. Želite da blagovaonica ima dovoljno svjetla kako biste mogli svi vidjeti. No, ne želite da se vaše svjetlo ponaša kao reflektor. Uvijek birajte topla rasvjetna tijela koja će biti ugodnija i stvarati ugođaj dobrodošlice.

5 – Važno je da stolice za blagovaonicu mogu izdržati test vremena

Sad kad smo prešli funkcionalnu i estetsku stranu odabira, bitno je da se vratimo jednoj osnovi. Vaše stolice za blagovaonicu trebaju biti kvalitetne tako da vas mogu služiti veći broj godina. Ulaganjem u dobar set stolica nećete morati brinuti o znakovima trošenja tako brzo.

Šarac Bela blagovaonica po mjeri
Blagovaonica u Šarac Bela potpisu

Kako biste bili sigurni da birate najkvalitetnije stolice, možete učiniti sljedeće:

  • provjerite recenzije i posavjetujte se sa svojim poznanicima o kompaniji čije stolice želite kupiti, koliko dugo ostaju u dobrom stanju, jesu li ugodne i treba li ih često popravljati,
  • ponesite uzorke tkanine doma i pokušajte na tkaninu staviti malo vode ili hrane kako biste se uvjerili da se lako i brzo čisti,
  • iskoristite probne periode te ponesite stolice za blagovaonicu u svoj dom na određeni rok, ukoliko ne ispunjavaju vaša očekivanja uvijek ih možete vratiti i naći bolju zamjenu,
  • posjetite poznanike koji imaju slične stolice onima kakve želite za sebe i provjerite kako bi se one uklopile u dom i kako izgledaju nakon nekog vremena.

Gdje Kupiti Kvalitetne i Udobne Stolice za Blagovaonicu? Imamo odgovor.

Šarac Bela namještaj rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom.

Šarac Bela Stolice za blagovaonicu

Svaka naša stolica za blagovaonicu može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu. Ranije smo imali priliku raditi na uređenju raznih domova, apartmana, kao i vila. Upravo to nas je motiviralo da kreiramo dizajnerske modele stolica koji su se pokazali kao najtraženiji modeli.

Bez obzira jeste li veći ljubitelj modernog stila ili rustikalnog, dva favorita iz naše radionice brzo će naći put do vašeg doma.

Šarac Bela stolice za blagovaonicu
Blagovaonica u Šarac Bela potpisu

Šarac Bela – Elise moderne stolice za blagovaonicu

Želeći kreirati stolicu koja će biti otporna, estetski zanimljiva, ali i dalje u skladu sa trendovima, nastala je Elise. Ova stolica savršena je kombinacija eko kože i konstrukcije od punog drveta. Zahvaljujući materijalima od kojih je rađena, odoljeti će oštećenjima, a najbolje od svega je što ju i dalje možete prilagoditi svojih željama.

Udobni naslon stolice učinit će vašu blagovaonicu najdražim mjestom za druženje. Dodajte svemu i kvalitetni stol te dekore i na tragu ste sanjivog uređenja.

Moderna trpezarijska stolica

Šarac Bela – Amelie stilske stolice za blagovaonicu

Stolica vrijedna svakog komplimenta brzo će ukrasti pažnju u vašem domu. Osim što svojim francuskim dizajnom postaje profinjen odabir za svaku blagovaonicu, izuzetno je udobna. Zahvaljujući plišanom štofu mekana je na dodir i postaje maleno remek djelo za vaš interijer.

Stilska stolica Amelie

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela stolica za blagovaonicu koje će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija :

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts