fbpx

Greške u Uređenju Spavaće Sobe koje ćete Htjeti Izbjeći

Greške u uređenju spavaće sobe vrlo su česta pojava tijekom uređenja cijelog interijera. Razlog se krije u nepredvidljivim odabirima koje možemo primijetiti možda i tek nakon što neko vrijeme boravimo u prostoriji. Zato je važno u sami proces uključiti i dizajnere interijera. Oni će unaprijed znati na što možete obratiti pažnju kako biste stvorili estetski primamljiv prostor. No, uz estetiku, za greške u uređenju spavaće sobe često se zanemari funkcionalnost.

Kako biste pomirili estetiku i funkcionalnost namještaja, važno je pripaziti na nekoliko detalja. Od rasvjete pa sve do odabira posteljine, puno stvari može pomoći da uredite savršen interijer. Za spavaću sobu je izuzetno bitno da imate na umu stvaranje ugodnog prostora. S obzirom da je ovo prostorija u domu u kojoj odmaramo i punimo baterije, važno je da unosi mir i opuštenost.

greške u uređenju spavaće sobe

Pored toga, spavaća soba treba biti praktična. Iako u njoj ne boravimo prečesto, važno je da spavaća soba bude lako prohodna i idealno mjesto za skladištenje svih stvari. Zato je uz odabir udobnog kreveta od velike važnosti izabrati kvalitetan namještaj po mjeri. On će osigurati da možete pospremiti sve stvari potrebne za svakodnevno funkcioniranje i lagano spremanje. Ovo je izuzetno korisno za sve male spavaće sobe koje želite učiniti vizualno većima.

Kako osigurati da ne napravite određene greške u uređenju spavaće sobe, otkrijte u nastavku. Uz ove savjete možete biti sigurni da ćete kreirati opuštajuću atmosferu idealnu za odmor.

Greške u Uređenju Spavaće Sobe

Tijekom uređenje spavaonice, bilo da je glavna ili dječja, često se ponavljaju iste greške. Kako biste stvorili modernu oazu idealnu za opuštanje nakon dugog dana, evo koje greške izbjeći.

1 – Osvjetljenje je faktor koji se često zanemaruje

Jedan od najzanimljivijih dodataka uređenje vaše spavaće sobe mogu biti upravo svjetla koja birate. Imati jedno glavno svjetlo u spavaćoj sobi može zvučati kao dobra ideja. No, važno je pored glavnog lustera u svojoj spavaćoj sobi postaviti i nekoliko sekundarnih oblika osvjetljenja. Nekoliko lampi, čak i kombinacija stolne i podne lampe može stvoriti topliji ugođaj.

Mnogi biraju i svjetla unutar ugradbenih ormara radi luksuznijeg i preglednijeg izgleda. Uz to, možete birati i prigušivače svjetla koji će vam pomoći da stvorite idealnu atmosferu.

Naravno, uz dodatak osvjetljenja, dobro je i da imate što veći dotok dnevne svjetlosti. Ako imate velike prozore, to će značajno utjecati da što više svjetlosti prodire u spavaću sobu. Pored toga, možete birati i prozore od kraja zida do kraja zida kako biste osigurali što topliji i otvoreniji izgled prostorije. Čak i klizna vrata mogu biti dobar dodatak.

2 – Previše dodataka može zaglušiti prostor

Ako ste oduvijek bili kolekcionar koji voli izlagati mnoštvo stvari u domu, ovaj savjet vam se možda neće svidjeti. Osim što previše detalja i dodataka zahtjeva i redovnije održavanje, oni zapravo sobu mogu učiniti manjom nego što jest.

Kad su u pitanju greške u uređenje spavaće sobe, najčešća je upravo miješanje previše stilova i prenatrpanost prostora. Za tihi luksuz i stvaranje mirnog ugođaja važno je da svaki element ima svoju svrhu i da pomaže u stvaranju posebne atmosfere. Ovako možete izložiti samo par dodataka, a ostale možete spremiti ili darovati/donirati.

greške u uređenju spavaće sobe

Kad su vaši zidovi, podovi i police ispunjeni sa mnoštvo stvari, to asocira na nered. Kontra efekt ćete postići pravilnim stiliziranjem stvari i minimalističnim pristupom.

3 – Loša organizacija također spada u greške u uređenju spavaće sobe

Kako biste maksimalno optimizirali prostor sobe, važna je njena organizacija. Bitno je kako ćete orijentirati sav namještaj, od ormara do bračnog kreveta. Potrebno je stvoriti raspored koji olakšava boravak i hodanje.

To ćete najlakše postići uz kvalitetno mjerenje i obraćanje pažnje na to da ne pretrpate prostor. Osim što je važno gdje ćete smjestiti koji dio namještaja, razmislite i kako ćete ga unijeti u samu sobu. Ako se namještaj sklapa to će olakšati unošenje, no ako je u jednom komadu, potrebno je značajno razmisliti o transportu i postavljanju.

Pored navedenog, dobra organizacija važna je i radi što opuštenijeg osjećaja tijekom spavanja. Želite da što više prirodnog svjetla pada upravo na krevet, da se vrata ne udaraju u komodu i sl. stavke. Za što lakši pregled i izbjegavanje ove greške pri uređenju spavaće sobe dobar je trik uraditi i 3D vizualizaciju. Uz crtež sobe možete puno lakše sebi predočiti sve elemente i poigrati se s rasporedom. Kroz 3D animaciju prostora možete sve pomjeriti jednim klikom i biti sigurni da ste odabrali najbolji raspored. Osim što možete provjeriti organizaciju prostora, možete i dodati/oduzeti namještaj, mijenjati boje, dodatke…

4 – Boje su izuzetno važan faktor

S obzirom da spavaća soba treba biti oaza mira i tišine, to treba ogledavati i njezino uređenje. Boje koje koristite u interijeru, kao i boje zidova presudni su faktor. One mogu značajno utjecati na ugođaj interijera, pa je zato potrebno obratiti pažnju na ovaj dio tijekom uređenja.

Tako će u greške pri uređenje spavaće sobe svakako biti odabiri odvažnih nijansi. One mogu unijeti budnost, nervozu i prostor učiniti manjim nego što jest. Zato je dobro u slučaju uređenja spavaće sobe birati pastelne, nježne i tople nijanse. To su nježne lila, svjetlo plave, roza, a posebne su i zelene spavaće sobe. Ove boje sinonim su za stvaranje opuštenog ambijenta u kojem ćete lako zaspati.

greške u uređenju spavaće sobe

Osim što boje pomažu u boljem snu i bržem tonjenju u san, ove nijanse će se savršeno uklopiti u interijer. Izuzetno su zahvalne za kombiniranje s drugim bojama, a i kontrast možete unijeti kroz par odvažnih detalja kao što je posteljina, biljka, lampa itd.

5 – Postavljanje previše elektronskih uređaja u spavaću sobu

Jednom kad uređujete svoju spavaću sobu, može se činiti primamljivo da ju opremite sa što više elektronskih uređaja. Zabavno je vikend večeri provesti u krevetu gledajući film ili pustiti sebi glazbu na tablet dok se spremate.

No, dokazano, elektronski uređaji utječu na mogućnost da brzo zaspimo. Njihova prisutnost u spavaćoj sobi može narušiti opuštajući ambijent tjerajući vas da ste stalno vezani ili za TV ili za tablet ili mobitel. Radije prije spavanja birajte knjigu, mobitel držite u drugoj sobi, a investirajte u dobru budilicu za buđenje ujutro.

Sva nepotrebna stimulacija prije spavanja, ali i tijekom dana može stvoriti nesanicu. Uz to, sva elektronika inače opuštajuće mjesto kao što je spavaća soba pretvoriti u mjesto nalik uredu ili dnevnoj sobi.

6 – Loš odabir veličine kreveta spada u greške pri uređenju spavaće sobe

Danas postoje razne veličine kreveta koje možete odabrati za svoju spavaću sobu. Od bračnog koji će zauzeti najviše prostora do onog za jednu osobu, između ćete naći razne dimenzije. Kako biste bili sigurni da birate idealnu veličinu za svoju sobu, važno je da obratite pažnju na sljedeće stvari.

Prvo, imajte na umu da je krevet dovoljno širok i dovoljno dug kako biste udobno spavali. Drugo, uvjerite se da se oko kreveta može hodati u usporedbi s drugim komadima namještaja. Treće, pobrinite se da krevet bude postavljen u sobi uz zid, kako biste se mogli nasloniti i kako bi cijela soba izgledala kompletnije.

Ako je vaš krevet premali za prostor ili prevelik, to može narušiti harmoniju uređenja. Zato je dobro birati i namještaj po mjeri uz koji ćete napraviti krevet koji se savršeno uklapa u vaše uređenje. Nećete se morati oslanjati samo na veličine dostupne u centrima, nego dizajnirati okvir kreveta savršeno funkcionalan za vaš stil.

Šarac Bela Namještaj po Mjeri

Šarac Bela namještaj za uređenje interijera rađen je ručno, uz puno truda i ljubavi prema izradi namještaja. Uz vaš dizajn i ideje, Šarac Bela će rado kreirati kvalitetan namještaj koji će se odlično uklopiti u vaš dom. Svaki naš komad namještaja može se prilagoditi različitim veličinama i stilovima uređenja prostora. Također, u našem salonu moći ćete izabrati između mnoštva boja i materijala što će izgled vašeg namještaja brzo podići na novu razinu.

greške u uređenju spavaće sobe

Kad je u pitanju namještaj po mjeri, naš proces izrade namještaja koristi se metodama kvalitetne obrade drveta, uz veliku posvećenost detaljima. Samim time, moći ćete utjecati i na najmanji detalj pri kupnji Šarac Bela namještaja. Sa sigurnošću možemo reći da ćete se ponositi svojim interijerom znajući da će zaista moći izdržati test vremena. Pregledajte naš asortiman na društvenim mrežama ili nas kontaktirajte ovdje da biste već danas dobili svoju prilagođenu ponudu za izradu namještaja po mjeri.

Pozovite nas ili nam pišite za više informacija:

+387 36 650 018

info@saracbela.com

Related Posts