fbpx

Uređenje Apartmana na Moru I Veliki Vodič

Uređenje apartmana na moru jedan je od onih zadataka koji dolazi sa prekrasnom povlasticom – pogledom na more. Iako će mjeseci koji dolaze dok uređujete apartman biti ispunjeni radovima i mnogim odlukama, proces i dalje može biti zabavan. Od odabira boja za zidove pa sve do finalne vaze na stolu, uređenje apartmana na moru može postati avantura kojoj se veselite.

Bez obzira je li apartman planirate iznajmljivati duži dio godine, postoje određene stavke koje trebate precrtati sa liste. Čak i ako u apartmanu na moru planirate uživati sami ili obiteljski, u nastavku smo kreirali listu koja će poslužiti ako svojevrsni šalabahter. Zahvaljujući ovim savjetima proći ćete tehničke, ali i kreativne strane za uređenje apartmana na moru. Štoviše, znat ćete da ste obavili sve što je potrebno prije nego se uopće bacite na posao.

uređenje apartmana na moru

To je dakako izuzetno važno kako ne biste predvidjeli određeni dio ili fazu uređenja. Tako će uživanje u vašem apartmanu biti toliko lakše i ugodnije. Bezbrižno ćete moći uživati u naslonjaču znajući da stil, ali i odabir materijala ostaje bezvremenski i savršen za vaš ukus.

Ponekad vam se može činiti da vaš apartman na moru nema taj osjećaj doma kao kad ste kod kuće. Uz ove savjete probudit ćete toplinu koja poziva da ostanete što duže. Uz određene trikove možete se osjećati dobrodošlo i vi, ali i vaši gosti. Štoviše, za vaše uređenje apartmana na moru moći će se reći da će se svi koji u njega uđu, imaju osjećaj kao da je to njihov dom daleko od doma.

Da biste se pobrinuli da je ovaj osjećaj zaista prisutan, pratite podnaslove u nastavku, kao i savjete koji kriju.

Kako Odraditi Sve Potrebno za Uređenje Apartmana na Moru?

Ako je vaš san baš oduvijek bio buditi se s pogledom na more, u potpunosti vas razumijemo. Možda ste upravo sada dobili priliku urediti apartman uz obalu ili samo tražite inspiraciju? Savršeno mjesto za inspiriranje je upravo ovdje kad je u pitanju opremanje apartmana. Čak i ako tražite originalne ideje za uređenje apartmana ili studio apartman želite oživjeti i učiniti većim, donosimo savjete koji će vam u tome pomoći.

S druge strane, ako vaša villa sadrži apartmane, svaki sa posebnim specifikacijama, to može predstavljati izazov. Ali ne i ako birate namještaj po mjeri koji će vam pomoći da iskoristite doslovce svaki raspoloživi centimetar. Postoje pametna rješenja koja će biti savršena kombinacija estetike i funkcionalnosti koja je nekad nužna za uređenje apartmana na moru. No, bez daljnjeg odugovlačenja, bacimo se na savjete koji će učinkovito pomoći u opremanju vaše oaze na obali.

1 – Multifunkcionalnost je vaš prijatelj

Bez obzira je li uređenje apartmana na moru namijenjeno za iznajmljivanje ili za vas, jednom kad iskusite multifunkcionalnost namještaja, nema natrag. Ovaj korak izuzetno je bitan kada želite prostor učiniti modernijim, pristupačnijim i funkcionalnijim. S obzirom na to s kojom kvadraturom raspolažete, moći ćete dizajnirati različita rješenja. Primjerice, vaš bračni krevet u spavaćoj sobi može imati ispod mjesto za skladištenje stvari. S druge strane, trpezarijski stol može biti sklopivi tako da je u jednom trenutku savršen za dvoje, ali i četvero ili šestero ljudi.

multifunkcionalno uređenje

Možete ići i korak dalje i kreirati tabure koji skladišti stvari, sklopive police u kuhinji ili čak pomični kuhinjski otok. Ideja je mnogo, ali ako želite rješenje koje će biti prava kombinacija stručnosti i funkcionalnosti, dobra je ideja odraditi 3D vizualizaciju prostora. Tako će uređenje apartmana na moru dobiti digitalni prikaz i omogućiti vam da lakše i u par klikova napravite promjene i donesete brže odluku.

Sjajno je razmišljati i o pametnim rješenjima za upravljanje kućanskim uređajima. Kroz daljinsko upravljanje možete povezati kamin, grijanje, hlađenje, osvjetljenje i još mnogo toga. Kroz ovu funkciju možete unaprijed ugrijati ili rashladiti dom, što će vam se učiniti korisnim nakon dugog i napornog dana.

2 – Imajte na umu stil

Prvo na što pomislimo kada netko spomene uređenje apartmana na moru jesu drvo, mnoštvo biljaka, plava boja i mediteranski motivi posvuda. No, vaš apartman ne mora nužno oslikavati morsku temu na konvencionalan način. Može se razlikovati od svakidašnjeg uređenja i iznenaditi skandinavskim elementima. Ako se poigrate, možete u svom apartmanu imati zelenu kuhinju, ružičastu sofu ili boho uređenje. Kad razmatrate uređenje apartmana na moru, možete odmah razmišljati i o vrtnim garniturama i kako one stilom odgovaraju na uređenje interijera.

skandinavsko uređenje apartmana na moru

Stil uređenja je lančano utjecati na svaki detalj u vašem domu. Od tepiha i zavjesa, kao i boja na zidovima, pa sve do samog namještaja. Zato je bitno izabrati rustikalni ili moderni namještaj ili se poigrati i izabrati oba. Prije nego napravite svoju selekciju, definirajte stil, paletu boja i generalnu estetiku kojoj se želite približiti kad je uređenje apartmana na moru u pitanju.

Tako će vam biti lakše odabrati i jednostavne dodatke kao što je toaletni stol, posteri, i maleni dekori na zidovima.

3 – Budžetiranje je važan segment planiranja

Kada ste odlučili kojim se stilom želite voditi i što sve želite da vaš apartman sadrži, vrijeme je za definirane budžeta. Najbolje je novac s kojim raspolažete podijeliti u faze projekta. Od grubih radova pa sve do posljednjih detalja, s majstorima definirajte najvažnije faze opremanja apartmana. Tako ćete lakše pratiti potrošnju budžeta, ali i u hodu odlučiti koje stvari su prioritetne i neophodne, a koje će moći sačekati.

luksuzno uređenje apartmana na moru

Naravno, imajte na umu nepredviđene troškove, oni su česta pojava tijekom velikih projekata kao što je opremanje apartmana na moru. Toga se naravno, ne trebate plašiti. U dogovoru s majstorima i izvođačima radova možete stvoriti realnu sliku onoga što očekivati uz vaše želje i budžet.

uređenje apartmana na moru

Kad razmišljate u što se najviše isplati investirati, to su svakako podovi, izolacija i otvori. Baza za kreiranje savršene oaze u kojoj ste zaštićeni i izolirani što će pomoći da zadržite svježinu ili toplinu u domu, ovisno o godišnjem dobu. Nadalje, razmišljajte o kvalitetnoj boji za zidove i finalno namještaju. Potrebno je da vaš namještaj može izdržati test vremena. To podrazumijeva svakodnevno korištenje, promjene temperatura, ali i lagano održavanje. Sukladno tome ćete htjeti i birati svoj namještaj kako bi ispunio tražene kriterije za vaše uređenje apartmana na moru. Ovo je posebice važno ako će apartman biti za iznajmljivanje jer gosti neće pretjerano čuvati vaš namještaj niti ga održavati.

4 – Osvjetljenje kao veoma podcijenjen, a izuzetno važan dio procesa

Ponekad najveću razliku između dojma koji ostavlja vaš apartman može imati svjetlo. Ono je jako moćan alat koji može biti veoma nagrađujući ako znamo kako ga koristiti na pravi način.

Svjetlo može biti glavno mjerilo koliko je neki prostor luksuzan ili odmjeren. S druge strane, nedostatak planiranja svjetlosnih tijela u prostoru može stvoriti kič, osjećaj manjeg prostora i neugodnost. Imajući na umu ovo, možemo odmah reći kako boja svjetla također ima različit efekt. Toplo svjetlo djeluje smirujuće, opuštajuće i unosi miran ugođaj koji su odavno prepoznali u skandinavskom stilu uređenja. S druge strane hladno svjetlo može djelovati sterilno, neprirodno i pretjerano vještački.

uređenje apartmana na moru

Sukladno tome, obje vrste svjetla treba koristiti na pravom mjestu u pravom intenzitetu. Tako su hladna svjetla savršena za osvjetljavanje balkona, dvorišta i terase. Također, idealna su kao pozadinska svjetla na vašim policama u kuhinji. Topla svjetla željet ćete postaviti svuda u domu. Uvijek je za maksimalno ugodan doživljaj dobro imati nekoliko malenih izvora toplog svjetla koje osvjetljava prostoriju suptilno i nenapadno. No, ponovno, bitno je da ne sjedite u polumraku nego da se i jačina svjetla prilagodi.

Možda može biti korisno u vašem prostoru, kao što je spavaća soba ili dnevni boravak ugraditi prekidač za prigušivanje svjetla. Na taj način možete optimizirati svjetlo ovisno o tome je li uživate u gledanju filma ili se spremate na zajednički obiteljski ručak.

5 – Boja zidova može napraviti razliku za uređenje apartmana na moru

Boje imaju izuzetno jaku psihološku moć utjecaja na čovjeka i tako ih treba i doživjeti. Ovisno o stilu i budžetu kojim se vodite, trebate obratiti pozornost na boju zidova. Ovaj dio procesa prethodit će nekim drugim fazama i zato je bitno na vrijeme odlučiti.

zeleni zid u spavaćoj sobi

Tako ćete moći birati između običnih bijelih zidova, zidova sa tapetama, sa pločicama ili određenim završnim radom. Svaka od ovih opcija unijet će različit ugođaj, i u ovoj fazi također može biti korisno za uređenje apartmana na moru koristiti 3D vizualizaciju. U samo par klikova mogli biste mijenjati boje zidova, promatrajući kako svaka od njih reagira na namještaj, podove, prirodno ili umjetno noćno svjetlo i slično.

bijela kuhinja

Bitno je u ovom dijelu naglasiti da svjetlije boje zidova jače odbijaju svjetlo i čine prostoriju otvorenijom, svježijom i prostranijom. To može biti korisno za veće prostore kada želite stvoriti dojam luksuza. Ali, može biti korisno i za uređenje apartmana na moru s manjom kvadraturom jer će učiniti da prostor izgleda veće.

Također, na ovom linku vodimo vas na vodič kroz osnovne boje korištene u uređenju interijera. Tu ćete saznati kako koja boja djeluje na nas kao i koju boju koristiti za koju prostoriju. Ovaj vodič će vam uštedjeti vrijeme i otkriti sve čari različitih izbora za uređenje.

6 – Namještaj po mjeri postat će vaš adut u rukavu

Bilo da opremate spavaću sobu, kuhinju, dnevni boravak ili čak predsoblje, namještaj po mjeri može biti idealan odgovor. Uz kombinaciju stila, prilagođenih dimenzija i materijala, dobit ćete kvalitetni komad namještaja. Osim što će biti savršena kombinacija onoga što vam je potrebno, s druge strane možete računati na to da će izdržati test vremena. Ulaganjem na samom početku u kvalitetni namještaj možete biti sigurni da će taj namještaj biti dio postave doma dugi niz godina. To vam dugoročno štedi održavanje i mijenjanje namještaja.

Uređenje apartmana na moru u Šarac Bela potpisu
Uređenje apartmana na moru u Šarac Bela potpisu

Uz to što je namještaj po mjeri kvalitetniji, velika je prednost činjenica da ovaj namještaj možete prilagoditi savršeno dimenzijama svakog prostora. Od najneuglednijeg kuta, pa sve do ekstremnih dimenzija, namještaj po mjeri odgovara na sve projekte. Ponekad i saloni namještaja nemaju onu posebnu vrstu namještaja koju priželjkujete. Samim time, proizvodnja namještaja po mjeri vam omogućava da kreirate baš ono što ste zamislili.

Uređenje apartmana na moru u Šarac Bela potpisu
Uređenje apartmana na moru u Šarac Bela potpisu

Uz to, serijski namještaj nije posebno unikatan. Ako želite da vaš interijer bude poseban po svom namještaju, tada je izrada po mjeri savršen odgovor. Osim što dobivate kvalitetu, maksimalnu prilagodbu, dobivate i unikatnost namještaja. Iako rokovi za isporuku traže nešto duže čekanje u usporedbi sa serijskim namještajem koji možete dobiti odmah, čekanje će vam se u mnogo slučajeva isplatiti. Samo pri kreiranju vremenskih rokova imajte na umu da namještaj po mjeri naručite ranije kako biste optimizirali uređenje apartmana na moru.

7 – Jako dobro razmislite o načinu odlaganja stvari

Funkcionalnost doma najviše se ogleda u mogućnosti da sva organizacija bude optimizirana. To naravno vrijedi i za odlaganje vaših stvari. Bilo da je to riječ o začinima u kuhinji, posteljini u dnevnoj sobi ili sredstvima za čišćenje u kupaonici – uvijek imajte rješenje za odlaganje.

Srećom, moderna rješenja nude sjajne opcije na kojima ćete biti zahvalni kad počnete živjeti svoju svakodnevicu u apartmanu na moru. Tako ćete u kuhinji možda htjeti pomična vrata i mnoštvo ladica. S druge strane, ormare u spavaćoj sobi najradije ćete dizajnirati tako da se protežu od poda do stropa. Tako na onim mjestima koji su manje dostupni i najviši u ormaru možete odlagati stvari koje nisu u sezoni. Primjer toga su deke tijekom ljetne sezone ili plišani medvjedići kada ih djeca prerastu.

detalj za uređenje apartmana na moru

Kreativna mjesta za odlaganje stvari mogu biti malene ostave u kuhinji, ladice u kuhinjskom otoku ili pametno iskorištavanje neobičnog prostora u hodniku. Također, i vanjske površine možete iskoristiti. Pa tako uz svoju vanjsku garnituru možete postaviti i nekoliko praktičnih regala za odlaganje stvari.

Naravno, sva mjesta za odlaganje stvari ne moraju biti namještaj. Košare iskoristite za čuvanje deka, police za postavljanje knjiga, a kolica za izlaganje svog alkoholnog pića. Stolići mogu biti savršeno mjesto za vaše lampe, časopise i kolekcionarske figurice, a stol u dnevnom boravku idealno mjesto za dodatni dekor.

8 – Ne zaboravite za uređenje apartmana na moru otkriti svoju osobnost

Jeste li ljubitelj minimalizma ili maksimalizma? Možete li prepoznati kultne postere modernih umjetnika? Ili ste više osoba koja voli tradicionalne portrete i motive? Ne bojte se pokazati tu stranu vas kroz uređenje apartmana na moru čak i ako je za iznajmljivanje. U moru istovrsnih apartmana, jedini način na koji se možete istaknuti i prikazati uređenje interijera na nešto drugačiji način jeste kroz vaš karakter. Neki od vas možda vole Lego skulpture ili ste strastveni čitači. Pokažite to.

boho interijer kupaonice

Ako volite sport, na šaljiv način predstavite dres ili naziv vašeg omiljenog kluba. Ako volite određeni stil, estetiku ili vas inspirira neki drugi interijer, pokušajte te elemente što više inkorporirati u svoj apartman. To najlakše možete učiniti kroz detalje, materijale, ali i veće stvari kao što su zavjese, osvjetljenje, tepisi i zidovi prepuni boja.

9 – Detalji će učiniti razliku

Kad želite da vaš interijer istinski diše i postane mjesto koje možete nazvati domom, potrebno je da ima detalje. Ti maleni artefakti iz vašeg svakodnevnog života, sa putovanja, pokloni od drugih ili pokloni koje ste priuštili sami sebi unijet će dašak karaktera i topline – dat će do znanja da na tom mjestu netko zaista živi.

detalj u uređenju apartmana

Posebnu toplinu mogu unijeti biljke. One svaki interijer učine živahnim, prirodnim i unose umirujuće ozračje u baš svaku prostoriju. Pored toga, toplinu mogu unijeti zavjese, zdjela sa voćem, svijeće, deke. Svi ti maleni dodaci pozivat će vas da se ušuškate i zaista upijate sve ono što vam interijer koji ste tako pozorno gradili, može dati.

10 – Ne zaboravite pružiti šarm vašoj terasi

Što bi bio apartman na moru ako ne bismo uredili i vanjske površine kako bismo mogli uživati u svježem morskom zraku? Zato, ne zaboravite u svoje planove i aktivnosti uključiti i planiranje uređenja eksterijera. Svako jutro koje provedete na terasi uz kavu bit će vam posebno lijepo ako uživate na terasi po mjeri. Tako je, čak i namještaj za eksterijer možete uraditi po mjeri, zajedno sa planiranjem pejzaža, biljnih vrsta, ali i izvora hladovine tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

uređenje terase apartmana na moru

Vrtne garniture su posebno popularne jer ih je lako unijeti i iznijeti, a i većinom se lako održavaju. Vrtni namještaj je također dobra opcija, no za ovaj namještaj je važno pravilno održavanje. Također, kod vanjskog namještaja trebate imati na umu da sunce može izblijedjeti tkanine, a izlaganje kiši ubrzati trošenje materijala. S obzirom na to birajte izdržljive materijale i imajte na umu pravilnu brigu tijekom godina korištenja.

Gdje U BiH Pronaći Kvalitetan Namještaj za Uređenje Apartmana na Moru? Šarac Bela ima odgovor.

Šarac Bela namještaj za uređenje apartmana na moru rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš apartman. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg posebnog namještaja brzo podići na novu razinu.

Uređenje apartmana na moru u Šarac Bela potpisu
Uređenje apartmana na moru u Šarac Bela potpisu

Naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja za uređenje apartmana na moru koji će brzo osvojiti vaše simpatije. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim namještajem znajući da će zaista moći izdržati test vremena.

Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts